onsdag 2. februar 2022

Litt vinter igjen, og en ulykke kommer sjelden alene...

 På mandag fikk vi 5 cm med snø igjen, og under den snøen var det kun is, og det var livsfarlig å bevege seg ute. Nå har snøen endelig begynt å feste seg til isen, og jeg kommer nogenlunde helskinnet frem til fuglemateren og til drivhuset uten å slå meg fordervet.  Min mann falt på isen, men det gikk heldigvis bra. Jeg er lei hele vinteren, men det hjelper jo ikke å være det... ;)

En ulykke kommer sjelden alene, og på mandag forsvant også vannet her. Det skjedde uten forvarsel, og vi måtte tilkalle elektriker for å se om det var noe galt her med det elektiske. Det var det ikke, og da var det bare å ringe de som boret etter vann her, og få heist opp vannpumpen fra 80 meter nede i borehullet... Det er veldig tungt å få den opp derfra kan jeg bare fortelle. Dette er heller ikke første gang dette skjer her, for dette skjedde omtrent nøyaktig for et år siden også. Da var det kortslutning i vannpumpen, og det var det på mandag også. Elektrikeren har målt og sjekket alt som tenkes kan, men hun finner ikke noe galt her i det hele tatt. Vannpumpen ble byttet ut, og ble nå også tatt med for å bli undersøkt nøyere for å se om de finner ut hva som er galt her. Det er garanti på vannpumpen, men kortslutning to ganger på et år er egentlig to ganger for mye... 

Tiden vil vise hva de finner ut om vannpumpen.

I dag skulle jeg en tur til min mor som bor tre mil herfra, og før jeg dro tok jeg to bilder av nysnøen som forvand,et hagen igjen selv om det lå "gammel" snø der fra før. Nysnø er så vakkert selv om jeg er lei snøen. 


I  natt var det - 8 grader, og jeg skrudde opp varmen i teltet til 1000 watt i går kveld. Det holdt akkurat, for det var da kun 2,9 grader der som laveste temperatur.

2,9 grader i teltet når det er - 8 grader ute  er veldig bra synes jeg, og teltet gjør virkelig nytte for seg. 

Mens jeg var borte før i dag ble det sol og nydellig vær. Drivhuset blir skikkelig varmet opp av solen nå siden den kommer  stadig høyere opp på himmelen. Når jeg kom hjem fikk jeg  nesten sjokk, for termometeret viste at det hadde vært hele 34,4  grader inne i teltet! Jeg kunne jo ikke åpne opp dørene i - 8 grader når jeg dro, men det ble visst alt for varmt inne i drivhuset likevel... ;)

34,4 grader i teltet midt på dagen er alt for varmt, men sånn går det når jeg ikke er hjemme...

Nå er det - 11 grader ute, og det blir spennende å se i morgen hvor kaldt det har vært der i natt...

30 kommentarer:

  1. Hej Marit
    Der sker da noget hos dig, godt din mand ikke kom noget til. Jeg har prøvet at glide på is under sneen. Jeg brækkede håndleddet. Synd I har fået sne igen, men smukt er det. Jeg håber, det ordner sig med vandet, det kan man ikke undvære.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth

      Ja, det skjer stadig noe her. Ren is er skummelt under nysnø, for det er ikke feste å få noe sted da. Det er veldig pent ja, men den blir jo borte snart håper jeg. Vannet er tilbake ja, men jeg liker ikke at vannpumpen kortslutter uten at vi finner noen årsak til det. En merker hvor avhengig en er av vann når det blir borte, så det kan man ikke unnvære nei.
      Klem

      Slett
  2. The ice, the snow, the water pump, the tent, the greenhouse, you are having more than your share of problems, Marit. Time to sell the house, dismantle the greenhouse, and move to an apartment in the city! Somehow, I don't think that is going to happen! Hugs and kisses, David

    SvarSlett
    Svar
    1. The idea of moving to a apartment have crossed my mind once or twice David, but I hope it will not happen for a long time. It sounds like a nightmare to me ;)
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  3. Good morning dear Marit,
    The good thing is that your husband did not get hurt during his fall. Having no water must be a terrible thing. I hope the problem is solved now. It´s amazing to read that the temperatures in your tent are rising to 34C when the sun is shining. I can imagine that you are tired of having snow. For me it´s a beautiful thing to see. I hope wintertime in your garden is gone soon so you can enjoy and welcome new growth in the garden. Head up high, better times will come.
    Have a wonderful day
    Rosehugs Marijke

    SvarSlett
    Svar
    1. Good morning dear Marijke,
      Yes, it was a good thing. We have water now, and I hope it will stay like that in the future. It becomes very warm in the tent, but I must lock it up on daytime when the sun shines. Yes, I am tired of winter, but i is to early to belive it will end so soon. I look forward to springtime. Yes, it will!
      Have a wonderful day you too.
      Rosehugs, Marit

      Slett
  4. Nysnø er vakkert når den er nettopp er kommet, men skummelt med is under snøen. Kjedelig å miste vanet uansett hva som gjør det.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er den så absolutt, men is er skummelt ja. Ja, det er veldig kjedelig.

      Ha en fin dag!

      Slett
  5. Hej Marit!
    Tur i oturen att inte maken skadade sig. Det är inte lätt att se isfläckarna under snön. Det låter inte bra med vattnet, hoppas det fungerar som det skall i fortsättningen. Tänk vad solen kan värma upp. Över 34 grader är i mesta laget.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det var bra at det ikke ble flere ulykker den dagen.
      Vannet er i orden nå, og jeg håper at det fortsetter sånn.
      Solen avgir mye varme selv nå i et drivhus, ja. Jeg må nok åpne mer i teltet selv om det er iskaldt ute. 34 grader er alt for mye, ja.
      Ha det fint.

      Slett
  6. Ja, sådan er det - ulykker kommer i stimer, og det er jo ikke sjovt at falde på isen, men heller ikke at mangle vand! Håber der kommer en ordentlig løsning på vandpumpen denne gang.
    Dit drivhus svinger sandelig meget op og ned i temperatur, så man kan bare håbe væksterne overlever det mærkelige miljø!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de gjør visst det. Jeg håper også at det er i orden nå. Det svinger veldig ja, og spesielt når solen kommer selv om det er iskaldt ute. Det er mange utfordringer nå for tiden ja. Enn så lenge ser plantene helt ok ut.

      Hilsen Marit

      Slett
  7. Hello,
    The ice is scary, I would not want to take a chance on falling and getting hurt. I hope your well pump is fixed now. Your snowy scenes look pretty. Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the ice is scary. The pump works fine right now, and I hope it will do so in the future. Thank you.
      Take care you too, and have a nice day!

      Slett
  8. Hei Marit

    Det var dog irriterende at den pumpe ikke bare fungerer, håber den nye klarer det bedre!
    Nej glat-is under sne kan vi ikke lide, godt ingen af jer er kommet noget til..

    Det var dog en markant varme i drivhuset inde i drivhuset - du kan jo ikke være hjemme hele tiden:)

    Ha en dejlig vinterdag

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Karsten

      Ja, det er veldig irriterende, og det er aktså andre gang det skjer. Pumpene har vært helt nye, så det skal jo egentlig ikke skje. Det får vi bare håpe på.
      Det er så glatt under snøen, at egentlig burde vi bare holde oss inne ;)

      Det var utrolig varmt der i går, og til sammenligning er det kun 4 grader der i dag for i dag snør det igjen. Nei, jeg kan ikke det :)

      Ha en deilig dag du også. Jeg antar at det ikke er vinter der du bor :)

      Slett
  9. Mooie fotos van de sneeuw. I hoop dat de problemen opgelost zijn. Fijn weekend !

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. I hope it too. Have a nice weekend!

      Slett
  10. Ljust och fint med lite nysnö! Idag har vi dimma och regn här på ön...ser mer ut som en novemberdag!
    Ha en fortsatt härlig vecka :)
    Kram Titti

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det lyser veldig fint opp. Da får du nok vår snart :)
      Ha en fin helg!
      Klem, Marit

      Slett
  11. Hjelp :o Håpløst å ha sånn usikkerhet.
    Nysnø er lekkert, ja. Blir visst borte i morgen allerede.
    Ja nei, ikke så enkelt å ha jevn og riktig temperatur i drivhuset til enhver tid.

    SvarSlett
    Svar

    1. Ja, det er ikke noe gøy når det blir sånn, men jeg får ikke gjort noe med det nå. Jeg håper bare at de finner noe i pumpene som kan gi en forklaring.

      Jeg håper at all snøen smelter hurtig! :)
      Nei, og i alle fall ikke i teltet :)

      Slett
  12. Kære Marit
    Det er dog vældigt, så meget du oplever. Det var godt at din mand ikke kom til skade. Så er det straks værre med pumpen, for det er da irriterende med to nedbrud, og så endda om vinteren, hvor alt udendørs bliver mere besværligt.
    Altså... du har fået din sag for med det drivhus, men du får jo nok styr på temperaturerne en dag ;-)
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære Lisbeth
      Ja, det er helt sikkert, og nå er jeg mildt sagt lei av uforutsette hendelser. Ja, det var godt at det ikke skjedde han noe, og mannen som skulle bytte pumpen falt også. Men det gikk bra. Ja, det er så irriterende, og nå venter vi i spenning på om de finner noe ut av det. Ja, alt er mye mer besværlig om vinteren.
      Dette er jo i teltet, og der blir det naturlig nok veldig varmt med en gang solen skinner. Så ut i slutten av februar/ i begynnelsen av mars vil teltet bli tatt ned. Da vil det jo ikke bli like varmt i drivhuset. Jeg håper på det ja! :)

      Hilsen Marit

      Slett
  13. Hello Marit,:= They say that bad things come in three's. Oh dear,you have been having some bad luck. I hope your pump has been sorted out. The temperature rise in your green house is a bit of a mystery. I hope none of your plants suffered damage, and please be careful not to fall. I'm glad your hubby is OK after his fall, it's dangerous outside.
    Take great care.
    Hugs from Portugal.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Sonjia,
      I do not hope you are right in that. The pump is new and works fine. I hope they will find out what is wrong with the other two pumps. No, it is because the small tent I have inside the greenhouse. I must use the tent until it is warm enough at night here. I guess it will be in the middle of March. The plants looks very nice despite the high temperature. Yes, I'm glad he is ok. Yes, it's very dangerous here. We had ice under the snow, and in the morning it started to rain. So it is worse than ever right now ;)
      Take great care you too!
      Hugs from Norway

      Slett
  14. Tur det gick bra trots fallet. Nysnö och solsken är en kombination som är lätt att tycka om :) Går det inte att använda värmen i tältet som frostvakt? När jag använder den fläkten ställer jag in en lägsta temperatur som när den nås går fläkten igång. Det spar väldigt mycket tid och passning dessutom mår nog växterna bättre då.

    Kram, Carina

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var bra at han ikke brakk noe :) Ja, ikke sant, for det er veldig pent!
      Jo, men mitt poeng er at når det blir under -14 grader er ikke 1000 watt nok. Men ellers fungerer termostaten som en frostvakt ja når det ikke er så kaldt ute. Når det blir under -14 grader ute må jeg bruke den andre ovnen jeg har. Den har innstillinger på 1350 og 2000 watt. Så det er ikke noe problem å holde det frostfritt der. Det er tross alt kun 9 kvadratmeter teltet er på, så problemet er altså når det blir veldig kaldt. Men det er kun et par netter, og ellers har det ligget rundt - 7 i flere netter. Da holder det med 500 watt ned til den temperaturen. Ja, vanligvis blir det jo ikke så kaldt her heldigvis, og om natten da ligger det på rundt 0 grader og opp til 4 grader. Det trives plantene best med ja.

      Klem, Marit

      Slett
  15. Ja det gäller att se upp i halkan. Skönt att det gick bra för maken. Men vilket elände med vattenpumpen. Det måste ju vara något galet då det blivit kortslutning två gånger.
    Och 34 grader är ju lite väl varmt. Tänk så mycket jobb det är när det är vinter. Vattenpump som får kortslutning, värme som blir för hög och så halkan. Nä nu vill vi har vår, eller hur Marit? :)

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Anita

    SvarSlett
  16. Espero que todo vaya bien con la bomba, nosotros tenemos una en el jardín, alguna vez también se paró ( era un cable que estaba pelado y ese hacía el cortocircuito ) Besos.

    SvarSlett

Mange fugler på besøk, og mens jeg venter...

 I dag var det veldig mange fugler på besøk her, og til en forandring var det også noen nye på besøk. Det har skjedd lite siden sist i hagen...