mandag 18. desember 2023

Atypiske farger i hagen her...

 I det siste har jeg brukt bilder fra august, men nå kommer det noen bilder fra juli. Jeg går baklengs mot sommeren :)

 Sommeren virker så kort når en opplever den, men når jeg ser hvor mange bilder jeg har av forskjellige blomster gjennom sommeren, så er sommeren ganske lang likevel.

I siste innlegg skrev jeg om mine favorittfarger,  men jeg liker jo andre farger også. Det går ikke bare i rosa, lilla, og hvitt her. Noen ganger er det morsomt å utfordre meg selv angående farger, og her kommer noen bilder med farger som er unntaket av regelen... 



Begge disse bildene er av Heuchera 'Paprika'


Heuchera 'Ginger Ale'


Papaver somniferum




Lodnesolhatt/ Rudbeckia hirta 'Sahara'


Papaver soniferum igjen. Disse som vokser i skygge blir ferskenfargede, mens de som vokser i mye sol blir oftere mer røde.


Jeg sådde opprinnelig to poser med fargeblandingen 'Sahara'. Til å begynne med gikk fargene i rosatoner,  men  med tiden har det dukket opp rene rødfarger som disse. Det var i fjor de dukket opp første gangen, og de kom opp på samme sted nå i sommer. Det selges frø som ligner veldig på denne og som heter 'Cherry Brandy'. Disse har bare dukket opp av seg selv, og det synes jeg er veldig  morsomt. Denne rødfargen liker jeg veldig godt.




Det er spennende med en sånn fargemix. De lyser opp der de står,  og fargene passer så godt til hverandre.



Heucherella er også en spennende plante med farger som er litt uvanlig her, men jeg liker de godt de også :)
Til venstre Heucherella x 'Sweet Tea' og Heucherella x 'Golden Zebra' over her og til høyre. 

26 kommentarer:

  1. Du har utrolig mange flotte forskjellige blomster. Siden det var så dårlig med avling i drivhuset mitt i sommer, så skal jeg gjøre noen endringer til våren. Kanskje jeg har bedre hell med avlingen min.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Det er nok smart å endre på ting ja hvis det kan gi bedre avling. Det er jo det vi ønsker oss.

      Slett
  2. När det är det tristaste vädret ute, när dagarna är som mörkast ... då är det bara att besöka Marits blogg för att få en färginjektion :) Jag har egentligen bara ett ord att säga: Underbart! Du har verkligen valt ut bilder som gör mig glad! Så många härliga färger. Roligt med 'Sahara' som bestämt sig för att se ut som 'Cherry Brandy'. En väldigt vacker röd färg. Och så alla dessa ljuvliga Heuchera.

    Önskar dig en fin måndag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for dine hyggelige ord, Anita! Ja, vi behøver litt farger nå :)
      Det gleder meg at du blir glad av bildene! Ja, det er så spesielt at 'Sahara' har utviklet seg sånn. Fargen er veldig fin ja. Heuchera og heucherella er bmitt mine nye yndlinger.

      Ønsker deg også en fin mandag!
      Klem, Marit

      Slett
  3. Så fine billeder, Marit 🥰 Jeg savner sommeren, men tager i ind imellem i Plantorama (kæmpestort havecenter) og nyder de mange smukke blomster. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ja, men det hjelper jo veldig 🥰 Blomster er til glede hele året for meg.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  4. Hej Marit!
    Vi har många favoriter som är de samma. Alunrot finns i många fina färger, de tillhör favoriterna. Jag har också fått blommor som liknar Cherry Brandy bland mina Sahara, de är fina bägge två. I år fick jag några som var gula. Nu har snön försvunnit hos oss, det är blött och lite isfläckar. Hoppas det blir lite vitt till Jul.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, vi liker veldig mange av de samme plantene. Heuchera er en stor favoritt ja, og det finnes mange fine blant heucherella også. Men de tåler litt mindre.
      Jeg har også fått gule blant 'Sahara' , og det er morsomt at det dukker opp nye farger blant de. Her ligger snøen fortsatt, for i natt var det kaldt igjen. På torsdag er det meldt om litt snø igjen her, og jeg håper at du fått litt snø innen jul hos deg.
      Ha det godt.

      Slett
  5. Hello Marit,
    The colors are lovely, you have so many beautiful plants! They are a treat for the eyes.
    Take care, have a great day and happy week ahead.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you!
      Take care you too, and have a great week!

      Slett
  6. Hvor er du heldig, at du har fået øjnene op for skønheden i de gyldne farver, for den er stor 😄

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja , ikke sant. Den er jo det og uansett vil de ikke bli dominerende her 🙂
      Jeg liker de bedre og bedre.

      Slett
  7. It’s such an advantage today, that we can take so many pictures without cost, to be looked at whenever we choose. It’s a great way to relive the glorious months of summer, Marit. I am sure you will be doing this quite often. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, that is absolutely true David. In the past, it cost a fortune to develop pictures. So everything is much easier now. Yes, there will be more summer photos in the future on my blog, because winter is very long here.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  8. Lovely photos of flowers. I wish it was spring already.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, and I wish it too. The winter last for a very long time here.

      Slett
  9. Det er sjovt at lege lidt med de farver, som ikke umiddelbart er ens favoritfarver. Somme tider kan der komme nogle meget raffinerede farvesammensætninger ud af det. Som det ses på dine billeder, er de blå-lilla farver gode til at give friskhed til de brændte farver.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er veldig morsomt å leke mitt med de. Den blå phloxen ble plantet der ved en tilfeldighet, men jeg fant ut at den passet godt sammen med fargene på 'Sahara'. Noen ganger har en hellet med seg :)

      Hilsen Marit

      Slett
  10. Dine Rudbeckia er så fine, jeg har den kun i gul, men den havde sået sig en del i min gamle have, så gad vide om jeg ikke også får mange her.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, de finnes i mange varme farger, og også ensfargede gule. De sprer seg godt ja, så du får de nok i din nye hage også.
      Klem

      Slett
  11. Ja der er vel nok mange farver både på blomster og blade, og nogle gange skal man lige vænne sig til enkelte farver før man ser mulighederne. Det er jo også sjovt at blive udfordret ind imellem, og du har endda blomster som skifter farve hen over årene, og så må man bare følge med, ikke sandt?
    Det er dejlige sommerbilleder Marit, og jeg nyder dem navnlig nu på denne årstid.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo sånn det er. Ja, jeg prøver å venne meg til de varme fargene. Noen blomster skifter farge av seg selv ja, og da må jeg jo venne meg til det også :)
      Tusen takk.

      Hilsen Marit

      Slett
  12. Ja der er så mange forskellige farver at vælge imellem. Det er dejligt at kaste sig ud i det og prøve nogle forskellige. Så får vi måske nogle nye favoritter!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er nettopp sånn det er. Det kan hende at det dukker opp noen nye favoritter ja!

      Slett
  13. Esos colores son preciosos Marit, me encantan. Un abrazo.

    SvarSlett
  14. Love the variety of gorgeous plants in these photos, Marit.
    Wishing you a season filled with joy and warmth!

    Hugs and blessings

    SvarSlett

Mange blomster, og en flyvende gjenstand observert...

Jeg starter i dag med å vise en orkidé/ Cypripedium som jeg kjøpte flere av her på det lokale gartneriet. De har ofte veldig mye spennende, ...