mandag 8. mai 2023

Jobbing i drivhuset...

 I det siste har jeg stort sett holdt meg i drivhuset og har fått gjort en del der. Mai måned er den store familiebursdagsmåneden, og det må jo prioriteres så klart. Så jeg har ikke fått gjort så mye som jeg skulle ønske her, men sånn er det hver vår. Plutselig går tiden alt for fort! ;-)

Det går seg nok til i år også. Det er stadig frost hver natt, og det begynner å bekymre meg. Jeg skulle gjerne fått ut mine hortensia av drivhuset, og fått opp fra kjelleren alt av camellia. Men været gjør som det vil. Det er bare å vente.

 Min nye frostvakt/ drivhusovn fungerer bra. Min mann har fått montert alt av lufteluker i drivhuset, så nå er alt i orden med det. Det var noe galt med de, men de fikk jeg erstatning for. Dobbel jobb for han, men nå er alt i orden heldigvis. Det har vært veldig varmt der, så luftelukene er helt nødvendige. De åpner og lukker seg automatisk, så det slipper jeg å tenke på nå.


Mine chili 'Vampire' og en paprikaplante.


Tomatplanter som jeg har sådd selv, og de heter 'Gardener's Delight'. Jeg hadde de i fjor, og var veldig fornøyd med de. Kassene de står i er store med plass til mye jord. Det er hjul under på undervanningsbrettene, så de er veldig enkle å flytte på.


Disse har jeg kjøpt på gartneriet her. De til venstre skal ikke danne sideskudd/tyver, så det får jeg se om stemmer. De til høyre er bifftomater.


Agurkplanter.


Her er tre kasser med chili som jeg har sådd selv. De nærmest her heter 'Chenzo'. Det ble litt vel mange, men når frø har spirt har jeg vanskelig for å kaste de ;-)
Jeg dyrker de for mine barn, for de er så glad i chili. Jeg synes det er morsomt å dyrke planter, så det er helt greit. De har fått veldig god jord, og kugjødselkompost. Blir ikke resultatet bra i år blir det ingen chili til neste år ;-)
De har i hvertfall de beste forutsetninger, og så får vi se hvordan det blir etter denne sommeren.

28 kommentarer:

 1. If all the family birthdays occur in May, Marit, it would be a great idea to celebrate them all in one day, by having a garden/greenhouse work party! Naturally, as the matriarch, you would not have to work, and would only be there to supervise and offer words of encouragement. After all, the kids will be getting chilis later in the year! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar

  1. Yes David, it's good idea! But everyone want to celebrate in their own home, so we travel around in May to the end of it.
   I hope and think it will be a lot of chili later this year.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 2. Jeg har også sådd Gardener's Delight, samt endel andre bare for å prøve. Jeg kunne tenke meg å få litt varme snart så jeg slapp å plante om tomatplantene ennå en gang før de skal ut i drivhuset. I natt var det to kuldegrader hos meg, så nå vil jeg ha sol og varme resten av mai.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da blir det morsomt å høre om du blir fornøyd med de. Det er helt håpløst sånn som det er nå, og det var - 1,5 her i natt. Jeg må ha på varme der hver natt inntil det blir varmere. Det vil jeg ha også!

   Slett
 3. Så spændende med dine tomat- og chiliplanter, Marit! Men det er ærgerligt, at I stadigvæk har frost om natten. Hvor er det dejligt med dit drivhus og en kælder, hvor du kan have planter i den kolde og mørke tid. Her har vi 17 grader i dag, og det er som sommer. Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo spennende å se om jeg lykkes med de. Dessverre vil ikke varmen om natten komme her enda. Jeg er heldig som har den muligheten ja. Her er det 16 grader, men med en kald vind. Varmen lar vente på seg denne våren.
   Klem fra Marit

   Slett
 4. Visst är det bra med dessa frostvakter annars skulle man inte kunna sätta ut någonting redan i maj särskilt inte det här året. när vintern inte vill släppa sitt grepp.Vi kommer nog att få värme som räcker och blir över längre fram tror jag.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i år har jeg hatt bruk for det en måned lengre enn tidligere år.
   Denne våren har vært veldig kald, og alt er så sent i forhold til i fjor.
   Ja, det tror jeg også, så vi må bare holde ut.
   Ha det godt.

   Slett
 5. Så fina plantor du har Marit och så fint det ser ut i växthuset. Det verkar vara väldigt bra planteringslådor också. Tror säkert du kommer att lyckas för dom ser väldigt välmående ut. Det är lite oroligt med minusgraderna på nätterna. Vi hade minus inatt men kanske har det vänt nu, jag hoppas det. Och samtidigt blir det jättevarmt på dagarna. Frostvakt förstår jag är nödvändigt liksom de automatiska vädringsfönstren.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Jeg brukte de minste av de med hjul under kassene i fjor til tomater, og jeg var så fornøyd med de at jeg kjøpte to til på salg i fjor høst. Ja, det er all grunn til å være urolig angående frost om natten. Det hadde vi også i natt. Det er jo bare å håpe på det ja! Det blir kaldt om natten der ja, og om dagen blir det for varmt hvis det ikke blir luftet :-)

   Ønsker deg en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 6. Ja så må du sørge for et bra resultat, så dine barna kan få chili næste år også.
  Godt du kan lide at så og prikle.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må nok det :-)
   Jeg er heldig som liker det ja.
   Klem

   Slett
 7. Det ser godt ud i drivhuset med de mange småplanter. Udluftningen skal fungere, ellers kommer de til at lide.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, utluftingen må fungere, og det gjør den nå heldigvis.

   Slett
 8. Uha! Der er tjek på drivhuset nu, og du kan læne dig tilbage og vente på en ordentlig høst af tomater og chili. Det ligner nogle vældig fine kasser og krukker til din 'stordrift', og alt ser så triveligt ud. Måske får vi et meget langt efterår som kompensation for det korte forår?

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det ganske i orden der bortsett fra en million blodbegerplanter som skulle fått større potter ;-)
   Jeg håper jo på det. De er veldig fine ja, og fungerer veldig bra. Det håper jeg på ja, men det vil tiden vise.

   Hilsen Marit

   Slett
 9. Hej Marit!
  Oj så fina plantor och så långt de har kommit redan. Dina planteringskärl ser väldigt fina ut, och att ha dem på hjul är riktigt bra. Mina tomater ser ut som miniatyrer jämfört med dina, men de växer hoppas jag.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, de er veldig fine og funksjonelle. Hjul under hjelper mye, for da er de ikke tunge å flytte på. Dine gjør nok helt sikkert det!
   Ha det godt.

   Slett
 10. Det er dejligt at stå i det varme drivhus og se de nye planter trives, men jeg kan også godt forstå, at det er svært at vente med at flytte planter ud i haven. Desværre er det vejret der bestemmer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert, og frem til nå er det det eneste sted hvor det har vært varmt. Ja, sånn er det bare, for været bestemmer.

   Slett
 11. Det ser ud til at være nogle gode og kraftige planter, du selv har lavet. Og det man laver selv, smager jo altid bedst.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, de har vokst godt nede i min kjeller i påvente å få komme ut i drivhuset. Ja, ikke sant 😊

   Hilsen Marit

   Slett
 12. Nu går växtligheten fort fram.
  Du kommer säkert att lyckas.
  Det är många födelsedagar i maj här också.
  Ha det godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Jeg håper på det. Mai er åpenbart en populær fødselsdagsmåned.
   Ha det godt!

   Slett
 13. Tus plantas de tomates y demás se ven espléndidos, espero ver tu cosecha que seguro será buena. Un abrazo.

  SvarSlett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...