onsdag 21. juni 2023

Livgivende regn, og en "premiere"...

 Jeg er så utrolig heldig at et kraftig regnvær er over her akkurat nå. Vi fikk litt regn i går også , og frem til i dag tidlig var det kommet 14 mm på tre dager. Hva som kommer nå av nedbør vet jeg ikke enda, men det trommer på taket og det regner hardt. Jeg var ute i hagen og jobbet før regnet kom, og da tok jeg noen bilder. Det er pionene som er hagens dronninger akkurat nå, men de blir dessverre ofte ødelagt av regnet når det regner så hardt som nå. Men jeg klager ikke på regnet som kommer. Det redder hagen og skogen rundt her fra ødeleggende tørke, og det reduserer også skogbrannfaren som har vært overhengende her i flere uker. For kornet er det kanskje for sent.


Dette bildet tok jeg i går da den var i ferd med å springe ut. Pion/ Paeonia 'Do Tell'



Her om dagen fikk vi endelig tømt dammen for blader og annet rusk og rask.  Det er mange timers jobb, for vannet må først tømmes ut med en lensepumpe. Så må bladene tas opp, og så må dammen støvsuges for resten som ligger igjen. Vi har en vannstøvsuger som vi bruker til det formålet, og det er en god ting å ha når en har en hagedam. Det kommer alltid noen blader opp i dammen med en gang, men sånn er det bare. 


Clematis integrifolia 'Twinkle' som akkurat har startet blomstringen.


'Do Tell' som utsprunget.


Den er så vakker synes jeg.


Iris med regndråper på.


Denne er den første av irisene som har sprunget ut av de som står i irishekken. 


'Serene Pastel' med biebesøk


Denne kjøpte jeg også i fjor sommer, og det er første gang den blomstrer her nå. Den heter Paeonia ITOH 'Pink Ardour'


Det måtte bare bli noen flere bilder av den i dag :-)


En geranium som har sådd seg selv.


Akeleiene fortsetter blomstringen.


Hvit løyntnantshjerte / Lamprocapnos spectabilis 'Alba'

 

I år har pionen med det umulige navnet overgått seg selv angående antall blomster. Jeg kommer til 11 stykker inklusiv knoppene.


Fargen er bare helt nydelig. 
Paeonia ITOH 'Scrumdidleumptious'


Pion 'Buckeye Belle'


Pion uten navn.


Pasjonsblomst som nettopp har kommet ut på sommerferie ved trappa. Passiflora x violacea. 

18 kommentarer:

  1. I am so glad that you finally have rain, Marit, and in sufficient volume to do some good. The diminished risk of forest fires no doubt provides great peace of mind. I am sure that many people assume that a pond is an easy installation in a garden, not requiring much work, but that is far from the truth. Friends of ours have a fairly sizeable pond and seem to be always doing some kind of maintenance on it. A garden such as yours is a full time occupation! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's very nice to get so much rain at once. The risk of forest fire have been terrible for many weeks. I live in a forest, and it's not nice at all. So this rain was very needed. Yes, people does not know how much work it is to maintain a pond. Yes, that's true, David. You know all about it by now ;-)
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  2. Hello,
    Yay for the rain! We are getting a little bit right now, we could use a lot more. Your Peonies are looking beautiful! The Passion flower is lovely too. My hubby had the nice job of cleaning out our pond. Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,

      Yes, it's so wonderful to get so much rain. That's very good, and I hope you get more rain! Thank you. Yes it's a lot of work to clean out the pond. Take care you too, and have a great day!

      Slett
  3. Fantastisk smukke billeder, Marit! Og tillykke med regnen - det var vel nok godt, den kom, og at det mindsker risikoen for skovbrande. Her har der også været overhængende fare for brand. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte! Ja, regnet kom i rett tid nå, og det minsker faren for skogbrann ja. Huff ja, det er fryktelig når det blir så tørt. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  4. Que felicidad que llegó la lluvia. Tus peonias son preciosas, en mi jardín no se dan bien, las planté varias veces pero nada. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I'm very happy gor the rain we got. I'm sorry to hear about your peonies. Here they grow very well. Maybe they like cold weather. A kiss.

      Slett
  5. Kjære Marit, ble så rørt da jeg leste at du har savnet meg! Det gjorde godt faktisk:-) tusen takk:-) Ja nå gjelder det å få med seg alt som du skrev i forrige innlegg. Alt går så fort nå i varmen og plantene sliter. Men du har en vakker hage takket være all jobben du legger nedi! Jeg elsker peoner og clematis men har aldri lykkes med sistnevnte. Det er en glede å følge deg på bloggen.
    Ønsker deg en goood sommer!
    Klem fra Annette

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære Anette,

      Jeg setter jo veldig stor pris på dine kommentarer, og plutselig så var du borte. Jeg visste jo ikke hva som var grunnen til det, men nå vet jeg jo det. Jeg håper at det går bra med deg!
      Ja, alt blomstrer jo så hurtig av når det blir så varmt. Tusen takk! Clematis er ikke de enkleste plantene å få til nei. Tusen takk for dine hyggelige kommentarer!
      Ønsker deg også en fin sommer!
      Klem fra Marit

      Slett
  6. Hej Marit!
    Dina pioner är så fina, vackra ovanliga färger. Sådan tur att ni fått lite mera regn. Tror vi har ca 10mm hittills. Pionerna blommar här också, några har blommat över medan andra är fina precis nu. De skulle gärna få blomma lite längre.
    Önskar dig en Trevlig Midsommar /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Nå har vi fått hele 32 mm på fire dager, og det er jeg så glad for. Pioner, iris og mye annet blomstrer veldig fort når det blir så varmt.
      Ja, det hadde vært fint om de blomstret litt lengre.
      Ønsker deg også en fin midtsommer.

      Slett
  7. Skønt med regn og navnlig til de tørre omgivelser! Din have er så flot og strutter af overskud. Pæonerne er meget smukke, og det er dejligt du har mange med åbne blomster, som bierne har glæde af. Også fint med de planter som selv kan anbringe sig dekorativt i dine bede. Både Geranium og akeleje planlægger jo selv for en stor del hvor de vil være:-)

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, nå har vi fått 32 mm på fire dager, og det er så deilig at hagen og alt rundt her er gjennomvannet. Jeg prøver å ha mange åpne blomster ja, for det er jo de biene liker best. Noen blomster selvsår seg vel mye sånn som akeleier. De må jeg bli flinkere til å klippe ned før de får en million frø ;-)

      Hilsen Marit

      Slett
  8. For en gangs skyld artede vejret sig, som du kunne ønske. Det ser ud, som om du har knækket koden, når det drejer sig om at få blomster i itoh pæonerne .-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, endelig kom det regn her i går som monnet. Det kom 18 mm i går og det er jeg fornøyd med. Det kan se sånn ut 😊

      Slett

Sommertemperatur og utplanting i drivhuset...

 I går ble det hele 21,5  grader her, og det var nesten ikke vind.  Det føltes nesten ut som sommer! Jeg fikk plantet alt av chili, paprika,...