torsdag 25. november 2021

Drivhus oppsetting dag 2...

 Jeg pleier ikke å skrive blogginnlegg hver dag midt på vinteren, men sånn blir det denne uken :)

I går gikk det som dagen før nemlig i et forrykende tempo. Montøren og min mann jobber veldig godt i sammen, og det har virkelig gått hurtig med monteringen av drivhuset. I går var det 5 grader og sol, og det var mye bedre enn på tirsdag for da var det kaldt her. Akkurat nå er det 0 grader og overskyet. Så det blir nok en kald dag i dag også. På fredag melder yr om snø her, så oppsettingen av drivhuset ble nok i siste liten før vinteren melder sin ankomst.

Her kommer bildene fra i går.

I går begynte de å montere glass på sidene.

Glassene var fulle av rim, for det har vært veldig høy luftfuktighet her i de siste dagene.

Enn så lenge veldig luftig :)

Midt oppe i det hele skulle naboen bore etter bergvarme. Det gjorde vi i 2017, og det har vi aldri angret på. Strømregningen her er halvert i forhold til da vi fyrte med ved og strøm. 

Dette er tetningslister, og de har det vært mange av...

Montøren i aksjon

Antall pakker og deler har minket veldig.

Dette er fra i går kveld etter at dagslyset ble borte. Montøren hadde med seg mange lamper for å kunne fortsette å jobbe etter at det ble mørkt. I går kveld etter at jeg tok dette bildet satte montøren på alle takplatene så drivhuset var nesten tett. Da manglet det bare luftelukene på taket og pynt på taket.

Her har han fått på halvparten av takplatene.

Fortsettelse følger... :)

30 kommentarer:

 1. Hello Marit,:=) It's almost completed, how excited you must be! I hope the weather continues dry until the final day when your new greenhouse is completed.
  All the best.
  Hugs from Portugal.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Sonjia,

   Yes, it's almost completed, and I am very happy about it!
   It have been dry weather today, but tomorrow it might come some snow. The will be finished by noon tomorrow.
   All the best to you too.
   Hugs from Norway.

   Slett
 2. Ingen tvil om at det blir drivhus i 2021 nå ;) Så svært!
  Mimrer tilbake til da jeg slo til på en utstillingsmodell på hagemessa, og fikk det tilkjørt og montert, så de slapp å frakte det tilbake til Vestlandet... Slapp lettvint da. Hadde betongfundament, og trengte bare å ordne elektriker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, nå er det ingen tvil, for det gikk med et nødskrik :)
   Var det også fra Gartnerteknikk? Jeg husker (tror jeg) at de hadde utstilling på hagemessa. Det hørtes ut som en drøm. Jeg mangler elektriker, men hun kommer i neste uke. Har skjøteledning inn der så lenge, og det fungerer greit.

   Slett
  2. Ja, det var Gartnerteknikk. Solide saker. På hagemessa hadde de akkurat den modellen i akkurat riktig størrelse som jeg ønsket meg. Utrolig flaks. Fikk det også svært rimelig.
   Drøm i oppfyllelse, ja.

   Slett
  3. Så bra da! Da har du også et veldig solid drivhus, og så flaks at de hadde den midellen som passet deg. Det hørtes ut som en drøm ja :)

   Slett
 3. Hej Marit
  Hold da op hvor det går, dejligt når man finder en, hvor det kører godt med samarbejdet. Mon de skal være færdige inden weekenden. Godt det går hurtigt nu inden kulden kommer. Her er det meget koldt 8 grader ;) men det blæser og føles meget koldt.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, nå går det veldig hurtig fremover. De har jobbet veldig bra i sammen, og det gir jo resultater :)
   Jeg tror at de blir ferdig i morgen. 8 grader og kaldt? ;)
   Det høres ut som varmt vær i mine øyne, men her er det heller ikke vind. Akkurat nå er det - 0,7 grader her, og det blir nok 3-4 kuldegrader i morgen tidlig.
   Klem

   Slett
 4. Det går stærkt, men det haster også, hvis du skal have glæde af det i år.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør jo det. Jeg tror at det kanskje blir ferdig i morgen. Da har jeg en hel måned å hygge meg der innen det blir 2022 😊
   Hilsen Marit

   Slett
 5. It seems to me that the fitter and your husband have done remarkably well. They obviously worked together as a team. You are fortunate to have secured the services of such a dedicated individual, Marit. Soon we will be seeing what you put inside the greenhouse. Hugs from Ontario. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they have worket very well together and as a team. I know that I'm lucky, David. Yes, you will soon see it when it's finished.
   Hugs from Norway, Marit

   Slett
 6. Wow må si jeg gleder meg til du kommer med oppdateringer utover våren. Blir kjempe spennende å se på alt du kommer til å få til...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du får garantert høre om det i månedene som kommer. Det blir spennende for meg også.

   Slett
 7. Nej, hvor går det hurtigt! Flot arbejde af både en dygtig montør og din mand som åbenbart også kan sit kram! I morgen står det nok færdigt og så skal du måske nyde et glas champagne derinde med din mand:)
  Jeg tør ikke tænke på alle de planer du har for det nye hus, men er sikker på det bliver en stor fornøjelse. Det er et rigtig pænt drivhus med de tynde sorte lister og robust glas.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har virkelig gått hurtig med monteringen. Min mann har lært seg mye i de tre siste årene da han har holdt på med veldig mye forskjellig. Vi skal jok få feiret der inne, men det blir ikke helt ferdig enda for jeg venter på elektriker.
   Hehe, nei det er ikke godt å si hva jeg finner på der ;)
   Tusen takk.
   Jeg valgte smale glass da jeg syntes det var penere enn brede glass, og de sorte listene passet så godt til fargen på drivhuset. Den fargen heter Antrasit, og er gråsort.

   Hilsen Marit

   Slett
 8. Det er noen flinke montører du har, de har kommet virkelig langt med drivhuset.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert at jeg har.

   Ha en fin dag!

   Slett
 9. Hej Marit!
  Det blir så stort och fint, där får du plats med massor av växter. Duktiga montörer.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, der får jeg plass til veldig mye planter. De har vært veldig dyktige ja.
   God helg.

   Slett
 10. Hei Marit

  Alletiders at i er kommet så langt allerede!
  Det viser også hvor vigtigt forarbejdet er - Et godt fundament er det halve arbejde:)

  Og idag bliver i måske endda færdige - imponerende!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, dette har gått i et høyt tempo! Fundamentet er jo det viktigste ja, for hvis det hadde vært feil hadde jo alt blitt feil. Det var det heldigvis ikke ;)

   Ja, de blir faktisk ferdige i dag, men det har også vært veldig lange dager for de to som har jobbet med dette.
   Det er bare til å bli imponert ja over hva de har fått til siden tirsdag.

   Ha en deilig weekend

   Slett
 11. Hello Marit,
  It is exciting to see the glass walls going up, so much progress is being done. The workers are impressive working into the night! I am looking forward to seeing it all done and your plants inside. I know you are happy. Take care, enjoy your day and the weekend!

  SvarSlett
  Svar

  1. Hello Eileen,
   Yes, it is so exciting to see it completed. They have done a great job, and even in the evening. Thank you.
   Take care you too, have a great day and weekend!

   Slett
 12. Hei Marit! Det må være himladeilig å følge med på at det går så raskt unna. Det ser veldig bra ut.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Ja, det har vært helt utrolig å følge med på dette fra sidelinjen. Det gikk veldig fort fra tirsdag når de startet. Tusen takk.
   Ha det gidt. Klem, Marit

   Slett
 13. Spännande och härligt att det gått så fort. Så ska du gå igång och flytta in växter direkt eller vänta till våren?

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var så bra at det gikk så hurtig å sette det opp. Vi var veldig heldig med været også. Jeg venter på elektriker som kanskje kommer til neste uke. Akkurat nå har jeg en lang skjøteledning inn til drivhuset og en ovn som står på der. Jeg må bli kjent med drivhuset og hvor mye varme jeg må ha på for å holde det over 0 grader. Det kan hende at jeg venter til februar med å flytte plantene

   Klem, Marit

   Slett
 14. Men det är ju fantastiskt så fort det går. Vilken duktig montör ni har och så roligt att han och din man jobbar så bra ihop. Tänk, snart har du ett växthus på plats, eller, det kanske redan är klart, det har ju gått ett par dagar nu igen. Så skönt att det blev lite varmare temperaturer men det syns på glasen att det varit fukt i luften. Jag hoppas det kommer fler rapporter :)

  Önskar dig en fin lördag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har gått i et stort tempo her i flere dager, og endelig er det ferdig. Han var veldig dyktig ja, og de jobbet veldig godt i sammen. Nå har temperaturen gått helt feil vei, for nå er det - 6 grader her. Vi fikk 2 cm med snø i natt, og nå er det blitt skikkelig vinter her.

   Ønsker deg en fin søndag kveld Anita!
   Klem, Marit

   Slett