lørdag 23. april 2022

Se hva jeg fant på en runde i hagen...

 Vårvarmen kommer alltid brått på, og i år er det ikke noe unntak. I de siste dagene har det vært rundt 18 grader i skyggen, og ikke noe frost. Det har heller ikke vært noe vind, og da føles det enda varmere.

I hagen kommer det opp nye blomster hver dag, og det er nesten vanskelig å følge med på alt sammen. I drivhuset har jeg begynt å plante tomatplanter. De hadde tilbud på de på det lokale gartneriet, og de var allerede i blomst og de var store. Jeg har sådd noen selv også, men de er bittesmå i forhold. De hadde også tilbud på kugjødselkompost, så nå bør det bli god avling her. Jeg kjøpte en plante av ramsløk på gartneriet, og den har jeg ikke hatt før. Den lukter litt som hvitløk, og der den trives kan den bre seg som et teppe. Den kan brukes i matlaging, og smaker også som  hvitløk men den er en mild utgave av den vil jeg påstå ;)

Bli med på en fotorunde i hagen, og ta med deg en te/kaffekopp og sett deg godt til rette. I dag er det nemlig veldig mange bilder å se på  :)


Dette er løkkrukken som jeg plantet i januar i drivhuset. Det er litt feil farge på tulipanene for de er egentlig mørkere røde enn de ser ut her.


Ungarsk blåveis/Hepatica transsilvanica


Disse plantet jeg i høst, og jeg ble så overrasket når jeg så de i blomst allerede nå. Tidløs/ Colchicum 'Roseum Plenum'


Hvit krokus med en svak lilla stripe :)


Lilla våriris. I 2020 plantet jeg de av disse, og nå er det kun to igjen av de. Det forsvinner dessverre alltid her etter noen år.


De ser ut som små soler der de står :)


Midt oppe i denne tuen av krokus må jeg en gang ha plantet fylte snøklokker. De er så fine, men umulig å få tatt bilde av for blomsten henger opp ned.


Lerkesporer i blomst.


En eller annen løkblomst som har dukket opp nå.


Skogen er allerede full av hvitveis/Anemone nemorosa. 


Fylt påskeklokke/Helleborus orientalis


Min barndoms grøftekantblomst som jeg alltid måtte plukke med hjem. Nå vokser den i hagen her, og jeg er ikke like begeistret for den nå, for den sprer seg veldig.
Hestehov/ Tussilago farfara.


Påskeklokke igjen, og blomsten på nært hold er i seg selv  et studie verdt.


Snøpryd/Chinodoxa kommer opp overalt nå. De er så fine og finnes i flere farger her.


Fylt rosa blåveis


Flere påskeklokker dukker opp overalt.Blå snøpryd

Hepatica nobilis

Hepatica transsilvanica

Nærbilde av blomsten.

Nok en tue av den fylte rosa blåveisen

Den vanlige blåveisen er så vakker den korte tiden den blomstrer

Lyseblå utgave av den.Denne har aldri blomstret før, og jeg ble helt sjokkert når jeg fant den. Den formen for blomst kalles anemoneblomstrende på dansk.
Helleborus orientalis dette også.

Helleborus thibetanus blomstrer fortsatt i skyggen.

Baksiden av blomsten på den lyse frøplanten. 

Snøklokkene blomstrer fortsatt i skyggen der snøen lå så lenge. Nå er det heldigvis slutt på all snø her :)
Jeg talte over alle snøklokketuer jeg har her nå, og kom til sju stykker.
Det er veldig gledelig :)

Nå har endelig stjernemagnolia/ Magnolia stellata begynt blomstringen. Blomstringen må nesten kalles vårens vakreste eventyr :)

Det er veldig mange knopper på de nå.

Nå skal jeg rett ut og jobbe i drivhuset :)

Fortsatt god helg/weekend!

Jeg linker til TrädgårdsFägring

38 kommentarer:

 1. Hej Marit!
  Men oh vilken härlig vårblomning hos dig. Snöklockorna är så fina, blåsipporna och de rosa dubbla. I år har min lilla Magnolia många knoppar så jag hoppas att den kommer att blomma med lite fler blommor än den brukar. Den är ett konstverk, så vacker.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, nå kommer det opp blomster overalt. Tusen takk. Så bra da, og da får du nok en flott blomstring. Ja, de er så vakre.
   God helg.

   Slett
 2. Hello Marit
  Lovely spring blooms. Your garden is looking beautiful, with all the lovely flowers. I love them all, the Magnolia bloom is beautiful. It is great to see all those buds too. Take care, have a happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, Magnolia is very beautiful.
   Take care you too, and enjoy your weekend!

   Slett
 3. It looks as though your garden has come alive, Marit. It seems to happen overnight, doesn't it? Hugs and kisses, David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, now it has come alive finally, and it goes very fast when it first starts to grow.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 4. Hei Marit!
  Nå var det mye lekkert som er kommet i blomst hos deg! Ting skjer i varmen.
  God helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edgar!
   Tusen takk. Ja, plutselig kom varmen her, og da går det hurtig med meste.
   God helg!

   Slett
 5. Hold da op, hvor det pludselig blomstrer og går stærkt hos dig, Marit. Hvor er det flot.
  Ramsløg er invasiv her i landet, hvor den vokser i skovene og med tiden kan dække det hele så den slår både lærkesporer, hvide anemoner, guldløg og alt det andet ihjel. Så hold godt øje med den.
  Rigtig god og solrig weekend. Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Lisbeth, plutselig kommer det mange blomster på en gang. 18 grader setter fart på det meste.
   Takk for ditt gode råd om ramsløk. Jeg har sett sånne bilder fra Vestlandet hvor klima er som i Danmark. Her er det som du vet mye kaldere, så jeg tror den kanskje ikke vil bli så invasiv her håper jeg. Hvis ikke graver jeg den opp ;)
   Riktig god og solrik weekend til deg også. Her har det blitt mye kjøligere i dag med vind fra nord.

   Hilsen Marit

   Slett
 6. Oj, oj, oj Marit! Och jag som tyckte jag hade många blommor i mitt inlägg :)
  Men så mycket vackert som blommar hos dig. Förstår att det är svårt att hinna med för när det slår till och blir rejält varmt, då går det fort. Och att din Magnolia stellata redan börjat blomma. Är inte det väldigt tidigt? Hoppas bara det inte kommer frost och förstör blommorna för dom är ju så vackra. Min magnolia blommar inte förrän i maj men vissa år har det kommit frost så den blivit brun i kanterna.
  Du har så många fina Helleborus. Märkligt med tidlösan som blommar nu. Och så alla blåsippor. Ja men visst är dom väl ljuvliga.
  Ja du Marit. Det var ett härligt inlägg. Så fyllt av vår och blomsterglädje. Tack så jättemycket för det!

  Önskar dig en fin lördag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes jo at du hadde veldig mange flotte blomster, Anita! Jeg måtte bare ta bilder av alt jeg fant, og da ble det så mange :)
   Jo, det er kanskje tidlig, men in magnolia står i sørveggen av det gamle drivhuset, og der blir det veldig varmt. Ja, blir det frost igjen blir blomstene brune. Det er så dumt, men det får vi ikke gjort noe med.
   Ja, jeg synes også at det er merkelig, for jeg trodde at de blomstret på høsten? Uansett ble jeg så glad når jeg så den.
   Tusen takk for dine alltid så hyggelige kommentarer, Anita! De setter jeg veldig stor pris på :)

   Ønsker deg en fin søndag!
   Klem, Marit


   Slett
 7. Hej Marit,

  Vilken explosion! Helt plötsligt har du alla blommor som också finns i min trädgård och fler därtill. Vad härligt att du äntligen har vår. Se till att njuta ordentligt av allt vackert som börjat blomma.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, nå er det blomstereksplosjon her. Her hvor jeg bor er det på en måte to ytterligheter. Først er det lenge veldig kaldt, men når det først blir varmt så blir det veldig varmt :)
   Ja, det er så herlig! Det skal jeg gjøre ja.

   Ha det godt!

   Slett
 8. Hej Marit
  Så indhentede du mig igen, men som sagt er det også varmere hos dig. Vand er der ingen af os, der får. Min stjernemagnolia er også først lige sprunget ud, så det varer ikke længe, inden du er foran. Sjovt at dine vintergækker blomstrer sammen med alt det andet.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, plutselig så kom varmen her, og da går alt så hurtig.
   Det blir veldig varmt her ja når varmen først kommer. Her er det ingen mellomting. Enten veldig kaldt eller veldig varmt.
   Nei dessverre får ingen av oss regn. Det er veldig tørt her nå, og jeg må begynne å vanne. Ja, ikke sant. De står i skyggen, og derfor blomstrer de så sent som de gjør. Det er litt morsomt å se de sammen med krokusen.
   Klem

   Slett
 9. Hei Marit.
  Det eksploderer i hagen med denne varmen. Her har det også blåst mye. Fine bilder og den fylte rosa blåveisen falt jeg for.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Ja, det er helt sikkert at det gjør. Det har det gjort her også. Tusen takk.
   Ha det godt.

   Slett
 10. Jeg satte mig rigtig godt til rette, og du kan tro, jeg nød din lange billedserie med alle de skønne forårsblomster. Det var godt sneen smeltede, så det også kunne blive forår hos dig.
  Nu vil jeg gå i seng - og måske drømmer jeg om blomster :)

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig pent sagt av deg, og hyggelig at du likte bildene. Ja, endelig er snøen borte.
   Jeg håper at du sov godt i natt og drømte om blomster :)

   Hilsen Marit

   Slett
 11. Våren har omsider kommet i hagen din, med vårblomster i alle farger og fasonger. Fint nytt headingbilde med snøklokker du har fått.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig har våren kommet hit også! Tusen takk.

   Ha en fin søndag!

   Slett
 12. Härlig blomning längs promenaden. Plantera dina små våriris i ett torrt och soligt läge där de bakas sommartid så kommer de överleva bättre.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. De står både tørt og solrikt, så jeg tror nok det er kulden som tar de her. Likevel er jeg godt fornøyd med resultatet, for de pleier ikke å overleve i to sesonger :)

   Klem, Marit

   Slett
 13. Nu har våren svinget tryllestaven over din have, og nu blomstrer det hele på én gang! Forstår godt du befinder dig i en slags chok-tilstand. - Og 18 grader er næsten sommervejr, og i hvert fald en del varmere end her hos os ved den kolde Østersø. Godt du tager dig en runde engang imellem og finder alle de små hyggelige blomster, og godt du er færdig med at beklage dig over sneen for denne gang:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, plutselig ble det blomstring over alt og på en gang :)
   Det skjedde veldig brått ja, og da får en jo sjokk når varmen kommer så hurtig. Ja, det er det så absolutt, men her er det ingen mellomting ser det ut som. Enten iskaldt, eller veldig varmt.
   Ja, jeg må jo ta meg en runde og følge med på alt som skjer her nå. Ja, nå skal ikke nevne snø før til vinteren igjen ;)
   I dag er det slutt på varmen, for nå er det "kun" 10 grader ute, og det føles plutselig veldig kaldt etter å hatt 18 grader i noen dager.

   Hilsen Marit

   Slett
 14. Så mange fine forårsblomster - du går vel mange ture rundt i haven hver eneste dag! Den lilla våriris er meget smuk - synd at de forsvinder. Jeg synes dine Hepatica er så fine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, jeg går en runde hver dag nå, for nå skjer deg så mye i hagen. Ja, den har en flott farge. Jeg så i dag at en tredje blomst var på vei opp, så det er jo lov å håpe på at det kanskje kommer opp flere.
   De trives veldig godt her :)

   Slett
 15. Hei Marit!
  Nå er jeg tilbake på blogg, leser og skriver, men det er en travel utetid akkurat nå.
  Derfor var det helt nydelig og slappe av med alle de fantastiske blomsterbildene din - ble uten kaffekopp så sent på kvelden, men ble en nytelse!
  Du har jo sååå mye forskjellig.
  Ramsløk har vi også i hagen. Den har ikke formert seg så veldig ennå, men den bruker vi mye av på denne tiden. Veldig fin for slike som meg som elsker hvitløk.
  Ha fortsatt flotte arbeidsdager i hagen!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid!
   Så hyggelig å høre fra deg igjen! Ja, nå er det en travel utetid. Tusen takk. Ja, jeg har samlet mye forskjellig opp gjennom årene.
   Det var fint å høre. Du har jo et relativt mildt klima, så da burde den jo ha spredd seg endel hos deg vil jeg tro.

   Ha en flott ny hageuke!
   Hilsen Marit

   Slett
 16. Se ven tan preciosas tus flores, todas me gustan. Besos.

  SvarSlett
 17. WOW! Your garden is certainly looking beautiful!

  Love, love, love all the pretty blooms!

  Happy Monday!

  SvarSlett