fredag 19. november 2021

Thriller...

 Ja nå har det vært mye frem og tilbake angående drivhuset de siste dagene. Først ble jeg fortalt av en ansatt hos Bring (transportfirma) at jeg måtte skaffe en truck for de kunne ikke lesse av en semitrailer på min adresse. Jeg fikk så snakket med et firma i sentrum her som kunne lesse av for oss. I såfall hadde min mann måtte holde på et døgn med å kjøre dette på tilhenger frem og tilbake hit, og han alene hadde uansett ikke klart å løfte delene opp på tilhengeren til bilen. Dette veier jo veldig mye så klart.

Etter å ha tenkt på dette en stund så ringer jeg til min kontakt i drivhusfirmaet og spør om dette er riktig, og får da til svar nei...! Det er Bring som har ansvaret for å lesse av dette, og det skal leveres på min hjemmeadresse. Jeg skal ikke ordne noe som helst. Den ansatte hos Bring hadde åpenbart ikke nok kunnskap om dette, og jeg tror at min kontaktperson var temmelig irritert angående dette. 

Så siste info jeg fikk i går var at det skulle komme en kranbil hit og skal lesse av drivhuset her i dag kl.10.00. Jeg har hatt mange sommerfugler i magen det siste døgnet, og i natt har jeg knapt nok sovet.

Jeg kjenner at jeg er helt utmattet av alt dette, men nå nærmer det seg endelig avslutningen på hele greia. På mandag kommer montør fra Bergen. Han skal kjøre over fjellet hit, og de begynner å montere drivhuset på tirsdag. Det er mørkt allerede kl.17.00 her nå, så de må nok begynne tidlig på tirsdag for å utnytte dagslyset.

Dette skrev jeg i dag tidlig.

Her kommer aller siste info og endelig noen bilder!

Kl. 09.30 kom det en stor kranbil og lesset av hele drivhuset i løpet av på 40 minutter. Det var mange paller som skulle plasseres, og min mann fikk dirigert det dit han ville ha det. Her kommer bildene av avlessingen.

Det er mange deler...
Her kommer de første  delene ned fra kranbilenAlt dette er sikkerhetsglass, og det er til veggene i selve drivhuset.

Endelig er alt på plass!
Nå kan jeg puste lettet ut... :)

I dag er det meldt om stormkast på opp til 30 m/s i fjellet, og folk har blitt advart om å ikke gå ut så sant de ikke må. Her hvor vi bor er vi godt beskyttet mot vinden (tror jeg), og håper at det ikke blir så ille. Drivhusdelene er så tunge så de flytter seg nok ikke. På grunn av vindværet er det nå sol og 11 grader 🌞

God helg/weekend!

Fortsettelse følger...

42 kommentarer:

 1. Hej Marit
  Hold da op det er jo et kæmpedrivhus, de må da skulle bruge lang tid på at samle det. Her blæser det også, men forhåbentlig holder jeres drivhus og forhåbentlig er det forsikret ;) Jeg venter spændt på fortsættelsen.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det blir et stort drivhus. Mitt gamle som er ødelagt er på 10,5 kvm. og det er alt for lite ;)
   Dette blir på 28 kvm, og er sikkert alt for stort. Men heller for stort enn for lite!
   Det er beregnet å sette det opp på fire hele dager, men vi får se hvor hurtig/sakte det går.
   Ja, dette nye er allerede forsikret. Den kommer på mandag :)
   Klem

   Slett
 2. Hello Marit,

  It is so exciting to finally see your greenhouse arrive. It will be wonderful to see it assembled, I know you are very happy. I am hope the winds calm down and all goes well. Have a great day and a happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, it's very exciting to finally see it for me too. I am looking forward to see it finished.
   The wind is not so bad yet, and I hope it stays like that during the day. Have a great day you too, and a nice weekend!

   Slett
 3. Well, Marit, after a bit of a shaky start the materials are there on your property. Looks like you have enough materials to construct a new bridge across the Baltic! You are a brave soul tackling this right before winter. I hope the weather stays favourable for a few days and lets you get everything completed without further hassle. Good luck with it all. Hugs. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, finally it has arrived. Haha, you will se how it looks next friday! We have a river close to our home, but no bridge. Maybe we can construct a bridge too? ;)
   Today it's very warm here, and it's 13 degrees right now and a lot of sun! I hope it stays good for next week, and the forecast is not bad at all. Thank you!
   Many hugs, Marit

   Slett
 4. Hoi Marit, hopelijk wordt snel opgelost. Ik benieuwd hoe het zal zijn als het gemonteerd is. Sterkte !

  SvarSlett
 5. Hallo Marit, das sieht alles riesig aus. Ich bin sehr gespannt wie das Gewächshaus aussehen wird. Bestimmt wird es sehr schön.
  Gruß Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Anette. It comes from Germany.
   Greetings, Marit

   Slett
 6. Hej Marit,

  Oj vad många paket! Vilken tur att det löste sig mig avlastningen. Ska bli jättekul att se ditt nya växthus när det blivit monterat. Spännande.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, det var veldig mange pakker. Det er jeg veldig glad for ja. Det skal bli spennende å se det bli satt opp, og det kommer nok mange bilder :)

   Ha det godt!

   Slett
 7. Hej Marit!
  Så bra att det äntligen har kommit. Tur att det löste sig med leveransen. Det brukar inte vara mottagaren som skall ordna med avlastning. Många delar, tur att ni har montörer som skall bygga upp det.
  Nu håller vi tummarna, att vädret blir bra.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er så bra at det endelig har kommet. Det ble akkurat tre måneder forsinket, men det var jo bra at det kom til slutt. Ja, det er jo sånn det skal være.
   Det er veldig mange deler ja, og han montøren som kommer skal være veldig dyktig til dette. Det ser ut som været blir bra, så jeg håper på det ja!
   God helg.

   Slett
 8. Oj, oj, oj ... viken thriller Marit! Men det fick i varje fall ett bra slut. Så hemskt att du inte kunnat sova, förstår dig så väl. Men inatt tror jag att du kommer att sova gott. Har aldrig hört något så konstigt, att Bring skulle vägra att lasta av en leverans utan lägga det på kunden.
  Det spås hårda vindar här också ikväll. Var ute och kollade att jag inte hade något som kunde blåsa iväg. Hoppas ni klarar er och inte får så blåsigt som på fjället.

  Önskar dig en lugn, fin och avkopplande fredag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Anita, det ble litt av en thriller! Ja, endelig kom drivhuset hit. Nå gjenstår det bare å skru det i sammen. Jeg håper på det ja. Nei, det var helt klart noe feil med det Bring oppga først.
   Her ble det nesten ikke vind, men det ble hele 14 grader i dag. Det er en herlig høst vi har i år!
   Det har vært helt fryktelig mange steder på fjellet i dag, så jeg er glad for at vi slapp det her. Vi er faktisk beskyttet av fjellet og åsene rundt her, så det er ikke ofte vi har mye vind her.

   Tusen takk! Jeg ønsker deg det samme!
   Klem, Marit

   Slett
 9. Hei Marit

  Ja går den så går den, Godt du fik tjekket med leverandøren - og Bring rettede ind!
  28m2 er en god størrelse, jeg har aldrig hørt nogen klage over at de har et for stort drivhus - men ofte det modsatte:)
  Det bliver spændende at følge montage og senere - ibrugtagning.

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det var veldig godt å få dette levert her i dag.
   Nei, det har heller ikke hørt om ;)
   Mitt gamle drivhus angret jeg på med en gang at det ikke var større. Så heller litt for stort enn for lite.
   Ja, det kommer nok utførlige blogginnlegg om det i neste uke :)

   Ha en deilig weekend

   Slett
 10. Du får din julegave i god tid i år ☺ Det må være en kæmpelettelse nu at have materialerne liggende klar på din egen matrikel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert at jeg får 😊
   Det er nesten ikke til å tro at det endelig ligger ute i gården her nå. Det er tre måneder forsinket, men det er allerede glemt i neste uke 😂

   Slett
 11. Stort tillykke med en foreløbig god afslutning på en gyser.
  Held og lykke med montagen og god weekend.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er bare å håpe på at det går bra med fortsettelsen. God weekend til deg også!
   Hilsen Marit

   Slett
 12. En tidig julklapp :) Levererat och monterat till 1:a december. Det är lite som en ketchupflaska - först kommer inget, så inget och inget men sen...

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan du si :)
   Det kan nesten ligne på det ja. Plutselig kommer alt på en gang :)

   Klem, Marit

   Slett
 13. Bring, altså! Har opplevd dem som håpløst uprofesjonelle og ansvarsfraskrivende.
  Men der er drivhuset, faktisk. Gratulerer så langt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er helt udugelige, og det samme er det med posten. Mannen som kom i dag tok jobber for Bring. Han leverte varene, og godt var det. Ja, nå ligger det ute i gården her, og bare venter på montøren. Tusen takk!

   Slett
 14. Det var litt av en triller, men nå er drivhuset ditt i "hus". Jeg har også dårlig erfaring med Bring som transportfirma. Krysser fingrene for at du får bra vær neste uke.

  Ha en fredelig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en veldig spennende tid nå, men endelig er det i "hus" ja. Det er åpenbart at det er mange som har dårlige erfaringer med Bring.
   Takk, ja det håper jeg på.

   Ha en god helg du også!

   Slett
 15. Tro det eller lad være... Jeg har faktisk tænkt på dig og dit drivhus i ugens løb, og ventet i spænding på du meddelte at det endelig var ankommet:) Sikken en masse julepakker! Er glad for at høre der følger en montør med, for ellers var det da lige til at løbe sur i. Ser ud som om du skal have konstrueret et helt pallads, men sådan vil det nok også føles når det engang er oppe.
  Tænk hvor er de frække hos transportfirmaet! Godt du fik dem til at overholde deres egne retningslinjer, men jeg tænker de må lykkes med deres snyd og bedrag ind imellem.
  Nu håber jeg bare du ikke blæser væk de par dage, og at thriller'en kan fortsætte på mandag når montøren ankommer. Det skal nok blive godt til sidst!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvfølgelig tror jeg på deg Ulla, og det er meget snillt av deg å tenke på meg. Ja, der er julegavene ferdig innpakket :)
   Ja, uten montør tror jeg det hadde blitt vanskelig å få skrudd det i sammen. De må være to for å holde og skru samtidig. Jeg er glad at jeg bare skal betrakte det fra sidelinjen :)
   Det er stort ja, men jeg skal nok få fylt det opp.
   Ja, de er utrolig frekke. Det var godt at vi fikk det ferdig levert her. De lykkes nok flere ganger med sitt bedrag ja.
   Her er det helt vindstille i dag, men det blåste storm flere steder ikke så langt unna her i går. Her ligger vi i le av fjellene, og det er jeg glad for. Jeg håper at hans reise over fjellet går godt. I går var det helt stengt den veien på grunn av stormen. Det var orkan i kastene, og da blir veien stengt naturlig nok.
   Det håper jeg på!

   Hilsen Marit

   Slett
 16. Hei Marit! Jøye meg dette kommer til å bli kjempefint. Det må være deilig å få så god plass. Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Det skal bli deilig med mye plass ja,
   Ha det godt! Klem, Marit

   Slett
 17. Svar
  1. Yes, it's a lot of parts. It will be a lot of work.

   Slett
 18. Åj, så spennende dette blir! Håper virkelig ikke den voldsommen vinden kommer igjen som var her i slutten av uka. Folka fra Bergen er nok vane med å bedømme vind, tenker jeg. Dette blir bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette blir veldig spennende! Nei, det får vi håpe at er slutt på nå. Her var det nesten ikke vind. Ja, jeg tror at de har god trening på akkurat det ja :)
   Jeg håper jo på det!

   Slett
 19. Ja gik den, så gik den. Godt du var stædig og vandt over Bring og ikke bare bøjede dig for deres krav.
  Jeg glæder mig til næste afsnit ...

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gikk veldig godt med leveringen helt til slutt. Det var godt ja. Det kommer nok på tirsdag 😊

   Slett
 20. Hei Marit.
  Jeg håper alt berget for vinden!
  Jeg var i Oslo i helgen - og det er som å komme til en annen verden(-sdel). Fra full vinter til 10 grader og sol, grønne jorder og blomstrende planter i urnene på Karl Johan. Altså - dere er så heldige med å ha en så lang sesong - fra tidlig vår til sen høst.
  Blir spennende å følge drivhusprosessen :)
  Ha det godt,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena,

   Ja, det gikk veldig fint, for her fikk vi nesten ikke vind i det hele tatt. Jeg forstår godt at du føler det sånn. Vi er heldige ja. Ja, det blir så spennende. Jeg venter på montøren akkurat nå. I morgen kommer det bilder.
   Ha det godt!

   Slett
 21. Hello Marit, It's wonderful news that all the parts for your new greenhouse have arrived safely and on your property. I hope all goes well with the construction.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Sonjia,
   I am sorry, but I have missed your comment. Yes, it was lovely to get all the parts to the greenhouse, finally!

   Slett