mandag 30. august 2021

En stor sorg og en ny glede...

 Dette er ikke hagerelatert. På torsdag ble vår elskede katt Zfinx akutt syk, og vi tok han til vetrinær. Han hadde fått sukkersyke/diabetes og han feilte ellers ikke noe annet. Likevel døde han natt til lørdag. Sorgen er ubeskrivelig. Han ville blitt ti år i oktober, men det ble han dessverre ikke. Så jeg er helt i sjokk, for jeg er veldig glad i dyrene mine. Men et liv med bare en katt er utenkelig, for Felix (vår gjenlevende katt) savner han enormt. Han mjauer og leter etter han, og det er hjerteskjærende å høre på. Så vi skal få en ny kattunge, men vi venter i minst en uke. Felix skal få 100% oppmerksomhet i mellomtiden. Jeg jobbet som en gal både på lørdag og i går i hagen. Jeg måtte ha noe annet å tenke på rett og slett. Han ble begravet i hagen, og jeg har pyntet graven hans med heuchera som nesten hadde samme farger som han og lilla lyng. Jeg kunne ha vannet hele hagen med tårer, og det går nok lang tid før jeg kommer over tapet av han. Men en ny kattunge vil gi huset nytt liv, og livet må gå videre. Det skjer så mye grusomt i verden, og tap av en katt er jo en bagatell i den sammenhengen. Likevel er dyrene mine så viktig for meg, og i min lille verden betyr de uendelig mye.

Hvil i fred kjære Zfinx.

36 kommentarer:

 1. Hej Marit!
  Förstår att han betydde mycket för dig och din familj.
  Skickar en varm kram / Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, han betydde veldig mye for oss. Tusen takk.
   Ha det godt.

   Slett
 2. Kondolerer med Zfinx, bare en katt er heller ikke noe jeg har i mitt ordforråd. De kryper inn i hjertet ditt om de har to eller fire bein. En katt er utrolig mye mer enn en katt. Det er helt klart lov å sørge like mye over en slik kamerat som over en hvilken som helst annen venn. Føler med deg og familien Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, de kryper inn der, og kommer aldri ut igjen. Bare en katt er det verste uttrykket jeg vet om...
   Ja, de har sine egne personligheter, og sorgen er nesten ikke til å bære.
   Takk for dine gode ord, Lillian.

   Slett
 3. Kære Marit, det gør mig meget ondt, at I har mistet Zfinx. Det er frygteligt at mistet et elsket kæledyr. Hvor er det godt, at I får en ny kat hurtigt. Da vi mistede Sofus, fik vi også hurtigt Hannibal i løbet af få dage.
  Klem <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Gitte,
   Tusen takk for din omtanke. Ja, du vet alt om det, og det hjelper faktisk å få en nytt dyr midt oppe i sorgen.
   Klem ❤

   Slett
 4. Nej men Marit, så otroligt ledsen jag blir. Finaste, finaste Zfinx, hur kunde det gå så fort. Men du får tänka på vilket fint liv han haft hos er. Jag förstår dig så väl att du sörjer, våra kära husdjur blir ju verkligen familjemedlemmar. Och stackars Felix som letar efter honom. Det blir nog bra med en lite kattunge så småningom ...

  Varma kramar till dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Så klart du også blir trist. Det er ikke til å forstå nei, og han må ha skjult sykdommen godt, for vi oppdaget ikke det før det da var for sent.
   Ja, jeg vet at han hadde et veldig godt liv her, og jeg trøster meg med det. De blir som et familiemedlem ja. Det er hjerteskjærende å høre på det, for han jo ingen mulighet til å forstå hvorfor han plutselig er borte.
   Ja, det blir nok bra for oss alle.

   Varm klem til deg også!

   Slett
 5. Kære Marit
  Ja det er altid meget trist at miste et kært dyr, det varer længen, inden man kommer over det og savnet. Men en ny skal der til, når man er vant til at have to.
  Føler med dig <3
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Ja, det er veldig trist å miste et kjært dyr, og det tar lang tid å komme over det. Ja, og det er også godt for han som plutselig er alene her.
   Tusen takk ❤
   Klem

   Slett
 6. Kære Marit
  Det gør mig så ondt at høre. Det er forfærdeligt at miste en ven, man har holdt af, og det er vores kæledyr jo. Du vil aldrig glemme ham, det ved jeg.
  Og stakkels lille Felix. Det bliver godt for jer alle, at der kommer en ny kat om et stykke tid.
  Klem fra Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Tusen takk. Det er helt forferdelig ja, og vi blir jo så glad i de. Nei, det går ikke an å glemme han. Ja, stakkars han, for han forstår jo ikke hva som har hendt her. Ja, det tror jeg blir godt for alle.
   Klem fra Marit

   Slett
 7. Hello Marit,
  I am so sorry for the loss of your dear Zfinx. It is so hard losing a family pet, he will be missed. I hope Felix and a new kitty will bring you all some comfort. HUGS, take care!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, it's so hard to loose them. Yes, I hope they will get along well after a time, and I'm sure it will give me some comfort.
   Take care you too.
   Hugs

   Slett
 8. Å, det er så grusomt når kjæledyrene våre dør :(
  Klem

  SvarSlett
 9. We all feel your loss, Marit. I will keep you in my thoughts.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you David, and thank you for your kind words.

   Slett
 10. Det var veldig trist å høre, Marit, man blir så utrolig glad i dyrene..
  Godt å ha en hage da..
  Det blir ikke så mye blogging på meg lengre, har laget instagramprofil. Følger deg der, men ser det er lenge siden du har vært aktiv?
  God klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ida. Ja, en blir så utrolig glad i de. Jeg er veldig glad for å ha en hage nå ja, for den er rene terapien.
   Så trist at du har nesten sluttet å blogge da! Jeg var på instagram i en kort periode, men blogging passer meg mye bedre. Så det er lenge siden jeg var aktiv der ja.
   Klem fra Marit

   Slett
 11. Hei Marit! Det er så usigelig trist når man mister et dyr. Man blir så bundet til dem. Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja, det er så trist, og savnet er så enormt stort. Det er helt sikkert at en blir.
   Klem, Marit

   Slett
 12. Hoi Marit, heel veel sterkte met het verlies van je kat Zfinx. Een huisdier hoort bij je gezin dus je mist ze dan als ze er niet meer zijn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Caroline,

   Yes, we love our pets very much, and we miss them terribly when they die.

   Slett
 13. Så trist, ikke mindst for Felix.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig trist, og spesielt for han. Han forstår jo ikke hvorfor han andre plutelig ble borte.

   Slett
 14. Det var leit å lese at Zfinx ikke er mer, for deg et stort savn.

  Har problem med e-posten min for tiden og skriver adressen i et annet innlegg fra deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er et stort savn.

   Ok, da skal jeg se etter det.

   Ha en fin dag.

   Slett
 15. Hei Marit.
  Føler så med deg. En blir så glad i de. Godt at du har hagen.
  God tirsdag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Tusen takk. Ja, en blir veldig glad i disse dyrene. Det er godt å ha den nå ja.
   Ha en fin kveld.

   Slett
 16. So sorry to hear this heartbreaking news, Marit.

  Sending you lots of hugs.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much, Veronica.

   Sending you a lot of hugs back.

   Slett
 17. Hei Marit,

  Trist å høre om katten din. Vi er dessverre redd vår katt også er død da den har vært vekke i fem døgn, noe som aldri har skjedd før. Vi har etterlyst ham og jeg har ringt alle dyreklinikkene i omegnen men det er dessverre ikke noe nytt. Det verste er i grunnen å ikke vite hva som har skjedd ham.

  Vi har bestemt oss for ikke å få oss noen ny katt, men det spørs vel om vi klarer å la være. Det er jo så utrolig mye selskap i en katt :-))

  Trøsteklem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit,

   Ja, det er så trist. Huff, det var da også så leit å høre. Det er grusomt å ikke vite ja, og det har jeg også opplevd noen ganger.

   Det spørs om dere klarer det da :)
   De gir så mye glede og selskap ja.

   Slett
 18. Så tråkigt för er - förstår att ni saknar honom. Men kanske ändå skönt att det åtminstone går snabbt och utan lidande när djuren blir sjuka.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var helt forferdelig å oppleve det. Ja, det er helt sant, for det er jo også helt fryktelig når dyrene er syke og lider. Han slapp i det minste det.

   Klem, Marit

   Slett