onsdag 10. mars 2021

Farger på himmelen, og duftende primula...

På lørdag var det noen fantastiske farger da solen gikk ned, og da gikk jeg ut og tok noen bilder.





I kjelleren fortsetter camelliablomstringen. Det er så hyggelig å gå ned og se på de der. 

På mandag kom jeg over noen primula som bare ropte på meg  og som ville bli med meg hjem.
Det måtte de selvsagt få lov til :)

De står ute  på trappen om dagen, og inne om natten  i gangen. Hver morgen blir jeg møtt av en deilig duft.  Det er ikke alle primula som dufter, men det gjør disse her. Jeg kjente duften av de i butikken, og de minnet meg om vår.


Men akkurat nå virker det som at våren er milevis unna. Nå er det bare å stålsette seg for hva som kan komme av snø. I mitt forrige innlegg skrev jeg at det var meldt om 26 mm med snø. Siden det har mengden blitt  justert kraftig opp.  Nå er det meldt  at det kan komme så mye som nesten 70 cm med snø på to dager, og håper inderlig at de tar feil. Det må jo være feil... :(

Det har begynt å snø her  nå, så det fikk de uansett rett i. 
Da gjenstår det bare å se hvor mye som kommer.


36 kommentarer:

  1. Så smukke billeder du har taget ved solnedgang, Marit!
    Uha, sikke en vejrudsigt! Men du har heldigvis forår med dine primulaer og sommer i kælderen med camellia i blomst.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Gitte. Ja, det er helt forferdelig hvis vi får så mye snø nå. Jeg hygger meg med blomstene ja, og håper at dette er siste gang vi får snø nå.
      Klem

      Slett
  2. The roof is on fire ... gorgeous photos!
    Your camellia and primula's are great! Enjoy the perfume ...
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it looks like that. Thank you.

      Have a great day!
      Hugs!

      Slett
  3. Hej Marit!
    Himlen kan vara riktigt vacker, du har tagit fina bilder. Så vackra primula förstår att du ville ha med dem hem. Har nog inte råkat ut för primula som doftar, har inte märkt det. Nu skall jag börja sniffa på dem. Hoppas det inte stämmer med 70 cm snö, det låter inte trevligt. Vi fick några få flingor igår.
    Ha det bra /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, noen ganger er den veldig fin i det solen går ned. Du burde sniffe på de ja, og det er noen av de som dufter så herlig. Nei, det håper jeg ikke stemmer. Jeg er trøtt av hele vinteren nå.
      Ha det godt.

      Slett
  4. Oj, så mycket snö! Hoppas verkligen inte det blir så mycket under så kort tid. Trodde ni börjat få vår, inte vinter igen.
    Vackra bilder av himlen, wow!
    Take care!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er det de har meldt, om om det kommer så mye gjenstår å se. Jeg trodde jeg også, men været får en ikke gjort noe med.
      Tusen takk.
      Ha det godt.

      Slett
  5. Hej Marit
    Ja nu vil vi gerne have forår. Vi får ingen sne heldigvis, men det er godt nok koldt, så jeg har opgivet havearbejde i dag, de lover regn i morgen, det vil jeg gerne have.
    Flot camellia, jeg kan godt forstå, at du tit går i kælderen og nyder synet. Jeg vidste ikke, at primulaer har duft.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja, det er jo det vi alle vil ha nå. Regn hadde passet meg også, og håper at noe av dette kommer som det.
      Tusen takk.
      Det er de gule og oransje som dufter har jeg lagt nerke til. De dufter ikke så sterkt, så en må kjenne etter om de har det. Men de jeg har dufter godt. I dag blir de stående i gangen for i dag er det best å la de bli inne, og i morgen også. Jeg lengter veldig etter våren nå.
      Klem

      Slett
  6. Du milde himmel! - hvilke flotte billeder - og hvilken vejrudsigt! Håber virkelig ikke du får så meget sne, men ellers må du jo blive i dit eksotiske hus og nyde dine skønne blomster. Det må vel snart være slut med sne?
    Primula giver en dejlig følelse af forår!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Ulla. Jeg håper at de tar feil, men uansett så holder jeg meg inne i de neste to dagene. Det blir vått enten det kommer som snø, sludd eller regn.
      Ja, jeg trodde jo at det snart var slutt på det, men det ser ikke sånn ut med det første. Ja, det gjør de :)

      Slett
  7. Hello Marit,

    Your skies are beautiful, pretty pink colors. The Camellia and Primroses are just lovely. Our weather is just up and down with 70's this week and possibly snow next week. Spring is not here yet. Take care, have a great day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. No, the spring is not here yet. We have to be patient a little more before the spring comes to stay.
      Take care, and enjoy your day!

      Slett
  8. Your sky shots are fabulous, Marit. Seventy centimetres is a fearsome amount of snow. That volume in just two days is hard to deal with. Yesterday it climbed to almost ten degrees here so I hope that means that spring weather is here to stay - but this is March after all, and there may be more snow yet. But at least we are heading in the right direction.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you David. I hope that's not true. I envy your ten degrees. It sounds lovely. Yes, it's still March month, and here it can come a lot of snow before spring comes to stay. Yes we do, and that's great.

      Slett
  9. Smukke farver på himlen, ikke så underligt, at de skulle foreviges. Også her er der camellia blomster, der kan nydes, dog ikke i kælderen, men i drivhuset.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var så flott å se på, og da ble det tatt bilder av så klart 😊
      Det er jo godt at du har drivhus til å dyrke de i. Ja, de må nytes nå mens de blomstrer.

      Slett
  10. Hej Marit,

    Men jösses vilka mängder snö ni ska få. Får verkligen hoppas att de tagit fel.
    Fantastiska färger på din himmel, spelar ingen roll hur många gånger man sett det. Varje gång är det lika fascinerande! Och klart att primulan ville komma med dig hem :)

    Ha det gott! Ulrika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Ulrika,

      Jeg håper at de tar feil ja, for dette høres helt vilt ut. Det kan jo ikke komme så mye snø nå håper jeg.
      Ja, det er helt sant, for jeg blir aldri lei av å se på himmelen når den er så fin. Ja, ikke sant :)

      Ha det godt!

      Slett
  11. Ja, vi får hygge oss med vakre himler og kjøpeblomster så langt denne "våren". Allerede kommet litt snø her, men oppjustert til orange nivå neste døgn. Får stålsette seg til hva som møter en i morgen tidlig. Tror bilen får stå.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det må vi, for våren lar vente på seg i år.
      Det kom litt snø her også i dag tidlig, men det er jo i morgen det virkelig skal komme mye. Ja, jeg har sett farevarselet. Oransje nivå er temmelig ille!
      Ja, det er nok best.

      Slett
  12. Hej Marit
    70 cm... det var sandelig ikke så lidt. Det er godt, du har jungle indendørs og dejlige primulaer i skønne farver. Men jeg håber nu ikke, du får så megen sne.
    Sikken en fantastisk himmel du viser os.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth

      Nei, det er ikke så rent lite som er spådd her. Den er jeg veldig glad for at jeg har. Primulaene blir en motvekt til snøen. Det håper ikke jeg heller, for det ligger tross alt snø fra før her som ennå ikke er smeltet. Jeg vil ikke ha mer!
      Den var veldig fin ja.

      Slett
  13. Hei Marit

    Det var da noget af et varsel - 70cm! Og slutter det med regn eller våd sne risikerer man store skader på grund af snetrykket...
    Vi håber det bedste!
    Alletiders med disse Primula, det ligner arter der senere vil kunne klare sig fint i haven:)

    Ha en dejlig aften

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Karsten

      Ja, det kan du si. Jeg håper i det lengste at det kommer som sludd, for nå er varslelet endret fra snø til sludd. Det kan fort bli skader likevel. Ja, det er bare å håpe på det beste.
      Jeg har ikke alltid lykkes med de her, men vil jo plante de ut og se om de kommer tilbake :)

      Ha en deilig aften

      Slett
  14. Good evening dear Marit,
    Beautiful sky photo's. I believe you that the Primula's wanted to go home with you. Warm welcome colors of the flowers. I hope for you that the weatherforcaster had a bit to much wine during writing the forcast. 70 cm of snow is a terrible lot. It's good that you have plants blooming in your basement. They bring a little of springfeeling I guess.
    Have a wonderful evening
    Rosehugs Marijke

    SvarSlett
    Svar
    1. Good evening dear Marijke,
      Thank you. Yes, I think they did. It snows very heavy here right now, but I hope we don't get 70 cm. Yes, I'm very happy about my basement. Yes, they give me a feeling of spring.
      Have a wonderful evening.
      Rosehugs, Marit

      Slett
  15. Fine bilder av himmelen hos deg. Vårens Primula lukter nydelig synes jeg også, flotte farger på dine skinner som en sol.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, de lukter veldig godt, og de ligner på sola ja :)

      Ha en fin dag!

      Slett
  16. Det har vært mange nydelige sol opp og nedganger i det siste. Primulaer har det gjerne med å rope for å få bli med, men jeg har ikke plass til de nå. Ikke er det varmt nok til at de kan stå på trappa om dagen, så jeg må vente til temperaturene blir litt bedre. Snøen laver ned, men det er spådd varmegrader igjen fra i morgen. Da er det håp om vår igjen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det har vært mange fine farger på himmelen i det siste. Ja, de roper etter oppmerksomhet når vinteren er på hell. Her setter jeg de på trappa npr det er 0 grader, og det tåler de fint. Det gjør det her også. Vi får håpe det blir veldig varmt i morgen.

      Slett
  17. Hei Marit!
    IIIIIIIK!! 70 cm snø er mye selv i min verden!! Håper det går bra med busker og trær.
    Primulaene så veldig fine ut. Jeg kan ikke sette ut noe enda. Det var -7 i morgest og antakelig -10 i natt. Ligger fremdeles på minussiden på dagtid ute. I drivhuset er det imidlertid blitt plussgrader på dagtid! :)
    Ha det godt,
    Lena

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er voldsomme mengder med snø som var spådd her i dag. Så langt har det kommet 40 cm, og det snør fortsatt. Møkkavær :(
      Du er nok mer vant til sånne mengder enn meg :)
      Huff, ja det er jo alt for kaldt for de da. Det blir nok vår i år også både hos deg og meg :)
      Ha det godt!

      Slett
  18. Älskar doften hos den typen av primula du har där. Och jag köper några varje vår men jag brukar sätta dem i kruka ute och därför har det inte gått ännu. Men ute på dan och inne i matkällaren på natten skulle kunna fungera... :)

    Kram från Carina

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de dufter så herlig :)
      Jeg tar de ut på trappen og inn i gangen om natten, og det fungerer veldig godt. De liker seg jo bedre ute enn inne, men frost liker de ikke når de nettopp er kjøpt i en butikk. Ja, det gjør det helt sikkert :)

      Klem, Marit

      Slett

Shopping våren 2024...

 Dette innlegget var egentlig tenkt som et  "note to self", men så ble det til et innlegg likevel. Det ble etterhvert også til et ...