tirsdag 20. april 2010

Fremgang i bedene

I to dager nå har jeg kvinnet meg opp til å være ute i kulda og jobbe litt i hagen. I går fikk jeg tatt hele det store bedet under woodland 1 hvor det var fryktelig mye barnåler. Jeg fylte tre kjempestore trillebårer med topp på bare med løv og barnåler. Det står 8 halvstore furuer der og slipper ned utrolige mengder. Nå er det borte, og noen små løker har begynt å blomstre der. Hvite og blå scilla og noen blå klokker som jeg aldri husker navnet på. I følge jensen i går på hagegal så heter de Scilla luciliae. Da lærte jeg noe nytt, for jeg kjøpte de som Chionodoxa luciliae ;)

Etter at jeg ble ferdig der begynte jeg på det jeg kaller woodland 2. Det er det aller største hostabedet jeg har, og det er rett ved mange store ospetrær som slipper uante mengder med løv ned der hver høst. Jeg fortsatte der i dag, og ble helt ferdig i dobbel forstand. Jeg tror jeg kjørte vekk 7 trillebårer tilsammen med rusk og rask. Jeg har en stor skråning hvor jeg tipper dette, såd et blir sikkert fin jord der etterhvert. Da jeg var ferdig med det bedet i dag begynte det å snø. Lufta var helt hvit i en halvtime, men det la seg heldigvis ikke på bakken. I natt var det minus 3 her, så det er tydelig at vinteren er ikke helt over enda.

I ettermiddag kom sola tilbake og jeg gikk ut og tok bedene ved dammen. På våren må jeg si at jeg nesten angrer på at jeg lager stadig nye bed. Det blir så mye å gå på hver vår, men det er jo veldig hyggelig senere på sommeren når det blomstrer overalt.
Det er ca. 7 bed igjen å ordne i, og de er på maaaange meter. Jaja, det blir vel orden på de i år også! ;)

I går strødde jeg ut blodmel rundt de tulipanene som det er knopper på. Jeg håper rådyra tar det som et hint...

6 kommentarer:

 1. Det er utrolig at det snør nå i april - i allefall her hos oss. Heldigvis var det borte igjen ganske fort, men bakken ble helt hvit.

  For en jobb du har gjort, jeg forstår godt at du var sliten!
  Men så blir det sikkert en god belønning når alt er ferdig og blomstene står der og strutter av takknemlighet:)
  Furuer gir masse rusk og rask gjennom hele året synes jeg. Her må det feies og sopes både titt og ofte under furuene, men om våren er detjo spesiellt mye.

  SvarSlett
 2. Flink du! Pass litt på helsa di underveis, vil du? Rusket ligger der sikkert en dag eller fem til!
  Men det er da deilig å holde på også, med å hjelpe fram våren.

  SvarSlett
 3. Du har en stor eiendom å ta deg av, jeg er glad min er så liten selv om jeg gjerne skule hatt mer plass til alle ønskeplantene mine... Men når alt står der ferdig renset og det begynner å gro og blosmtre, får du desto mer å glede deg over :) Gleder meg til bilder av de nye bedene dine!

  I dag kom vinteren hit også, vi har vært forskånet for sne nå i det siste. Men det ga seg igjen i løpet av kort tid. Jeg ønsket meg regn, det er knusktørt her, så kommer det ikke nedbør av omfang må jeg frem med vanneren denne uken.

  SvarSlett
 4. Marit, ja det er jo ikke akkurat sånt vær en ønsker seg nå.

  Jobben er ikke ferdig, men er i hvertfall kommet godt i gang. Furuer er flotte trær, men jeg er litt lei av de innimellom. Det blir altfor mye rask av dem.

  SvarSlett
 5. Berit, ja jeg prøver å passe på helsa også underveis. Det er derfor det tar såpass lang tid å bli ferdig. Jeg tror det er fornuftig. Verden går ikke under om det blir liggende der en stund til ;)Våren trenger hjelp i fra oven nå, i form av varme!

  SvarSlett
 6. Ninni, ja to mål er i overkant av hva som en ønskelig å rense opp i på våren. Men det er bare å ta tiden til hjelp. Jeg skal i gang med å endre noen bed som er der fra før som jeg ikke er helt fornøyd med. Så det kommer nok noen bilder senere.

  Det har snødd her i dag også, men det er bare bittelitt som kommer ned. Jeg hadde frem vannslangen her en dag og vannet i et bed jeg var ferdig med. Det var knusktørt der! Så vi trenger litt regn ja.

  SvarSlett