tirsdag 2. mars 2021

Første vårmåned og flere vårtegn...

 Snøen har sunket her  fra 45  til ca 20 cm. Det er da noe!  Det var - 6 tidlig i går , men det gjør jo ikke noe når det blir så varmt om dagen. I går ble det 10 grader og da var det overskyet. Det var utrolig varmt og snøen smeltet enda mer. 

På søndag så jeg den første svarttrosten/ Turdus merula her, og det er jo et sikkert vårtegn! Jeg ble så glad når jeg så den. Et annet sikkert vårtegn er at flaggspetten / Dendrocopos major bruker blikkplaten på toppen av en stolpe her  for å lage lyd, og tilfeldigvis er denne stoplen knappe 3 meter fra soverommet. Nå "bråker" den ca. kl. 08.00, men den starter tidligere og tidligere etter som det blir enda lysere om morgenen. Den har vekket meg så tidlig som 05.00 ;)

I går så jeg to flaggspetter her, og det er jo så hyggelig. De er så glad i min hjemmelagde fuglemat, og senest i går lagde jeg en ny posjon. Det var da jeg så svarttrosten, men den ville bare ha villfuglblanding, altså fuglemat.

De liker forskjellig mat akkurat som oss :)

Jeg er veldig klar for å starte opp i drivhuset, men det er  alt for tidlig. Jeg får vente  14 dager og se om det blir varmere om natten da.


For å feire den første vårmåneden kommer det flere Vanda bilder :)


Jeg er mildt sagt sjokkert over disse tre amaryllisløkene  jeg kjøpte i oktober. Jeg plantet  de to siste av de i begynnelsen av desember, og de bare blomstrer og blomstrer. Denne heter 'Minerva', og jeg målte blomsterstilken i går til over en  meter!
Alle tre har hatt to blomster hver...

...men denne her kommer nå med sin tredje blomsterknopp! Løkene var veldig store, men jeg har ikke tidligere opplevd at noen har kommet med tre blomster pr. løk. Veldig morsomt!

42 kommentarer:

 1. Good morning dear Marit,
  Your Vanda's are spectaculair!!! Great to have the woodpecker in the garden. I am always up at 5.00 am. It's great to hear the Red Robin singing as loud as he can at that time of the day. It must be an exciting moment to see the snow melting and you wonder what will show up soon in your garden. With 10C the snow will disappear soon.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning dear Marijke,
   Thank you. Yes, I'm very happy every time I see it. I have big trouble with my sleep, so I'm not always awoke at 5.00am. Yes, the singing from the birds are lovely to hear. Yes, I'm so happy about the melting. Soon small flowers will appear in my garden, and I can hardly wait.
   Have a wonderful day.
   Rosehugs, Marit

   Slett
 2. Godmorgen, Marit, det er dejligt med vårtegnene hos dig, og at sneen smelter! Tænk at dine amaryllis bare blomstrer og blomstrer!
  Her er sneen helt væk, og det føles næsten som rigtigt forår :-)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. God morgen, Gitte!
   Ja, det er så deilig at jeg kan knapt beskrive det :)
   De har vært helt utrolige ja, og nå med tredje knopp. Mye blomster for pengene med de!
   Det forstår jeg at det føles som da. Dere er så heldige!
   Klem

   Slett
 3. Hej Marit
  Dejligt med vårtegn også hos dig, og endnu bedre at sneen synker, så kommer der nok snart flere vårtegn.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det er en stor glede å se at den minker for hver dag som går. Det gjør det helt sikkert bare det blir litt varmere her.
   Klem

   Slett
 4. Våren er en herlig tid. Jeg har sådd litt i potter her i helga, så håper det er passelig tid til det blir varmt og kan settes ut i drivhuset. Jeg har en halvmeter med snø fortsatt og mye is, så våren er ikke helt her. Men det smelter mye om dagen. Jeg kjøpte meg påskeliljer på butikken, hva skal jeg gjøre når de er avblomstret for at de skal komme igjen til neste år. Kan jeg bare plante de ut, eller må jeg ha de inne i kjelleren i sommer/vinter?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert at den er. Det hår sikkert bra hvis du har muligheten til å ha varme på der. Hvis ikke må du vente til faren for nattefrost er over. Det er så trist hvis små frøplanter fryser. Påskeliljer kan plantes ut i bed, men de som selges nå er ikke av de som tåler mest. Jeg har bare lykkes sånn delvis med de her dessverre. De er jo så fine. Kjeller kan være et godt akternativ ja.

   Slett
 5. Hello dear Marit!
  Glad for you that spring is really very close!
  The amarilis are so special! And they are very beautiful flowers!
  Enjoy your day,
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello dear Ella,
   Yes, I hope it is close. They are very special and blooms for a very long time when they produce 3 flowers!
   Enjoy your day too!
   Hugs!

   Slett
 6. Kære Marit
  Det glæder mig for dig, at sneen smelter, og at flagspætten larmer ;-) Det er gode forårstegn.
  Og solsort/svarttrost har du også nu. Det var morsomt at læse, for den har vi hele vinteren her. Den spiser mine mange bær i buskvedbend og cotoneaster og sk... derefter overalt ;-))) Til gengæld synger den allersmukkest af alle fugle, så den er tilgivet.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Ja, begge to er gode vårtegn. At den larmer må jeg bare leve med ;)
   Ja, plutselig så var den her. I veldig milde vintre kan den overvintre her, men med sånn vinter som i år har jeg ikke sett den. Jeg vil tro at de lever langs kysten til det blir varmere her. Ja, det er dessverre et ubehag som følger med ;)
   Det er helt sant!

   Slett
 7. Det er dejlig blomstring du har i dit hus Marit, og når sneen smelter så hurtigt, skal der nok snart være blomster i haven også.
  Flagspætten har da virkelig fundet en (blik)tromme der vil noget hos dig, men at det foregår lige udenfor soveværelset er måske mindre smart:) Vi havde en masse solsorte i haven her for et par uger siden. De åd alle vores ligusterbær, og nu er de nok fløjet op til dig og din gode fuglemad. God fornøjelse med alt det liv i haven!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er så deilig å se på nå mens jeg venter på våren.
   Dessverre sitter denne på toppen av en stor strømførende stolpe fra everket, og jeg skulle hatt den bort. Men den blir nok stående der til den råtner, og de er innsatt med tjære og blir nok stående lenge dessverre.
   Så bra at de har kommet hit da :)
   Tusen takk!

   Slett
 8. I am very glad to hear that you are taking good care of my feathered friends, Marit. No doubt they will be letting all their chums know about the high class restaurant they have found and soon you will have more visitors. Maybe the woodpeckers will form a little band to rap out a tune to wake you up each morning. How kind of them to do so! And the Blackbird is exercising his vocal chords so he can sing in unison. As you know, Turdus merula has very fine musical abilities. It will probably all make you so happy you will forget all about your flowers.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh yes, I'm taking very good care of your feathered friends, David, and I have done so for many years. I love birds too.
   Oh no, I hope not. I can imagine you think it's kind of them, but I don't agree ;)
   Yes, they sing so beautiful. Dream of it, but it will never happen! ;)

   Slett
 9. Hej Marit!
  Vilka fantastiska färger dina fina Vanda Orkidéer har. Mina amaryllis har också blommat länge och rikligt, men nu har de blommat klart. Solen fortsätter att skina hos oss, och det känns som våren är här, men törs inte riktigt tro det ännu. Det är en hel del snö som redan försvunnit hos dig, snart är den borta.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, fargene på de er helt fantastiske. Den ene min kommer med sin tredje blomst, og jeg forstår ikke hekt hvordan en løk kan klare det.
   Det gjør den her også, og det var 10 grader før i dag. Ja, snart er nok snøen borte. Det meldes om snø i neste uke her, men håper at de tar feil. Uansett vil den smelte hurtig fremover nå.
   Ha det godt.

   Slett
 10. Hei Marit

  Det er nu nogen flotte sager disse Vanda orkideer - de ser ud til at trives hos dig - de skulle bestemt ikke være helt nemme:)
  Spændende hvornår våren rigtig indfinder sig, jeg tror også om en 14 dage...
  Spætten markerer rigtigt sit revir - den må have et bo i nærheden...?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, de er så flotte, og jeg er helt betatt av de!
   Det ser sånn ut ja. De er beskrevet som krevende og vanskelige, så jeg måtte jo bare prøve de.
   Det er så morsomt med sånne utfordringer :)

   Ja, og det er ikke bare en, det er to som bor i nærheten. Tvers over veien her er det en liten miniskog før det er store jorder. Det er der de bor, og der bor det også en ugle. Det kan være en kattugle :)
   Morsomt med naturen så tett på!

   Ha en deilig ny uke du også

   Slett
 11. Så den bråkete hakkespetten er i gang? Ja, det er jo et sikkert vårtegn :)
  Den ene svarttrosten "vår" er her hele vinteren, og har sett noe forkommen ut. Mere sving på den nå! Lekre orkideer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå har den startet "terroren" sin igjen ;)
   Det er et sikkert vårtegn ja.
   Ok, det er jo hyggelig det, men det ble nok for kaldt for den i vinter. Stakkars da!
   Tusen takk.

   Slett
 12. Nydelig header!
  Så spennende at amaryllisene blomstrer med flere blomster. Det har aldri skjedd her. Vi har en, og den blomstrer med en stilk, og så går den noen måneder før neste blomstring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er spennende at de kan gjøre det. Disse kjøpte jeg i høst, og de har sikkert fått veldig mye gjødsel for å kunne produsere flere blomster. Så fint at du får flere blomster på din da selv om det går noen måneder i mellom :)

   Slett
 13. Mooie bloemen. Bij jullie ligt er wel veel sneeuw. Groetjes Caroline

  SvarSlett
  Svar

  1. Thank you. Yes, it's still a lot of snow here, but it melts quickly right now.
   Greetings, Marit

   Slett
 14. Visst blir man glad i hela hjärtat av alla dessa fantastiska vårtecken som är på g snart...härligt!
  Alltid lika kul att kika in till dig :)
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert at en blir!
   Tusen takk.
   Klem fra Marit

   Slett
 15. Härliga vårtecken Marit! Snö som smälter och fåglar som återvänder. Och viken riklig blomning du har inomhus! Vilken tur att amaryllisen inte tippat i golvet när den var så hög. Antar att du stöttat den ordentligt. Och en knopp till på gång, och kraftig ser den ut också. Härligt att se. Här har vi minusgrader på nätterna och plusgrader dagtid. Just nu är det minus 4 men vindstilla så jag tror det blir en skön morgonpromenad om en stund.

  Önskar dig en fin onsdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er jo det,og en god begynnelse på våren, Anita.
   Jeg har hatt en lang pinne som har støttet den opp, så den har ikke tippet før nå. Det har vært en veldig kang blomstring på de, og den tredje ser veldig kraftig ut ja. Her var det -6 nå i natt, så det er fortsatt kaldt om nettene ja. Det høres deilig ut.

   Hw en fin onsdag!
   Klem, Marit

   Slett
 16. Hyggelig at Svarttrosten har kommet tilbake i hagen din. Skjønner du ikke liker å bli vekket tidlig av Flaggspetten om morgenen.
  Fine bilder av "Vanda"ene dine og Amaryllus.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er så glad for at den har kommet tilbake. Den kunne gjerne ha startet noe senere med bråket sitt ja.
   Tusen takk.

   Ha en fin dag.

   Slett
 17. Fortfarande mycket snö, men varmt. T o m varmare än jag har i ett snöfritt Wales.
  Fina blommor du har inomhus att glädjas åt!
  Ha det godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er mye snø fortsatt, men det går fremover.
   Tusen takk.
   Ha det godt.

   Slett
 18. Jeg må bare nevne at jeg synes fargeblanding er spennende jeg da (forrige innlegg).
  Vandaorkidéer er jo fantastisk med sånne fargesterke blomster.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo det, men det er bare meg som er litt sær når det gjelder farger ;)
   Ja, de er så fine alle sammen. Disse fikk jeg nettopp kjøpt på det lokale gartneriet her. Ikke dårlig det :)

   Slett
 19. Alle vårtegn mottas med stor takk! :)

  SvarSlett
 20. Så fine Vanda var, det er deilig med litt blomster i huset nå. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er hyggelig med blomster inne mens vi venter på våren.
   Ha en fin kveld.

   Slett
 21. Vackra orkidéer som du har i blom nu :) Vårtecken behöver inte vara blommor det kan vara fågelsång och ljus. De två sista är nästan viktigast för mig. Kan du ha en liten frostvakt i växthuset? Det brukar jag använda och det funkar suveränt.

  Kram, Carina

  SvarSlett
 22. wonderful post
  Keep postings like this
  for more information, anyone can go here Microsoft Nl Bellen

  SvarSlett