torsdag 24. februar 2022

Camelliablomstring i kjelleren...

Det er ikke så mye å melde herfra for tiden, men her kommer nå et lite livstegn. Vi har vært syke med omikron/covid i snart to uker, og det vil ikke slippe taket.  Men vi har ikke vært alvorlig syke, så det har vært mer som en vanlig influensa. Yngste sønnen fikk 40 i feber, så den har vært hard nok. Vi har tilsammen vært fem som har vært smittet rundt om i familien, for denne omikron smitter veldig lett. Jaja, men det går nå sakte fremover. 

Jeg gikk bort til drivhuset på isen nå nettopp ( ja nå har det vært mildt igjen) og da blir det skøytebane rundt hele huset. Det var varmegrader i hele natt, men i natt skal det igjen bli mange minusgrader. Da blir det enda glattere i morgen  ;)

I drivhuset har mine to camellia klart seg langt bedre enn fryktet, og nå begynner jeg å se antydning til farge på knoppene. Så de har klart seg fint der ute til tross for noen minusgrader den ene natten.

Forstørret bilde av knopper med farge på. Dette er 'Spring Festival'

Se så fine knoppene er! 
Dette er 'Bonomiana' altså. Jeg byttet om på navnene sist, men ble gjort oppmerksom på det av en observant bloggvenn. Takk for hjelpen! :)

I kjelleren så jeg akkurat nå at det var en camellia som hadde begynt å blomstre der, og det er store knopper på de andre jeg har der også. 

Litt vanskelig å fotografere denne, for den står i en kasse sammen med flere camellia.

Dette er en knopp høyere opp på den samme som blomstrer nå. Hvis jeg ikke tar feil heter den 'Margaret Davies'

Dette er noen andre camellia som kommer med blomster snart.

Denne heter 'Hawaii' og får blomster så store som pioner/peoner. De står med lys over seg hele vinteren, og det trives de med. 

30 kommentarer:

 1. Det glæder mig, at dine cameliaer ser ud til at have klaret sig.
  PAS NU PÅ, at du ikke glider på isen og slår dig.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig bra. Jeg skal passe meg ja.
   Hilsen Marit

   Slett
 2. Åh, så deilig å se at det spirer og gror hos deg. Så nydelige knupper. Godt at Coronaen begynner å slippe taket. Jeg har også den sykdommen nå, men har ikke vært veldig syk. Ha det godt. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. De er flotte knopper på de ja. Det er enda noe, men den er fortsatt ikke borte. Så det tar sin tid, men det går uansett fremover. Det var godt å høre at du ikke ble så syk. Ha det godt.
   Hilsen Marit

   Slett
 3. Hej Marit
  Øv da med corona, håber du snart får det bedre, og at du passer på, når du går i drivhuset, det er meget ubehageligt at gå på is. Har du ikke noget, du kan støtte dig til, det er jo næsten ikke til at bære, ikke at kunne går over og kigge til dine fine camelliaer.
  Dejlige billeder af alle knopperne, flere af mine er også store nu, men ikke så tæt på endnu.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, det er noe herk, men det går fremover. Jeg skal passe meg for isen ja, men jeg må bare gå forsiktig. Jeg har strødd i gården her mange ganger, men så kommer det ny snø og så ligger det inne i isen når det igjen smelter. Jeg vil bort der hver dag og se ja ;)
   Jeg gleder meg til å se både dine og mine i blomst!
   Klem

   Slett
 4. Hvor dejligt dine kamelia trives både inde og ude. Smukt ser det ud med alle de knopper i kælderen, og det er da et godt sted at hente lidt trøst, når coronaen raser og vejret er så koldt! Her har vi også begge haft omikron, og det var ligesom en ordentlig omgang influenza, men du har ret i det tager tid at komme helt over det. Håber på forår og nye kræfter til os alle!

  Mange hilsner fra Ulla

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er så glad for at de trives både inne og ute i drivhuset. Det er helt sant, for det hjelper på humøret bare å se blomstringen. Ja, denne omikron har snart snart smittet alle jeg kjenner, og det tar sin tid å komme til hektene igjen. Ja, det får vi virkelig håpe, for vi vil jo være friske og raske nå når våren kommer!

   Hilsen Marit

   Slett
 5. Så du har fått Omikron. Ja det ska ju vara så smittsamt så jag undrar om vi inte alla kommer att få det. Flera jag känner har den också. Men som tur är är ingen speciellt sjuk. Men 40 graders feber lät jobbigt för din son.
  Det låter vanskligt med halkan. Du måste vara försiktig. Dina kamelior ser väldigt friska och fina ut i bladverket. Och så många fina knoppar. Så bra att dom verkar ha klarat kylan också.
  Krya nu på dig Marit och framför allt ... var försiktig så du inte halkar. Du får ju inte bryta något nu när växtsäsongen är på gång.

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vi hatt begge to her, og to av "barna" også. De er voksne, men de blir likevel omtalt som barna 😊
   Han har ikke vært syk på 19 år, men denne fikk han veldig hardt. Han er mye bedre nå, men sykdommen sitter lenge i kroppen. Ja, det vil jo nesten være merkelig hvis dere ikke får den, for den er veldig smittsom.

   Holkan er vanskelig ja, for nå er det bløtt ute, men det skal fryse på i natt. De melder om -6 i natt, og da bildet jo fryse på igjen.
   Camellia tåler åpenbart mer enn jeg trodde ja, og bladene ser fine ut ja. I morgen skal vi en veldig kort tur til Strömstad, og da skal jeg innom Blomsterlandet for å se om de har noen camellia der. Det er evigheter siden jeg sist var i Sverige, så jeg gleder meg til det 😊

   Ha en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 6. Hei Marit, nydelige kamelia! Du må vise mer etterhvert som de springer ut. Mest knopper her også.
  Håper du og familien snart er helt friske igjen. Ha det godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edgar,

   Ja, det skal jeg gjøre! Det tar nok en tid før de nye knoppene springer ut.
   Tusen takk. Vi er på bedringens vei, så det går rette veien.
   Ha det godt!

   Slett
 7. Good evening dear Marit,
  The Covid is a strange thing. Some people only get a nosecold and others need more time to feel better. Beautiful that you can enjoy the Camelia´s getting into color. I wish you a lot of beautiful flowers in the Camelia's.
  Have a wonderful evening
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Good evening dear Marijke,

   Yes, it is a strange disease. Yes, I am very happy about my camellias right now. Thank you.
   Have a wonderful evening you too.
   Rosehugs, Marit

   Slett
 8. Det var længe, I måtte døje med corona. Efterhånden har det udviklet sig til en stor samling camelliaer i din kælder, og superfriske ser de ud.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det vil ikke helt forsvinne fra kroppen. Det begynner å bli en stor samling av de her ja. Tusen takk.

   Slett
 9. Hello,
  I am sorry you and your family are suffering with the Omicron. I hope everyone feels better soon.
  Your Camellias are beautiful, love all the buds and the pretty bloom. Take care, enjoy your day and the weekend ahead.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. We feel much better now, and I hope we will be even better tomorrow.
   Take care you too, and have a nice day and weekend.

   Slett
 10. Hej Marit!
  Hoppas att du har piggnat till, det verkar vara väldigt smittsamt, och många som insjuknar. Nu får vi hoppas att det inte kommer fler varianter. Dina kamelior är mycket fina med alla knoppar. Vacker färg på den som slagit ut. Vi har också haft isgator här, det var så fint med all snö, men nu har det försvunnit nästan helt.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det hjelper for hver dag som går, så vi blir stadig bedre. Det er helt sant.
   Tusen takk. Du er heldig at snøen forsvinner så fort hos deg.
   God helg!

   Slett
 11. Fin Camelia som blomstrer i kjelleren hos deg og spennende med knopper på flere. Coronaviruset er ikke til å spøke meg. Vær forsiktig på glatten så du ikke faller.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, nå kommer det veldig mange nye kmopper. Nei, det er ikke til å spøke med. Jeg prøver å unngå det ja.

   God helg!

   Slett
 12. Están preciosas, me encantó verlas. Me alegra que ya te encuentres bien. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they are so beautiful. Thank you.
   Kisses.

   Slett
 13. I am really sorry to hear that you have not been feeling well, Marit. Thank goodness it has been relatively mild. Better find a pair of skates to glide out to the greenhouse. It will be an adventure just getting there. Hugs and kisses, David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much David. I feel much better now.
   Yes, it is dangerous out there right now. I go very slowly and take no risk.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 14. Det lovar ju gott när kameliaknopparna sväller och börjar blomma. Jag har lite dåligt samvete för mina men jag har sett att de har knoppar och att de börjar utvecklas.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar

  1. Ja, det lover jo veldig godt, og det er mange blomsterknopper på vei nå. Da får du nok snart blomstring du også.

   Klem, Marit

   Slett