fredag 16. april 2010

Mer peoner i posten

I går kom den siste bestillingen fra Estland til posthuset, og de er nå plantet i potter. Har de enn så lenge i drivhuset for å få litt fart på de. I dag ringte peonmannen, og han skal jeg møte på søndag. Han tilbydde seg å kjøre plantene hit i steden for å sende de med posten. Da får han portopengene og det var jo en grei ordning. Peonene står i 5 liters potter, og jeg tror de kommer sikrere frem hvis han kjører de hit.

I dag har jeg møtt en hagegal dame fra vestlandet som jeg ble kjent med ved at jeg solgte henne noen hosta i fjor høst. Det har blitt endel mailer i løpet av et år, og i dag møttes vi for litt planteutveksling. Det var kjempehyggelig å treffe henne. Hun fikk med seg mange planter herfra, og jeg fikk liljeløk, en trepeon, en helleborus og blå poteter! Snakk om å være heldig. Nå lurer jeg bare på hvordan en dyrker poteter i bøtte? Jeg har lagt i drivhuset for forgroing, og har forstått at en kan dele de opp i biter bare de har et "øye". Har noen store murebøtter på 20 liter som jeg tenkte å dyrke de i. Har aldri dyrket poteter før, så her må jeg lese om emnet. Gode tips mottas med takk!

Nå er snart all snøen borte, men det ligger fortsatt noe snø på nordsiden av huset hvor takraset har gått. Så nå er det bare å sette i gang. Energien har ikke vært helt på topp i det siste, men må bare ta meg selv i nakken. Hagen skriker etter opprenskning. Det har bare vært så utrolig surt og kaldt de siste dagene, for det har vært iskald vind her. I kveld fyrer jeg i ovnen...
Håper på varmere vær i morgen. Uansett må jeg få kommet i gang. Kan noen sparke meg i gang?

Ha en fin helg alle sammen!

6 kommentarer:

 1. Eg har dyrka poteter i plastposar (bæreposar frå butikken ) og det går heilt fint.
  Hugs å klippe hol i hjørna på posane for drenering!
  Blanding av hagejord og kompostjord som du fyller posen halvveis med og set poteta i den. Seinare etter at potetene har spirt og vokse seg over plastnettet fyller du på med meir jord/kompost oppetter stenglane på planten til posen er full. Det vert som ei hypping av potetene.
  Om ein vil kan ein dekke plastposane slik at det ikkje kjem lys til frå sida er det fint å bruke plenklipp ( ein kan også dekke sidene med svart plast)

  Dette har eg gjort fleire gongar og fått fin avling i slike posar.
  Når potetene er klare er det bareå rive sund plasten så ligg potene der klar - du slepp å grave etter dei.

  SvarSlett
 2. Pioner får man jo aldri nok av. Det er så mange flotte, så man kan gå seg helt vill.
  Håper du koser deg i hagen og at våren er skikkelig på plass hos deg. Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlett
 3. Så moro! Hagen din kommer til å bli sååå lekker med alt det vakre du både har og skal plante der :)

  Er headerbildet ditt fra i år? Neiiii...det går jo ikke an :) Men nydelig var det! God helg, Marit!

  SvarSlett
 4. Takk for gode råd, hajal! Da skal jeg prøve meg på plastposedyrking tror jeg. Det hørtes ut som en lett metode :)

  SvarSlett
 5. Vivi, du har helt rett! Peoner får en ikke nok av. De er så fine synes jeg, og dufter gjør mange av de også. Våren begynner å komme på plass her. Håper den er det hos deg også!

  SvarSlett
 6. Ninni, jo bildet er tatt for en uke siden. Men det er jo litt juks da, for jeg kjøpte campanulaene for 10 kr på gartneriet. De har ikke vokst sånn her da. det hadde jo vært utrolig. Men de var så fine, og til 10 kr klarte jeg ikke å motstå de.

  SvarSlett