søndag 7. november 2021

Litt forskjellig...

 En sånn tittel avslører at det er litt forskjellige bilder som kommer i dag. De kommer litt om hverandre, men de er tatt fra 15. oktober og frem til i går.

Nesten fullmåne i oktober.

Dette er en sommerfugl med batterier som lades av lyset og som henger på trappen. 

Engletrompet/ Brugmansia med tre blomster i kjelleren. 

Må jo ha med litt mer blomster så klart. 


Disse to bildene tok jeg oppe fra veien her. Det var et helt spesielt lys, og det var rett før det kom en kraftig regnbyge.

I går fulgte jeg min mor på ferjen som går fra Horten til Moss og den går frem og tilbake hele døgnet. På vei over til Moss møtte vi en av de andre båtene som da var på vei tilbake igjen. Bildet ble tatt gjennom vinduet på båten som var utrolig møkkete, men jeg fikk fanget det flotte lyset som var akkurat da. 

Et siste heucherabilde med rim på som ikke kom med i går. Jeg rydder og sletter bilder på mobilen min, og det kommer heretter mange bilder fra tidligere i høst og frem til våren. Det er  bilder som jeg ikke har fått tid til å vise tidligere. Sånn går det når en tar masse bilder, og så strekker ikke tiden til. Er det noen andre som har samme problemet? ;)

 Det kommer helt sikkert noen nye bilder også, men nå er det ikke blader igjen på trærne, og alt av blomster har frosten tatt. Da er det godt å ha mange bilder som ligger på min mobiltelefon. Jeg sletter ikke bilder før jeg har vist dem på bloggen, så jeg er temmelig sikker på at de ikke har vært vist tidligere. Det kan jeg også dobbelsjekke med bloggen.

Det kom ikke noe snø her, men bare regn i natt og 3 grader. Det er jeg veldig glad for. Det ble en grad varmere enn det de først meldte, og på denne tiden av året avgjør den ene graden om det blir regn eller snø her når det vipper mellom 0 og 2 grader. Vinter og snø kan gjerne vente til 20. desember for min del. 
 

30 kommentarer:

 1. I am very taken with the illuminated butterfly, Marit. I expect you will be adding a bird or two very soon. Be sure to post pictures. Gigantic hugs from your Canadian pal, David.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. I am so sorry, but I have not seen it with birds. I have a lot of birds in my garden, and they are real :) Big hugs from your Norwegian friend, Marit

   Slett
 2. Hej Marit!
  Vilka dramatiska bilder på himlen och de mörka molnen. Din fjäril är riktigt söt, det behövs något som lyser upp nu.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, de var veldig dramatiske. I disse tider hvor det blir så tidlig mørkt er det fint med noe som lyser opp.
   Ha en fin søndag du også.

   Slett
 3. En härlig blandning med bilder och jag är extra förtjust i himmelsbilderna. Den översta med nästan fullmåne, det magiska ljuset på bilderna du tog från vägen och så färjan. Och så fjärilen ... jättefin. Ja det behövs mycket ljus nu när det blir mörkare och mörkare.
  Önskar dig en fortsatt fin söndag!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Lys er så viktig nå ja. Vi må hygge oss med å sette lys ute nå, for det er så pent å se på innefra.

   Ønsker deg også en fortsatt fin søndag!
   Klem, Marit

   Slett
 4. Flotte billeder af vejret - både nat og dag! Jeg genkender det underlige 'elektriske' lys lige inden en regnbyge rammer, og du har fanget det så fint! Dejligt du har huset fuldt af blomster nu hvor det kan blive snevejr hvad dag det skal være. Sne til jul ville være fint, synes jeg. Det får vi ikke så ofte her i landet...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ulla. Ja, det var så spesielt å se på. Ja, jeg er så glad for alle mine blomster nå på denne tiden av året. Det har jeg forstått, for det er vel bare nord i Jylland at det kan komme snø.

   Hilsen Marit

   Slett
 5. Jeg elsker slike overskrifter! Da vet man ikke hva man kan forvente nedover. Ja jeg er også en som har slike problemer med alt for mange bilder og ikke fult så mye tid elles. Så når jeg seter meg ned så, lager jeg innlegg framover i tid. Da kan jeg blogge når jeg har tid og leserne merker ikke at det går i rykk og napp med meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du synes det. Det er jo helt sant. Så smart. Det har jeg også gjort flere ganger. Ja, du har nok samme problem.

   Slett
 6. Kære Marit
  Det var smukke himle, du har fotograferet - man mærker det magiske i både fuldmåne og snarlig regn. Færgen i det specielle lys er også fin.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Tusen takk. Ja, begge deler var så fint å se på. Noen ganger må jeg bare stoppe bilen og ta bilder oppe ved nedkjøringen til oss. Der er det så stor utsikt opp mot åsene rundt her. Ja, der var det også et helt spesielt lys.
   Hilsen Marit

   Slett
 7. Hej Marit
  Ja sådan nogle dramatiske billeder er flotte, du har både fanget dramatik og lyset, skønne billeder.
  Klem

  SvarSlett
 8. Lidt forskelligt passer i reglen også godt som overskrift på mine indlæg, selvom jeg i grunden gerne vil skrive mere tematisk. Nu, hvor mørket begynder at trænge igennem, bliver vi nok mere obs på lyset, og hvor fantastisk det kan se ud.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det vel for flere, men jeg er som deg, for jeg liker også å skrive etter et bestemt tema.
   Ja, det er helt sant, for nå søker jeg lys hvor jeg kan finne det. November og desember er to fryktelig måneder sånn sett.

   Slett
 9. Vakre bilder, Marit, tusen takk.
  Jeg liker bildene av himmelen med det vakre lyset og også denne fra fergeturen ... glad du :-) reiser over Oslofjorden. Ja, vinteren kan vente litt til, i går hadde vi nydelig solskinn og det er fortsatt noen fargerike blader på trærne her ... men i dag, regn igjen.
  For en god stemning solen lager. Jeg tror i går hele byen var heldig :-)))
  Søndagshilsen til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Viola.
   Ja, der har jeg reist mange ganger i årenes løp. Vinteren kan gjerne vente ja. Det regner hver dag her også. Så fint at du fortsatt har løv på trærne. Sol lager flott stemning ja når den er fremme.

   Ha en fortsatt fin søndag!

   Slett
 10. Hello Marit,
  I love the pretty butterfly with the solar lights. The sky images and the shot from the ferry look beautiful. The flowers are beautiful. I would be happy if the snow missed us all winter, I do not enjoy the cold weather. Have a great day and a happy new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, I'm not happy for a long winter anymore.
   Have a great week ahead!

   Slett
 11. Fie bilder av vakker himmel hos deg og fra ferjen. Likte godt sommerfuglen med lys.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, den liker jeg også veldig godt.

   Ha en fin dag!

   Slett
 12. Så flott sommerfugl, vi trenger litt ekstra lys nå. Jeg legger også mobilbildene inn på pcen, så jeg har nesten ingen bilder på mobilen, bare de jeg kanskje skal legge ut på instagram, sletter etter hvert. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, vi behøver mer lys overalt nå. Jeg legger bildene rett inn på bloggen fra telefonen, men prinsippet blir det samme. Nå skal jeg blogge meg bakover i tiden med bildene, for her er der verken blomster eller blader mer. Ha en fin kveld.

   Slett
 13. What interesting glowing clouds! I especially liked the narrow orange line at the horizon, Marit. Heavy clouds mean heavy rain every time. I also liked the photo of the ferry and the sun shine on the water.
  Thanks!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Yes, heavy clouds means much rain.

   Have a nice evening!

   Slett
 14. Når blomsterne i haven bukker under for efteråret, er det godt, du kan rykke indenfor og glæde dig over dejlige blomster i både stuen og kælderen.
  Du må endelig vise alle billederne, som du har på lager i mobilen. Jeg kan ikke få billeder nok. Det er også spændende at se billeder taget i den smukke natur, som omgiver haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sant, Elna. Jeg har begynt å bruke av de, men jeg har veldig mange bilder fortsatt. Så jeg tror du får ønsket ditt oppfylt :)
   Ja, naturen rundt her er fin.
   Hilsen Marit

   Slett
 15. Love the photo series, especially the beautiful sky captures.

  Happy Tuesday, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica!

   I wish you a happy weekend!

   Slett