onsdag 7. april 2010

Krokus i sikte

Snøen smeltet såpass mye i løpet av natta, at en bar flekk avslørte noen bittesmå krokustopper i dag! Det er av de løkene jeg kjøpte i fra jensen, og det skal bli så morsomt å se de første blomstene når de en gang kommer frem. Jeg så at hele woodland 1 området var nå smeltet frem, og der plantet jeg utrolig mange aurikler i fjor. Gleder meg til tidlig blomstring av det også. I det hele tatt så går jeg bare rundt og ser etter vårtegn. Formen er mye bedre i dag heldigvis.

I drivhuset har jeg toppet flere Dahlia 'Bishop's Children, og har plantet alle toppene. Så i år blir det mange georginer her, det er helt sikkert. Jeg måtte jo gå på en bitteliten frøsmell da jeg fikk mail fra T&M om fri frakt i påskehelga. Da bestilte jeg noen doble georginer med mørkt bladverk. De kommer jeg ikke til å så før til neste vår, men det er greit å ha frøene i hus. Frøtulling tror jeg at jeg har blitt... ;)

I dag skal jeg bære ut i drivhuset alt av frøplanter som er her inne. Får bare ta gulvet i drivhuset i bruk. Nå melder de om mye varmere vær i fra lørdag, og da må det jo snart være slutt på nattefrost også (håper jeg)

I går så jeg rådyrspor i snøen igjen, men det er kun spor etter et dyr. Har heller ikke oppdaget noe beiting på trær eller busker så langt. Tror det ene dyret er å spiser brød som jeg legger ut til fuglene. Det har vært her i hele vinter, og synes vel det er greit med litt oppskjært brød da. Hadde egentlig tenkt å slutte med det nå, men så veldig mange fugler på bakken i dag som leita etter mat. Så da lagde jeg nye meiseboller i dag til de, for det er det en stund siden jeg har laget det. I dag var det masse svarttrost og pilefink her, og jeg hørte skogdua for første gang i år. Den sier huhu huhu hele tiden, og jeg blir fort lei av å høre på den. Men det er i hvertfall et sikkert vårtegn det også. Jeg begynner endelig å tro at vinteren er over for i år!

8 kommentarer:

 1. Godt å høre at du var bedre i dag:)
  De georginefrøene høres spennende ut. Jeg må kanskje ta meg en tur inn på sidene til T&M. Jeg har bestillt frø derfra for en del år siden, men jeg har jo ikke akkurat vært så flink til såing og sånt de siste åra. Kunne du tenke deg å skrive opp adr? Jeg går ut fra at de har en side på nett hvor man kan bestille og altså ikke bare fra katalog som jeg gjorde for "hundre" år siden.
  Forresten jeg kan vel kanskje finne den selv hvis jeg googler litt. Sier i fra om jeg ikke finner fram:)))

  SvarSlett
 2. Marit, hvis du ikke finner adressen, så er det
  http://www.thompson-morgan.com/
  De har både katalog og nettside hvor det er meget lett å bestille fra. Nesten litt for lett :)

  SvarSlett
 3. Så fint du føler deg bedre i dag :) Det hørtes så spennende ut med woodlandområdet ditt! Du er vel spent selv nå som det dukker frem fra sneen, det ble vel en del nytt der i fjor. Sikkert i år også!

  SvarSlett
 4. Ninni, ja det er alltid spennende på våren for å se hva som dukker opp. Jeg plantet masse nytt i fjor og sånn blir det sikkert i år også, som du påpekte. Skjønner ikke hvor du tar det fra... hihi

  SvarSlett
 5. Bra at du er bedre, vårforkjølelse er noe herk.
  Spennende å følge med på hva som spirer og har klart seg gjennom vinteren. Ekstra kjekt med det som skal blomstre for første gang.
  Får håpe rådyr og hjort kan finne mat andre steder enn i hagen nå som snøen forsvinner.
  Vi får håpe på at varselet om sol og varme fra helgen av slår til.

  SvarSlett
 6. Mariann, ja det er alltid spennende å se blomstring av noe en har plantet for første gang. Rådyr burde finne mat andre steder nå ja.
  Håper på sol og varme i hele landet fremover nå!

  SvarSlett
 7. Rådyr er en tin, andres katter er en annen ting, iallefall hos meg. De pleier å synes at mine bed er et utmerket sted å bruke som toalett !!!!!!!!!!!!!!!! Og det lukter PYTON. Nå er det jo så stille i hagen, siden jeg ikke kan komme meg ut, og to katter er stadig å se. Katter er ålreite dyr, men ikke i mine bed. Hyggelig med kommentarer fra deg, og ja, det er snøfritt hos meg nå. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 8. Hei, hei
  Det ligger en award til deg på bloggen min.

  Hilsen Mette

  SvarSlett