fredag 11. februar 2022

Nye knopper...

 Nei, det er ikke orkidéer jeg snakker om nå, selv om det blir med litt om de også.

Her om dagen når jeg var i teltet inne i drivhuset fikk jeg et aldri så lite sjokk. Jeg kikket på mine to trær der inne, og der så jeg bittesmå blomsterknopper. Det er helt vilt, men de er selvsagt satt i gang av de 30+ grader som har vært der noen ganger. Det er jo ikke så rart at knopper kan vise seg da. Disse fersken og aprikos trærne sto ute da det nye drivhuset ble bygd. Da hadde det vært - 5 i en uke om natten her, og pottene var bunnfryst. Det tok omtrent en uke i det nye drivhuset før de var tint opp. Jeg fryktet jo at de ikke hadde tålt det, men disse knoppene beviser jo at trærne er absolutt i live.

Dette er knopper på fersken/Prunus persica 'Frost'...

...og dette er knopp på aorikos/ Prunus armeniaca 'Gold Apricot'. Siden disse våkner alt for tidlig må jeg nok leke bie i teltet med en pensel eller bomullspinne for å bestøve de når de en gang blomstrer.

Her er min Vanda orkidé med to blomster i dag :)

Været holder seg fortsatt mildt, men i neste uke er det meldt om regn og snø igjen. Jeg håper på regn så klart!

Sent i går kveld hørte jeg en ugle tute her, og i dag på morgenen hørte jeg flaggspetten/Dendrocopos major larme på metall lokket på toppen av stolpen som gir oss strøm inn her. Det er usedvanlig tidlig, for det er som regel i april at den har holdt på før. Er dette et tegn på at våren  virkelig er på vei? Det vil bare tiden vise fremover!
I kjelleren har både alpefiol/Cyclamen og flere blodbeger/Rhodochiton spirt. Det går uansett mot vår både inne og ute!

God helg/weekend!

44 kommentarer:

  1. Hello,
    Congrats on the buds and your orchid blooms are lovely. It is nice you can hear the owl.
    Have a happy day and a great weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello,
      Thank you. Yes, it is very early to hear the owl. Have a nice day and weekend!

      Slett
  2. I am very pleased to see, Marit, that the fruit trees are budding and that they indeed survived the cold outside before being transferred to the spa in the greenhouse. The thought of you playing the role of pollinator bee fills me with delight. You will of course wish to have a bee costume with little mechanical wings and I am sure that each day you are perfecting a tuneful hum. After all we don't want the plants to be be confused. Be sure to post pictures. Hugs and kisses, David.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ha ha David, I guessed you would come up with ideas like that! I must try to pollinate them without a beecostume I think. I have no experience to do it, so I must wait and see what happends when they bloom.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  3. Her er det også vårfornemmelser, med snø som smelter så det drypper fra taket. Jeg tror ikke det blir noe skikkelig vinter i år. Hr Yr melder om varmegrader på dagtid i lang tid framover, og da er det brått mars. Våren pleier å følge påsken, men den er ikke særlig tidlig i år. Man får bare nyte etter hvert og se om det en gang blir sommer i det minste.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er det samme været her. Det kan nok komme litt snø igjen, men den blir neppe liggende så lenge tror jeg. Vi får bare vente og se hvordan det blir.

      Slett
  4. Hello Dear Marit, I can imagine your joy at seeing the buds on your fruit trees. I am so pleased they recuperated from the ice which covered them. I have plants on my bedroom balcony, and treat them like babies.:=)) I watch for any sign of new life, and will eventually make a post about them. Your orchid is so beautiful, it's such a stunning colour. The weather here has been like spring for many months, but we need rain. I hope you begin to experience spring weather very soon.
    Every good wish
    hugs from Portugal.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello dear Sonjia!
      Yes, it is very fun to see the first flower buds. I was not sure if they survived the heavy frost.
      Then you are like me, because I also treat my plants like babies :)
      Thank you. We have not got much snow either this winter, so we need a lot of rain too when it gets warmer. I hope for it too!
      Best wishes to you too.
      Hugs from Norway.

      Slett
  5. Oi så spennende! Håper det blir fersken og aprikos på deg. Jeg ser en Ludisia baki der også, de er så søte :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo spennende å se de første knoppemnene på de. Jeg må nok leke bie en god stund tror jeg før det blir noe frukt på meg. Du har gode øyne! ;)
      Den kjøpte jeg i forrige uke, og de er veldig søte ja :)

      Slett
  6. Hej Marit
    Ja man kan da håbe, at våren er på vej, det er ikke godt med mildvejr og derefter frost, men vi kan ikke gøre noget ved det, så vi krydser fingre for at det ender med en dejlig vår. Spændende med knopperne.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg gjør jo det hver gang været er som dette i februar, men jeg tror vel ikke vi slipper unna noe mer snø. Men det er bare å ta i mot, og våren kommer uansett snart :)
      Ja, det er spennende med de.
      Klem

      Slett
  7. Hej Marit!
    Så bra att dina träd klarade sig, trots att de fått stå ute i kylan. Helt fantastiskt. Vi har vårsol hos oss, känns som våren är här men det kanske man inte riktigt kan hoppas på o februari.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det er veldig bra. Det har vært sol her også i dag, og det var 4 grader. Det er nok litt tidlig å håpe på det, men umulig er det ikke.
      God helg!

      Slett
  8. Congrats on the buds, Marit!

    Your orchid blooms are so pretty!

    Have a great weekend!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Veronica!

      Have a great weekend you too!

      Slett
  9. Good morning dear Marit,
    Great that the tree survived the cold. I hope that nature outside your tent wake´s up early and some polinators are coming in to at the moment that the tree will bring it´s blossom. Beautiful color in the flower of the orchid.
    Have a wonderful weekend
    Rosehugs Marijke

    SvarSlett
    Svar
    1. Good morning dear Marijke,
      Yes, I am very happy about it. It have been nice if the spring comes right now. Thank you.
      Have a wonderful weekend you too.
      Rosehugs, Marit

      Slett
  10. Det finns inget ljuvligare än när träd börjar knoppas. Så härligt att få en tidig start på våren. Njuter av dina bilder. Tänk så många känslor några små knoppar kan ge. Och så vacker Vanda är. Och det ser ut som om solen skiner utanför fönstret hos dig också. Här har vi haft ett par soliga men kalla dagar, minus 7 igår morse och minus 4,5 imorse. Dessutom blåst så det har känts extra kallt. Så bilder på knoppande träd är extra välkomna :)

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er helt sant, Anita. Om det er utenfor eller inne i teltet er det fint å se blomsterknopper. Tusen takk. Ja, knopper er helt fantastisk å se nå midt på vinteren.
      Ja, det har vært mye sol her også i det siste, men også kaldt om natten her også. I dag er det overskyet, og det har kommet litt regn nå. Så hyggelig at du synes det :)

      Ha en fin helg du også!
      Klem, Marit

      Slett
  11. Så spennende med knopper på Fersken og Aprikostrærne. Nydelig Vanda orkide.

    Ha en fin helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så spennende med de. Tusen takk.

      Ha en fin helg!

      Slett
  12. Så fantastiskt med alla knopparna. Spännande att se hur det går.
    Otroligt att du kan få upp denna värme. Känns som vår och ger oss hopp.
    Trevlig helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, dette har jeg ingen erfaring med, så det blir veldig spennende å se hvordan det går med de.
      Ja, det er deilig å få litt vårfølelse ute. Det gir oss håp ja.
      God helg!

      Slett
  13. Hei Marit

    Det ser jo mildt ud i prognoserne. Vi har jo tidligere set at marts kan være kold, men da ikke alle år? Spændende!
    Ja de er bare så robuste disse Prunus - du "risikerer" at få tidlige frugter i år:)

    Ha en dejlig helg

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Karsten

      Ja, det gjør jo det, så eet er lov å håpe på en tidlig vår her også. Mars kan absolutt være begge deler, men som du sier ikke i alle år. Det er alltid spennende å følge med på været!
      De er robuste ja, men jeg har prøvd å plante den 'Frost' her før det første året vi bodde her. Den overlevde ikke, så jeg blir ikke enig med meg selv om jeg skal beholde den i potte eller plante den ut. Jeg håper jo på det, men bestøvning med pensel har jeg ikke noen erfaring med. Jeg får bare håpe at jeg lykkes :)

      Ha en deilig weekend.

      Slett
  14. Roligt att träden klarade sig och det blir ett kärt besvär att pollinera dem. Det blir spännande att se frukterna senare. Det ska komma nederbörd här också men jag tittar mest på temperaturen och den ser ut att stanna på en bra nivå :)

    Kram, Carina

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg er glad for det. Det blir spennende om jeg klarer å bestøve blomstene når de kommer. Det ser lovende ut temperaturmessig her også, så jeg lever i håpet om en tidlig vår :)

      Klem, Marit

      Slett
  15. Ja, så må du lege bi og flyve rundt i drivhuset med en pensel, men det er da fint dine frugttræer har overlevet - og måske er foråret virkelig på vej? Her har vi kiler af gæs henover himlen og vores spætte trommer også i skoven, men i nat var det frostvejr.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg må nok det, Ulla. Det er så fint at de faktisk har tålt den harde frost de ble utsatt for. Det er jo lov å håpe på det. Spettene trommer her også, og det er veldig tidlig her.

      Hilsen fra Marit

      Slett
  16. Hei Marit! Ser lovende ut de knoppene! Og fine Vanda'en :)
    Veldig mildt til kalenderen å være. Blir spennende å se hvordan resten av vinteren blir.
    God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Edgar!
      Ja, det ser veldig lovende ut. Tusen takk. Ja, de er jo så fine :)
      Det er det absolutt, og det blir spennende med fortsettelsen av vinteren ja. Jeg er forsiktig optimist :)
      God helg!

      Slett
  17. Det er kjekt med livstegn. I fjor satt jeg ferskentreet mitt i bakken, tror det er Frost jeg også har, håper det klarer seg også. Hos deg er det kanskje for kaldt til å ha det i bakken, godt å være på den sikre siden. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo det. Ja, mitt første Frost ble plantet ut i 2006, men det døde. Siden det har klima blitt mildere her også, så jeg er veldig i tvil om hva jeg skal gjøre. Det er nettopp sånn det er. Ha en fortsatt fin helg.

      Slett
  18. Det er jo lutter forårssuccesser, oppe hos dig, Marit... hvor dejligt at se.
    Nu håber jeg, at I får relativt mildt vejr, så knopperne klarer sig. Det bliver vel nok skønt, hvis du kan høste fersken og abrikos.
    Her er der ingen udsigt til frost, men rolig er jeg ikke endnu.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det ser jo lovende ut, men så er det også inne i teltet ;)
      Jeg håper på det også, og det ser lovende ut fremover. Nei, det vet man aldri før langt ut i mai måned her... ;)
      Hilsen Marit

      Slett
  19. Fantastisk å se at våren er på vei! Her i Bergen har vi hatt snø, regn, sludd, hagl og torden om hverandre de siste par ukene. Samtidig har vi hatt besøk av masse fugler i hagen og på fuglebrettet. Bl.a. har vi hatt besøk av flere dompaper i det siste. De er så fien! Jeg kan ikke huske å ha sett dompap her før. Og svarttrosten er her også og venter på våren. Den er ikke begynt å synge enda, men det kommer nok når været letter :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant! Så koselig å få besøk av dompaper, og da er du heldig. De har jeg ikke sett her på flere år.
      Du har et klima som jeg ønsker meg :)

      Slett
  20. Esos brotes son de flor, vas a tener melocotones. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they are flower buds, and I hope I will get peaches in summer.
      Kiss.

      Slett
  21. I think these must be useful to you.
    ยี่กี เข้าทุกงวด
    Thank you for your interest.

    SvarSlett

Nok en amaryllis i blomst!

 Ja, det dukker opp både det ene og andre her nå både inne og ute. Jeg starter i dag med to amaryllis som jeg plantet i november, men de har...