fredag 20. august 2021

Det går da fremover...

 I går ble mannen  ferdig med å støpe grunnmuren til drivhuset. Hvis han rekker det innen drivhuset kommer så skal han legge heller på gulvet inne i drivhuset, eller så gjør han det etterpå. 


I går var det et nydelig vær her med sol og 22 grader. Det er perfekt arbeidstemperatur synes jeg :)

Jeg ble ferdig med å fjerne gresstorv i det nye bedet, så nå kan jeg begynne å flytte planter dit. Det står en stor hengealm ved siden av bedet, og rundt den var det mye leire. Den har jeg fjernet, for leire har jeg fått mer en nok av her. 


Her sees noen av de nye heuchera og solhatter som også skal opp i bedet. De hadde 30% rabatt på det lokale gartneriet, og jeg fant også noen på matbutikken etterpå som var enda billigere. De var veldig fine alle sammen, men uten navn så klart. 

Endelig ferdig med å fjerne gress. Jeg er på langt nær ferdig med bedet, men det er en god begynnelse :)

Hengealmen/Ulmus glabra 'Pendula' har blitt frisert mens  jeg har holdt på her. Den hadde greiner som var dobbelt så lange, men nå har den fått en sensommerklipp :)
Båndet som sitter på nederst er noe som kalles for stammebeskyttelse. Det er ment til å sette på nederst stammen på unge trær så ikke musene skal gnage på barken. Dette er et gammelt tre med hard bark, men jeg oppdaget for et par år siden at nabokatten brukte stammen som klorestokk.
Etter at jeg satte på den ble kloringen borte :)

Jeg skal flytte både iriser, solhatter og hestemynte/monarda fra de gamle bedene. De nye heuchera skal også plantes der. Så det nye bedet blir nok veldig hurtig fylt opp.

Jeg tar med et bilde av Zfinx som ligger i kattestativet. Han blir 10 år  nå i høst, så han begynnet å bli en voksen katt :)
 Jeg har hatt katter siden jeg var seks år gammel, og det kommer jeg til å fortsette med. Har hatt to hunder også og flere chinchilla, så det er ikke bare katter vi har hatt. 

God helg/weekend!

38 kommentarer:

 1. Så flott det blir! Ser ut som bedet kommer til å bli fullt nok ;-). Flott katt! - min blir 10 år neste vår. Det er så hyggelig med katt, også gjør den jo nytte med å holde litt kontroll på mus og jordrottebestanden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, jeg tror at det blir stapp fullt med en gang ;)
   Mine to er innekatter, så de gjør ikke så mye nytte for seg sånn sett. Det er mere kos og selskap som jeg setter så stor pris på med de :)
   Etter at vi skiftet kledning på huset så ble det satt på musebånd langs kantene, og etter det har det ikke kommet inn en mus her.

   Slett
 2. Imponert over hageinnsatsen din jeg. I dag skal jeg hjem fra ferie så det blir spennende å se forandringene i drivhuset i morgen tidlig. Håper datteren har husket å vanne denne uka. Det er kjekt med katter så det holder seg forholdsvis musefritt. Jeg har tre og det ser ut som de klarer den jobben bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det blir nok spennende. Det er alltid mye nytt å se på når en kommer hjem fra ferie. Mine er innekatter, men de gjør nytten som selskapskatter :)

   Slett
 3. Kære Marit
  Det lyder som det dejligste havevejr. Her er det koldt, overskyet og blæsende, men de lover bedre igen om nogle dage.
  Det bliver et smukt sensommerbed, du får lavet, og hvor dejligt med en masse billige blomster :-)
  Smart med båndet mod katteklør, det skal jeg huske, når nabokattene ødelægger mine træer. Det er heldigvis nogle år siden, men man ved aldrig, hvornår de begynder igen.
  God weekend til dig også.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Ja, på dagen i går var det helt nydelig å være ute, men i dag tidlig var det kun 7 grader. Høsten nærmer seg her dessverre.
   Jeg tror at bedet skal bli bra med både gamle og nye blomster :)
   Det har vært veldig effektivt mot kloring på stammen, så den lar jeg bare være der selv om den ikke er så pen å se på :)
   Tusen takk.

   Slett
 4. Hei Marit

  Det fundament ser rigtig godt ud - det er bare så vigtigt for drivhuse at sådan noget er i orden!
  Du må hygge med flytning af planter - vedbliver vejret at være så godt, så er det bare en fornøjelse:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det ser godt og solid ut, så jeg tror at det er bra. Det må være i orden ja. Jeg hentet to hengelerker hos sønnen i går som har stått i potter i tre år, og nå er de plantet i bakken her. Så nå skal jeg begynne på å flytte planter, og været er helt ok. Overskyet og 20 grader :)
   Det er veldig morsomt å flytte om på planter når en har et nytt bed å flytte de til :)

   Ha en deilig weekend

   Slett
 5. Hello Marit,
  Your are like the energizer bunny, always busy. Your garden and plants are beautiful, they will love their new spot. Your kitty is handsome! Take care, have a happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, I am. The summer is short here, and I must use the summertime. I have many things to do before the winter comes. Thank you.
   Take care you too, and have a great weekend!

   Slett
 6. The greenhouse looks like it is all squared off and perfect, Marit, so I am sad that we will not be seeing the Leaning Greenhouse of Norway! Boo hoo! Your energy levels must originate in places where few of us ever go! I think you will be doing this when you are eighty! I was interested to read of your pets. In an entire lifetime devoted to wildlife, with explorations in many corners of the globe, I have never had the slightest interest in having domestic pets. When I see the vet bills of some of my friends who are dog owners I am glad!

  SvarSlett
  Svar

  1. Haha, I don't belive a word you say! I'm happy that it is squared perfect for the greenhouse. I hope I will David, because the garden is a tresure for me. We are very different, because I love my domestic pets. I have been very lucky with my cats, and I have not got no big vet bills. I prefer to stay in my garden as often as I can

   Slett
 7. Hej Marit!
  Så långt ni kommit med grunden till växthuset och din nya rabatt. Så roligt att plantera nya växter. Den gula solhatten är riktigt fin. Heuchera är användbara över allt. Vi har haft en riktigt solig fin dag idag, annars har det mest regnat hela veckan.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, nå er grunnmuren ferdig. Ja, det er det beste jeg vet å gjøre ute i hagen. Ja, det er de for de passer inn overalt. Her er det veldig tørt for nå har det ikke regnet på lenge.
   God helg.

   Slett
 8. Det er et fint resultat, du har opnået ved at klippe hængeelmen tilbage.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes at den ble fin etter klippingen. Nå er det mer ryddig, og grenene vokser jo ut igjen 😊

   Slett
 9. Hej Marit
  Du har arbejdet hårdt, det bliver flot, sikken nogle planter du har anskaffet, solhatten er meget fin, sådan en kunne jeg også tænke mig. I har noget finere vejr hos jer i Norge.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det har vært hardt arbeide, men jeg har jo også holdt på i mange dager. Når jeg tar litt og litt så blir det ikke så tungt. Ja, de solhattene er så fine, og jeg er så glad for at jeg fant de. Ja, vi har bare fint vær nå, og det begynner å bli veldig tørt igjen. Det er ingen mellomting :)
   Klem

   Slett
 10. Jeg beundrer både din og din mands arbejdsindsats.
  Uanset hvor mange nye bede, du laver, bliver de vist hurtigt fyldt op. Det ser spændende ud med de nye Heuchera og solhatte, det var gode køb.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er helt sant 😊
   De er gode kjøp ja, og jeg gleder meg til å plante de.

   Slett
 11. Det blir spennende å se ditt nye drivhus, det er god fremdrift. Nytt bed med heuchera og solhatt blir det plass til enda flere planter. Fint bilde av pusen.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende når det kommer opp. Det blir nok mange bilder av det når det kommer opp.
   Det blir plass til mange planter der ja. Tusen takk.

   Ha en fin dag!

   Slett
 12. I arbejder vel nok hårdt begge to, og det skal nok blive fint altsammen! Spændende at se det nye drivhus rejse sig fra grunden, og spændende med et helt nyt bed i haven. Du har vist allerede planter nok, og måske bliver der brug for en udvidelse helt fra starten, men det lyder som et fint høstbed er på vej!
  Smart bånd du sætter på dine træer.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir nok bra til slutt. Det blir veldig spennebde ja! Det nye bedet er påbegynt i går, og jeg har veldig mange planter som skal flyttes dit. Det skal du ikke se helt bort i fra ;)
   Ja, de båndene er så smarte. Den barken på det treet er helt perfekt å klore på for en katt. Etter at jeg satte på det båndet har katten til naboen sluttet å klore der :)

   Slett
 13. Det är så roligt att följa hur växthuset växer fram liksom din nya fina rabatt. Växterna som står och väntar på att få planteras är fantastiskt vackra. Fantastiskt också att du kan hitta så fina växter i mataffären.
  Jag tror jag sagt det förut men jag tycker att fina Zfinx är lik vår Lucy. Dom har precis samma färg. Han ser så majestätisk ut där han ligger. Det är härligt med djur.
  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar

  1. Det var hyggelig å høre, Anita! Ja, det er så spennende, og i løpet av høsten blir det satt opp. Da kommer det nok mange bilder av det :)
   Jeg begynte å flytte noen planter i går, og skal fortsette i dag. Ja, de er vakre, og jeg fikk nesten sjokk mår jeg så de på matbutikken. Det er som du sier fantastisk at en kan finne sånne planter der.
   Ja, de har akkurat samme farge, og det er en vakker farge på dyr :)
   Ja, det er så herlig med dyr. Det eneste som er så trist er når de dør. Det venner jeg meg aldri til, for en blir jo så utrolig glad i de.

   Ønsker deg også en fin helg!
   Klem, Marit

   Slett
 14. Så flinke og flittige dere er! Her skjer det mye! Og for en skjønn katt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, vi prøver å være det :)
   Ja, han er en skjønn katt på alle måter :)

   Slett
 15. Det kommer att bli såååå fint! Härligt att få följa projektet :) Sötaste Zfinx också...
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir nok bra til slutt. Tusen takk :)
   Klem fra Marit

   Slett
 16. Very nice. I like Your Zfinx !

  SvarSlett
 17. Härligt att projekten går framåt både med växthus och rabatt. Och visst är det en fröjd att ha en ny rabatt att flytta växter till. Jag kanske har läst men glömt - ska ni sätta upp växthuset i höst också? Plantorna som väntar ser rejäla och välmående ut. Jag har sett att Heuchera alltid är snyggare på hösten än på våren.

  Ljungen jag visade borde klara sig utmärkt hos dig. Calluna vulgaris är härdig i hela Sverige. Men mycket av ljungen vi kan köpa på hösten är sorter som är drivna för höstprydnad och inte mer. Det är många som är fleråriga men inte härdiga här. Hela Garden Girl-serien, i Sverige kallas de knoppljung, är oftast uttorkad i februari - mars.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt at både det ene og andre prosjektet går fremover. Jeg begynner å innse at bedet ikke er stort nok. Så jeg har fortsatt et problem der ;)
   Da har de jo hatt en lang sesong å vokse på, så det er nok derfor de er så fine på høsten.
   Ja, drivhuset skal settes opp i høst, det er i hvertfall det som er planen.

   Ja, den burde jo det, men som du sier så er flere av de som har lever kort tid. Jeg ser på de omtrent som med sommerblomster, og kaster de når de ikke er så fine mer.

   Klem, Marit

   Slett
 18. Hej Marit,

  Vilka projekt ni tar er för. Kul att få följa hur nya växthuset tar form, det kommer bli toppen. Den nya planteringsytan kommer du snart ha fyllt med alla fina växter, vilken lycka att hitta dem på rea.
  Håller med om att temperaturen nu är som gjord för att arbeta i trädgården och efter lång paus pga värmen har en del småprojekt startats även hos mig.

  Ha en fin vecka. Ulrika  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, det er et stort prosjekt vi holder på med nå. Det blir nok bra når det blir ferdig. Ja, det å finne planter på salg er helt topp.
   Det er helt sikkert , for når det er 30 grader fungerer ikke jeg. Så det er veldig behagelig sånn som det er nå med rundt 20 grader.

   Ha en fin uke.

   Slett

Innendørs blomstring er gull verdt nå...

 Nå har vi hatt Sibirkulde i over en uke, og det har vært helt nede i - 16 i tre netter på rad. Nå har det begynt å snø litt ute, og det er ...