fredag 30. juni 2023

Martagonliljer og roser...

 Det er stadig noe nytt som blomstrer i hagen her, og nå er det roser og liljer som har begynt å blomstre i tillegg til pioner og iris.

Det er bare å glede seg over alt sammen!

I går klipte jeg gresset og fikk begynt å plante stauder som jeg kjøpte som barrotsplanter tidlig i vår. Alt til sin tid ;-)

Jeg ble stoppet av regnet i går ettermiddag, og siden jeg nevner regnet kan jeg ta med det som har kommet i juni. Det er ikke mye som har kommet, men litt er bedre enn ikke noe. 

37 mm er totalen for en hel måned, så jeg skal absolutt ikke skryte av for mye regn her. 

Så over til blomstringen i hagen. Først noen roser.



Bie på besøk hos 'Schneewittchen'


'Tuscany Superb'. Den dufter godt og har fin farge, men den har cirka en million rosetorner. Akkurat de er jeg ikke så glad i...



Rosa mundi har nesten ingen torner, og ser ut som noe søtt som en kan spise :-)


Knoppene på denne er så fine, men den liker ikke mye regn. 
'Geoff Hamilton'


'Rapsody in Blue'


 'Odyssey'


'Minerva'


Nå har de "døde" våknet. Alle mine lavendelplanter holdt på å dø i vinter. Jeg klippet de hardt tilbake, og endelig så har de begynt å blomstre nå. 


Blodbeger


Denne kjøpte jeg på nytt igjen i fjor sommer, for den jeg hadde døde forrige vinter. Jeg liker denne så godt, for jeg er så glad i blå blomster :-)
Clematis 'Ivan Olsson'




Denne heter Lilium martagon forma flore pleno 'Kalmora' og kommer fra Sverige og er en sjelden blomst. Den er fylt, men på bildet har blomsten ikke åpnet seg helt enda.



Diverse martagonliljer / Lilium martagon.

God helg / weekend.

38 kommentarer:

  1. Hej Marit!
    Så bra att du fått regn, här väntar jag på att det skall komma. Det känns som att det kan bli när som helst. Vackra liljor och rosor. Där kom den fina rosen Minerva, mindes rätt att du hade en som matchade färgskalan på mina "blå" . Krolliljorna ser ut att trivas bra hos dig. Jag tror att mina står lite för skuggigt. Den rosa kommer upp varje år men den vita ser jag inte till.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!

      Ja, det har jo kommet noe regn selv om det ikke er så mye. Jeg skulle gjerne hatt mer regn. Jeg håper at du får mye regn. Ja, Minerva er i rette fargeskala, og de rosene som har den fargen dufter også så godt.
      Ja, det ser sånn ut. De blomdtrer dårligere hvis de ikke får nok lys ja. Kanskje du må flytte dine.
      God helg.

      Slett
  2. Så nydelig Minerva var. Hos meg har det nok ikke kommet særlig mer regn, det blir liksom lite ut av duskregnet. Klematrisen min har ikke kommet med en eneste blomst i år. Kanskje den kommer sterkere til bake neste år.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Den er en av mine favorittroser. Det er alt for lite nedbør som har kommet i det siste, men sånn er det mange steder nå. Klematis kan være litt vanskelige med blomstring i noen år, men så plutselig kommer de i gang.

      Slett
  3. Ja så er du nået op på siden af mig igen. Sådan går det hvert år :) Martagoner her jeg ikke i blomst i år, men forhåbentlig næste år. Regn ja det kan ikke måles her, juni måned har vist ikke en gang givet 3 mm. Vi fik en lille byge i går.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, sånn blir det hvert år. Jeg tar deg igjen når varmen kommer :)
      Til neste år blir det nok blomstring hos deg også. Det er lite nedbør over Danmark, og 3 mm er jo ikke noe i det hele tatt.

      Slett
  4. At least you got some rain, Marit, perhaps not as much or as frequently as you might like, but in these days of climate irregularity we have to be grateful for what we receive. The garden looks splendid in any event with many gorgeous flowers. I am sure you are wearing a smile these days. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I got some rain David. I have to be grateful, but I wish for more. Thank you. Yes, I'm very happy about the flowers :)
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  5. Her har vi kun fået 25mm, men mange har fået meget mindre, så jeg bør ikke klage. Det er dog et problem at få udplantet de planter, man har sået eller købt. Din blodbæger står flot. Har du solgt alle de andre, du lavede?

    SvarSlett
    Svar
    1. Da har jeg fått enda mer enn deg, men likevel behøves det mye mer regn. Kornet som er sådd rundt her er mikroskopisk i forhold til hva det kunne ha vært. Ja, nå har den kommet i god vekst. Neida, jeg har solgt halvparten, men har nok like mange igjen. Det ble for mange spirer i år 😊

      Slett
  6. Hej Marit,

    Många vackra rosor men det är nog 'Odyssey' som ändå är allra vackrast ändå, tycker jag. Sen var ju 'Ivan Olsson' en stilig en!

    Ha det gott! Ulrika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Ulrika,

      Tusen takk. Ja, den er en helt spesiell rose. 'Ivan Olsson' er av svensk opprinnelse hvis jeg ikke tar feil :)

      Ha det godt!

      Slett
  7. I tuoi gigli martagoni sono proprio da invidia! Davvero complimenti! Qui non sono molto comuni se non la specie classica in montagna :D

    Buona estate!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you Gabriel. I have read that they have grown here in Norway since the middle ages.

      Have a nice summer you too!

      Slett
  8. Hello Marit,

    Your garden is looking beautiful, as always. I love all the roses, clematis, iris and lilies. Do you have a rain gauge in your yard? We are getting very little rain here, we could use much more. Take care, have a happy weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,

      Thank you so much. Yes, I have a rain gauge in my yard. It's online too, and I can read the measurements on my cell phone.
      It's the same here, and we are getting very little rain. It have been a very dry spring here. The grain sown in spring does not grow at all. It's severe.
      Take care you too, and have a great weekend.

      Slett
  9. Hei Marit!
    Nydelig roseblomstring hos deg! Lekre sorter :) 'Tuscany Superb' er flott selv med torner. Jeg har flyttet på min til en litt mer skyggefull plass, så forhåpentlig blomstene står litt lenger.
    Så flott farge det er på klematis 'Ivan Olsson'. Flotte martagonliljer også!
    Og fantastiske Itoh peoner du viser i forrige innlegg :)
    God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Edgar!
      Tusen takk. Det er nok lurt å plante den mer skyggefullt ja. Min står i halvskygge og blomstrer ganske lenge.ITOH pionene har vært helt utrolige i år med din blomstring. Kanskje de liker kalde vintre ;-)
      God helg!

      Slett
  10. The garden looks amazing with so many beautiful flowers!

    Love and blessings, Marit.

    SvarSlett
  11. Fantastisk flot blomstring hos dig! Roser, pæoner og de dejlige martagonliljer - bare skønt Marit!
    Jeg kan fortælle dig at jeg har fået 45 mm regn de sidste 3 måneder, og af dem faldt de 32 i april.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Ulla. Huff og huff, det kan jo knapt regnes med som regn over en så lang periode! Vi er mer bortskjemt med regn her, men selv 37 mm er veldig lite her på en måned. Men dette ser ut til å bli vårt nye klima, og det må vi dessverre venne oss til.

      Hilsen Marit

      Slett
  12. Vilken blomsterfägring!
    Underbara rosor, liljor och andra blommor.
    De senaste dagarna har det kommit lite behövligt regn här också.
    Trevligt veckoslut!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, regn behøver vi, og jeg håper at det kommer mer.
      God helg!

      Slett
  13. Marit, your garden is lovely, especially I like your martargon lilies. It's nice that you have had some rain. Here it's raining almost every day. Clematis Ivan Olsson is beautiful.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Nadezda. I like them too. You can send me some rain, and I can send you some sunshine 😉
      Yes, I love this clematis very much.

      Slett
  14. Så smukke billeder, Marit - dine roser er skønne og også clematis og liljer. Her i nærheden har vi en rosenpark med historieske roser, Gerlevparken, som jeg holder meget af at besøge. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Det forstår jeg veldig godt, og det hadde jeg også likt hvis jeg hadde en rosepark i nærheten. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  15. Åhh så mycket vackert som blommar hos dig just nu! Så underbart! Din trädgård är verkligen magisk...
    Sommarkram från Titti

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Titti! Sommerklem fra Marit

      Slett
  16. Der er rigtig mange skønne blomster i din have, navnlig dine rosenbilleder har jeg beundret. Det var godt, sneen endelig smeltede ;-) Selvom haven kom sent i gang i foråret, har den allerede indhentet det. Dine blomster er lige så langt fremme, som de er her hos mig.
    Du har fået dobbelt så meget regn i juni, som jeg har fået.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, endelig smeltet snøen ;-)
      Sist gang vi fikk snø var faktisk 1. mai, så det ikke så lenge siden.
      Ja, sånn er det hvert år, for når varmen først kommer her så blir det veldig varmt. Vi har mange åser rundt her som stenger varmen "inne", og derfor blir det mye varmere her enn i Danmark. Ja, jeg har fått med meg at dere i Danmark får så lite regn. Det gjør meg så vondt, for det er ikke godt å være hageeier og ikke få regn.

      Hilsen Marit

      Slett
  17. Preciosas tus flores Marit, me gustan todas. Besos.

    SvarSlett

Sommertemperatur og utplanting i drivhuset...

 I går ble det hele 21,5  grader her, og det var nesten ikke vind.  Det føltes nesten ut som sommer! Jeg fikk plantet alt av chili, paprika,...