lørdag 9. desember 2023

En gammel kjenning er tilbake på foringsplassen, og noen sommerbilder...

 Den er her hver vinter, men jeg har ikke sett den her før nå i det siste. Rødstrupen / Erithacus rubecula overvintrer  her, men den er ikke så ofte å se som de andre stamfuglene.

Nå som det har vært så lenge kaldt har fuglene "blåst" seg opp. Det gjør flere fugler for å "fange" mer luft i fjærdrakten når det er veldig kaldt ute. 


Den trives  best med å spise nede på bakken. Det faller alltid ned masse frø når de andre fuglene spiser, så den har nok å spise på uansett. Jeg kjøper også noe som heter "Villfuglblanding" til den.


Den er så søt! Rødstrupen regnes som Englands nasjonalfugl. Her i landet  er arten tallrik og livskraftig. Den hekker i hele Norge, men sparsomt lengst nord i landet. Jeg er så glad for at den finnes her i min hage :)Blåmeisene/ Cyanistes caeruleus er tallrike her. De får mat om vinteren av meg, men om sommeren  fanger de masse mygg her. Med en bekk og en elv rett i nærheten har de nok å spise på. 

I går så jeg to ekorn her. De jaget hverandre i hele hagen, og det er nok en kamp om territoriet og maten.Denne var veldig sulten, og undersøkte alt av fuglematere etter mat.


Ekornet er en aktiv og søt hagegjest sommer som vinter.

I natt det kommet 15 cm med snø, og i følge yr skal det kommer 25 cm til frem til tirsdag. Jeg henter frem noen bilder fra i sommer på en dag som sommeren virker veldig langt unna. Men nå er det knappe to uker til solen snur igjen, og det ser jeg frem til.


God helg/ weekend!

40 kommentarer:

 1. Hello Marit,
  I think both the Blue Tits and the Robins are adorable and the cute squirrels. Your flowers are lovely! I love the photos. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a great weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, they are both very pretty birds, and the squirrel is cute too. Thank you.
   Your comments are always so nice, and thank you for the work with the linkup.
   Take care, and have a happy weekend!

   Slett
 2. Hej Marit!
  Så härligt att ha besök av Rödhaken. Brukar se den i trädgården, men det är längesedan nu. Den är riktigt fin. Här är det mildväder så snön är blöt. Hoppas att den blir kvar. Ha en fin helg och andra Advent.
  /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er så herlig å se at den er tilbake her. Det er en vakker fugl ja, og håpe at den kommer tilbake til deg også. Usj, det håper jeg at vi slipper her.
   God helg!

   Slett
 3. Skikkelig julebordfølelse for dyra i hagen din nå om dagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de har mye å spise på her. Jeg og kattene stortrives med å se på de.

   Slett
 4. Så koslig å se rødstrupen igjen :) Godt å minnes på solsnu nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så hyggelig å se de igjen :) Her om dagen var det to stykker her, men de var heller ikke venner så det ut som. En må jages bort. Ja, nå er det ikke lenge til, og godt er det.

   Slett
 5. Your garden is a little wildlife refuge, Marit, and I am so happy to see the birds and the squirrel being taken care of. It seems to me to be in the true spirit of gardening to include these creatures and to help them through the long cold winter, to say nothing of the insects at other times of the year. Bravo! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. I hope the birds and the squirrels are happy about the food here. Most gardeners love the wildlife in the garden through the year, David. We love plants, animals and insects. Thank you for your kind words.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 6. Det var dejligt at se billeder af naturen i din have både om vinteren og om sommeren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Naturen byr på så mye både om sommeren og vinteren her i Norden. Vi har mye å se på.

   Slett
 7. Det er så koselig å ha fugler på besøk i hagen. Her har vi svarttrost, kjøttmeis, blåmeis, rødstrupe, spettmeis og av og til dompap. Og masse spurver. Jeg har aldri sett ekorn her hos oss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert at det er. Så mange forskjellige du har i hagen din. Svarttrosten flyktet mot kysten antar jeg når vi fikk -16 i tre netter. Her er det ekorn hele året.

   Slett
 8. Det er fine billeder, du har taget af egern, rødhals og blåmejser, Marit! Det giver så mange glæder at fodre fugle og egern om vinteren.
  Sikke meget sne hos dig - her er den næsten helt væk igen. Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte. Ja, det er så hyggelig å fore de nåom vinteren, og de behøver også mye mat i kulden her. Ja, nå har vi fått mye smø, og det er mer i vente.
   Klem fra Marit 🥰

   Slett
 9. Dear Marit :=)
  What a delight to see the Blue tits and Robin at your feeders. The Squirrel is another cute visitor, I don't know where all my squirrels have gone, but I miss them. Your lilies are lovely, and you share beautiful photos of them with the well defined insects.
  Have a great week dear Marit
  Warm hugs
  Sonjia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia :)

   Yes, it's so nice to see them here now. They are all very hungry. So sad that you have not seen your squirrels for a while, but I hope they will return. Thank you.
   Have a very nice week ahead dear Sonjia.
   Warm hugs to you too.
   Marit

   Slett
 10. Det er godt, vi har fuglene at kigge på nu, så må vi sørge for noget mad til den. Rødhalsen er også her hos os, men Egon har vi ikke set en uge nu. Dejligt med sommerbilleder.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de gir oss mye å se på nå, men mat må de få ja. Så synd at den er borte, men jeg håper at den kommer tilbake igjen. Ja, de er gode å ha nå midt på vinteren.
   Klem

   Slett
 11. Rødstrupen, også kjent som Erithacus rubecula, er en interessant fugl, spesielt når den overvintrer. Det er alltid spesielt å legge merke til endringer i dyrenes atferd, som å "blåse" seg opp for å fange mer luft i fjærdrakten under kalde forhold. Hvordan har været påvirket fugleaktiviteten eller andre naturobservasjoner i området ditt?

  SvarSlett
  Svar
  1. It has been very cold here for several weeks now. The birds puff up yes, and they come in large flocks to eat here. It is so nice to be visited by so many different birds in the garden, and they also need a lot of food when it is so cold. The blackbird has moved closer to the coast when it has been so cold here.

   Slett
 12. Rødhalsen og egernet er dagens favoritter for mig. Selvom egernet er et nuttet dyr, synes jeg alligevel, at der er noget rovdyr over dets ansigt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så søte begge to, men jeg er i grunnen enig med deg at ekorn har noe rovdyraktig over seg. De plyndrer fuglereir for eggene, så de ser nok søtere ut enn de er.

   Slett
 13. The Robins do like to poof themselves out! And it's so nice to have feeders out with seed for the birds when it gets cold. That squirrel can clean them out though! Happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Here we get very cold weather for short periods, and then it is important that the birds have enough food. The squirrels also eat a lot of the bird food. Happy weekend!

   Slett
 14. Både fugle og egern er hyggelige dyr, som det er sjovt at betragte. Det er ikke så underligt, de gerne vil være i din have, for der bliver sørget godt for dem.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar

  1. Ja, det er de så absolutt. Jeg vet jo hvor kaldt det kan bli her, og jeg vet også at fuglene har det veldig vanskelig med å finne mat nå med 25 cm med snø på vakken. Jeg hygger meg veldig med å se på når de spiser, og da får vi glede av det både fuglene og jeg 😊

   Hilsen Marit

   Slett
 15. Man kan roligt sige at din have lever op til betegnelsen 'en levende have' året rundt! Hvilket liv og røre, og hvilke gode billeder af alle dine gæster!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ulla. Jeg prøver å gi både fugler og ekorn her muligheten til å få i seg nok mat. Om sommeren spiser de mye mygg her, så jeg har også fordeler av de :)

   Hilsen Marit

   Slett
 16. I love how you take care of the birds and squirrel.
  God bless your kind heart, Marit

  Hugs and blessings

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your kind comment, Veronica. Many warm hugs to you.

   Slett
 17. Det er koselig med dyr i hagen, har vært noen fugler her også for å få mat i det siste. Ha en fortsatt fin desemeber, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så koselig å få besøk i hagen både sommer og vinter. Så bra da.
   Ha en fortsatt fin desember du også.

   Slett
 18. Se ven preciosos los pájaros. Un precioso recuerdo de verano con tus flores, me encantaron. Feliz nueva semana.

  SvarSlett
 19. Marit, what a beautiful picture near your house! Birds eat delicious food. I feed them too, I put lard near the porch. Your summer photos remind us of warm days and bright flowers in the garden. Soon the day will increase!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Nadezda. Yes, the birds love lard. I look forward to winter solstice. I long for spring already!

   Slett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...