torsdag 7. april 2022

Det ser lovende ut...

 Der ser ut som det hjalp å få humlehjelp i drivhuset i tillegg til mine forsøk med malepenselen for å få bestøvet de.

Dette var 26. mars da jeg plutselig fikk humlehjelp til bestøvingen av ferskentreet.

Se her på alle ferskenkartene! Dette er bare en liten del av treet (som er forstørret). Det ser riktig bra ut der inne i teltet nå, og alt jeg satte inn der når drivhuset var ferdig har overlevd takket være teltet. Nesten alle mine hortensia står nå med blomsterknopper. Det er virkelig verdt strevet. I neste uke har vi planer om å ta bort teltet hvis det blir varmere som de melder nå.

Dette er min rosa blåregn/Wisteria 'Rosea Beni Fugi' som jeg trodde var død. Plutselig har det kommet skudd overalt på stammen. Jeg kjøpte den i fjor vår sammen med aprikos og ferskentreet fra samme sted. Den må nok alltid stå i en stor potte og inne om vinteren, for den overlever ikke ute her.  Det er moro å lykkes med at de alle har overlevd første vinter i teltet. 


Navnløs camellia som jeg kjøpte for flere år siden.  Nå blomstrer den endelig med en blomst. Tålmodighet er en dyd... ;)


Peonblomstrende camellia.
Siste camellia i blomst av alle de jeg har. Den heter 'Hawaii' og er veldig fylt. De er skikkelig tunge, men de er så vakre når de blomstrer.

'Bonomiana' som har blomster i veldig mange nyanser...

...som denne...


...og denne. De fleste er snart i slutten av blomstringen, men du verden for en blomstring det har vært på de. 
Jeg kjøpte disse rundt 10 februar, og de har blomstret omtrent fra 20. februar. Jeg kjøpte 'Bonomiana' og 'Spring Festival' på Plantasjen, og de har vikelig vært flotte planter.  Camellia er min store glede på senvinteren da det fortsatt er vinter og ikke noe annet blomstrer. Snart vil vårblomstene ta over for blomstringen her, og jeg gleder meg veldig til det. Denne kalde vinteren har vart alt for lenge etter min smak. Våren er veldig etterlengtet her nå!

42 kommentarer:

  1. For en vårfølelse å titte inn i drivhuset ditt. Hos meg er snøen begynt å bli helt borte, men kuldegradene er seige i år.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, der er full vår. Den er snart borte mange steder ger også, men det ligger noe is igjen i skyggen. Ja, de vil ikke slippe taket her heller.

      Slett
  2. Se ven tan lindas las camelias, me encantan. El melocotonero está muy bien y tendrás melocotones para probar. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you Teresa. I love them too.
      I am looking forward to taste the peaches.
      Hugs!

      Slett
  3. Your tent has performed miracles for you, Marit. Everything is looking great. Let's both hope hope for warm weather very soon when you won't need it until next winter. Hugs and kisses, David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes it has made miracles here, David. I am so happy about it. I hope the warm weather comes very soon.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  4. Hello,
    Your greenhouse blooms are beautiful. I love the peach blossoms and the camellias. Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. Take care you too, and have a great day!

      Slett
  5. Hej Marit
    Ja vi har alle nydt din camellia blomstring, godt du har den at glæde dig over, og at du har leget bi og haft besøg af en bil.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Tusen takk. Jeg har lekt bie ja, og det var også hyggelig å få hjelp av en humle i teltet. Det gjenstår å se hvordan resultatet blir.
      Klem

      Slett
  6. Jeg kan godt forstå, du er glad for cameliaerne på denne årstid. De har virkelig været flotte. Den ukendte, der endelig blomstrer, kan være glad for, at du er så tålmodig. Jeg kunne godt have givet op.
    Her er det fortsat koldt, men slet ikke som oppe hos dig. Men den varme marts satte vist os alle sammen forårshumør, så det er dobbelt trist, at det ikke vil slippe nu. Jeg krydser fingre for både jer og os.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jeg sikker på at du forstår. Tusen takk. Jeg vet at jeg må være tålmodig, for sånn er det ofte i hageverden. Her er det 4,5 grader nå, og det er snø i luften. Det blir ikke noe ut av det, og jeg skulle gjerne hatt en uke med regn. Ja, det er trist, og spesielt for dere når våren hadde startet så fint. Ja, det må vi gjøre!
      Hilsen Marit

      Slett
  7. Ferskner og camellier er lækre hver på sin måde.

    SvarSlett
  8. Spennende med alle kartene på ferskentreet ditt. Lekre Camelia som blomstrer i drivhuset ditt.

    Ha en fin helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det blir spennende å se om jeg får frem modne fersken. Tusen takk.

      God helg!

      Slett
  9. Hej Marit!
    Det ser alldeles fantastiskt ut med ditt persikoträd, och alla kamelior i växthuset. Vi har fått mera snö under natten än vad vi fått under hela vintern. Lite tråkigt, men den smälter hoppas jag.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Uff, så kjedelig da! Den smelter nok raskt hvis bare det blir varmere, og det håper jeg at det blir snart!
      God helg.

      Slett
  10. Så fantastisk! Mye å glede seg over og å se fram til! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, nå er det mye å glede seg til :)

      Slett
  11. Dear Marit, It is always such a pleasure to visit and see how well your booms are doing inside your tent. All the colourful Camellias are delightful, and your peach tree will be a wonderful addition to your garden. and I hope it gives you many peaches. I have always found that a Wisteria is almost impossible to kill. It withstands cold, and even when it is cut to the ground, it rises up again. I have even tried to get rid of one, because it was smothering another bush, but it won't die. I hope the warmer weather comes soon.
    Hugs from Portugal.

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia,
      Thank you so much for your sweet comments. I love to read them. I am looking forward to see if I will some peaches.
      I understand that in your country you can grow almost anything you want, but here I can not. Wisteria must have a warmer winter than I can give it, but I will try to have it in my tent next winter too.
      Your climate sounds great to me! :)
      I hope it too. I'm very tired of winter right now.
      Hugs from Norway.

      Slett
  12. Hei Marit!
    Så gøy med alle ferskenkartene! :) Og flott at alt har klart seg gjennom vinteren i teltet.
    Nydelige kamelia! Ja, de blomstrer lenge. Kanskje Bonomiana den navnløse? Lekker den 'Hawaii' - sart fin farge og unik med de taggete kronbladene :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Edgar!
      Ja, det er veldig gøy, og dette har jeg aldri prøvd før. Teltet har vært gull verdt i vinter når det gjelder overvintring.
      Tusen takk. De har blomstret veldig lenge ja. Den kan minne om den, ja og det har jeg også tenkt på at den kan minne om den. Jeg kjøpte den i Sverige for flere år siden. Den er helt spesiell, og blomstene er veldig store :)

      Slett
  13. Du er en dygtig gartner, Marit! Jeg synes, det er imponerende, at alle dine planter overlever vinteren, det første år, du har dit nye drivhus. Når man får noget nyt, skal man jo lige lære det at kende.
    Det må dagligt være en stor glæde for dig at gå ind i drivhuset og nyde alle de smukke blomster.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for din hyggelige kommentar, Elna. Jeg har nok fortsatt mye å lære om planter i drivhuset, men så langt har det vært vellykket. Det er en stor glede å gå inn der ja.

      Hilsen Marit

      Slett
  14. Ja men grattis till att du fått hjälp med pollineringen av humlorna. Och att du har knoppar i dina hortensior. Min frös ner men det gör inget. Den hade blivit sämre och sämre för varje år och det är dags att slänga den. Det får bli en ny istället :)
    Och alla dina kamelior! Ja du och jag, vi tröttnar aldrig på kamelior :) Men vet du, den jag köpte för två månader sedan har inte rört sig alls, inga nya blad, knopparna ser precis likadana ut. Dom öppnar sig inte. Den ser ut som en konstgjord blomma. Jag tror att dom gett den någon form av retarderingsmedel som gjort att den ska stanna upp i växten och bli kompakt och grön, som dom brukar göra med hibiskus. Jag tror inte den kommer att börja växa förrän jag tar bort så mycket av den gamla jorden som möjligt och sedan planterar om den. Förhoppningsvis kommer den att sätta knopp i sommar och blomma nästa år.

    Just nu snöar det här och är återigen vitt i hela trädgården. Men i nästa vecka spår dom 10 plusgrader och det ser jag fram emot.

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er flott å ha fått god hjelp til pollineringen av ferskentreet. Det er det hortensia har gjort her tidligere også, for det er for kaldt for de her. De overlever, men da blomstrer de ikke. Ja, ikke sant, for det er ikke noe problem å få kjøpt nye planter.
      Nei, det gjør vi ikke :)
      Jeg håper at din nye camellia vil vokse i løpet av sommeren. Det er nok lurt å skifte jorden ja.

      Huff! Her blåser det kraftig, og det er iskaldt. Ja, de spår noe lignende her også, så jeg håper at varmen kommer nå.

      Ønsker deg også en flott helg!
      Klem, Marit

      Slett
  15. Mooie bloemen Marit, wij hebben vandaag een vlinderstruik (Buddelja) gekocht. Fijn weekend !

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Caroline. Buddleia is very pretty.
      Happy weekend!

      Slett
  16. Your greenhouse blooms are gorgeous, Marit.

    The peach blossoms and camellias are so pretty.

    Happy Sunday!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Veronica!

      Happy Sunday to you too!

      Slett
  17. Så gøy med humler i drivhuset, og for noen nydelige Camelia. Ha en fin påske, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var så gøy, for jeg så at den bestøvet ferskenblomstene.
      Tusen takk.
      Ha en fin påske du også.

      Slett
  18. Utilissimi quegli impollinatori! Le camelie sono bellissime, complimenti :)

    Buona primavera.

    SvarSlett
  19. Hei Marit! Så eksotisk og vakkert. Det må være deilig å oppholde seg der. Ha det godt! Klem Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne!

      Tusen takk. Ja, det er fint å være der.
      Ha det godt! Klem, Marit

      Slett
  20. What a beautiful Camellia! Marit, it's nice to see fruit trees in bloom. The color of the flowers is amazing. You have succeeded using the tent in the greenhouse. All your plants overwintered very well. Have a nice day.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Nadezda! Yes, they are so lovely when they bloom.
      I have been lucky with the tent. All the plants have survived the winter.
      Have a nice day you too.

      Slett
  21. Härligt med små kart hos persikan. Härligt med knopp i hortensiorna - jag måste nog plantera om mina för de vill inte blomma. Kameliorna är så vackra :)

    Kram, Carina

    SvarSlett

Nok en amaryllis i blomst!

 Ja, det dukker opp både det ene og andre her nå både inne og ute. Jeg starter i dag med to amaryllis som jeg plantet i november, men de har...