søndag 20. februar 2022

Frost i teltet, og mer snø er meldt...

 Jeg ble litt sjokkert da jeg så hvor kaldt det hadde vært i natt når jeg sto opp i dag. - 12 hadde det vært her i natt, og yr meldte i går om om - 7. Så jeg hadde nok ikke satt på nok varme i teltet i går kveld, for der hadde det så vidt vært under 0 grader. To primula var preget av at de hadde fått litt frostskader, men de kommer seg jo lett igjen. Jeg er mer bekymret for de to nye camellia fulle av knopper som står der, men enn så lenge så jeg ingen frostskader på de. Jeg får ikke min Netatmo temperaturmåler til å virke i teltet for avstanden er for stor, så jeg vet jo ikke hvor lenge det var frost der. Jeg ser på temperaturkurven ute at det var -4 ved midnatt og - 12 kl. 08.00. Så det har vært noen timer med streng kulde i natt. Tiden vil vise hvordan camellia har taklet det der inne. De tåler det nok, men det kan jo hende at de kaster knoppene. Det vil jeg nok først se om noen dager. Værmeldingen i dag er at det kommer mer snø, og det er jeg ikke så glad for. Men værgudene gjør som de vil, og det er bare å ta i mot ;)

Det er tross alt bedre å få det som snø enn som regn som de har fått mange andre steder. Snøen blir jo til vann her også til slutt når den smelter, men det er ikke med en gang. Vinteren har festet grepet akkurat nå, men snart er det 1. mars. Det må jo snu til det bedre snart :)

Camellia 'Spring Festival'

Camellia 'Bonomiana'

42 kommentarer:

 1. Hello Marit,
  I hope your Camellia's will be ok. It is cold here again after having a real windy 2 days. The snow and rain is great for the water tables and plants. Take care, enjoy your day and the new week ahead.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, I hope it too, but I guess they will be ok.
   The winter is not over over yet. Yes, the rain and snow is good for the nature if it not comes too much at once.
   Take care you too, and have a great day and the new week ahead.

   Slett
 2. Jeg krydser fingre for, at dine Camellia har klaret frosten uden skader. Vejret kan være en drilagtig medspiller, når man dyrker sarte planter.
  Jeg nåede ikke at kommentere på dit sidste indlæg, men jeg nød dine billeder af området omkring havedammen. Jeg kan godt forstå, du gerne vil opholde dig der, for det virker så hyggeligt.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper at de klarer seg fint til tross for litt frost. De skal jo tåle det i utgangspunktet, men når de er fulle av knopper kan det hende at de ikke liker det. Ja, været er en x-faktor som er vanskelig å beregne ;)
   Tusen takk.

   Hilsen Marit

   Slett
 3. Sorry to hear of these little setbacks, Marit, andI hope that your camellias survive the trauma. I am quite sure that by the time next winter rolls around you will have the greenhouse totally figured out. In the meantime take comfort in knowing that spring is truly not far off. Hugs and kisses, David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. I am quite sure that the camellias will survive the suddenly frost, and I hope they will come with a lot of flowers next year. I hope the spring will come very soon.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 4. Flotte camellieae! Det ville være så ærgerligt at miste knopperne,selvom selve planternes overlever uskadt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det ville være ergerlig om de mistet knoppene, men det er ikke noe å gjøre med. Plantene så ikke ut til å ha tatt noe skade av frosten så langt.

   Slett
 5. Åh nej, Marit. Jeg håber virkelig at de mange, mange knopper vil klare sig. Kan man få automatisk temperaturstyring af varmen? I så fald må du ønske dig en i gave.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var så ergerlig Lisbeth, men sånn ble det bare. Jeg håper jo også på det så klart, men hvordan det går fremover vet jeg jo ikke. Nei, jeg tror ikke at det er så enkelt å få til. Varmen er manuelt slått på/av av meg ;)
   Men jeg ble "narret" av yr, for de meldte om - 7 og så ble det - 12 ;)
   Jeg skulle ha satt på varmen tidligere i går og mer, men det er så lett å være etterpåklok :(

   Hilsen Marit

   Slett
 6. Good afternoon dear Marit,
  The weather is a thing that's unpredictable sometimes. You are in you first year now with your tent and heating. A time to learn a lot "how to". Next year you know exactly what to do. Your Camelia's are beautiful. I hope the buds stay on later and bring you many beautiful flowers. Keep smiling.
  Have a wonderful sunday evening.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Good afternoon dear Marijke,
   Yes, it is very unpredictable this year. That is very true, and I hope I know more about the tent and my greenhouse next year. Thank you. I hope so :)
   Have a wonderful Sunday evening you too.
   Rosehugs, Marit

   Slett
 7. Hej Marit
  Sikken en masse fine knopper, der er i dine camellia, det er så ærgerligt, hvis knopperne falder af, jeg har prøvet det et af de første år, jeg havde dem. Jeg håber, dine klarer sig.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det ser enn så lenge lovende ut med alle de knoppene, men det vil jeg se utover i uken om de faller av eller ikke. De kan ha en lei tendens til å kaste knoppene ja, så det blir spennende å følge med på. Takk.
   Klem

   Slett
 8. Det er så fortærende når en endelig har fått til noe og kan glede seg over framgangen, så kommer denne naturen med en killevink en kunne vært foruten. Krysser fingrene for at det går bra slik at de beholder knoppene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det bare noen ganger. Tusen takk. Jeg krysser fingrene jeg også.

   Slett
 9. Uffda, håper det går bra med plantene. Kameliaene ser jo fine ut da, så krysser fingrene for at det går bra. Vil tro det siden knoppene ikke har kommet lenger. (PS. ser ut som du har byttet om på navnene)

  Jeg hadde litt frost hos meg sent på høsten før jeg tok plantene inne. Litt frostskader, men det gikk bra med alle. Ingen frostskader etter oppstart på nyåret, foreløpig - ser det meldes noen kalde morgenkvister fremover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en overraskelse at det ble så iskaldt her i natt. Ja, de ser flotte ut så jeg håper de klarer seg og beholder knoppene. Takk for info, og det så ikke jeg selv ;)

   Jeg tror at de tåler mer når de har stått ute hele sommeren. Disse kommer sikkert rett fra et gartneri, og da tåler de kanskje ikke like mye. Ja, det er meldt om veldig kaldt enkelte morgener. Vi får håpe at det snart er slutt på det.

   Slett
 10. I hope you camellias survive, Marit.

  Have a wonderful week ahead, my friend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much, Veronica.

   Have a wonderful week ahead you too my friend!

   Slett
 11. Det var noen flotte Camelia, håper at de beholder knoppene sine så du får sett blomstringen. Det er jammen kaldt hos deg i slutten av februar.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er bare å håpe på at knoppene ikke faller av. Ja, det har vært veldig kaldt her nå igjen.

   Ha en fin dag!

   Slett
 12. Hej Marit!
  Hoppas dina Camelior inte tappar knopparna. Vi har ett riktigt oväder här också. Det har kommit flera decimeter snö. Jag måste ut men skulle gärna stannat inomhus idag. Igår var jag ute i växthuset i sol och värme, kändes som vår. Idag liknar det Nordpolen därute.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det håper jeg også på, og det blir spennende å se om de beholder de. Det samme været fikk vi også i går kveld, og det blåser veldig mye her i dag. Det er 40-50 cm med snø her nå, og ønsker jeg meg vår!

   Ha det godt.

   Slett
 13. Camelliaen din er så pen... jeg krysser fingrene.
  Denne vinteren var den krusete, konstant regn og storm, bare to-tre dager litt snø – ja, da ser det ut som vinter – og det var ikke så flott i fjellene våre heller.
  Men vi fanget en dag da alt var helt riktig... prakten, vinteren på sitt beste - minst en dag for oss :-))))
  Nå ser det ut som vår her... snøklokkene blomstrer og vi har 6 plussgrader, but med mye vind.
  Klem til deg. Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Viola. Jeg lengter etter våren som er kommet til deg, for her er det fortsatt vinter. Det har vært nye vind her også i dag.
   Klem til deg også!
   Marit

   Slett
 14. Jeg liker hylla du viste i forrige blogginnlegg. Enkel og grei.
  Det er skummelt med såpass lav temperatur om natta.
  Her har det ikke vært i nærheten så kaldt i vinter. Her er det all vinden som ødelegger mye.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er helt supre. Jeg kjøpte først en, og så to til. Jeg er veldig fornøyd med de til mitt bruk.
   Ja, det er skummelt, og temperaturen varierer veldig her.
   Det forstår jeg godt at den gjør. Her er det normalt lite vind. Vi skal alle ha noe å slite med :)

   Slett
 15. Skulle ønske jeg våget å prøve Camelia, men foreløpig høres det litt komplisert ut. Håper alt har klart seg hos deg. Den sitter i denne vinteren. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hos deg vil jeg jo tro at den kunne overleve ute. Jeg har ei venninne som bor i Rogaland og på Jæren, og hun har camellia ute i hagen sin. Jeg er spent på om de vil beholde knoppene. Den gjør det ja. Ha en fin kveld.

   Slett
 16. Espero que tus camelias sigan bien. Mis camelias han aguantado algunas noches 3 y 4 grados bajo cero y están bien, pero no tenían capullos. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. I hope they will keep the flowerbuds. I guess your camellias will tolerate the cold better. Mine are not planted in the ground. Kisses.

   Slett
 17. Det er spennende hvordan dette vil gå! Du har nok å passe på, skjønner jeg! Det gode med snø er jo at den isolerer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er spennende å følge med på. Ja, jeg har jo det :)
   Den isolerer veldig bra ja, men nå vil jeg ikke ha mer av den! ;)

   Slett
 18. Hello Marit, :=) The weather is so unpredictable these days, and temperatures rise and fall so quickly, but your Camellias don't look like they have suffered any damage. I hope not!
  Best wishes and hugs from Portugal.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Sonjia :)
   Yes, it is very strange. I think they will be ok. They have still all the flower buds.
   Hugs from Norway.

   Slett
 19. Så tråkigt. Så kallt.
  Bara lite snö runt Göteborg.
  Hoppas verkligen att knopparna klara sig.
  Ha det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så kjedelig med en sånn kulde. Nå er det 5 grader her. Det håper jeg også, og det ser lovende ut.
   Ha det godt!

   Slett
 20. Nej men usch vilken otur. Klarar sig gör dom säkert men det är ju oroligt med knopparna. Men min erfarenhet är att det nästan är värre när det blir för varmt, då är det lätt att knopparna faller, i varje fall på nyinköpt kamelior. Jag håller tummarna för att det kommer att gå bra.
  Önskar dig en fin torsdag!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var dumt at det ble så kaldt både ute og inne. Men jeg var akkurat i drivhuset og enn så lenge ser det veldig bra ut. Så de har klart seg fint der, og jeg begynner å se antydning til farge på knoppene. Tusen takk, Anita!
   Ønsker deg også en fin torsdag.

   Klem, Marit

   Slett
 21. Tur att växterna klarade natten. Har ingen temperaturmätare som jag följer men har sett hos SMHI att det ska vara några få grader minus vissa nätter. Tittar för jag funderar på när jag ska sätta ut kamelior och annat igen.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gikk heldigvis bra tross kulden. Jeg har tre forskjellige målere her. En som måler utetemperaturen, en ute i drivhuset og en inne i teltet. Det er til tider så kaldt ute her at jeg må bare følge med på hvor kaldt det er der. Ja, det er jo et problem når du ikke har drivhus mer.

   Klem, Marit

   Slett