tirsdag 23. november 2021

Årets aller siste blomstring...

 I går natt var det hele - 5 grader her. Likevel fant jeg noen blomster i går som sto oppreist selv etter en sånn kulde :)

Jeg tror de får avslutte blomstringen i år, for nå forventer jeg ikke å finne flere.


Den var nesten oppreist da.  En stakkars liten primula som hadde tatt feil av årstiden...

Disse sto i hvertfall oppreist...
Selvsådde stemorsblomster som tåler - 5 uten problemer.

I går kl. 17.00 ankom montøren her etter en slitsom tur over fjellet. Det hadde vært glatt å kjøre, for det var is i veibanen. Han begynte med å montere lys ute og freset ned noe på muren i en time etter å ha kjørt bil i 9 timer. Ikke noe å si på arbeidsinnsatsen så langt! Jeg hadde selvsagt lagd middag og det var han glad for. Han hadde spist boller i bilen på vei over fjellet, men det blir en jo ikke så mett av :)

I dag tidlig kom han kl. 08.00, og han og min mann er nå i full gang med å pakke ut av eskene. Bilder av jobben de gjør  i dag kommer i morgen.

24 kommentarer:

 1. Blir spennende å se så stort drivhus når dere blir ferdig med monteringen. Jeg har gitt opp tror jeg, da stormen tok drivhuset mitt og det så ut som et sammenrast korthus isteden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende å se for meg også. Jeg sitter på sidelinjen og tar bilder. Nei, så synd da! Det var nok ikke beregnet på storm ditt drivhus da. Mitt skal tåle storm, og det er testet ut i Bergen. Så jeg vil råde deg til å skaffe deg et drivhus som tåler såpass. Det nye klima vi har fått med mere vind og mere nedbør gir oss nye utfordringer angående hus og drivhus.

   Slett
 2. Så tappra blommor. Här var det minus 9 igår morse, idag är det minus 3. Lite snö har också kommit men bara någon cm. Det är lite vitt men inte mer.
  Så härligt att jobbet med växthuset nu är på gång. Förstår att montören blev glad att få middag efter den halkiga bilkörningen. Nu ser jag fram mot att se bilder från hur växthuset "växer" fram :)

  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er de virkelig. Oi, så kaldt det blir hos deg, Anita! Her har vi ikke fått snø siden den ene dagen i oktober. Ja, det er så herlig. Jeg måtte jo lage middag så klart til denne tapre mannen som trosset både snø og is for å komme hit.
   Det skal du få i morgen! :)

   Ønsker deg også en fin tirsdag!
   Klem, Marit

   Slett
 3. Hello,
  The pansies are pretty. I saw one of my clematis with a late bloom. I am sure the fitter enjoyed a dinner before he started work, I hope all goes smoothly. Take care, enjoy your day and week ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Thank you. It sounds lovely to have clematis in bloom this late. Yes, it goes very smoothly here right now.
   Take care, and have a great day!

   Slett
 4. We still have primula blooming, quite incredible in November. Better hope all the parts are there, Valerie, as the real work begins. I hope that all goes smoothly. Hugs to keep you warm. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's very unusual here too. So far everything have gone very smoothly.
   I am sending warm hugs back, Marit

   Slett
 5. Hej Marit!
  De små penséerna och violerna är tåliga. Vi har några minusgrader och ett klart fint väder. Så trevligt att de har kommit igång med byggandet. Med en expertmontör går det säkert smidigt. Monterar man själv kan det bli att man glömmer att sätta någon skruv i en skena, och så får man backa och göra om.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, de tåler veldig mye. Vi har akkurat det samme været her. Det har vært sol og fint vær i dag, men kaldt.
   Ja, de har kommet godt i gang, og han ekspertmontøren har gjort dette mange ganger. Hvis vi skulle ha gjort dette alene hadde vi brukt veldig lang tid. Det er fort gjort å glemme noe da ja.
   Ha det godt.

   Slett
 6. Deilig med sånne sterke typer som ser så vakre og skjøre ut, men som står oppreist og trosser kulden! Spennende prosjekt på gang hos deg, skjønner jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. De tåler mye mer enn vi tror, og spesielt etter en lang sesong ute.
   Det er veldig spennende ja :)

   Slett
 7. Härligt med blomning. Jag var ute en bra stund idag, satte vitlöken bland annat men tittade inte på blomning. Jag städade plast som ska till tippen, fick upp dahlialådorna på sina hyllor och annat småjobb som behövs.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så herlig å se det nå i slutten av november. Så bra da :)

   Klem, Marit

   Slett
 8. The pansies are very pretty!

  Glad to know that the work with the greenhouse is progressing well.

  I am excited to see it, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica.

   Yes, finally it will be build.

   I will show you a lot of photos.

   Slett
 9. Så er springet fra efterår til vår ikke så stort, når du allerede har primula i blomst :)
  Dejligt at dit drivhus er ankommet og I så småt er i gang.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sant, for etter nyttår går det mot vår igjen :)
   Ja, det er så deilig!
   Klem

   Slett
 10. Hej Marit
  Spændende - nu sker der endelig noget. Du kan nok ikke lade være med at følge med i det de laver, det forstår jeg godt.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, endelig skjer det noe. Nei, det går ikke, for som du sier så må jeg følge med hele tiden.
   Klem

   Slett
 11. Nej nu kan man nog inte förvänta sig fler blommor för i år, även om dina penséer säkert klarar sig ett tag till. Förstår att du följer växthusmonteringen steg för steg när du väntat så länge.

  Ha det fint. Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er i såfall ikke mange blomster igjen nå. De har bevist at de tåler en natt med -5, og det er ikke mange blomster som tåler det samme. Ja, det er så kult å se det vokse frem.

   Ha det godt.

   Slett
 12. Tenk at Stemorene fortsatt blomstrer i slutten av november hos deg. Her blomstrer fortsatt rosene utenfor kjøkkenvinduet. Blir spennende å se ditt nye drivhus.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ganske utrolig at de kan gjøre det så sent som nå, og det har jo vært frost her flere ganger. Så hyggelig da!
   Jeg har nettopp lagt ut bilder fra i går.

   Ha en fin dag!

   Slett