søndag 1. august 2021

Heuchera med gule blomster, og humlefavoritter...

 Jeg kjøpte som nevnt tidligere mange pluggplanter av heuchera i vår, og flere av de har begynt å blomstre nå.

Noen av de har gule blomster og det er jo en uvanlig blomsterfarge når det gjelder heuchera her hos meg. Jeg tror ikke jeg har hatt det før når jeg tenker meg om. De har vært til salgs i flere år, men jeg har ikke kjøpt noen av de før i år. 

Heuchera Little Cutie 'Blondie' som jeg har  virkelig har falt for. De forblir lave hele tiden. Jeg har en fra før i samme serie som heter Little Cutie 'Frost', og den har jeg hatt i tre år. Den blir bredere med tiden, men ikke høyere. De blir kun ca 25 cm høye.

Her er det lett blanding av 'Midnight Rose', Berry Smootie', og 'Key Lime Pie'

'Caramel' og 'Lime Marmelade'

Her synes også litt mer av 'Midnight Rose' som er den som er lengst til høyre. Den har mørke blader som har spetter av rosa i seg. 


Det er ikke bare solhatt som humlene liker. Temynte/ Monarda er også en stor humlefavoritt. 
Det er så hyggelig å se alle insektene i hagen. Monarda 'Beauty of Cobham'

Liljen 'Ove' har plutselig dukket opp etter flere års fravær.

Resultatet av nedbør for juli ble veldig bra. 117 mm totalt for hele måneden og hele 70 mm bare på den siste uken. 

I dag tidlig har det kommet nye 11 mm, men det hører jo med  til regnskapet for august nedbøren ;)

Så hagen er veldig godt gjennomvannet! :) Noe annet som kommer etter regnet er sneglene. I går tok jeg 410 snegler oppe på gangveien. De kommer frem etter regnet, så da er det bare å jakte på de.

Nå har vi startet på august, og den er regnet som den siste sommermåneden her. Det er litt vemodig, for siden mai måned regnet helt bort ble sommeren i år veldig kort.

Jeg får håpe på en lang og mild høst når den kommer. Men det har blitt veldig tidlig mørkt om kvelden nå, så det går feil vei uansett...

26 kommentarer:

 1. Vi er jo så væravhengige i dette landet for i det heletatt å få en god sommerfølelse. Det virker som regntiden i utlandet er my mer stabil enn sommerværet her hjemme. Men jeg har nok en følelse av at vi har hatt årets sommer, så det er bare å håpe på en bra høst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er vi så absolutt. Ja, jeg tror nok at det snart at det er høsten som banker på snart. Det får vi bare håpe på ja.

   Slett
 2. Cute Little Blondie sounds good to most guys! And they sell them in the stores? I can see that Norway is a very progressive country!

  SvarSlett
  Svar

  1. Haha David, you almost provoke me for a second.
   Yes, we sell Cute Little Blondie in plant nurseries ;)
   Of course we are!

   Slett
 3. Hej Marit!
  Alunrot eller Heuchera är riktigt trevliga. I år ser de dessutom ut att trivas riktigt bra. Planterade många nya förra hösten i min skuggiga rabatt och de ser ut att må bra där. Man kan ha dem nästan var som helst. Temyntan har jag bara haft i några år, men den är så fin och precis som du säger gillar humlorna den också.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, de er så fine, og det finnes jo så utrolig mange forskjellige av de. De lyse trives i skyggen, mens de mørke kan vokse overalt. Ja, det er helt sant.
   Humlene er veldig glad i de ja.
   Ha en fin søndag du også.

   Slett
 4. Ja, lad os håbe på et langt og smukt efterår. Sneglene reagerer lynhurtigt på regnen, det har vi også måttet sande. Efterhånden har du udviklet noget i retning af en national samling af heuchera😁

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, la oss håpe på det, for da blir vinteren kortere. De gjør dessverre det ja. Så lenge det er tørt ser en jo ikke noe til de, men så fort det kommer regn så kommer de frem. Ja, jeg har veldig mange her nå 😄

   Slett
 5. Hello Marit,
  Your plants look lovely, I like the Monarda and the pretty lily. We are having enough rain to keep our plants happy. I hope you can catch those snails. Take care and have a great day! I wish you a happy new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Thank you. It's very good that you have enough rain to keep you plants happy. It's a impossible task, but I keep on trying.
   Have a great day, and have a happy new week you too!

   Slett
 6. Tænk at I har fået så meget regn som 70 millimeter i den sidste uge, Marit! Her faldt der 40 millimeter.
  Ja, du har ret - det er så hyggelig at se alle insekterne i haven. Her hos os er alle sommerfuglebuskene sprunget ud nu, og de tiltrækker et væld :-)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten utrolig at det kan komme så mye regn på en uke, men med flomkatastrofen i Tyskland så vet en jo at det kan komme veldig mye bare på noen timer!
   40 mm er det totalt for hele juli eller var det også på en uke?
   Så heldig du er! :) Jeg hadde åtte sommerfuglbusker i fjor, og fire av de døde i vinter. De andre fire frøs helt ned, så jeg tviler vel på om det blir noen blomstring i år.
   Klem

   Slett
 7. Hej Marit
  Jeg troede, I kom meget højere op i regnmængde. Men det er meget den sidste uge, lige så meget som vi har fået i hele juli :)
  Jeg kendte ikke heucheraen med de gule blomster. Den er fin.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, det trodde nesten jeg også, men det var veldig tørt innen alt dette regnet kom. Ja, ikke sant. Når det først kommer regn her kommer det mye.
   Ja, den er så fin :)
   Klem

   Slett
 8. Det var godt ‘Ove’ kom tilbage. Han er en charmerende fyr 😉.
  Heuchera lægger man vel mest mærke til på grund af bladenes farve, men bladene har også en meget dekorativ form. Er den egnet som krukkeplante?

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Han er en meget sjarmerende fyr ja 😉
   De kan absolutt brukes i krukker ja, og spesielt hos deg som har så mild vinter. Husk bare på å bruke lutt grus så de får god drenering.

   Slett
 9. Beautiful photos. Wow, that's a lot of snails!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Yes, it'a lot of snails/slugs after the rain. I took 340 this evening. It's terrible!

   Slett
 10. Hei Marit!
  Alunrot er en spennende plante. Det er så fascinerende med den store variasjonen av blader. Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja, det er jo det som er så spennende med de, og i tillegg har de flotte blomster.
   Ha det godt! Klem, Marit

   Slett
 11. Så mange fine ulike Heuchera du har i hagen din. Flott farge på liljen som blomstrer. Det var en utrolig stor mengde snegler du fjernet og det er nok bra siden du har mange planter som sneglene liker.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Disse sneglene er ikke her, men oppe på gangveien. Så jeg tar de før de kommer hit. De kommer veldig sjeldent inn her, og det kan jeg nok takke all grusen i hagen for.

   Ha en fin dag!

   Slett
 12. Fin Heuchera med gule blomster. Det har jeg aldrig set, men når man har så mange som du, må der jo være noget ganske særligt imellem. Jeg har også en fornemmelse af at sommeren er forbi. Mørke aftner, blæst og normale temperaturer, men heldigvis også regn til sidst (nu har vi fået ca. 20 mm). Men vi håber jo altid på en dejlig eftersommer her i de nordiske lande og august er bare lige begyndt, så håbet er stadig lysegrønt for mit vedkommende.
  Det er dog enormt med snegle du finder! Her har vi også været på jagt og fundet nogle store fede dræbersnegle, men ikke mere end 40-50 stykker alt ialt.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er sant. Den er spesiell ja. Det ligner jo litt på høst med tidlige mørke kvelder. Så godt at dere har fått såpass med regn. Vi gjør jo det for vinteren og den mørke årstiden varer så lenge her i nord.
   Vi får håpe på en flott august ja.
   Det er utrolige mengder jeg finner ja. Dette er 5 minutter unna her jeg bor, men det er ikke andre enn meg og en nabo til som bekjemper de. Vi bor på landet, og det er få som bryr seg noe særlig dessverre.
   På tre turer og kvelden har jeg snart tatt 1000 stykker 😳

   Slett
 13. Tänker tvärtom att sommaren har varit lång och fantastisk men jag kommer ihåg somrarna förr som relativt regniga och framförallt svala. Här är det långt från genomvattnat fortfarande..

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alt er jo ut i fra hvor en bor så klart! Etter mai har det vært mye fint vær ja. Mange somre var kjølige og regnfulle ja, fpr det husker jeg også at de var. Får håpe at du får noe mer regn snart. Her regner det litt nesten hver dag, og det er enormt med snegler etter regnet.

   Klem, Marit

   Slett