fredag 19. mai 2023

Drivhusets vokter, og mye som blomstrer...

 


Nabokatten på 17 år elsker å ligge i den varme grusen, og hun passer også på drivhuset mitt :-)


Jeffersonia dubia/ Plagiorhegma dubium


Blomstrende hortensiaPrimula juliae 'Groenekan's Glorie'

Bedet med masse primula har ikke hatt besøk av grevlingen etter jeg la ut det nye avskrekkingmiddelet med duft som de ikke liker. Jeg håper at det fortsetter.

Alle blomstene over her står i samme bed som er bak kjøkkenet/huset.  Det er et vårbed med div.primula, forskjellige hvitveis/ Anemone nemorosa, og en hvit Dicentra formosa 'Aurora'. Den sprer seg mer enn jeg liker, for den har underjordiske røtter som strekker seg langt.


Helleborus x hybridius 'Double Ellen Red'

Jeg begynte i går å rydde i bedet som er rett overfor bedet ved kjøkkenet, og der fant flere helleborus. Det virker som de trives der. Jeg er bare kommet halvveis i bedet som egentlig er to bed. Det er så mye løv der, og samtidig er det så mye som kommer opp der nå. Så jeg må være veldig forsiktig når jeg rydder. Løvet lar jeg ligge lengst mulig siden det fortsatt er så kjølig om natten her. Kun 2 grader i går, og 3 grader i natt. Nå skal det bli varmere om natten fremover, men det har jeg hørt før...


Denne vokser av alle steder midt nede i hagen hvor det er veldig varmt og tørt. Den er en variant av Helleborus orientalis og som kalles prestekrageblomstrende. Den har jeg kun en av, og håper at den med tiden vil sette frø som er lik morplanten. Det har jeg ingen garanti for, men håper på det likevel  :-)

God helg/weekend!

36 kommentarer:

 1. Härlig blomning! Ibland blir man förundrar över var vissa frön gror och hur de egentligen borde ogilla platsen.. Men de brukar jag sällan våga flytta, det brukar inte gå bra. Skönt att våren rullar fram även hos dig.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det en herlig tid i hagen. Jeg har ikke tenkt å flytte den nei, for det pleier ikke å gå bra. Det gjør den selv om det fortsatt er kaldt om natten.

   Klem, Marit

   Slett
 2. Hej Marit!
  Grannens katt ser verkligen ut att njuta i solen. Du har så mycket fint som blommar. Jeffersonian är mycket vacker liksom alla primulor. Julrosorna är också favoriter, jag har också Double Ellen, den hoppas jag blommar rikligare nästa år.
  Ha en trevlig helg!
  Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, hun har ligget der flere ganger, så det må være en god plass å ligge på. Tusen takk. De bruker ofte å komme i gang etter noen år.
   God helg!

   Slett
 3. Beautiful hellebore, Marit. Hugs.

  SvarSlett
 4. I am very pleased to see that the neighbour's old cat has come to act as a guard. Those badgers had better watch out now! Suddenly everything seems to have burst open, Marit, and your garden is looking beautiful. Hopefully, all your frustrations are over and it will be happy days rom now on. Hugs and kisses - David.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I'm very happy about the new guard here, David. I hope the badgers stay away from now on. Yes, finally it's spring here, and so many plants have started to bloom. At last!
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 5. Deilig med alt som vokser og gror og blomstrer! Her i Bergen blomstrer de rosa kirsebærtrærne i Byparken nå. De står nok en stund i blomst siden det er så kaldt her for tiden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så godt å se nå. De er så vakre! Det er kaldt her også om natten.

   Slett
 6. Ya se ven preciosas tus flores. Me gustan mucho. Besos.

  SvarSlett
 7. Svar
  1. Thank you, and have a nice weekend you too!

   Slett
 8. Hello Marit :=)
  Your pretty primroses are coming up beautifully, and such a lovely variety. Beer it shall be then, I'll have to improvise with the container, as I wouldn't know where to look to find a slug trap.
  Have a wonderful weekend
  All the best
  Warm hugs, as ever.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Sonjia :)
   Thank you. I like primroses very much.
   I hope you succeed with the beer. Slugs are creepy.
   Have a wonderful weekend you too. All the best, and many warm hugs!

   Slett
 9. Beautiful blooms Marit! I tend to love all the purple flowers. Cute kitty. Take care, have a happy weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Eileen! I love purple flowers too. Take care you too, and have a great weekend!

   Slett
 10. Nu er det rigtigt forår hos dig, din Jeffersonia er meget flot.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig kom våren hit også. Tusen takk.
   Klem

   Slett
 11. Du får betale nabokatten litt for å holde hagen din rådyrfri til vinteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det spørs om den er skremmende nok 😉

   Slett
 12. Herligt med et indlæg fyldt med smukke blomster og helt uden slemme dyr og dårligt vejr😄

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant 😁 Jeg håper at det er helt slutt på det nå!

   Slett
 13. Så många vackra blommor du visar.
  Mysigt med katten vid växthuset.
  Trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er så koselig å få besøk av katten.
   God helg!

   Slett
 14. Det var vokteren sin! Men det kommer neppe noen mus forbi. Ja, nå er det de små og lave som stråler i bedene. Jeffersonia er bare lekker! 'Aurora' og artsfrender trenger en hard hånd, men de fyller nå fint ut, og blomstrer lenge, da. Kjekke gaver til besøkende også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Nei det kommer nok ingen forbi der. Nå er det deres tur ja. De små og søte stråler nå. Tusen takk. Ja, de sprer seg mer enn godt er. Ja, det er sant :)

   Slett
 15. Sikke mange flotte blomster. Endelig er det forår! Jeffersonia er meget smuk. Ja det er svært når man ryder op om foråret - der er mange fine ting man skal passe på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, endelig ble det vår her også. De er så fine ja. Det er sant, og det er så lett å få tråkket feil i mine store bed så jeg må passe på.

   Slett
 16. Hi Marit!
  Your plants are growing well. My cat is twenty years old and also seeks the sun.
  have a nice weekend!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Tania!
   Yes, they are growing well finally. So glad to hear about your old cat. That's a wonderful age!
   Have a nice Sunday!
   Hugs!

   Slett
 17. Hej Marit,

  Fin vårblomning i din trädgård! Vilken tur att avskräckningsmedlet mot grävlingen i din primulabädd fungerar. Primula tillhör mina favoriter; tidigblommande, vackra och rådjuren låter dem (i regel) vara.
  Dicentra finns överallt i mina planteringar och även om jag försöker rensa så finns det alltid någon rotbit kvar som bildar en ny planta. Men jag tycker också att de är fina och eftersom de blommar länge låter jag dem oftast vara kvar. Julrosor är det lite av samma sak med, massor av fröplantor som oftast är välkomna men som ibland gränsar till ogräs. Hoppas att du med tiden får några plantor som ser ut som "mamman":

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Tusen takk. Ja, det ser sånn ut som det virker for etter jeg la ut det har bedet fått være i fred. De er mine favoritter også, og det var godt å lese at rådyrene lar de i fred. De sprer seg mer enn godt er ja, men de er også så fine når de ikke blir for mange. Her sprer ikke julerosene seg på den måten, men jeg lever i håpet om at de blir litt flere her og gjerne som sin "mamma" ja :)

   Ha det godt!

   Slett
 18. Åh så mysigt med katten! Klart den trivs där! Härliga bilder och denna tid är ju helt magisk...
  Varm vårkram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ser sånn ut! Tusen takk. Varm vårklem fra Marit

   Slett

Pionblomstringen er i gang...

Årets blomstring av pioner har vært litt ujevn, for etter varmesjokket i mai har blomstringen mer eller mindre stoppet opp.  Men nå har blom...