tirsdag 2. november 2021

Bloggene, hva nå?

 Det er det samme problemet som stadig dukker opp fra tid til annen og som går igjen, nemlig at antall bloggere stadig minker. Jeg skal være den første til å innrømme at blogging tar tid, og mye tid egentlig. På den annen side så er jeg veldig glad for alle kommentarer som mine bloggvenner stadig legger igjen på bloggen min. Uten de hadde jeg neppe fortsatt. Det er kommunikasjonen med andre bloggere som er så hyggelig synes nå jeg da, og det de andre bloggerne skriver om selvsagt. Men enn så lenge så  fortsetter jeg å blogge. Hvis jeg slutter kan jeg i hvertfall ikke klage på at det blir færre bloggere ;) Så derfor fortsetter jeg en stund til, og håper fortsatt på at det kan komme flere bloggere tilbake igjen. Det når nok aldri sånne høyder som antall bloggere en gang var, men med den konkurransen som det nå er fra andre sosiale medier (som det så fint heter) så kan en jo ikke håpe på det. 

Det er ikke så mye å skrive om i en hageblogg fra nå og til dagene blir lengre igjen, men sånn er det hvert år. Jeg har veldig mange bilder som jeg ikke har fått tid til å vise her på bloggen, og allerede i dag går jeg i gang med å vise noen av de.

 Nå er det kun to løvtrær med blader på igjen i hagen, så hagesesongen kan jeg vel si nå er helt over for i år. Litt vedmodig er det jo, men det kommer alltid en ny vår :)

Ute så regner det igjen, og så langt i november har det kommet 21 mm. Men det kommer ferdigmåket som vi sier her, og da får jeg vel bare være fornøyd. Det kunne vært frost og snø her nå, og det er det ikke for øyeblikket.

Jeg fikk mail i dag fra drivhusmannen at nå hadde de fått beskjed i går i fra Tyskland om at drivhuset vil bli sendt hit i uke 46. Jeg tror ikke på noe før jeg ser det nå, så jeg stiller meg avventende til hele greia inntil det evt. blir bekreftet skriftelig. Enn så lenge er det mildt for årstiden, men det kan jo plutselig snu over natten. Vi får se hva som skjer.

Her kommer det mange bilder som ble tatt 18. oktober og da det hadde vært frost her. Rimfrost på blader og planter er alltid så pent å se på :)







Alunrot/Heuchera og lønn/Acer får alltid så flotte blader med rim på.

Dette bildet tok jeg nå på søndag rett før solen gikk ned. Magnolia er spesielle planter for de blomstrer på bar kvist, og er en av de siste til å felle bladene. 

Jeg tar med et bilde fra 1. mai i år for å illustrere det :)
Ikke et eneste blad var det på den da,  men den var full av blomster.

Til venstre på bildet står den full av blomster. Den har med andre ord holdt på i akkurat et halvt år nå, og det er det ikke så mange andre planter som både blomstrer så tidlig og beholder bladene på så lenge som til nå :)

51 kommentarer:

 1. Kære Marit
  Det er godt, du holder på med bloggen og skriver rigtige tekster. Egentlig tror jeg ikke vi skal begræde, at der er færre bloggere, for de har blot fået tilbudt nogle medier, de bedre kan lide, og som ikke var tilgængelige, da de startede. Det vigtigste er, at der er nogle, der læser det, du og jeg og de andre skriver, og som måske lige frem lægger en kommentar. Det er nemlig ganske rigtigt det, der holder os i gang. Som du jeg savner heller ikke emner til vinteren, men syntes bare, jeg havde brug for lidt pauser mellem indlæggene.
  Jeg håber, at drivhusdatoen snart bliver til virkelighed. Her venter jeg på en lænestol, der er bestilt for længe siden. Den er foreløbig udsat tre gange. Uhh tålmodighed... Det er ikke vores stærke side.
  Ja, sådan en magnolie giver noget at se på i lang tid. Jeg er også ked af at vores blev syg og fældet. Men sådan kan det gå. Magnoliaer og bloggere kommer og går.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Det er veldig sant det du sier, for de hadde kanskje aldri begynt å skrive en blogg hvis de hadde hatt da de mulighetene vi har i dag.
   Ja, kommentarene er jo veldig viktige, for det er en form for kommunikasjon vi ikke hadde fått ellers. Ikke alle er på messenger, og det er jo en helt unik måte å "snakke" sammen på vi har med bloggene og leserene.
   Ja, alle må få bestemme tempo på blogginnleggene eller legge ned bloggen. Det får vi ikke gjort noe med uansett.

   Ja, jeg håper inderlig at denne datoen stemmer. Jeg fikk en mail til nå nettopp, og han skriver at de har 34 kunder som venter på det samme som meg. Alle leverandører av drivhus sliter med akkurat det samme som de.
   Ja, da mangler din stol sikker noe aluminium den også. Tålmodigheten har virkelig blitt satt på prøve denne høsten ja.
   Det var veldig synd med deres magnolia, for den var så flott og ikke minst stor!
   Ja, sånn er det bare ;)
   Hilsen fra Marit

   Slett
 2. Hej Marit!
  Det kanske minskar med bloggare över vintern när det inte händer så mycket i trädgården. Jag tycker som du att det är trevligt att läsa inlägg och se vad andra gör i sina trädgårdar. Man får tips och lär sig en hel del. Jag hoppas verkligen att du får ditt växthus snart, det är inte trevligt att vänta så länge, speciellt då du planerat att övervintra växter i det. Mitt växthus levererades en dag tidigare än det skulle komma. Chauffören ringde och frågade om han kunde leverera det en dag tidigare. Och det fick han. Men det första jag beställde, kom aldrig, leveransdatum flyttades flera gånger om. Då bad jag att få avboka och det gick bra. Men ditt kommer nog snart.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det gjør jo det hvert år på denne tiden, for da er det slutt på hagesesongen. Ja, ikke sant, for det er så hyggelig å lese om hva andre bloggere gjør og se på alle de flotte bildene :)
   Jeg har lært veldig mye av andre bloggere ja, og det er jo en utrolig bra ting med bloggen.
   Ja, jeg lever i håpet om ikke annet. Ja, ikke sant, og nå er det jo enda verre. Nå mangler de så utrolig mange ting. Jeg satser på at det kommer, og jeg håper på det nå.
   Ha det godt.
   Ha det

   Slett
 3. Dekorativt med rim, men ikke veldig ønsket riktig ennå. Du må ikke slutte å blogge, nei! Selv er jeg litt avhengig av å blogge (hagedagbok), men jeg oppdaterer jo "bare" sånn omtrent en gang i uka. Det holder for min lyst og kapasitet, men er veldig sjelden for en "proff". Bruker ikke så mye tid på det da. Instagram passer ikke så godt for meg, da det er best tilpasset mobiltelefon, og jeg foretrekker speilrefleks. Og jeg ønsker å skrive annet enn teite hæsjtægs. Bloggformen er jo blitt utrendy blant verdens mest unødvendige "yrkesgruppe", nemlig påvirkerne. Enklere for dem å tjene masse på lettvint reklamering på IG. Men for oss hobbybloggere og andre seriøse er det jo en meget anvendelig plattform.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan legge ut bilder på Instagram fra PC nå 😊

   Slett
  2. Her kom det visst en kommentar til deg, Villrose 😊

   Ja, rim er så dekorativt og pent, men som du sier så kan vi godt vente en stund til med det ! Nei, jeg vil jo egentlig ikke slutte å blogge, men synes at det er litt trist at så mange bloggere blir borte. Jeg liker bloggen som den er med både kommentarer og alt vi får lagret der som hagedagbok. Instagram og facebook klarer ikke å konkurrere med bloggen der. Jeg leser i plantegrupper på facebook, og har også en konto på instagram som jeg ikke bruker 😉
   Begge to ble veid og funnet for lette for meg. De oppfyller ikke noe av det jeg bruker bloggen til, så derfor legger jeg ikke noe ut der.
   Ja, helt enig. Instagram er ikke min greie heller. Men hvis folk bare vil vise bilder er det jo helt ok.
   Åh ja, du mener de som har "influensa" 😂
   Jeg hater den yrkesgruppen av hele mitt hjerte. Bloggen ble nok for tung og traust for de, og det er lite penger der. Ja, så absolutt, og kunne ikke være mere enig!

   Slett
  3. @Lillian www.sognafaret.no Kjekt å vite! Kanskje jeg gir det en ny sjanse?

   Marit: Jada, influensaene jeg mener. Har akkurat det samme forholdet til dem. De har jo ødelagt hele bloggsjangeren og gitt den et ufortjent elendig rykte.

   Slett
  4. Ja, det er helt sant at de har ødelagt hele bloggsjangeren. Det er på tide at det ryktet blir borte og at bloggene kan fremstå som en "influensa" fri sone heretter!

   Slett
  5. Ja! Det er vi helt enige 😊

   Slett
 4. Hello Marit,
  I hope you do not stop blogging, I do enjoy reading about your garden and seeing your photos. I have noticed many bloggers disappearing over the years. I am thankful for the visits and comments. I hope your greenhouse arrives soon! Take care, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you for your sweet comment. No, I really do not want to stop blogging. Yes, there was many bloggers earlier, but as you say they have been disappearing over the years. Yes, I hope it too. Thank you for all you comments om my blog. I really appreciate them very much.
   Take care you too, and enjoy your day!

   Slett
 5. Hej Marit
  Du får heldigvis mange kommentarer, fordi du selv er så flittig til at kommentere hos vi andre. Det er som du og Lisbeth skriver, det der holder os i gang. Den gang der var mange bloggere, var det egentlig lidt stressende, for det var svært at overkomme at kommenter hos alle. At lave indlæg tager tid, men når man nu har en masse ting, man gerne vil vise, så er det svært at stoppe. Måske bliver nogle trætte af at læse vores indlæg, men forhåbentlig er der andre, som vil fortsat kommentere. Vi lærer trods alt også noget af hinanden :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, jeg gjør det nettopp fordi jeg ikke er på facebook og legger ut bloggen min der. Det prøvde jeg en kort stund, men det ble alt for slitsomt synes jeg. Kommentarene er jo selve "hjertet" i bloggen, og de verdsetter jeg veldig høyt. Det skal jeg være helt enig med deg i, men nå er det for få :)
   Ja, jeg har lært veldig mye av andre bloggere, og det er jo også et stort pluss med bloggen. Vi får hokde ut, Lisbeth! :)
   Klem

   Slett
 6. Jeg synes det er trivelig dette blogglivet jeg da. Både titte inn hos andre og legge ut litt eget fra egen hverdag. Kommentere litt i hytt og pine og vente spent på utviklingen av andres prosjekter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også. Det er jo så hyggelig å følge på hva andre holder på med, og fortsatt er det jo en del bloggere som er aktive. Men de minker stadig, og det synes jeg er trist.

   Slett
 7. Hei Marit

  Jeg tror mange bloggere lige puster ud nu når sæsonen er ved at gå mod sit slut. Der har altid været en nedgang her slut på året og til engang i det nye år, hvor mange jo laver kavalkader og venter på at det hele starter igen. Ærgerligt at en som moseplads Anne ikke mere laver sin farvekonkurrence, den var godt nok vildt populær.
  Andre har valgt at kommunikere på andre medier, billeder på instagram og grupper på FB, Egentlig kunne man savne et egentligt skandinaviskt haveforum, for præsentationer og debat....?
  Kommer drivhuset fra Tyskland er der meget der kan gå galt, Ofte laver de komplicerede arbejdsgange og kikser det et sted, så kikser det hele - Tyskland er slemt ramt af delta-Corona...
  Vi håber det bedste - men du gør klogt i ikke at tage noget for givet før du har det i hånden;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er det sikkert mange som gjør, men det gjør ikke jeg ;) Jeg er hagegal hele året, men vinteren setter en bråstopp for hagelivet her fremover. Det er helt rijtig at det alltid er en nedgang fra nå og ut i mars når sola titter frem og folk sår frø igjen :)
   Hun er vel også bare på facebook og instagram tror jeg, for bloggen hennes har det ikke vært så mange innlegg som det en gang var. Ja den fargekonkurransen var helt super.

   Jeg er medlem av flere plantegrupper på fb, men er ikke så ofte innom der. Jeg poster ikke noe der, for det blir for mye med det og bloggen på en gang for meg.

   Ja, et felles hageforum hadde vært noe det! For flere år siden var jeg moderator på et norsk hageforum som het hagegal og som stadig eksisterer. Der hadde vi egne fotoalbum og egne hagedagbøker. Dette var fra 2003-2008. Da kom blogger med det vi kjenner som våre blogger i dag. Da ble hagedagbøkene lagt ned, og etterhvert kom fb og google. Det var veldig mange hagefolk der, og som hadde veldig mye kunnskap. Et felles nordisk hageforum laget omtrent som hagegal var bygd opp hadde virkelig vært fint. Men det krever mye datakunnskap og folk som er villige til å arbeide gratis der som moderatorer ;)

   Ja, det tror jeg på, for det er der det blir produsert. Huff da, det høres ikke bra ut! :(

   Ja, det er ikke annet å gjøre enn å håpe på det beste. Ja, jeg tror ikke på noe før jeg ser det.

   Ha en deilig aften


   Slett
 8. Jeg liker å lese blogger om morgenen, men det er ikke så mye å skrive om verken fra verandaen eller kolonihagen nå når det er høst. Liker ikke facebook og har slettet kontoen min, det ble for mye masing syntes jeg. Instagram frister heller ikke, så det kommer noen innlegg på bloggen.

  Fine bilder fra hagen med litt frost på plantene.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør jeg også, men jeg leser også blogger gjennom hele dagen hvis det er noen som skriver et innlegg :)
   Det forstår jeg godt, for det er jo ikke så mye som skjer der nå. Jeg liker heller ikke facebook. Jeg har en konto der, men poster ikke noe. Det er veldig mye mas der ja. Det er bra at du fortsetter med det.

   Tusen takk.

   Ha en fin dag!

   Slett
 9. Personligt foretrækker jeg aktuelle billeder, også om vinteren; men vinteren er jo heller ikke så lang og hård i Danmark, som den er i Norge. Tja, i går googlede jeg ordet haveblog, og det gav en del hits, som jeg aldrig havde set før, og jeg må nok tilstå, at jeg ikke har for vane aktivt at opsøge nye haveblogs. Det burde man måske, hvis man ønsker at vores univers skal udvikle sig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det forstår jeg godt at du gjør, men som du sier så har vi lengre og hardere vinter her. Kanskje vi skulle bli mer aktive og få med nye hageblogger i vårt bloggunivers ja :)
   Det gjør seg ikke selv, så det bør nok jobbes mer aktivt for å bli kjent med nye bloggere.

   Slett
 10. Bildet av magnoliaen i høstsolskinnet er så vakkert, kjære Marit. Jeg tror jeg forblir en blogger ... denne fantastiske utvekslingen med andre er en gave ... jeg står bokstavelig talt ved siden av deg i hagen din når jeg leser innlegget ditt og ser på bildene og det er litt flaks ... den luck one Å ha en forbindelse til en annen verden og til andre mennesker. Takk for blogginnleggene, kjære Marit.
  Klem Viola.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk kjære Viola! Det gjør nok jeg også. Det er så hyggelig ja å bli kjent med nye mennesker. Ja, sånn er det, og det gir oss en unik mulighet. Takk for alle dine søte kommentarer!
   Klem, Marit

   Slett
 11. Det är bra att du fortsätter att blogga Marit. Det är så trevligt med dina inlägg, att följa dina projekt och nu väntar jag med spänning hur det ska gå med växthuset ... hoppas leveranstiden håller.

  Det är kanske naturligt att trädgårdsbloggandet går ner när säsongen är över ... i varje fall för många andra, jag vet ju att just din säsong håller i sig över hela året ;) Men då är det ju bra med t.ex. TrädgårdsFägring som har ett tema varje vecka att blogga omkring när man inte har så mycket annat trädgårdsrelaterat att blogga om.

  Just det där med kommentarer är så trevligt. Att prata med varandra via bloggarna. Facebook är jag inte med på, avslutade mitt konto för det blev alldeles för stressig tyckte jag, det gick inte att hinna med att se vad alla skrev om. Instagram har jag heller aldrig varit med på av samma anledning. Då jag värdesätter att skriva kommentarer, svara på kommentarer, ha "samtal" med andra bloggare via kommentarer så kommer bloggen fortfarande att vara det forum jag kommer att använda mig av. Däremot så bloggar jag ju inte så mycket om trädgård längre då jag inte håller på med några trädgårdsprojekt men ... jag tycker mycket om att läsa trädgårdsbloggar så det kommer jag att fortsätta med. Jag följer även många andra bloggar och har hittat flera intressanta bland annat om foto, mat, naturvandringar, konst och annat. Jag har blivit en "bloggallätare" (ett nytt ord jag hittade på precis nu :) )
  Så Marit ... vi fortsätter blogga! Det kommer nog att finnas många som bloggar i framtiden också. Jag har faktiskt läst på flera ställen att bloggandet går upp igen ... många tröttnar på de snabba flödena på FB och Insta. Så vi håller tummarna och fortsätter att skriva, läsa och prata med varandra via våra bloggar tycker jag :)

  Oj ... det här blev ju alldeles för lång kommentar ... hoppas du orkade läsa. Men det är ju det som är bra med att blogga. Det går att skriva långa kommentarer :)

  Önskar dig en fortsatt fin onsdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for din lange kommentar, Anita! :)
   Jeg har lest hele, og det er bra at vi er så enige.
   Tusen takk. Ja, jeg venter i spenning på utfallet av drivhuset. De hadde 34 stykker som venter på drivhus, så det er ikke bare jeg som gjør det. Det er det samme problemet alle drivhusleverandører har nå for tiden, så det er dessverre bare sånn det er akkurat nå.

   Ja, sånn er det hvert år når det blir november. Jeg har lang sesong inne ja selv om hagen nå går over i hvilemodus. Ja, det er helt sant. Jeg er ikke så god til å skrive etter fastlagte emner, men om ikke annet så linker jeg til TrädgårdsFägring hver uke.

   Det er uansett hyggelig å "snakke" med andre bloggere via kommentarfeltet ja. Jeg har en konto på fb, men bruker den kun til å lese i de plantegruppene jeg er med i der. Det er for masete og masse stress der ja, og det tiltaler meg ikke i det hele tatt. Ikke Instagram heller.

   Ja, det er sånn jeg også holder på. Leser og skriver kommentarer og lager innlegg på min blogg. Jeg savner din hageblogg, men jeg setter veldig pris på at du fortsatt legger ut dine vakre bilder. De er en stor glede for meg hver gang. Ja, det er jo en stor bloggverden der ute, og det er mange emner å lese om. Bloggaltetere var et flott ord! :)
   Ja, det gjør vi Anita! Det vil jeg gjerne tro på, for instagram har jo ikke noe innhold bortsett fra bildene. Jeg liker at folk skriver om deres interesser og skriver kommentarer. Det er en fin måte å "snakke" på.
   Så vi fortsetter våre samtaler :)

   Her ble det minst et like langt svar til deg, men det er sånn jeg liker det :)

   Ønsker deg også en fin onsdag!
   Klem, Marit

   Slett
  2. Och jag har läst hela ditt långa svar Marit :)

   Önskar dig en fin torsdag ... idag har vi fint väder här, hoppas det är samma hos dig!

   Kram Anita

   Slett
  3. Så fint, Anita! :)

   Ha en fin torsdag du også, og her har jeg nå akkurat det samme fine været!

   Klem, Marit

   Slett
 12. Hei Marit.
  Fine bilder fra hagen din og jeg håper at du snart får drivhuset ditt.
  Ifjor hadde jeg bestemt at jeg skulle legge ned bloggen. Etter mange henvendelser om jeg ikke kunne starte opp igjen, og når våren kom begynte lysten å komme tilbake. På denne tiden er det ikke så mye å blogge om så innleggene kommer ikke så ofte. Men jeg kommer til å fortsette.
  Ha en fin onsdag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise

   Tusen takk. Ja, det håper jeg også.
   Det husker jeg at du skrev, men det er da flott at du ombestemte deg selv om du ikke skriver blogginnlegg hele tiden. Det bestemmer vi jo selv hvor aktive vi vil være :)
   Det er flott, og jeg gleder meg til ditt neste innlegg.
   Ha en fin onsdag du også.

   Slett
 13. It has always surprised me that so many bloggers are in their sixties, seventies and even older, the section of the population you would think would be the least computer-savvy, so it is probably not surprising that the numbers begin to decline. In my own circle, I lost one blogging friend last year and another just a couple of weeks ago. Maybe there will be new recruits, but that doesn't mean we will all find each other. I really enjoy blogging and have no plans to stop. When I think of all the wonderful "virtual" friends I have met around the world it is very satisfying, and some I have met in person, and "real" friendships have formed. I even enjoy the blog of a dynamic gardener from Norway! Hugs de moi à toi. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I guess we are a big group in that age. I think we like the quiet form of blogging. Facebook and Instagram is not my cup of tea ;)
   I am sorry to hear about your loss of blogging friends.
   Here many have quited and go to fb and instagram. I guess there will come some recruits, and I hope for it David. Yes, is so nice to have viritual friends around the world. Yes, I even enjoy the blog of a fantastic birdman in Canada. That is very nice!
   Many hugs from Marit

   Slett
 14. Jag är glad att du tänker fortsätta.
  Känner samma som du gör, det tar tid, men är mödan värd med alla kommentarer och nya kontakter. Så jag tänker fortsätta ett tag till, hoppas jag.
  Älskar dina bilder se hur naturen ändras på din breddgrad.
  Tack för fint inlägg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tar tid, men det er verdt det. Det håper jeg du gjør. Tusen takk Lena.

   Slett
 15. Jeg orker ikke at brokke mig over at der bliver færre havebloggere... Jeg glæder mig over dem der er, og har ikke rigtig tid til mere. Der er så meget andet der også skal laves, og i vintertiden går det løs med håndarbejde her.
  Dine Heuchera er så fine med rim på - man ser rigtig hvor smukke bladens form er! Fantastisk med Magnolia der har så lang og flot sæson.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, og det forstår jeg godt at du ikke orker. Jeg er bare bekymret for at det blir så få blogger igjen til slutt, men håper jo at jeg tar feil :)
   Det er jo veldig viktig å glede seg over de bloggene som fortsatt eksisterer ja.
   Hva lager du av håndarbeide om vinteren?
   Tusen takk. Ja, jeg synes at spesielt heuchera blir veldig fine, for bladformen på de trer så tydelig frem med rim på.
   Ja, de har virkelig en lang sesong!

   Hilsen Marit

   Slett
 16. Hej Marit,

  Jag hoppas verkligen att du inte slutar blogga. Läser dina inlägg med stor behållning och tycker att jag lär känna din trädgård mer och mer. Har ju själv bara bloggat något år men inte alls med samma intensitet som du och förstår att du tycker att det tar mycket tid. Vissa veckor lyckas jag få ihop ett eller några få inlägg andra veckor inte. Det hänger inte bara ihop med hur mycket tid jag har utan också inspiration.
  Håller tummarna för att ditt växthus dyker upp som planerat.

  Allt gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Jeg gjør nok ikke det nå nei, for fortsatt er det jo mange aktive bloggere. Tusen takk.
   Jeg kan jo blogge mindre og bruke mindre tid så klart, men jeg tror ikke det er aktuelt enda :)
   Ja, men sånn er det jo bare, og det viktigste er at du fortsetter å blogge! Inspirasjon og tid er jo såklart noe som må passe. Det gjør jeg også, men tror ikke på noe før jeg ser det.

   Ha det godt!

   Slett
 17. Hei Marit.
  Jeg er nok ikke så ivrig jeg heller som jeg var i begynnelsen. Men det har også litt med at det tar så lang tid å få kopiert over bildene fra icloud til maskinen og deretter laste de opp i bloggen. Men jeg har ikke tenkt å slutte fordi jeg synes det er nytting å se selv også hvordan hagen utvikler seg og hvor mye pantene vokser osv. - Jeg er helt enig at det er morsomt med kommentarer og oppmuntring, og for min del, mest trøst :), til bloggpostene. Det er enda mye inspirasjon å hente fra andre, selv om plantevalg er veldig begrenset i mitt klima.
  Ha en strålende dag,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena
   Nei, og sånn har det jo blitt med mange bloggere. Kan du ikke legge inn bildene rett fra mobilen og inn på bloggen? Det gjør jeg og det er gjort på et øyeblikk.
   Så bra, og jeg forstår godt at du behøver trøst ;)
   Det hadde jeg også behøvd hadde jeg hatt sånne værforhold som deg ;)
   Det er flott at du fortsetter! Ja, det blir jo begrenset hos deg selfølgelig. Det er jo så synd, men du er uansett heldig som har drivhus. Uten det hadde det vel ikke nyttet å være hagegal hos deg ;)
   Ha en flott dag du også!

   Slett
 18. Selv om jeg ikke blogger så ofte, så har ikke jeg heller tenkt å slutte. Absolutt ikke.
  Det er blitt så liten aktivitet på mitt gamle favoritt hageforum at et sted må jeg ihvertfall ha :) Mine to hvite passiflora har nå fått røtter som stikker ut i bunnen av pottene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra å høre, Martin. Ja, det er facebook og instragram som dessverre har tatt over for hageforumer og blogger dessverre.
   Det er jo supert! :)

   Slett
 19. Man blogger jo fordi man har lyst til at skrive noget og vise billeder - og så er sidegevinsten kommentarerne. Jeg skriver ikke for at få kommentarer, men skriver hvis jeg har tid til det og har noget på hjerte. Desværre ebber det ud med både tid og inspirationen til at skrive - det er det, der er mit problem. Jeg tænker også at mange havebloggere er i en aldersgruppe, hvor de ikke arbejder længere. Jeg har haft arbejde i alle mine blog-år og lige nu mere arbejde end nogensinde før.
  Jeg håber, du bliver ved med at blogge.
  Jeg får ikke altid læst med, men nyder de indlæg, jeg ser.
  Klem, Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sant. Nei, det gjør ikke jeg heller, men det er hyggelig å få kommentarer. Så vi er helt enige der :)
   Ja, det forstår jeg godt er ditt problem, og det er et stort problem. Får håpe at du snart får litt mindre å gjøre :)
   Tusen takk. Det var pent sagt av deg :)
   Klem, Marit

   Slett
  2. Det er bestemt hyggeligt at få kommentarer og det er jeg også glad for - det var nok ikke korrekt skrevet - men jeg ville bare altid ønske at jeg havde inspiration og ideer til at lave nogle gode og inspirerende indlæg, hvad jeg ikke altid synes mere. Der er tiden nok en faktor.
   Bloggene vil nok bestå i et vist omfang. Jeg har set at der er flere nyere danske blogge, som jeg ikke har haft tid til at tage med ind i mit univers - igen, den der tid.
   Glæder mig til at jeg får tid engang efter jobslut - hvis noget hedder blog til den tid.
   Tak for dine altid søde kommentarer og dejlige indlæg.
   Jeg håber at dit drivhus kommer snart og at de har styr på logistikken i Tyskland :)

   Slett

  3. Jeg forsto veldig godt hva du mente :)
   Jeg er hagegal hele året og henter inspirasjon fra det.
   Jeg holder på med mine stueplanter om vinteren og det gir meg mye glede. Så flott at det har kommet flere nye danske blogger. Vi får da håpe at bloggene fortsetter frem til det :)
   Tusen takk for dine kommentarer og innlegg også. Det er bare alt for få av dine inspirerende hageinlegg :)
   Ja jeg håper jo på det.
   Klem

   Slett
 20. Tänker att det är positivt att kunna läsa och dela erfarenheter på flera plattformar - instagram, Facebook och blogg. Tror också det är naturligt att tröttna och leta något annat. Det är livets gång. Men jag har å andra sidan svårt för kommentarer som syftar till att det var bättre förr.

  Härligt att du fortsätter blogga och visst är det roligt att få och läsa kommentarer :) Håller tummarna för leverans av ditt växthus.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo det er jo helt ok at folk gjør det. Alt var absolutt ikke bedre før, men det var uansett et mye større mangfold av blant annet hageblogger.

   Ja, det er jo hyggelig med de så klart :)
   Takk. Jeg håper jo at det kommer, men føler meg ikke sikker.

   Klem, Marit

   Slett
 21. Jag kommer att blogga så länge jag känner att jag vill skriva och visa bilder och berätta om olika saker mest blir det om trädgården men även om andra saker.Trevligt är det även med de kommentarer som man får.Vad jag är avundsjuk på dig som har en magnolia de är verkligen så exklusiva har sett en i Göteborg som var så vacker.Önskar dig lycka till med ditt nya växthus när det kommer.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig bra at du gjør det. Ja, det er jo så hyggelig med kommentarene en får, og en lærer også mye fra andre bloggere. Ja, det kan jeg forstå. De er så flotte når de blomstrer.
   Tusen takk! Ha det godt.

   Slett