torsdag 8. april 2010

Peoner i posten

I dag kom det pakke fra Litauen med 6 peoner i posten. Hyggelig med sånne pakker nå mens snøen ennå ligger på bakken. Ser frem til tiden med peoner i full blomst. Fikk plantet alle sammen i potter, og nå står de inne i drivhuset de også. Jeg kjøpte også en Hepatica 'Rubra Plena'. Altså fylt rosa blåveis, eller rosaveis som jeg også kaller de. Blå er de i hvertfall ikke ;)

Var også en tur på gartneriet og kjøpte flere stiklinger av sommerblomster i dag. Nå er drivhuset fylt til randen. Jeg kjøpte to store plastampler som jeg plantet blodbeger i den ene, og femtunge i den andre. Disse opptar liten plass, for de har jeg hengt opp under taket. Hvis det blir så varmt som de melder, så vurderer jeg å sette ut noen stauder til herding snart.
De hadde satt ned flere Campanula carpatica til 10 kr i dag, og to ble med hjem. Disse skal jeg få ned i bakken så fort det lar seg gjøre.

I morgen hvis det blir sol kommer de første krokusene til å springe ut. Da er det bare å finne frem fotoapparatet!

Så i går at de tulipanene med varigerte blader hadde fått noen bladtupper opp av jorda. Håper ikke at rådyrene oppdager disse!

8 kommentarer:

 1. Så koselig! Gleder meg til å høre hvordan de blomstrer! Jeg var nok litt offline da tråden om peonimport gikk på forumet.
  Men jeg må flytte noen av mine egne i år. Kremt!

  SvarSlett
 2. Det er så delig med vår :-)

  SvarSlett
 3. Anita, det lå link til denne importen på bloggen til Alexia. Det er ingen fellesimport, en inporterer selv :) Bare å betale med paypal. Litt for enkelt ;)
  En må bare kjøpe for 550 kr, og det er fort gjort, det skal jeg bare si...

  Tove, ja er det ikke herlig? Jeg kan ikke få sagt hvor deilig det er! Håper finværet når til alle i hele Norge :)

  SvarSlett
 4. Så spennende med nye peoner!
  Skulle ønske jeg hadde plass til haugevis av peoner:)
  Håper det blir riktig masse sol og varme så krokusene dine blomstrer i dag:D

  SvarSlett
 5. Det var nok en hyggelig pakke å få i hus tenker jeg :) Jeg er nesten glad jeg ikke har plass til mer i haven nå, det er så mye jeg har lyst på som jeg ikke hadde greid å stå i mot med steder å plante dem.

  Nå ligger våren og venter over tåken her, men det varer nok ikke lenge før den må vike for solvarmen. Gleeeder meg!! God helg med masse sol til deg Iris :))

  SvarSlett
 6. Næmmen, da må jeg nesten inn og titte når det blir roligere rundt meg. :lol:

  SvarSlett
 7. Marit, ja peoner er nydelige blomster. Sånne kan en nesten ikke få nok av ;)Krokusen blomstrer i dag ja!

  Ninni, ja det er snart så jeg ikke har plass til mer her jeg også, i hvertfall ikke sånn hagen er nå. Men jeg kan fortsatt lage nye bed, og da er det plass til flere planter ;)god helg og masse sol til deg også, Ninni!

  Anita,jeg la adressen i bloggen din!

  SvarSlett
 8. Og bestilling ble gjort! Sjekk bloggen! :)

  SvarSlett