lørdag 26. februar 2022

Månedens bilde...

 Ja, dette er nå blitt et tema i slutten av hver måned i TrädgårdsFägring. Jeg var med på dette forrige måned også, og her er bildene fra januar. Da var det mørkt ute, men i dag er bildene tatt nå nettopp.


Dette er hovedmotivet hver måned. Jeg ser masse spor i snøen her, og det er ikke godt å si hvilket dyr det er. Mest sannsynelig er det rådyr.

Dette er et litt forstørret bilde, men dette er altså min Magnolia 'Leonard Messel' som jeg viste her en annen dag full av blomster i mai. Den har mange knopper nå, så jeg gleder meg vilt til årets blomstring.

Jeg tok med et bilde herfra i forrige måned også, så jeg tar med det denne gangen også. Da er dammen til høyre og den steinbelagte hagestien ligger akkurat under snøen her. Angående snø er det mer snø her nå enn det var for en måned siden. Det var - 10 grader i natt, og kun 0,2 plussgrader inne i teltet. Men det går bra, for alt som er der tåler litt kulde har jeg nå funnet ut.

Det begynner å bli farge på knoppene på ferskentreet!

I går var vi en meget kort tur til Strömstad i Sverige. Jeg måtte innom Blomsterlandet der, men de hadde kun røde camellia i salg der. Så da ble det ingen ny camellia på meg derfra, men denne som er maken til den jeg har fra før og den heter altså 'Bonomiana' ble med hjem fra Plantasjen. Denne planten var kjempestor og så full av knopper at en skulle ikke tro at det var mulig å frembringe så mange på en plante.
Denne fikk altså oppleve å bli flyttet fra Plantasjen i går, og fikk kun 0,2 plussgrader i natt. Jeg satser på at den tåler det!

Hortensia har virkelig kommet i gang med veksten i teltet.

Dette er den variegerte jeg kjøpte i fjor sommer, og den har også klart vinteren så fint der. Veldig morsomt å se dette nå!

God helg/weekend!

40 kommentarer:

 1. Hello Marit,
  You still have lots of snow there. I hope the deer are not eating your plants. The camellia is so pretty, lovely bloom. It is wonderful to see all the buds, your plants are healthy and growing well. Take care, enjoy your weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Yes, I still have a lot of snow here. I fear they do, but there is nothing I can do about it. They are everywhere and looking for food. I love to see the new buds, and alk of the plants in the tent are now growing very well.
   Take care you too, and have a great weekend!

   Slett
 2. Oj så mycket snö!! Ett riktigt vinterland! Härligt att se så mycket spirande grönt på din hortensia...det bådar gott!
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det fortsatt veldig mye snø, for vi har fått 15 cm med påfyll i de siste 14 dagene. Ja, det lover godt for fortsettelsen! :)
   Klem fra Marit

   Slett
 3. Hello Marit: It's wonderful that you are able to take a little trip to Sweden. I am sure that all the garden centres bring out their best merchandise if they hear that you are coming! Better hope that Vladimir Putin doesn't decide to take an excursion your way - he is in the acquisitions mood! What a truly awful turn of events in Europe. Do we never learn from history? Hugs and kisses, David

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello David,

   Yes, we decided to take a very quick trip to Sweeden yesterday. We have not been able to go there for two years because of covid. Haha, yes I guess they do :)
   I hope you are right about that, because you never know what he is up to :(
   It is just terrible news we read now from Ukraine. No, we never learn from history, but I guess he has just turned to be another new tsar in Russia. I have read a lot of Russian history, and what happends now is really not something new in russian history. It is so sad to read the news...
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 4. Massor med snö fortfarande.
  Vacker kamelia.
  Roligt att ni varit på en tur till Sverige också.
  Trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dessverre er det fortsatt mye snø her.
   Tusen takk. Ja, ikke sant :)
   God helg!

   Slett
 5. Hej Marit!
  Så fint med en rosa Camelia, och dina hortensior ser fina ut. Kikade in i plasttältet i växthuset idag, men det syns inga nya skott på min hortensior. Får hoppas att det kommer så småningom. Vi har haft en solig fin dag.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Mine ser lovende ut ja, og de ble også totalt nedfryst før drivhuset ble bygd. Så jeg er overrasket over hvor mye de har tålt av kulde. Jeg håper at dine snart begynner å gro igjen. Her har det vært grått vær i hele dag.
   Ha det godt.

   Slett
 6. I would say you have more snow than we do, but we still have more than enough for me as we get into Spring. I want it warm! By-the-way, nice Camellia!

  SvarSlett
  Svar
  1. I guess we have more snow than we need by now, and I long very much for a warm spring too. Thank you!

   Slett
 7. Hei Marit! Ble litt påfyll av snø i februar, men det går den rette veien med lengre og lysere dager.
  Magonolian kommer til å bli litt av et syn!
  Kamelia er vanskelig å motstå ;) Kjempefin!
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edgar!

   Ja, uansett snø så går det jo fremover mot vår. Ja, jeg håper på det, for den blomstret så fint i fjor også.
   Det er helt sikkert! Tusen takk :)
   God helg!

   Slett
 8. Skal si du fortsatt har mye snø, her er alt borte nå, men det frister allikevel ikke å ta mer enn en kort tur rundt i hagen, blåsende kaldt. Håper på litt vår nå, ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fortsatt veldig mye snø her nå. Heldig deg, en forstår at det ikke frister å være mye ute enda. Det håper jeg også på.
   Ha en fin helg!

   Slett
 9. Jeg husker godt din magnolia, den er så flot. Jeg synes generelt, at camelliaerne er gode til at lave mange knopper, jeg håber, den nye klarer det.
  Mine hortensiaer har også sat nye skud allerede, de står ude, men her er det jo heller ikke så koldt.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er hyggelig at du husker den, Lisbeth. Ja, de er jo gide til det, for de jeg har i kjelleren er også fulle av knopper. Ja, hos deg er det varmt i forhold til her :)
   Klem

   Slett
 10. Nej, ikke den helt store forskel i haven, men i din have under glas kan man se der sker ting og sager! Godt du har lidt grønt i drivhuset, og masser af blomsterknopper at se frem til: Vi trænger til det i disse svære tider.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må nyte min hage under glass til hagen ute er fri for snø. Ja, det er helt sant. Det er fryktelige tider vi opplever nå.

   Hilsen Marit

   Slett
 11. Hi Marit!
  You have a beautiful snowy landscape in your garden. I love it!
  Have a nice weekend!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Tania!
   Thank you.
   Have a nice weekend!
   Hugs!

   Slett
 12. Nice that your Magnolia if full of buds. A good sign that spring is not far off!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is a very good sign of spring. I hope it comes soon!

   Slett
 13. Very nice ! Love the Bonomiana !

  SvarSlett
 14. Det er fortsatt en del snø i hagen din ser jeg av bildene. Spennende med alle knoppene på Magnoliatreert, gir løfter om flott blomstring. Vakker Camelis.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dessverre så varer vinteren her veldig lenge, og snøen smelter sakte. De gir løfter om en flott blomstring ja. Tusen takk.

   Slett
 15. Det var især magnoliatræet i sneen med alle knopperne, jeg faldt for. Foråret kan ikke være ret langt væk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Marie. Nei, den er nok ikke langt unna, men det må bli varmere ute før det skjer noe i hagen her.

   Slett
 16. Du har mycket att se fram emot en Magnolia som har knoppar och som säkert blir jättefin när den ska börja blomma.En rosa kamelia är ju som en dröm de är ju så vackra även din hortensia kommer säkert att ge dig fägring.Vi har mycket snö här också men den börjar snart tina bort och då väntar det mycket trevligheter.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg, og det er mye å glede seg til fremover. Vi får håpe at snøen smelter snart.
   Ha det godt.

   Slett
 17. Kære Marit
  Sikken en masse smuk sne ;-)))) nej, jeg ved godt, du er træt af det. Mon det var bedre i Sverige?
  Men dit forår kan ikke være langt væk, for så snart I får lidt varme, springer magnoliaen ud, ser det ud til.
  Kh Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth

   Ja, du kan nok tenke at det ser jo så pent ut på bilder ;)
   Jeg er lei av snøen nå ja. Det var mye bedre i Sverige ja, for der var det ikke noe snø.
   Jeg håper jo på at våren snart kommer, men vet samtidig ar mars er en lunefull måned. Fant et blogginnlegg fra mars i fjor hvor vi fikk 30 cm med snø i løpet av kort tid. Men jeg håper at våren snart kommer!

   Hilsen Marit

   Slett
 18. Jeg kan godt lide dine snebilleder, men vi har heller ingen sne haft her siden december. Jeg forstår godt, at du gerne vil af med sneen. Jeg kan forestille mig, hvor smukt det bliver om et stykke tid, når dit ferskentræ blomstrer.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, nå vil jeg gjerne bli kvitt hele snøen. Jeg er spent på hvordan blomstene blir, for i fjor blomstret ikke treet. Jeg tror de er vakre.

   Hilsen Marit

   Slett
 19. I absolutely love the snowscapes. How enchanting!

  So glad too that your plants are flourishing, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica. Yes, the snow is beautiful.
   I am glad for the flowers, because now I am tired of the winter.

   Have a nice day!

   Slett
 20. Fantastiskt så många knoppar du har på din Magnolia 'Leonard Messel'. Vi får hålla tummarna att det inte kommer frostnätter när dom ska till att slå ut. Min kamelia som jag köpte på Blomsterlandet har inte slagit ut ännu. Men nu börjar det i varje fall synas lite färg på en av knopparna så jag hoppas att jag snart ska få se hur den ser ut. Så långt din hortensia har kommit. Min har gröna stammar men inte en enda bladknopp. Jag glömde ta in den när det blev -18 så det kan vara så att den inte klarade sig. Men då får jag anledning att köpa en ny, eller kanske två :)

  Önskar dig en fin måndag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange knopper der, men det er jo ikke sikkert at alle er blomsterknopper. Noen er nok bare blader også :)
   Ja, det har jeg opplevd før, og da ble blomstene brune. Jeg lette etter hvit camellia hos Blomsterlandet når jeg var der, men de var utsolgt og alle de hadde igjen var røde. Det er ikke min favorittfarge selv om jeg forstår at mange liker den :)
   Det har vært så varmt i teltet at det er ikke merkelig at mine har kommet så langt.
   Ja, hvis din har blitt skadet finnes det garantert mange nye å få kjøpt :)

   Ha en fin mandag kveld du også!
   Klem, Marit

   Slett