tirsdag 6. april 2010

Tidlig haging er ikke alltid så lurt...

...og spesielt ikke når en blir våt på beina. Etter min omtalte vassing gjennom snøen på leiting etter vårtegn, så klarte jeg å bli både våt og kald. Dette har resultert i en febril tilstand med sår hals og ørevondt. Sånn går det når gamle damer ikke enda har lært at våren kan være skummel... ;)
Så det har ikke blitt noe mer vassing i snøen på meg. Det har ikke smeltet mye i det siste heller, så det er lite nytt å melde fra utefronten.

Nå er drivhuset stapp fullt av alskens frøplanter, men jeg har et stort problem igjen. Jeg har nemlig ørten isbokser inne fulle av frøspirer som skulle vært priklet og satt ut i drivhuset. Jeg ønsker meg slutt på nattefrost slik at jeg kan sette ut alle staudespirene, men tør ikke det enda.
Vet ikke helt hvor pinglete sånne små frøspirer er, men er redd de kan ta skade av frost siden de bare har bodd inne i sitt korte liv. Noen som vet?

13 kommentarer:

 1. Næmmen! Hm... Undertegnende hadde heldigvis vett nok (?) til å komme meg raskt inn, skifte de våte sokkene etc. og varme meg under ullteppet etter den første inspeksjonsrunden i snøen. God bedring!

  SvarSlett
 2. God bedring! Mannfolket og jeg hadde en blomstrende forkjølelse først i påskeferien, men den blomstra heldigvis fort av.
  Jeg ville nok venta litt med å sette ut spirene. Har du ikke noen uoppvarma rom innomhus med ubrukte vinduskarmer?

  SvarSlett
 3. Det er fort gjort å pådra seg både det ene og det andre når man blir litt for ivrig i jakten på vårtegn, ja. Den ene dagen tror jeg at jeg skiftet bukser tre ganger etter å ha vært ute og blitt klissvåt.
  God bedring - nå kommer varmen, så nå må du bli frisk :-)

  SvarSlett
 4. Sånn kan det gå når en blir for ivrig. Håper det går fort over med både øreverk og sår hals.
  Jeg tror jeg ville ventet litt med å sette ut småspirene og bare prøvd å trykke de inn et sted hvor det er kjølig og lyst.
  Velkjent fenomen dette med plassproblem om våren, og ikke lærer vi heller. Ihvertfall er min hukommelse ang. dette veldig kort:)

  Ha en fin dag og god bedring.

  SvarSlett
 5. God bedring til deg, du har jo ikke tid til feber, nå !! Jeg tror nok også det er litt for tidlig å flytte spirene ut, men varmen er vel rundt hjørnet ?

  SvarSlett
 6. Uffda....jeg har heldigvis gummistøvler opp til kneet også som jeg bruker når det er så bløtt,di gammle har jeg klippet ned tilpasse høyde.......ble litt rusten selv etter første vårstellet men ser ut som det gikk over,verre var det med resten av kroppen og stølheten....måtte ut å gå en rask tur i går.Er bedre i dag det hjalp.
  God bedring.......

  SvarSlett
 7. Uff ja, slik kan det gå når man leiter etter våren. Men den kommer nok til deg også, og jeg håper forkjølelsen har gitt seg til da. Det kan jo ikke være så lenge før snøen er borte og alt er tørket opp. Og så kan vi gå barføtte i gresset. Tror du ikke? God bedring til deg.

  SvarSlett
 8. Neimen Marit da, så leit! Dette har man ikke tid til i disse tider, særlig ikke du med så mange frøplanter å ta hånd om. Håper du blir frisk før våren kommer! Det er visst håp om det til helgen, skal man tro værmeldingen? Godbedringklem

  SvarSlett
 9. Det er fort gjort å glemme seg bort når iveren etter å se etter vårtegn melder seg. Vi er jo så flinke til å passe de små så de ikke skal bli syke, men oss selv??? Jeg sier ikke mer for jeg vet akkurat hvordan det er med den saken!
  Håper inderlig du er frisk fortere enn svint for nå kommer varmen snart, iallfall håper jeg det:)
  Det er ikke rart at du har plassproblemer så mye som du har sådd, jeg skjønner bare ikke at du ikke har fått det problemet før :)))
  Håper du finner en plass til de små mens de venter på at nattefrosten skal forsvinne.
  Om du ikke har et egnet sted så kan du kanskje sette dem sammen på et brett og ta dem ut og inn til de klarer seg ute hele døgnet? Det er jo litt mer brysomt da.
  Hosta frøene mine som jeg sådde inne spirer nå:) Foreløpig er de bittesmå men jeg kan tydelig se antydning til grønt i pottene! De som jeg sådde ute i høst finner jeg ikke, så enten har jeg bare tenkt å så dem og tenkt så sterkt at jeg virkelig har trodd at jeg har sådd dem, eller så har de blitt godt gjemt et eller annet sted.

  Riktig god bedring!!!

  SvarSlett
 10. Så dumt at du ble syk. Du får pleie deg selv godt. God bedring
  :-)

  SvarSlett
 11. God bedring :-)

  Hilsen Mette

  SvarSlett
 12. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer. Dere er så oppmuntrende! Formen er litt bedre nå, så det går helt sikker over snart.

  Villrose, godt at du hadde vett nok da! ;)

  Berit, ja jeg venter nok litt til med å sette de små ut.

  Sigrid, godt å lese om at det ikke bare er meg som blir våt.

  Elsa, ja det er merkelig hvor lite en husker fra år til år :)

  Bjørg, nei tid til feber på denne tiden har jeg i hvertfall ikke.

  Else Marie, det er nok kjekt med lange gummistøvler ja. Må få kjøpt meg noen som er lange nok. De jeg har er alt for korte. God bedring med stølheten!

  Margrethe, ja vi får håpe at våren er rett rundt hjørnet. Ser frem til å gå barbeint uten å bli syk :)

  Ninni, sånt kommer når en minst trenger det. Det er meldt om varmere i fra helga ja! :)

  Marit, så artig med hostaspirene dine. Det skal bli moro å høre om det blir noe forskjell i mønsteret på bladene. De første jeg sådde er helt grønne, men håper på andre farger med de nye frøene jeg har sådd.
  Jeg orker nok ikke å flytte de ut og inn. Så jeg må omstable litt inne i drivhuset tror jeg, og håpe det blir noen ledige kroker!

  Tove, jeg skal pleie meg frisk ja. Har ikke tid til sånt nå ;)

  SvarSlett
 13. Loftsalget, takk for hyggelig kommentar fra deg også! :)

  SvarSlett