lørdag 10. september 2022

Fugler i drivhuset...

 Her om dagen da jeg holdt på å plante om diverse planter utenfor drivhuset hadde det flydd inn ikke mindre enn fem fugler der. Det er veldig  mange små fugler ute her nå, og jeg tror at de fleste som hadde flydd inn der er trekkfugler. Den ene av de er for meg ukjent, så jeg tror at de er på vei til varmere strøk. Så jeg behøver hjelp til identifisering av den det var fire av. Den ene var en blåmeis / Cyanistes caeruleus, så den var kjent, for den bor her hele året.


Blåmeis som gjerne ville ut gjennom vinduet.


Er dette en gransanger/ Phylloscopus collybita? Den ligner også på løvsanger, men den har ikke mørke bein. 

Jeg fikk til slutt jagd alle ut av drivhuset etter mye strev. Jeg var glad jeg ikke hadde fått vasket ferdig der inne, for nå er det fugleskitt overalt der :(


Så til noe helt annet, nemlig besøk av admiralsommerfuglen / Vanessa atalanta.


Den sitter selvsagt på min sommerfuglbusk /Buddleia davidii 'Royal Red' som fortsatt er i blomst.




Det var ikke bare en, men to stykker der på en gang! Admiralen har kommet hit veldig sent i år i forhold til når den pleier å komme hit.


Helenium er en fargebombe i hagen akkurat nå. 

Biene er veldig glad i disse blomstene.


Helenium autumnale 'Kanaria' ( tror jeg )


Helenium 'Potter's Wheel'

Disse bildene ble tatt på torsdag i det flotte været vi hadde da. I dag regnet det litt, og jeg er glad for hver dråpe for det er fortsatt så tørt her nå. Det har kun kommet 2 mm så langt i dag, så det er dessverre ikke mer enn til å fukte bakken. Det er meldt om regn på mandag og tirsdag, og jeg håper at det stemmer. Måtte det regne i en hel uke her!




42 kommentarer:

  1. Det händer hos mig också, att fåglar flyger in i uterummet och jag måste försöka fösa ut dom, försiktigt så att dom inte blir rädda. Det liknar en lövsångare tycker jag om det inte vore för de mörka benen. Kanske det då är en gransångare.
    Och så den vackra Amiralen. Roligt att till slut få lite fjärilsbesök, det har ju varit ont om fjärilar i sommar.
    Dina Helenium är verkligen magnifika. 'Potter's Wheel' var en riktig snygging!

    Jag såg också i ditt förra inlägg att du nu konstaterat att det verkligen är skatorna som är bovarna när det gäller att knipsa av dina fina cyklamenblommor. Hoppas det hjälper med pinnarna så att du får ha blommorna kvar.

    Önskar dig en fin lördag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det vil jeg tro er ganske vanlig Anita, for de vet vel ikke helt hvor de flyr noen ganger. Jeg måtte til slutt jage de ut, så de ble nok litt redde da. Men de kom seg til slutt ut, og da var jeg glad.
      Ja, det kan være den uten at jeg er sikker.

      Ja, endelig kom admiralen! Det har vært så lite sommerfugler her i sommer og høst, at jeg var veldig glad når jeg så dem. Tusen takk. Ja, den er en fin navnesort.

      Skjærene er noen "slemme" fugler. De gjør så mye ugang her, at jeg er egentlig litt lei dem nå. Ja, de venner seg dessverre til pinnene, så jeg føler meg ikke helt sikker på om det kan bli flere blomster som blir ødelagt.

      Ønsker deg også en fin lørdag!
      Klem, Marit

      Slett
  2. Har haft liknande problem. De känns så rädda och det gör mig ont.
    Kan tyvärr inte hjälpa dig med identifieringa av fåglarna.
    Härliga blomsterbilder.
    God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er et stort problem, og det er ikke første gang jeg opplever det her. De blir redde ja, og det er ikke noe hyggelig.
      Det går helt fint!
      Tusen takk.
      God helg!

      Slett
  3. Hello Marit,
    I just love the adorable Blue Tit, adorable birds. The Admiral Butterflies are lovely. I love your Heleniums, beautiful flowers. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend! PS, thank you for leaving me a comment.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,

      Thank you for your comments on my blog, and thank you for the linkup.
      Take care you too, and gave a great weekend!

      Slett
  4. Dear Marit, I am so glad you managed to get the birds outside. Magpies are notorious for being hoarders
    and taking things back to their nests. Perhaps they take some of your colourful flowers to decorate their nests. It's a shame they are no longer afraid of the sticks. Except for a scarecrow I can't think of anything else you can do. Lucky you, still seeing the Red Admiral in your garden on the beautiful bloom of the Buddleia. and the cheerful faces of the Helenium.
    Have a lovely weekend,
    All my very best wishes.

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia,

      Yes, it was very nice it that I managed to get all the birds out. Yes, they are well known for it. No, the flowes are not taken away. They are just cut off the flowers. Maybe I will follow your good advice to make a scarecrow, but I guess the birds will understand that they are not dangerous either.
      Yes, I'm so happy about the visit of the Red Admiral.
      Have a lovely weekend you too!

      Slett
  5. Hej Marit!
    Det är inte trevligt då fåglarna flyger in i växthuset. Hade det problemet ett år, men sedan har jag hängt upp ett tunt tyg som får hänga i dörröppningen, och det har hjälpt. Det är svårt att få ut dem när de väl har hamnat där. Vackra Amiraler och riktigt härliga blommor.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Nei, det var egentlig helt forferdelig, for jeg fikk de nesten ikke ut igjen. Takk for tips, og det skal jeg huske på til neste år. Tusen takk.
      God helg.

      Slett
  6. I am showing some pine warblers today but I have a terrible time identifying all the types of warblers. Love that little blue bird and the butterflies!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they can be very difficult to to identify them. They can look very similar. Thank you!

      Slett
  7. Fine bilder av Admiralsommerfugl i sommerfuglbusken. Nydelige helenium.

    Ha en fin søndag!

    SvarSlett
  8. Det er ubehageligt, når fugle bliver fanget og går i panik, men du fik dem heldigvis fanget og sat ud. At skelne småfugle fra hinanden er noget, jeg virkelig finder svært.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var veldig ubehagelig, for jeg fikk de nesten ikke ut igjen. Mange av de ligner så på hverandre at det er vanskelig ja.

      Slett
  9. Her nyder vi også fuglene, men de må gerne blive ude i haven! Der findes så mange sangere (løv-, gran-, siv-, havesanger osv.) at jeg har opgivet at kende dem fra hinanden, men godt du fik reddet dem allesammen ud af drivhuset. Flotte gyldne Helenium og fine admiraler!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de bør forbli ute. Det er best for alle parter ;)
      Jeg begynte å google disse "sangerene", for de er ikke så vanlige her. De må ha vært på gjennomreise, for det var en stor flokk av de her. De tømte alt av fuglemat her før de dro videre. Tusen takk.

      Hilsen Marit

      Slett
  10. Jeg har alltid verandadøra åpen på sommeren, da hender det at småfugler kommer inn. Det merkelige wr at de aldri kommer seg utigjen selv. De fokuserer på nærmeste vindu og kaver rundt det.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de klarer å komme seg inn, men ikke ut igjen. Vinduene forstår de seg ikke på. De tror at de kan fly gjennom de.

      Slett
  11. Hello Marit: Yep, birds in the greenhouse can be a messy affair! Maybe they are providing a little extra nitrogen for your plants - at least the splats that hit the soil! Those Phylloscopus warblers are difficult to tell apart, especially when they are not singing. I rarely see them of course since they don't appear in North America (other than for a few in Alaska), but I would guess that the bird in your picture is Arctic Warbler (Phyloscopus borealis) now in migration from its northern breeding territory. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it is true David. I have not had this problem earlier, but now the sun is lower here. They have been crashing in the door too. I do not dare to have the door wide open. Yes, it could be P. borealis. I have not seen them here before. Thank you for your help.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  12. Jeg kan ikke kende de små sangere fra hinanden, så jeg kan ikke hjælpe dig. Men det var godt, du fik den ud af drivhuset, så den kan komme med sine venner sydpå.
    Vi har også mange admiralsommerfugle i haven nu. Her er de glade for sankthansurterne.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er helt i orden, Elna. De er veldig vanskelig å skille fra hverandre. Ja, de er nok på vei sydover nå ja. St. Hansurtene er en blomst som mange insekter liker. Så bra at admiralsommerfuglene trives hos deg også.

      Hilsen Marit

      Slett
  13. Hej Marit
    Undskyld jeg troede, jeg havde kommenteret her, nu kiggede jeg ind og så, at jeg ikke havde læst dit indlæg. Smukke gule helenium du viser, dem er jeg også glad for.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Det er helt i orden :)
      Tusen takk. Ja, de er så fine nå med sine gule blomster som lyser opp.
      Klem

      Slett
  14. Hei Marit.
    Det er ikke bare å få fugler inn i drivhuset. For litt siden hadde vi en måke i vårt. For et leven. Vi fikk den da ut til slutt. Flotte helenium. Hos meg er de forsvunnet.
    Ha det godt.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hanne-Lise
      Nei, det var egentlig helt fryktelig for det var så vanskelig å få de ut igjen. Huff, måker er store fugler og sikkert vanskelig å få ut den også. Tusen takk. Så synd da. Her trives de heldigvis.
      Ha det godt.

      Slett
  15. Your Heleniums are very pretty, Marit.
    Love that cute little blue bird.
    The butterflies too.

    Happy Monday!

    SvarSlett
  16. Beautiful photos. Love reading about the European species and their life cycles and comparing to ours.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. That was nice to hear about for me. I like to learn about American and Canadian plants. I live in Norway, and it's a huge differense between our countries. Still it's very interesting to know more about plants, insects and animals in your country.

      Slett
  17. Oi. Aldri hatt fugler i drivhuset, det jeg kan huske. Bare frosk - hihi. For noen herlige farger hos deg! Admiralen kom jo ekstra tidlig hos meg. Kanskje den dukker opp nå også. Noen hevder jo at september er det nye august. Det kjennes unektelig sånn i år.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det må ha vært noe med lyset og sola den dagen for alle fløy inn i løpet av kort tid. Frosk er jo hyggelig å få besøk av, og det hadde jeg også i mitt gamle drivhus.
      Tusen takk. Ja, den kom ekstra tidlig til deg. Det kan jo hende :)
      Ja, i år har september vært helt fantastisk bortsett fra tørken, men nå regner det endelig her. Lyden av regn er helt nydelig! :)

      Slett
  18. Nydelige fugler, men peiling på navn har jeg ikke. Nydelige Helenium også. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ha en fortsatt fin kveld du også.

      Slett
  19. Mooie bloemen in je kas Marit. Misschien is je vogel een grasmus.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes Caroline, I have many flowers there. Yes, it's a warbler, but I'm not sure who of them it might be. I think it's a Phylloscopus collybita because of the dark legs.

      Slett
  20. Una felicidad que llueva, por aquí también ha llovido y el jardín lo agradece. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. I'm happy about the rain, and I'm happy about the rain in your garden too.
      Kiss.

      Slett

God jul eller var det god påske?

 Vi er så heldige her nå for værgudene ombestemte seg brått angående våren. Snøen har lavet ned i to dager her, men heldigvis så blir det ik...