torsdag 1. april 2010

Vår i lufta

I hvertfall nesten... I går kom det snø her, men jeg regner med at det må være siste krampetrekning på vinteren. Det håper jeg i hvertfall...
Drivhuset er stapp fullt av frøplanter, og jeg må ta i bruk golvet for å få plass til alt. I fjor vår hadde jeg alle citrus, fuchsia, phormium og cordylineplantene i drivhuset, men sånn er det ikke i år. De får stå i kjelleren til det blir slutt på nattefrost, for jeg har ikke plass til de i år. Jeg har aldri hatt så mange frøplanter i drivhuset som jeg har i år. I går var jeg på toppen av alt på gartneriet og kjøpte stiklinger av pelargonia, bacopa og scaevola. Må jo i år også ha noen sommerblomster til verandakassene! Det ble ikke akkurat bedre plass i drivhuset etter det ;)

I går toppet jeg alle dahliaplantene mine, og satte toppene i jord. Det gjorde jeg i fjor også, og de var veldig lette å få til å rote seg. Må få plantet om blodbeger snart, for de begynner å vokse skikkelig nå. Det er det som er det største problemet i et drivhus. Alt en har sådd trenger plutselig større potter... Drivhuset er for lite på våren, det er helt sikkert!

4 kommentarer:

 1. Deilig vårtegn når drivhuset bugner da. Det er jo ikke SÅ lenge til vi kan begynne å sett ut eller?

  SvarSlett
 2. Turbolotte, hos deg går det sikkert bra snart, for der er det vel mildere om natta? Ja, det er et flott vårtegn at drivhuset bugner!

  SvarSlett
 3. Våren har kommet i drivhuset ditt i det minste! Så får vi bare håpe at vi ikke ser noe mer sne før i desember :) Herlig med så mange frøplanter, da har du jobben fremover med prikling. Jeg må prikle et par sorter nå snart, jeg har kun sommerblosmter og prydgress på planterommet i år.
  God påske Iris!

  SvarSlett
 4. Ninni, ja våren er i hvertfall innendørs! Prikling er det mest kjedelige med å så frø, men en må jo ta det med seg også. God påske til deg også! :)

  SvarSlett