mandag 15. mars 2021

På samme tid i fjor...

 Jeg begynte i dag å se i arkivet på hvordan den tidlige våren i fjor artet seg, og det er nesten til å bli deprimert av  :(

Ikke på våren i fjor altså, men på at det ligger så sykt mye snø her nå. Jeg kan selvsagt ta feil, men jeg tror det tar minst en måned å bli kvitt all snøen som ligger i hagen nå.

Det var ca. 15 cm i snitt som lå der fra før, og med 40 cm oppå der igjen som kom på torsdag kan dere jo regne selv hvor mye som ligger der nå  ;)

Selvsagt kan det bli veldig varmt her og da kan jo snøen smelte raskere. Det er lov å håpe, og det vil tiden vise. Men jeg er ikke veldig optimist angående det nå.

Dette bildet ble tatt 9. mars i fjor...

18. mars i fjor skrev jeg på bloggen at jeg hadde min første hagedag og jobbet hele dagen ute.


Da fant jeg også den første blåveisen.

Dette er fra 26. mars i fjor.

Jada, det er nok av bilder i arkivet som bevitner den tidlige våren som var i fjor.

Så kommer noen bilder av realitetene nå...


Om ikke annet så har jeg veldig mange fugler på besøk. De er veldig sultne, og det er jo vanskelig å finne mat for de i denne snøen nå. I dag tidlig så jeg to ekorn, to svarttrost og to flaggspetter som var der og spiste. Natt til søndag hørte jeg for første gang i år kattuglen/ Strix aluco som tutet i natten. Vi har en miniskog tvers over veien her, og der bor den uglen. Det er jo et hyggelig vårtegn å høre den midt i all snøen. Våren er uansett på vei!

Jeg var i bursdag til min nevø nå på lørdag. Det var bare min mor og jeg som var gjester der, for nå gjelder det å unngå å bli smittet. Smitten har eskaleret flere steder rundt om i landet  nå. Her har det kun vært noen få smittetilfeller rett etter juleferien.

I hagen til broren min  så jeg at deres barlind var spist helt opp av rådyr, for det var kun en tynn liten stamme igjen av den.
Jeg kommer aldri til å slutte å pakke inn min, for den vil jeg ha i fred :)

Det er mye snø  her nå ja...
I dag kan det bli 8 grader ut på dagen, og jeg håper på at det da smelter litt på disse snømassene. 

36 kommentarer:

  1. Kære Marit
    Jeg har virkelig ondt af dig med al den sne. Det bliver en frygtelig ventetid for havegale dig. Forhåbentlig vil sneen tø hurtigt, når først det bliver varmere. Du har jo også en masse små planter i kælderen, der gerne snart vil ud.
    Her trækker det også ud med foråret, men når først vi får varme, så går det stærkt, fordi vi ikke har sne.
    Kh Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære Lisbeth
      Tusen takk for din medfølelse :)
      Ja, det er jo denne ventetiden som er så fryktelig når en er hagegal som meg. Jeg håper jo på det fremover, men det blir ingen fart på smeltingen før det slutter å være frost om natten. Enn så lenge melder de om frist om natten de neste ti nettene bortsett fra i natt. Jeg har kjelleren full og vurderer snart å flytte noen planter til drivhuset for å kunne få litt bedre plass pp planterommet. Men de er ikke herdet, og vil da kunne fryseom natten der hvis det blir veldig kaldt fremover. Ja, dere får det vel uansett varmere om dagen når dere ikke har noe snø som kjøler ned temperaturen. Du kan tro jeg er lei av snø nå...

      Slett
  2. I guess you haven't heard the news, Marit. A new variant of COVID-19 has been detected, a strange variant that has mutated and made the transition from human to snow. This is a phenomenon previously unknown, but it is really transmissible in snowflakes, and only the mean temperature of August is known to offer any relief so you will be stuck with it until then. Scandinavia is rumoured to be especially hard hit. Better make sure that snow blower is in good shape. You're going to need it girl!

    SvarSlett
    Svar
    1. No David, I haven't heard the news about it :)
      You are a funny man with very good sense of humor. I love your comments! Yes, Scandinavia have been very hard hit. I hope the Covid 19 will disappear soon.

      Slett
  3. Hello, Marit
    We are very cold here too, our snow did melt. Your blooms last year were beautiful, I hope spring arrives soon. I heard an owl this morning. Take care and stay safe! Enjoy your day, have a great new week!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. I hope it too, but this spring will be much later than last year.
      So nice that you too heard an owl.
      Take care you too, and have a great new week!

      Slett
  4. Åh, det er synd, at du har så meget sne stadigvæk, og at det vil tage noget tid, før foråret er på vej i din have. Her er foråret også senere end sidste år. Men det er godt, at du har din kælderjungle og ale fuglene i haven :-)
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så synd Gitte, men jeg får dessverre ikke gjort noe annet enn å vente på at snøen smelter.
      Det er helt sikkert, og jeg nyter synet av de hver dag :)
      Klem

      Slett
  5. Hei Marit

    Når du først har oplevet en så tidlig vår, som sidste års, så er det ekstra irriterende med al den sne nu, og når man tænker på varmen tidligere i år.... Vejret er kaotiskt.
    Flotte billeder fra sidste år - du har en hel del at se frem til:)

    Ha en dejlig ny uge

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Karsten

      Ja, den ga meg mersmak, for jeg skulle gjerne hatt en sånn vår hvert år :)
      Ja, været er virkelig kaotisk. Frem til jul hadde vi veldig mye regn og mildt vær. Etter jul ar det vært tvert om.
      Tusen takk. Ja, det er jo helt sikkert :)

      Ha en deilig uke du også

      Slett
  6. Tror ikke det blir heldag i hagen eller blåveisfunn den 18. mars, nei! Men det drypper godt nå, og kaffekoppen nytes i solkroken :) Tenk alt som står klart like under snøen...

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det tror jeg vi kan si med sikkerhet at vi ikke vil få oppleve i år. Det gjør det her også, og det ble 8 grader i dag. Alt hjelper, men det kommer til å ta så lang tid. Det hørtes jo godt ut :)
      Ja, vi har mye å glede oss til!

      Slett
  7. Hej Marit,

    Förstår att du är trött på vintern och vill ha vår nu. Håller tummarna för att ni får några dagar med mildväder så att snön smälter undan fortare än du befarar. Snart är det vår och då glömmer man snabbt den långa väntan.

    Ha det gott! Ulrika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Ulrika,

      Ja, det er jo bare sånn det er. Det er jo lov å håpe på det at det blir varmt fremover. Ja, når våren er her blir det fort glemt :)

      Ha det godt!

      Slett
  8. Når jeg sammenligner 2020 og 2021, når jeg samme konklusion som dig, men har jo ikke den tykke dyne af sne, der skal forsvinde, før det bliver forår.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo en veldig stor forskjell på de to årene. Nei, du er veldig heldig som slipper den tykke dynen av snø innen det blir vår. Bare varmen kommer hos deg blir det vår med en gang :)

      Slett
  9. Hej Marit!
    Våren var tidig förra året, blåsipporna hade stora knoppar med färg den 19.2 nu ser jag små början långt inne i blomman. Min första crocus slog ut idag, den är på den varmare sidan av huset. Det var sol på förmiddagen men nu för en stund sedan kom det både hagel och snöblandat regn. Snön kommer att försvinna snabbt hos dig, när solen värmer upp den. Hoppas det blir snart.
    Ha det bra /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!

      Ja, den var jo det. Det er mye tidligere hos deg enn her, men før eller senere blir det jo vår her også. Her har solen vært fremme i hele dag, og det ble 8 grader ute. Jeg ser jo at det smelter ute nå. Ja, jeg håper på det.
      Ha det godt.

      Slett
  10. Hej Marit
    Var det ikke specielt sidste år, jeg mindes, at du ofte har været ked af sneen i april, jeg mindes også, at pludselig er den væk, lad os håbe det. Men det kniber lidt med at få højere temperaturer også her, selvom vi dog ikke har sne.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth

      Jo, det var jo en helt spediell vinter og vår. Vi fikk bare litt snø 1. mars og etter det kom det ikke mer. Det hadde vært varmt fra januar og utover, så alt var super tidlig i fjor. Omtrent som en dansk vinter :)
      Vi får håpe på at de høye temperaturer kommer snart.
      Klem

      Slett
  11. Hello dear Marit,
    In some regions in the Netherlands there are more flowering plants than in other regions ... At home, the Hortensias have very small leaves ... at my children in Nord Holland, the Hortensias are more beautiful!
    But now I think spring will continue and all the snow will melt! Have a nice week!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello dear Ella,

      Yes, I guess that is like here. In western parts of Norway they have spring already. I hope so!
      Have a nice week!
      Hugs!

      Slett
  12. Det var utrolig stor forskjell på hvor mye snø du har i år i forskjell til i år. Håper den forsvinner raskt så du kan komme i gang med hagearbeid.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, i fjor hadde vi omtrent ikke snø, så det er er en veldig stor forskjell. Det håper jeg også, men jeg tror det tar sin tid i år.

      Ha en fin dag!

      Slett
  13. Good morning dear Marit,
    I know it is not easy at the moment but think about what will happen when temperatures are going to rise. The garden will suprise you by showing so much beauty at the same time that you don´t know where to look first. Also in Holland March did not bring what we´ve expected it to bring. I give it a try to work in the garden for 30 minutes but it´s to cold too. But I have to because my new roses arrived.
    Chear up you time will come!!!
    Big hugs Marijke

    SvarSlett
    Svar
    1. Good morning dear Marijke,
      Yes, I try to think about it all the time. The temperatures here are just above 0 degrees. It takes a lot of heat to rise them. This last snowfall was not good at all. It looks that Europe have the coldest winter for many years. It's strange that it's so cold at your place too. I hope your roses will grow very well.
      Yes, I know it will!
      Big hugs, Marit

      Slett
  14. It's so interesting to compare last year's early spring photos and this year ones. I have to do the same Marit. I love your new header photo - are these orchids Vanda? They are difficult to grow, but are beautiful. It's +4 C here and snow completely melted in the city, but not in the suburbs.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's very intresting because it's so different from last year and now. Thank you, Nadezda. Yes, they are Vanda. I have heard so. I haven't own them before, so I'm not sure how difficult they can be :)
      I live in the countryside, and here it's a lot of snow.

      Slett
  15. Jag minns ju också våren förra året. Jag minns faktiskt att du var ute tidigt också och att du fotograferade blåsippor tidigt. Jag har suttit och tittat på dina snöbilder och kan inte förstå att ni fått så mycket snö. Det är helt otroligt. Men samtidigt är vi långt framme i mars nu, solen (om den är framme) tar mycket på snön. Regn kan också hjälpa men jag undrar om inte sol och höga temperaturer är det bästa. Jag håller tummarna för att ni inte får någon mer snö och att temperaturerna blir höga och att solen kommer att skina!

    Kram och fin tisdag kväll till dig Marit!
    Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant, for da var det jo varmt vær veldig mange steder. Ja, 18 mars er supertidlig å kunne fotografere blåveis.
      Ja, det er utrolig mye snø her nå. Vi fikk 40 cm på en dag. Jeg håper på både sol og regn, og veldig varmt vær.

      Klem, og ha en fin kveld Anita!

      Slett
  16. Tieni duro! L'anno scorso è stato poco inverno e quest'anno è arrivato in grande stile! La primavera si prenderà il suo tempo :)

    A risentirci presto!

    SvarSlett
  17. Yes, it's a huge difference from last year. We got 40 cm with heavy snow last Thursday. I long for spring!
    Have a nice week!

    SvarSlett
  18. Hei Marit.

    Her har vi heldigvis ikke snø, bank i bordet! Men det er fremdeles nattefrost og bilen må skrapes for is. Ellers så er det deilig i solen og det er mer og mer som blomstrer. Spesielt fin nå er jo våririsene med sine fine farger og mønster :-))

    Ønsker deg en fin uke og rask snøsmelting!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Marit

      Så heldige dere er. Def er fortsatt nattefrost her også og hele -5 i natt. Våren lar vente på seg her :(
      Det kan jeg tenke meg, for de er jo så flotte! :)

      Tusen takk, og ha en fortsatt fin uke du også!

      Slett
  19. Oj, vilken skillnad!
    Tänk att det kan skilja så mycket. Här är det ganska lika vid denna tid förra året och i år, lite senare i år kanske, men ingen större skillnad.
    Ha det godt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er en veldig stor forskjell fra i fjor til i år. Hos deg er det nok ganske likt fra år til år. Her skal det bare bli litt kaldere, og så kommer all nedbør som snø. Hos deg kommer vel alt som regn.
      Ha det godt!

      Slett

Shopping våren 2024...

 Dette innlegget var egentlig tenkt som et  "note to self", men så ble det til et innlegg likevel. Det ble etterhvert også til et ...