søndag 22. august 2021

Se hva jeg fant, og en ny minihekk...

 Jeg har som vanlig planter stående litt her og der, og derfor er det ganske ofte at jeg ikke får med meg hva som skjer med de. Her om dagen fant jeg disse med flere knopper :)


Disse kjøpte jeg i fjor høst, og de fikk lus i vinter. De har kommet seg fint etter det, og nå er det flere knopper på vei!

Se på denne flotte blomstringen!

Yngste sønnen har kjøpt seg nytt hus, og fra før hadde han to hengelerker/ Larix kaempferi 'Pendula' som sto i store potter. De ble jo jeg veldig glad for å overta, men det var en forferdelig jobb å få de ut av pottene de var plantet i. 
Her fikk jeg selskap av nabokatten mens jeg holdt på ute med å plante de.

Jeg hadde en lerk der fra før som jeg fikk i gave til bursdagen min i fjor. Så nå har jeg laget en "eksklusiv" hekk der med tre hengelerker :)
De som hadde stått i potter var veldig tørre, så her måtte det vannes. Det er veldig tørt her nå, og det fine været bare fortsetter. Det er kjølig om natten, og i går natt var det kun 6,8 grader her. 

Jeg måtte støtte de opp med kraftige pinner, for de må få festet seg i bakken før jeg kan ta de bort. Her skal jeg dekke med duk og grus når jeg kommer så langt, men det blir nok ikke i år tror jeg. Nå skal jeg konsentrere meg om å grave opp planter og flytte de til det nye bedet. Jeg begynte med det på fredag, men det er mye jobb så det går sakte fremover. Samtidig henter jeg grus og legger duk på siden av det nye bedet, så det er minst fire ting jeg driver med på en gang. Men det er sånn jeg liker å holde på :)

34 kommentarer:

 1. Hej Marit
  Ja du er en travl dame :) fine lærketræer du der fik, det er svært at få noget ud af en potte, som har stået der længe. De står så fint der.
  Wow alle de cyklamen du fandt der, det var da lækkert.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, jeg er det når jeg orker. Det er ikke alltid jeg gjør det, men nå er det så fint vær her at jeg må få begynt på dette. Ja, de satt godt fast i røttene inne i potten, men jeg fikk hjelp av mannen så da kom de ut. Tusen takk.
   Ja, det var så morsomt å finne de i blomst.
   Klem

   Slett
 2. Hello,

  I like your new "hedge" of three pendants. They are pretty trees. I am looking forward to the cooler fall days. You do like to keep busy, a happy gardener. Take care, have a great day and a happy new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Thank you. Yes, they are very pretty, and I like them very much. Here it's very nice weather, but it's not so hot anymore. Yes, I'm a happy gardener.
   Take care you too, and have a great new week ahead!

   Slett
 3. What? It is only four things you are doing at once? You are slacking off, you bad girl! Take good care of those larches, they are wonderful trees. Be sure to give us a progress report from time to time. Hugs from Ontario.

  SvarSlett
  Svar
  1. No, I think I'm doing five things at once David, so I'm not slacking off at all! ;)
   I will do so, beacause I'm very fond of larches. Oh yes, I will give you progress reports.
   Hugs from Norway.

   Slett
 4. Hej Marit!
  Vilken trevlig överraskning med alla cyklamen. Temperaturen är svalare här med, känns som att hösten har kommit. Träden ser riktigt fina ut.
  Ha en skön söndag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det det var en fin overaskelse å finne alle de i blomst. Det er nok høsten som har kommet ja.
   Tusen takk.
   Ha en fin søndag du også!

   Slett
 5. Kære Marit
  Hvor er det en god ide at sætte lærketræerne på stribe. Jeg tror, det bliver virkelig effektfuldt. Det glæder jeg mig til at gense på et senere tidspunkt.
  Dine alpevioler trives tydeligvis hos dig.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Ja, det var et god idé, og den eneste løsningen som var mulig der. Du får helt sikkert se de igjen ved en senere anledning :)
   Det må de gjøre, for jeg ble helt sjokkert over den flotte blomstringen.

   Slett
 6. Wow Stokke om på trær er en krevende jobb. Jo eldre de er desto mer krafser de sec fast.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var krevende, for de satt bom fast i den store potten som de sto i.

   Slett
 7. Hei Marit

  Lækre Cyclamen du har, morsomt at det er egen avl.
  Stort arbejde du ellers er igang med!
  Flot flot med de 3 hængelærke - de ser ud til at være podede, forhåbentlig på en stamme der ikke laver vildskud;)

  Ha en dejlig søndag aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Tusen takk. Ja, det er jo morsomt å så frø og få de i blomst. Ja, det har utviklet seg til noe som bare blir større og større. Bedet jeg har laget er ikke stort nok, så nå må jeg finne på en nødløsning ;)
   Alle tre er podet ja, og de setter ikke rotskudd eller blir høyere. De er veldig flotte planter som også kan passe for mindre hager.

   Ha en deilig aften

   Slett
 8. Fina cyclamen som du hittade. Jag tror jag ska gå ur sällskapet. Det har ingen större mening sen UK lämnade EU. Jag har sett en supersnygg häck baserad på lärk men inte häng. De hade satt de ganska tätt och sedan lett ut grenarna helt vågrätt åt sidorna. Sen klipptes den smal. Och den bilden bär jag med mig.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har fått frø gjemt inne i medlemsbladet, men var altså i fjor. Det er ikke godt å si hvordan det blir i år. Jeg har uansett ikke tenk å bestille frø i år, for jeg gar så mange frøplanter fra i vinter da jeg sådde de. Lerk er nok ikke så ofte å se som hekk :)
   Den hørtes fin ut.

   Klem, Marit

   Slett
 9. Kjekt med knopper på Cyclamen allerede, gir løfter om snart blomstring. Fine Hengelerketrær som liten hekk.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå ser det ut til at det blir mange knopper på de fremover, og det er jo så gøy. Tusen takk.

   Ha en fin dag!

   Slett
 10. Herlig overraskelse og en flot og anderledes ny hæk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var så herlig å se at de plutselig sto der og blomstret. Den hekken er det nok ikke mange av rundt her 😄

   Slett
 11. Der er meget som lykkes når man arbejder dagligt med tingene. Fint dine alpevioler er blevet så flotte efter angrebet i vinter!
  Det nye staudebed glæder jeg mig til at se, og din hæk af hænge-lærk bliver også interessant at følge.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant, for da får en bedre flyt i tingene. Ja, de er blitt så fine etter luseangrepet. De har stått ute siden i april, og nå kommer de med blomster :)
   Du kommer garanteet til å se bilder av det!

   Slett
 12. Det var lekkert og lusefritt!
  Kjempestilig luksushekk.
  Ja, har inntrykk av at du liker å holde på med ting :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :)
   Ja, lusene er borte, og det er så gøy at de nå kommer med blomster. Ja, den ble så stilig, og det så jeg ikke før de var plantet. Det var litt sånn wow effekt på det :)
   Ja, når formen er god kan jeg holde på lenge, men det er også dager som jeg har mye smerter og de skriver jeg ikke om ;)

   Slett
 13. Sikke nogle flotte lærketræer du har fået, Marit, og dine alpevioler er bare så smukke. Her ser dem vi mest som julepotteplanter indendørs.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, de blomstrer jo naturlig fra nå og utover mot jul. Mine har stått ute fra april, og det er tredje gang de blomstrer nå :)
   Klem

   Slett
 14. Vilka otroligt vackra blad det är på cyklamen du "hittade" Marit. Det är kul när man ställer undan växter och nästan glömmer dom ... det kan bli glada (förhoppningsvis) överraskningar.
  Och så fina dom är hänglärkträden. Verkligen en exklusiv häck. Och grannens katt ser ju intresserad ut när det gäller trädgårdsarbete :)

  Önskar dig en fin måndag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Ja, de bladene er så pene, og det er i hovedsak derfor jeg har de. Blomstene er jo en bonus :)
   Ja, sånne overraskelser er så hyggelig å få. Ja, hekken er virkelig blitt eksklusiv nå. Hun er veldig en hyggelig katt, og er på besøk her hver dag :)

   Ha en fin kveld du også!
   Klem, Marit

   Slett
 15. Så fina Cyklamen du har och som blommar så fint och en del har otroligt vackra blad.Så exklusivt med så vackra träd till häck det kommer bli en riktigt fin inramning.Det är mysigt med kisse som vill vara med också.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, bladene på de er så fine. Hekken blir nok bra ja. Katten er så hyggelig å hilse på, og hun er her hver eneste dag på besøk.
   Ha det godt.

   Slett
 16. The larch trees are beautiful, Marit.

  Love your Alpine violets. How pretty!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica.
   Yes, they are so pretty.

   Slett
 17. Syklamen / Alpenveilchen din blomstrer allerede. Fin farge.
  Lerkene ser veldig edle ut ... Jeg ønsker deg lykke til med dem.
  Hilsen fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er i blomst allerede. Tusen takk.

   Slett