mandag 11. desember 2023

Winterwonderland enn så lenge...

 Ja, det gjelder å nyte snøen mens den ligger der, for neste helg skal det bli et stort værskifte. Vi har nå 20-25 cm med snø, men det kan bli varmegrader og opp mot 7 plussgrader fra fredag. Da vil nok snøen klappe i sammen og bli til en bløt masse. Jeg hadde håpet på en hvit jul, men det er uansett for tidlig å spå om nå. 

Julekortidyllen med hvite trær vil uansett bli borte, så jeg tok noen bilder på lørdag og i går av snøen.


Jeg synes det er så vakkert med masse nysnø.


Vi gikk rundt i hagen i går for vi så masse spor. Men det kan ikke ha vært rådyr, for dyret hadde gått under det nederste båndet. Det kan ha vært en katt eller en rev. Denne stjernen henger i vinduet i gangen.


Lystreet som også har fått snø på seg.

I går hadde vi besøk og vi ble 10 stykker her til middag. Med tre barnebarn i alderen 5-12 år på besøk blir det mye uvant aktivitet.
Kattene rømmer alltid opp i annen etasje da. De kommer ikke ned før rett før de skal dra hjem. Da er det ok å si farvel til de, for da vet de at de snart drar igjen :)Vi fikk en nydelig julegruppe fra sønn og familie. Det var jo ren flaks at den inneholdt en alpefiol/ Cyclamen med de vakre bladene som jeg er så glad i. Min sønn er ikke noe interessert i planter, men god smak har han :)

På fredag fikk jeg medlemsbladet til Cyclamen society. Der var det et bilde av en som lignet veldig på denne, og den heter  C. latifolium står det på et gammelt bilde fra 1913. Alle kultivarer som ligner på denne kommer opprinnelig fra C. persicum. Ut fra navnet skulle en tro at den kom fra Persia/Iran, men de kommer opprinnelig fra Tyrkia og Hellas. De tåler ikke under - 5 grader og knapt nok det, så de er ikke egnet til å stå ute som pynt på trappen her om vinteren. Her selges de fra august til det blir frost. Men de finnes åpenbart fortsatt i salg siden denne julegruppen inneholdt en sånn.
Det var jeg ikke klar over, men nå vet jeg det.

29 kommentarer:

 1. Så vackert med snön på träden. Visst är det tråkigt att det kommer mildväder. Här är det plusgrader idag men imorgon ska det bli kallt igen men till helgen kommer det även att bli många plusgrader hos oss.
  Så trevligt med en familjeträff. Förstår att katterna tycker det kan bli stökigt, så roligt att dom kommer ner när det är dags för gästerna att gå hem. Det var en vacker julgrupp ni fick och visst har sonen bra smak. Den har inte bara vackra vita blommor utan även bladen är vackra.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo alltid vakkert å se på ute når det kommer så mye snø. Det kunne godt holdt seg som nå fremover, men det blir store endringer. Først skal det bli veldig kaldt, og så skal det bli veldig varmt for årstiden. 7 grader på lørdag blir litt av en forandring hvis det blir sånn. Ja, det er jo veldig hyggelig med besøk, men kattene synes det blir for mye støy. Det er hyggelig at de kommer for å si farvel ja ;)
   Tusen takk. Bladverket er så vakkert på de ja, så det er ikke bare blomstene som er fine på de.

   Jeg ønsker deg også en fortsatt fin uke!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Hello Marit,
  Your fresh snow looks beautiful. I love your pretty hanging star and the lovely arrangement from your son. We had some snow overnight just on the grass and deck. It will melt fast today. Take care, have a wonderful week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. I think most of the snow will melt here too. Take care you too, and have a great week!

   Slett
 3. Ja det er smukt med sneen, når den ligger så fint som det gør hos dig. Det har jeg altid været misundelig over, men i år fik jeg det selv at se og lov til at tage billeder. Synd Lisbeth ikke er her mere, hun ville have elsket det. Måske har hun sendt det :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er jo så pent når det kommer så mye snø, og legger seg på alt i hagen. Det var jo så fint at du også fikk litt snø og fikk tatt bilder. Ja, ikke sant. Det ville hun nok ha gjort. Det tviler jeg på, men snø fikk du :)
   Klem

   Slett
 4. Det er de dejligste billeder, Marit - og det fineste snelandskab. Her er alt bare gråt nu. Så hyggeligt at du havde besøg af familien! Vores kat Hannibal forsvinder også, når vi har besøg. Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte. Det er jo så synd at snøen forsvant hos dere i Danmark. Det blir så mørkt og trist når den er borte. Ja, det var veldig hyggelig i går med besøk. Jeg tror at de trives best når det ikke er så mange på besøk av gangen.
   Klem frs Marit 🥰

   Slett
 5. Det var en fin kurv du fik med en smuk alpeviol, men ellers er det nok den nye sne i haven der tager prisen. Sne er faktisk den flotteste julepynt vi kan få, og navnlig når den ligger på alle de tyndeste grene. Jeg håber da virkelig du får en hvid jul, og tænker chancen er større hos dig end her hos mig:-)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er så fin og pynter opp i stuen. Snøen er veldig fin der den ligger nå, og det er så pent med snø overalt i hagen så lenge det varer. Ja, den sjansen er nok større her enn hos deg ja :)
   Men kulden kan jo komme tilbake med mere snø hos deg også.

   Hilsen Marit

   Slett
 6. Smukke snebilleder. Det er en tyk dyne, der ligger over haven. Også en fin sammenblanding, sønnen kom med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sammenplantning naturligvis.

   Slett
  2. Tusen takk. Ja, endelig kom det så mye snø at det monner. Ja, sammenplantingen er så fin, og jeg er så glad for den.

   Slett
 7. Uff ja det skal bli mildvær igjen. Greit nok at det ikke er -20, men hva med en mellomting? Nydelig blomstergruppe du fikk. Blomstergrupper er liksom noe som hører jula til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en mellomting hadde vært fint, men sånn er ikke været for tiden dessverre. Tusen takk. Ja, vi har tradisjon på det her i Norge. Jeg vet ikke om det er sånn i andre land?

   Slett
 8. Hej Marit!
  Det är riktigt fint med snön, det snöar hos oss och vi har kvar snön. Men det är bara -1 grad så det är mycket mildare väder. En vacker blomsterkorg, din son vet vad du gillar. Kul med katterna som håller sig borta men kommer och säger hejdå. 😊
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er så fint med snø her også nå, og vi har - 2. Det skal først bli kaldt, og så skal det bli mildt på fredag. Vi får se hvordan det blir. Tusen takk. Ja, ikke sant. De er glade når gjestene reiser hjem 😊
   Ha det godt.

   Slett
 9. Snø gir julestemning! Og så fint lys! Liker du å brodere? I dag inviteres du til å brodere til en utstilling. Se bloggen min! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert, men det er usikkert om julestemningen vil vedvare. Nei, jeg gjør ikke det mer. Jeg broderte mye før, men det er lenge siden :)

   Slett
 10. Beautiful winter scenes, Marit. We may curse the snow from time to time but thank goodness we get to enjoy it. Sorry to be late coming to your blog but I was visiting my daughter and family and had little time over the past few days. Great family celebrations are always fun - as long as they don’t happen too often! Sounds like the cats know how to handle the hubbub! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. I'm very happy about the snow right now. I hope the weather forecast is wrong. That's ok :)
   Sometimes the clock runs too fast! So nice for you to visit your daughter a d her family. Yes, they are always so nice, but I agree with you. Not too often :)
   I made dinner for ten people, and it was a lot of work.
   Yes, they have experienced the noice many tines before, and they don't like it.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 11. Det är verkligen så vackert med vit snö det ser man på dina fina vinterbilder.Det var även en fin julgrupp du fick med en del vackra blad och blommor.Katter de vet hur de ska hantera oljud då flyr de till något lugnare ställe där de kan få lugn och ro för det vill de ha.Hoppas att Ni får behålla lite snö ändå till julen.ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er så vakkert med nysnø. Ja, katter er ikke glad i for mye støy, og da går de og legger seg et annet sted ja. Dessverre er det meldt om 7-8 grader på lørdag, og det skal bli mildt i en uke ser det ut som.
   Ha det godt!

   Slett
 12. Dear Marit :=)
  Lovely snow views, your garden is really a wonderful winter wonderland. I like your large star, and table decoration. I'm sorry I can't write more as the translation wasn't working for me.
  All the best dear Marit
  Many warm hugs.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia :)
   Thank you. I'm so sorry about the mising translation. I hope you enjoyed the snow anyway :)
   All the best to you too dear Sonjia.
   Many warm hugs.

   Slett
 13. Se ve todo precioso, me encanta el regalo de tu hijo. Un abrazo.

  SvarSlett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...