mandag 19. juni 2023

Nå gjelder det å få med seg alt...

 På lørdag så jeg at min første trepion hadde sprunget ut i denne varmen som har vært her nå. Det har vært  30-31 grader hver eneste dag, men nå skal temperaturen synke litt. Tro det eller ei, men i går fikk vi 6 mm med regn, og det regner litt i dag også. Hvilken lykke!

Som nevnt så sprang den første trepionen ut på lørdag. De "vanlige" silkepionene blomstrer også nå. Alt blomstrer så hurtig av nå, men sånn blir det når vi har hatt  tropetemperatur her. 30 grader og ikke et vindpust er litt slitsomt. Heldigvis har vi varmepumpe som vi bruker til kjøling, og det er deilig å ha det kjølig inne om ikke annet. Dagene har gått til vanning  og atter vanning. I drivhuset har jeg vannet to ganger om dagen. Jeg ser frem mot litt mindre varmt vær fremover. Det skal fortsatt være ca. 25 grader, så det blir ikke kaldt med det første.


Jeg er ikke sikker på navnet på denne, men jeg innbiller meg at det har noe med aprikos å gjøre.




Clematis 'Miss Bateman'


Clematis integrifolia


Pion/ Paeonia lactifolia 'Buckeye Belle'


Den vanlige syrinen er avblomstret for lengst, men dette er ungarsk syrin/ Syringa josikaea. Den blomstrer mye senere enn den som heter vulgaris.


Fagerbusk/ Kolkwitzia amabilis. Den kjøpte jeg på en planteauksjon i hagelaget for flere år siden, men det er først i år at den blomstrer så rikt.


Iris pseudacorus 'Berlin Tiger'


Trepionen med det umulige navnet.
 Paeonia ITOH 'Scrumdidleumptious'


Rhododendron/ Azalea


Irishekken som jeg plantet for to år siden. Nå er de fulle av blomsterknopper, og jeg gleder meg til blomstringen!


Nok en pion/ Paeonia. Den kjøpte jeg i fjor og den heter 'Serene Pastel'
I år har mine ITOH pioner mange knopper, så det blir mange pionbilder fremover :-)

Jeg skal på besøk til min mor i dag, så jeg får ikke lest kommentarene deres før i kveld.

28 kommentarer:

  1. Ja er det ikke deilig med regn. Innimellom er det veldig forfriskende med regn, særlig så tørt som det har vært nå. Man trenger vete for å kunne nyte sommeren. Kos deg hos mamman din :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jo, det er utrolig deilig når det endelig kommer regn. Det kunne gjerne ha kommet mer, men det rår vi ikke over. Det var uansett bra det som kom. Ja, vann er både mennesker, planter og dyr avhengig av. Takk, og vi har kost oss veldig i dag :)

      Slett
  2. Heldigt med de 6 mm Marit! Her venter vi stadig, men i ventetiden er det dejligt at kunne glæde sig over dine dejlige blomsterbilleder! De overdådige pæoner og skønne farver hos iris - tænk at have en iris-hæk!
    Jeg skal vist ud og vande i dag...

    Mange hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg var veldig heldig med de. Huff ja, og jeg trodde kanskje at dere også hadde fått litt regn. Tusen takk. Ja, den er veldig eksklusiv om jeg skal si det selv :-)
      Ja, det vil jeg tro du må.

      Hilsen Marit

      Slett
  3. It’s hard to believe that just a few short weeks ago, Marit, you were having to deal with a lingering, cold winter and now you have temperatures more appropriate to the Mediterranean. Despite it all your garden looks great and I can only imagine how delighted you were to have that nice steady rain to soak the soil and do some good. Have a great visit with your mother and tell her I think she raised a lovely daughter! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, that's true David. The first day of May it snowed here, and now we have it too warm and dry. It's nothing in between. Thank you. The rain was very needed, and I hope for more. Your words are very kind.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  4. Hello Marit,
    Your garden and blooms are looking Beautiful! I love all the colorful peonies, the clematis and the irises.
    Take care, have a great new week!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. Take care you too, and have a wonderful week ahead!

      Slett
  5. Oj, oj, oj ... ännu fler pioner hos dig. Här har fortfarande inte en enda slagit ut ... jo svavelpionen förstås, men den är ju tidig och redan överblommad. Min trädpion frös ju ner helt men har börjat om igen nedifrån till min stora glädje. Hoppas den hinner växa till sig och att den klarar kommande vinter/vår bättre än den gjorde i år.
    Din irishäck är så fin. Du får visa bild när den blommar.
    Även här kom regn igår, 9 mm fick vi. Hade hoppats på mer men är tacksam över det som kom. Även i eftermiddag har det regnat lite men det blir nog bara någon mm.
    Ha en fin dag hos din mor!

    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, her er det mange pioner, og enda flere kommer i blomst snart. Da kommer de senere i blomst hos deg, men da har du mye å glede deg til. Ja, trepionener kan fryse mye ned. Får håpe at den vokser mye i sommer. Tusen takk. Det skal jeg gjøre så klart! Så bra at dere også fikk litt regn. Ja, vi må bare være fornøyd med det som kom. Her er det meldt om litt mer på onsdag, og vi har fått 2 mm i dag også. Det er bedre enn ikke noe. Vi hadde en hyggelig dag i dag ja!
      Ha en fin kveld!

      Klem, Marit

      Slett
  6. Your garden is looking fantastic, Marit.
    I enjoyed admiring all your beautiful blooms.

    Hugs and blessings

    SvarSlett
  7. Så mycket fina pioner du visar bilder på i din trädgård du har en jättefin trädgård för övrigt man blir inspirerad av att se dina bilder..Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
  8. Man må sige, at du bliver budt ekstremer, hvad vejret i år angår. Dine pæoner lader til at trives fantastisk uanset vejret.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, her er det visst ingen mellomting angående været. De ser flotte ut i år ja, og det virker ikke som det kalde været gjorde dem noen skade.

      Slett
  9. Hej Marit,

    Vad skönt, då har ni fått ungefär lika mycket regn som vi fick igår. Visst vill man ha mer men det ger i alla fall trädgården (och oss) en liten respit och tid till att titta på allt vackert som trots allt blommar. Vilka fina pioner! Jag har länge varit frestad att köpa *pionen med det omöjliga namnet" om inte annat så just för att den heter som den heter :) Sen var ju 'Serene Pastel' en riktig skönhet och irishäcken kommer bli en härlig syn när blomningen kommer igång.

    Ha det gott! Ulrika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Ulrika!

      Ja, det var så godt å høre deg regne, og så fint at dere også har fått regn. Akkurat nå skulle jeg gjerne hatt mer regn ja, men det var godt med en liten pause fra vanningen. Da vil jeg råde deg til å kjøpe den, for den er så vakker i fargen. Den har et morsomt navn også ja :-)
      Det synes jeg også, og den kjøpte jeg i fjor sommer så det er første gangen den blomstrer her nå.
      De blir nok flott ja, og de første irisene i hekken springer nok ut i morgen.

      Ha det godt!

      Slett
  10. Det er smukke billeder, du viser! Hvor er det dejligt, at der endelig er faldet regn, hvor du bor, Marit! Så sparer du tid ved ikke at skulle vande. Men det lyder frygteligt med så høj en temperatur. Også her er der faldet lidt regn - og vi kunne bruge 100 mm mere. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, det er så deilig at vi endelig fikk litt regn, og det er godt å slippe å vanne en hel dag.
      30 grader er alt for høy temperatur ja, men sånn blir det alltid her om sommeren. Vi har høye åser rundt her som stenger varmen inne, og det er over 2 mil til kysten. Det tror jeg på, og så slemt er det ikke her. Jeg håper at dere snart får mer regn!
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  11. Hej Marit!
    Det är så mycket fint hos dig, vackra pioner. Vi fick 8mm vatten under natten mot söndagen och så igår. Idag har det varit lite grått hela dagen men bara några små droppar. Min Buckeye Belle har blommat över, det går fort i värmen. Flera pioner har knoppar och några blommar. Nu hoppas jag att det kommer lite stilla regn så det inte förstör blommorna.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Så bra at dere også fikk regn. Det har vært grått vær her også i hele dag og det har vært herlig. Ja, det går veldig fort i varmen med blomstene. Det hadde vært fint hvis vi fikk mer regn ja.
      Ha det godt.

      Slett
  12. Smukke billeder - jeg nyder især dine pæoner, vejret lyder bekendt bortset fra, at vi ingen regn fik. Heldigvis har vi ikke så høje temperaturer som I har.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Nei, det er jo det vanlige at dere ikke får regn. Her regner det pent og stille og jeg er så glad for hver dråpe som kommer. Nei, men dere har alltid vind som også tørker ut. Det er ikke enkelt å være hageeier :)
      Klem

      Slett
  13. Ja det er synd, at de høje temperaturer giver en kort blomstring. Vi må prøve at få det hele med. Det må være dejligt med de 6 mm regn - ikke meget men bedre end ingenting. Du har mange smukke pæoner. Sikke en fantastisk farve på Buckeye Bell.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er synd, men det er lite en kan gjøre med det. Det er nettopp det vi må. Nå har vi fått enda mere regn, og har på tre dager fått hele 14 mm. Det er utrolig deilig. Tusen takk. Ja, den har en flott farge.

      Slett
  14. Ja, nu har vi fått den sommar vi så länge väntat på med värme och inte mycket regn.
    Har varit varmt här också, men idag regnar det. Bra för naturen. Skulle vara bra om regnet tog en paus för midsommarfirande på fredag. Ni har väl midsommarfirande idag med St Hans dag?
    Vackra trädgårdsbilder, tack!
    Trevlig midsommar!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt sant. I dag har vi fått mye regn her, og det er så herlig. Det har vært så varmt i det siste, så det var godt at det kom regn i dag. Nei, vi feirer egentlig på førstkommende fredag i år. Det er den 23. som er St. Hansaften her uansett hvilken dag det blir på.
      Tusen takk!
      God midtsommer til deg også!

      Slett

Sommertemperatur og utplanting i drivhuset...

 I går ble det hele 21,5  grader her, og det var nesten ikke vind.  Det føltes nesten ut som sommer! Jeg fikk plantet alt av chili, paprika,...