mandag 24. oktober 2022

Orkidéblomstring...

 Så var det den tiden av året igjen, og i forrige uke hadde jeg fødselsdag. Vi har hatt besøk av både barn, svigerbarn, barnebarn, min bror og svigerinne, og min mor, dog ikke alle på en gang ;)

Jeg har fått så mange flotte planter, og jeg må bare vise de frem.


Dette er ingen orkidé, men en plante jeg aldri har hatt før. Den fikk jeg i går, og den heter Guzmania 'Hope'. Jeg er spent på om jeg klarer å få den til å trives her.Sånn ser det ene vinduet ut her nå, og den lysegule midt på bildet har jeg fått til å blomstre på nytt. Den har blomstret siden august, så orkidéer blomstrer veldig lenge når de først setter i gang.


Her har jeg nå fått plass til  min nye mandarinplante som står til høyre på bildet. Jeg smakte i går på den frukten som falt av. Den var sånn halv sursøt, men helt ok. Det en kjøper i butikken smaker  bedre, men jeg synes bare det er morsomt å dyrke de :)


Gode nyheter fra kjelleren. Ingen nye ullusangrep er oppdaget, og alt er borte på de to som var smittet. Jeg krysser fingrene og håper at det fortsetter. 

Det regner i dag og det skal fortsette i et helt døgn. Jeg er glad for alt regnet som kommer enten det er her eller i vannmagasinene på fjellet. Alt regn er like viktig nå, for naturen behøver fortsatt mye regn. 

27 kommentarer:

 1. Happy Belated Birthday Marit! Your flowers are beautiful, I love the orchids. We are having some rain now too. Enjoy your day, have a great new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Eileen. I saw your comment was in the spam filter. I don't know why.
   So nice that you get some rain too. Enjoy your day, and have a nice new week!

   Slett
 2. Så bra at lusene ikke har blomstret opp. De er noen heselige kryp. Jeg har mange orkideer på jobben, der blomstrer de nesten i ett. Trives godt i vindu uten direkte sol på seg ser det ut til. Jeg har hatt sånn Hope, men den blomstret bare en gang så vidt jeg husker. Ikke levde den veldig lenge heller. Kan nok hende det hadde med det sparsommelige stellet den fikk hos meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er veldig glad for det. Det er helt sikkert at de er. Så bra at de trives så godt på jobben hos deg. De er nok ikke av de enkleste blomstene, men den får leve så lenge den gjør det.

   Slett
 3. Kjære Marit, bursdag forrige uke :-))) Jeg ønsker deg alt godt, glede, lykke og helse for den nye.
  Vakre orkideblomster, en fryd.
  Og jeg er også veldig entusiastisk over sitrusfrukttrærne dine.
  Her hos oss er været fortsatt fantastisk - dalias og roser står i den vakreste prakt, selv om nettene begynner å bli ganske kjølige. Håper frosten lar vente på seg.
  Mange hilsener til deg fra Viola
  p.s. chilien min ble fantastisk

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Så deilig at du fortsatt har fint vær. Ja, det hadde vært bra om frosten ville vente en stund til.
   Så bra da!
   Hilsen Marit

   Slett
 4. Sikke fine dine orkideer er - de lyser så fint op i stuen. Godt at høre at der er gode nyheder fra kælderen. Det gælder om at holde et vågent øje..

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, jeg er veldig glad for at lusene kan holdes nede. Det er nettopp sånn det er!

   Slett
 5. Happy belated birthday, Marit. You must be the easiest person in the world to buy a birthday gift for, or for any other occasion for that matter. If it's in soil, in a pot, it's perfect! Perhaps the best gift of all was no more lice! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. Yes, I think so :)
   I'm very happy about the lice! I will look after them every week.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 6. Så klart att du fick fina blommor på din födelsedag Marit, det brukar du ju få :) Den översta, så vacker den är, den ser nästan konstgjord ut. Så spännande med nya växter och jag gissar att den kommer att trivas hos dig. Dina orkidéer är magnifika! Blev förtjust i den som ser orange ut. Lite höstlik i färgen. Och en annan väldigt bra födelsedagspresent är ju att alla ullöss verkar ha försvunnit från dina kamelior. Grattis till det! Nu hoppas vi att dom håller sig borta.

  Önskar dig en fin måndag eftermiddag och kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant Anita! Jeg pleier å få det, ja :)
   Den ser nesten kunstig ut ja, og det er nesten utrolig at blomster kan se sånn ut. Jeg håper at de vil trives ja. Tusen takk. Ja, den er nesten oransje i fargen, og den er sikkert drevet frem nå mot høsten. Fargen passer veldig godt nå. Ja, jeg så i hvertfall ingen i går når vannet og dusjet de mot lus. Ja, jeg håper på det!

   Ønsker deg også en fortsatt fin mandag!
   Klem, Marit

   Slett
 7. Has tenido preciosos regalos, espero que la Guzmania se crie bien en tu casa, son difíciles de criarlas. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Teresa. I hope the guzmania will grow well here, but I am not sure of it.
   Many hugs.

   Slett
 8. Jamen så må jeg hellere ønske tillykke med dagen, selvom den er overstået. Jeg er sikker på du nok skal få styr på dine nye plante-gaver på samme måde som du har på alle de flotte orkidéer! I disse tider hvor verden går amok i alle retninger er det vel passende at have en plante som hedder Hope. Tillykke også med regnen, som vi vist alle godt kunne bruge lidt mere af!

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ulla! Ja, jeg håper jo på at de vil trives her de også. Jeg synes også at det var et fint navn, for det behøver vi i verden i dag. Jeg er veldig glad for regnet ja. Det hadde vært fint hvis dere også fikk mer av det.

   Hilsen Marit

   Slett
 9. Hej Marit
  Godt med gode nyheder fra kælderen, vi håber, uldlusene er væk nu. Det er en hel kunst at finde en plante, du ikke har, det forstår jeg godt.
  Tillykke med fødselsdagen.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, jeg er veldig glad for at det ser bedre ut der nede nå. Det er en lang vinter for plantene der nede, men jeg må bare følge med. Ja, ikke sant ;)
   Tusen takk.
   Klem

   Slett
 10. Hej Marit!
  Gratulerar i efterskott. Det var många fina orkidéer . Du lyckas bra med dem.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja det er mange som jeg har fått. Jeg pleier å lykkes med de, og det er så morsomt når de blomstrer på nytt
   Ha det godt.

   Slett
 11. Vel overstått fødselsdag, med gaver med jord og røtter. Det var en spennende plante Guzmania "Hop".

  Ha en fin dag i regnet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, bare gavene har røtter er jeg veldig fornøyd :)
   Ja, den er en spennende plante.

   Ha en fin dag i regnet du også!

   Slett
 12. Når det regner,kan du heldigvis hygge dig inden døre omgivet af alle dine fødselsdagsgaver. Godt at du ser ud til at have fået bugt med uldlusene. Alligevel er du vel nødt til at holde et vågent øje med, om de vender tilbage.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, heldigvis så kan jeg det. Jeg er helt nødt til å følge med på de ja, for ullus er en av de verste lus å få på planter. Ja, jeg kommer til å fortsette med å dusje de ofte med neemolje til jeg ikke ser flere angrep. Det tror jeg kan ta sin tid innen jeg føler meg trygg på det.

   Slett
 13. Et forsinket tillykke med fødselsdagen! Dejligt du kunne fejre den med familien. Hvor er det en spændende plante, du viser på det første billede. Jeg tror, den bliver glad for at bo hos dig, for jeg ved, du vil gøre alt for den.
  Godt du fik ram på lusene, vi krydser fingre for, at du ikke har overset nogen.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det har vært veldig hyggelig å få besøk av alle sammen. Ja, den er så spennende at jeg har aldri kjøpt den selv, men nå har jeg altså fått den. Jeg håper jo på at den overlever her en stund. Jeg vil gjøre det jeg kan for den ja.
   Jeg håper at jeg har fått knekket lusene, men jeg vil fortsette med å dusje de en god stund fremover.

   Hilsen Marit

   Slett
 14. Gratulerer med vel overstått!

  Er det denne hvite orkideen det ikke var navn på? Det ser ut som en Phalaenopsis 'Bouquetto Beauty' :)

  SvarSlett

Pionblomstringen er i gang...

Årets blomstring av pioner har vært litt ujevn, for etter varmesjokket i mai har blomstringen mer eller mindre stoppet opp.  Men nå har blom...