onsdag 3. mai 2023

En dårlig spøk...

 I går var det veldig fint vær her med hele 14 grader i skyggen, men den iskalde nordavinden har fortsatt. På mandag fikk vi til alt overmål litt snø :-) 

Det kaller jeg en dårlig spøk. Nå er det nok! Den smeltet hurtig, men likevel er det ikke hyggelig at det kommer snø på 1.mai! Egentlig skulle våren ha kommet skikkelig i gang nå, men sånn er det ikke i år nei. Natt til i går var det - 2 grader, så kulden vil ikke gi seg enda. 


Vi hadde akkurat satt ut hagemøblene dagen før, men vi kunne visst bare ha ventet! ;-)

I fra neste onsdag ser der litt bedre ut værmessig, så jeg lever i håpet! Da er det meldt om høyere temperatur om natten.

Jeg har begynt å drive frem georginer/dahlia ved å legge de i vann i et døgn først. Flere av de har kommet hurtig med nye skudd, og mye raskere enn ved å plante de i jord først. Det er morsomt å teste ut nye metoder!

Jeg har kommet et godt stykke på vei med å potte om blodbeger, men så ville ikke armen min være med på den "harde" jobben mer. Det blir så statisk, så jeg får gjøre litt annet også. 

Jeg tok noen bilder i går ettermiddag, og det er litt forskjellig som har begynt å blomstre nå. Ikke mye, men litt ;-)


Krokus som hadde lukket seg igjen for kvelden. 


Sånn ser de ut på dagen.


Jeg synes jo de nesten er finest når de er lukket igjen :-)


Men de er jo flotte når blomstene er åpne også. Dette bildet er tatt på ettermiddagen, og de har allerede begynt å lukke seg litt igjen. Krokus er jeg blitt veldig glad i. 


Midt på bildet er det en rosa magnoliablomst som har dristet seg til å åpne seg i kulden. En ensom blomst akkurat nå, men treet er fullt av knopper, så det blir nok snart flere i blomst.


Blåveisen / Hepatica nobilis bryr seg ikke om kulden. Den bare fortsetter å blomstre.


Dette er Hepatica transsilvanica


Mange blånyanser på en gang.


H. nobilis igjen


Lerkesporer/Corydalis har spredd seg veldig her. På den annen side så visner de veldig hurtig ned, og da er de borte.


Se på disse bittesmå Cyclamen coum som blomstrer nå! De hadde jeg aldri trodd skulle klare seg gjennom - 22 grader i vinter. Men de er virkelig noen tøffinger!

Jeg nyter synet av disse nå for jeg synes de er så fine. De kommer rett opp av både snø og løv, og grunnen til at de blomstrer så sent  som nå er at de står i skygge hele dagen helt til kveldssolen kommer. De som står i full sol er avblomstret for lengst.

30 kommentarer:

 1. Hello,
  I am glad the snow melted fast, we had snow in the most western part of my state of Maryland yesterday morning. The weather here has been a little wet and chilly. Your flowers and plants are looking pretty, I love the crocus. Take care, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Yes, I'm happy about it. It's the same cold weather many places right now. I hope you get warmer weather soon! Thank you.
   Take care you too, and have a great day!

   Slett
 2. I expect to read soon that a distraught Norwegian gardener goes mad and threatens the weather reporters! There is nothing for it, Marit. You will have to move to the south of France, or even here to southern Ontario. We are well ahead of you and there is much colour and fresh shoots in everyone's garden and the trees have greened up beautifully. Sorry.....hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha David! I will very soon threaten the weather gods. Someone must answer for this terrible weather!
   Yes, there is just the way it is. No thank you, I think I stay here where the weather is cold. In Portugal it's 40 degrees, and it's worse. Yes, I know. Please don't tell me about it ;-)
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
  2. You are right. Forty degrees is much worse.

   Slett
 3. Dear Marit :=)
  So sorry it snowed yet again. It's not fair! I don't like the temperatures we are having here in Portugal, 39 degrees yesterday morning, and 43 degrees in the afternoon. My daughter, Grandson and I had lunch together and then closed all the shutters and lay on the bed watching a film.

  I love all your blue flowers,the various blue colours are so lovely and your Crocuses and Snowdrops are also very pretty.. I sincerely hope you get better weather soon.
  All my good wishes and warm hugs.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia :-)
   Thank you. No, it's not fair. I understand you very well. It sounds worse than the weather here. I don't like the too warm weather either. 20 degrees is perfect :-)

   Thank you. I think it will be better next week (I hope).

   Have a wonderful day my friend! Warm hugs to you too!

   Slett
 4. Me alegra mucho ver tus flores, aquí también hace bastante calor y las rosas se marchitan muy pronto. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Teresa. I have read about the high temperatures in Spain. I'm sorry about your roses.
   Many hugs.

   Slett
 5. Du kan da heldigvis se frem til en flot, blomstrende magnolia om ikke så lang tid

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jeg ja, og det gleder jeg meg til!

   Slett
 6. Uff ja, jeg er redd for at vi får flere dårlige spøker framover før mai er over.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok muligheter for det dessverre.

   Slett
 7. Øv med sne, det har vi dog ikke men koldt er det. Dejligt at se dine krokus billeder, jeg havde jo ingen, men det skal laves om.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du slipper snøen, men har mere vind enn her. Vi har alle noe å slite med angående været ;-)
   Tusen takk. Ja, du skal nok plante mange til høsten.
   Klem

   Slett
 8. Det er fornuftige blomster - krokus. De fortæller meget tydeligt hvad de kan lide og ikke lide - ligesom dig Marit! Og på et tidspunkt vil vejrguderne vel også begynde at lytte lidt til dig og dine krokus... Man håber jo stadig, men ønsker vel ikke det vejr de har i Spanien og Portugal!
  Dejlige blomsterbilleder!

  Hilsner fra Ulla
  PS. Pas nu på du ikke får arbejdsskader af dine mange blodbæger!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant Ulla! Jeg håper at det snart må skje noe her ja, og at varmen kommer hit også en gang! Nei, det været de har der ønsker jeg meg ikke, men en mellomting hadde vært fint. 22 grader er akkurat passe synes jeg ;-)
   Tusen takk.

   Jeg prøver å passe på å unngå det ja. Senebetennelse har jeg hatt mange ganger, og det gjør vondt. Jeg må ta det i små arbeidsøkter, og så går det nok bra.

   Hilsen Marit

   Slett
 9. Hej Marit!
  Ja det var onödigt med snö men den har kanske redan försvunnit. Du har mycket fint som blommar, vackra blåsippor och snöklockor bland krokusarna. Din Magnolia kommer att bli så fin med alla knoppar utslagna. Köpte en Susan förra hösten, det har inte hänt så mycket med den, undrar om den lever.
  Får vänta ett tag och se om det blir några blad, blommorna får jag nog vänta på till ett annat år.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, snøen var helt unødvendig, men heldigvis forsvant den samme dag. Tusen takk. Jeg håper på det ja, for den blomstrer trofast hvert år. Får håpe at din lever. De kan bruke noen år på å etablere seg.
   Ha det godt.

   Slett
 10. We've had several snow showers today! Not nice!!

  SvarSlett
  Svar
  1. No, that's not nice at all! I hope the weather will be better soon.

   Slett
 11. Så mange smukke forårsblomster du har, Marit! Og det var en god idé at lægge georginer/dahlia i vand i et døgn først, inden de skal i jorden. Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte! Jeg har ikke prøvd det før, men det så ut som nye skudd kom veldig hurtig. Klem fra Marit 🥰

   Slett
 12. Det kan godt give buksevand, hvis man sætter sig på dine havestole. På trods af, at sneen ikke kunne holde sig helt væk, har du mange smukke forårsblomster, og magnoliatræet vil inden længe vise en overdådig blomstring.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg tror ikke det er å anbefale hvis en setter seg ned der med snø på stolen. Snøen forsvant hurtig, men det er stadig så kaldt her. I natt meldes det om frost. Tusen takk. De som blomstrer her nå tåler det meste! Ja, det er veldig mange knopper på det nå. Jeg tror det blir et flott skue.

   Slett
 13. Your flowers and plants are looking great, Marit.
  I especially love the purple flowers.
  We've been having wet weather lately especially in the evenings.

  Hugs and blessings

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica. Here it's very cold for the moment, abd it should have been much warmer by now.

   Warm hugs!

   Slett
 14. Ja snö är inte roligt i maj men som tur är går den snabbt bort igen. Minusgrader på nätterna har vi också och inatt kan det bli ner mot minus 6. Men i nästa vecka hoppas vi på lite varmare väder även här.
  Krokusen är fina och som du säger, dom är ju så vackra på utsidan så det går att njuta av dom både när dom är stängda och öppna. Och blåsippor är ju alltid vackra. Här är det enormt mycket vitsippor i år. Helt vitt på marken. Tror aldrig jag sett så många. Ser ut som snö på marken men som tur är så är det ju inte det ;)

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er helt sikkert at det ikke er! Ja, den ble borte med en gang. Huff, det hørtes fryktelig ut Anita. I natt var det - 3 her, og det er mer en kaldt nok.
   Ja, det er så fine, og de tåler både kulde og snø. Det er nok kommet litt lengre hos deg, for her er det ikke så mange enda.
   Det er godt at det bare er blomster ja!

   Ønsker deg også en fin helg!
   Klem, Marit

   Slett

Litt snø pynter veldig opp...

 I går kom det helt uventet litt snø. Det startet på formiddagen, og det varte helt frem til kvelden. Det var så lett og luftig snø, og det ...