onsdag 20. april 2022

Innflytting i drivhuset...

 ...gjorde jeg jo i fjor, men det er først nå jeg har fått tatt det skikkelig i bruk. Teltet ble tatt ned på mandag, og nå er det pakket ned for bruk til neste vinter. Jeg har flyttet rundt på planter i flere dager, og jeg har enda ikke fått hentet opp resten som står i kjelleren. Men det skal jeg få gjort i dag. Det er greit å dele det opp litt, så ryggen ikke streiker første uken om våren ;)

Jeg har også flere selvvanningspotter som står i det gamle drivhuset som også skal flyttes inn i det nye. Det er mye jobb, men sånn er det bare. Det er bare å ta tiden til hjelp.

Sitrusplanter og blodbeger. Blodbegerplantene har overvintret i kjelleren, og det er absolutt liv i de. Citrus meyer til høyre har fåttsatt en frukt tilbake, og nå kommer det nye blomsterknopper på den. Så det kan bli flere mandarinsitroner på den. Den er altså en krysning av de to artene. Citrus limequat står til ventre for den igjen. De to plantene tror jeg vil like å stå der i solen hele dagen. 

Fuchsiastiklinger som snarest må pottes om.

Div. Camelliaplanter.

Nesten alle mine hortensiaplanter er fulle av knopper nå.  De har likt seg veldig godt inne i teltet hvor det ble veldig fuktig på grunn av alle bøttene med overvintrende vannliljer. Ingen luseproblemer denne vinteren. Tørr varm luft er oppskriften på å få lus på plantene ;)

Lett blanding av frøplanter, dahlia og gjødsel :)
Jeg gjødslet samtlige planter der i går. Jeg har kjøpt inn citrusgjødsel, agurkgjødsel, tomatgjødsel og rhododendron gjødsel. Jeg håper at plantene kvitterer med god avling og flott blomstring.

Sånn så det ut på mandag. Camelliaplantene satte jeg under vegghyllene, for der får de litt skygge. Når det er slutt på nattefrosten skal de settes ut. Enn så lenge får de bo i drivhuset. Hyllene over der ble fylt opp av planter i går kveld. Jeg skal i år ikke kjøpe en eneste hortensia/hydrangea, for de jeg har er som nevnt fulle av knopper. Det har jeg aldri klart å få på overvintrende hortensia så tidlig, så det er morsomt å få til det. Jeg gleder meg til å se blomstringen på de!

26 kommentarer:

  1. Jag skrev precis på ditt förra inlägg Marit och så dök det här upp :)
    Det är så härligt att se bilder från ditt vackra växthus och det är så härligt att läsa om din glädje över det. Allt ser så fint ut, växterna ser ut att trivas och att du trivs där ... det vet jag :)
    Så skönt att du slapp lössen på hortensiorna i år. Jag klippte ner min helt igår. Det kommer lite nya gröna skott långt ner på grenarna så jag tänkte låte den börja om. Det blir inga blommor i år men det gör inget.

    Önskar dig en fin dag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det så jeg Anita, så jeg leste det først :)
      Tusen takk. Ja, vi trives der både plantene og jeg!
      Det er jeg veldig glad for, for hortensia har lett for å få det om vinteren inne. Ja, de er jo fine med grønne blader også :)

      Ønsker deg også en fin dag!
      Klem, Marit

      Slett
  2. Hej Marit!
    Vilken ordning det är i ditt växthus, ser så fint ut. Stora härliga ytor för många växter. Och växterna trivs då de har både knoppar och frukter.
    Ha det bra /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, nå begynner ting å komme på sin rette plass. Jeg er så glad for den store plassen jeg har der. Det ser sånn ut ja :)
      Ha det godt.

      Slett
  3. Sjov overskrift tænkte jeg lige, for du er jo flyttet ind for længst Marit, men jeg kan godt se det nye drivhus lægger op til endnu mere flytning henover hele året, og det kræver megen opmærksomhed og omtanke, at få brugt dit ny hus optimalt. Det er jo logistik på et højt plan, og jeg er fuld af beundring for din arbejds-iver og måden at løse det på!
    Det ser ud som om drivhuset kan opfylde alle dine behov, og foreløbig har du jo reddet rigtig mange planter gennem vinteren med din nøje overvågning. Flot!

    Rigtig god arbejdslyst fremover!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant, og det var der for jeg skrev det sånn :)
      Jeg tror aldri at jeg har flyttet på de samme plantene så mange ganger, men sånn har det nå blitt. Ja, og det blir nok flere flyttinger også i løpet av våren. Tusen takk. Jeg må jo bare prøve meg frem og så finne den løsningen jeg tror er best. Jeg har reddet veldig mange planter ja, og da er det jo verdt strevet!

      Takk, og det samme ønskes du!
      Hilsen fra Marit

      Slett
  4. Kære Marit
    Jeg kan godt se, at du har fået flyttet en masse... En gigantisk masse... Men bliver det ikke mindre næste vinter, når du har drivhuset fra start af?
    Jeg er allermest imponeret over dine hortensiaer. De er fuldstændig magen til dem, man ser i butikkerne nu. Hold da op! Der har du virkelig knækket koden: Fugt og varme, hvilket de færreste nok kan klare. Det er godt, du har vandliljerne.
    Jeg håber, du får nogle dejlige forårsdage nu - her har vi stadig sol og varme, så jeg nyder det, mens det er her.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlett
    Svar

    1. Kjære Lisbeth
      Ja, det er virkelig mange planter jeg har flyttet på veldig mange ganger :)
      Jo, jeg håper jo på det. Jeg er bare usikker på om jeg skal la camelliaplantene fortsatt så i kjelleren. Hvis strømmen/el skulle gå, vil de ikke overleve hvis det er midt på vinteren og mange minusgrader ute. Frukttrær, og hortensia skal så i den kalde sonen av drivhuset og de skal jeg ikke flytte rundt på nei. De andre setter jeg i teltet.
      Tusen takk. Ja, nå er koden knekket, og det er veldig morsomt å ha lykkes med det.
      Ja, plutselig fikk jeg god nytte av vannliljene. Hvem hadde trodd det! :)
      Det er 17 grader her nå, solen skinner og det er ikke et vindpust ute :)
      Jeg nyter også det, men jeg skulle egentlig ønske at vi fikk regn om natten ;)
      Hilsen Marit

      Slett
  5. Hello Marit,

    Your greenhouse looks wonderful, beautiful plants. I see your citrus plants are doing well. All your hard work is paying off! Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,

      Thank you. Yes, they are doing very well.
      Take care you too, and have a great day!

      Slett
  6. Good Morning Madame Green Thumbs: Having citrus fruits in your greenhouse will give you the impression of living in southern Spain or somewhere equally sultry and exotic, with fruits ripening on the street. I can see that soon you will have a rose in your mouth, castanets in your hands, and you will be flouncing your skirt as you dance flamenco in the greenhouse. You will never get any work done. Abrazos y besos estimada señora de tu siempre compadre David

    SvarSlett
    Svar
    1. Good afternoon dear Birdman,
      Yes, I can imagine that I live in Spain, David. Citrus fruits do not usually grow in Norway. You are quite right, I will never get any work done ;)
      Kyss og klemmer fra den hagegale Marit

      Slett
  7. Hej Marit
    Ja du har rigtig meget, så må du tage dig tiden til at få det flyttet, så du ikke ødelægger dig selv. Som Bent sagde i aftes til mig i en anden forbindelse, "du har selv været ude om det" det måtte jeg erkende, det samme må du. Men mon ikke du hygger dig med alle dine rigdomme i mens.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja, men det gjør jeg også. Det er bare å ta tiden til hjelp. Ja, det er helt riktig. Jeg hygger meg veldig med det ja.
      Klem

      Slett
  8. Wow jeg er imponert over alt du har fått til allerede. Helt greit å ta ting litt etter litt. Det er så enkelt å overdrive når man driver med noe som er gøy.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, det er helt greit å ta ting i økter. Det er nettopp sånn det er, for da blir en litt vel ivrig :)

      Slett
  9. Spennende å få drivhuset fullt av ulike planter. Her må jeg også ta det stille og rolig med hagearbeidet ellers krangler ryggen.

    Ha en fin hagedag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så spennende. Det er bare sånn det er, og det må vi ta hensyn til.

      Ha en deilig vårdag!

      Slett
  10. Logistikken ved din ind- og udflytning til og fra drivhuset er skræmmende 😊 Fedt at du har så stor succes med dine hortensier efter alt dit besvær.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det kan jo helt klart virke skremmende 😉
      Til høsten skal jeg få mange av plantene rett i drivhusetvuten noe mellomlagring, så det vil være mye enkkere til neste vår 😊
      Ja, det er jeg veldig fornøyd med, og da ble det lønnsomt. Ingen nye hortensia skal kjøpes i år, men i fjor måtte jeg kaste mange for de var så fulle av lus at det var ikke bryet verdt. Da ble de fleste kjøpt nye av de som har knopper nå.

      Slett
  11. Hei marit.
    Så rent og ryddig i drivhuset ditt. Hos meg er det et rent kaos av jord, planter og dritt :)
    artig å få hortensiaene til å overvintre. Mine har hatt det litt tøft i vinter med kuldegrader langt ned mot 14 tallet mange ganger. Men 3 har overlevd. Tviler det blir noen blomster i år.
    Ha det godt,
    Lena

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Lena,

      Ja, i hvert fall enn så lenge. Jeg har ikke fått søkt så mye enda ;)
      Ja, det er veldig morsomt. Så bra at tre av dem har klart seg. Det er jo det som er problemet med hortensia, for hvis de fryser mye tilbake blir det ikke blomster før tidligst på høsten.
      Ha det godt.

      Slett
  12. Hej Marit,

    Det märks hur mycket du glädjer dig åt ditt växthus och de möjligheter det ger dig. Rent och prydligt och alla dessa vackra växter som nu får en chans att må riktigt gott och växa ordentligt. Mycket jobb men så härligt! Ska bli kul att se hur allt utvecklas, och hur du lyckas hålla löftet om att inte köpa fler hortensior.... :)

    Ha det gott! Ulrika

    SvarSlett
  13. El jardín da mucho trabajo, pero se ve tan precioso. Besos.

    SvarSlett
  14. Hi Marit!
    Your greenhouse is wonderful!The plants are happy there.
    Hugs!

    SvarSlett
  15. Skönt att du börjar komma i ordning och visst är det mycket olika jobb att göra på våren. Det är jättefint där i växthuset nu.

    Kram, Carina

    SvarSlett

Nok en amaryllis i blomst!

 Ja, det dukker opp både det ene og andre her nå både inne og ute. Jeg starter i dag med to amaryllis som jeg plantet i november, men de har...