mandag 12. april 2010

Planter på luftetur

I dag har det vært hele 16 grader her! Siden det var så nydelig vær i dag, så tok jeg ut alle staudene som jeg har sådd. Det var ikke så rent lite, men det var sikkert ok for plantene å få litt frisk luft. Jeg satte alle i skyggen, men måtte flytte litt på de ettersom sola kom på de etter en stund. Det gikk helt fint, og jeg plantet til og med ut fem stokkroser i et bed. Snakk om å være optimist... Jeg har dekket de til, så jeg tror de klarer seg.

Jeg pottet om alle tomat og agurk plantene, og begynte på å potte om alle dahlia plantene. Tror jeg har over 40 stk., så jeg ble ikke ferdig. Gikk tom for jord, og må nok fortsette i morgen.

Jeg har flere pelargonia som også må pottes om, og jeg skjønner hvorfor det blir trangt i drivhuset, ja...

I forrige uke kom peoner fra Litauen, og her er listen:

'Sorbet'
'Mme' Calot'
'Solfatare'
'Nadia'
'Mons Martin Cahuzac'
'Mme. Leonie Calot'

Siden jeg ble så fornøyd med peonene så ble det bestil noen flere:

'La Tulipe'
'Solange'
'Kreiser Aurora'
'Princess Juliana'
'Nezhnyj'
'Jubilejnyj'

Nå er det bare å pønske ut hvor de skal stå...

8 kommentarer:

 1. Godt du har litt plass å ta av, tipper det blir mindre plen etterhvert !!!! Ha nok en fin vårdag.

  SvarSlett
 2. Oj, har du allrede plantet ut! Mine frøplanter er bittesmå enda og langt fra klare for utelivet. Har så vidt begynt å prikle jeg. Det er jo så fristende å sette i agng ute, men vi har fremdeles nattefrost og rimete biler om morgenen, så jeg tør ikke riktig enda. Når du dekker til går det sikkert bra :) Jeg så forresten i et tidligere innlegg at stokkrosen fra meg har fått ny vekst! Så moro :) Kos deg masse i vårvarmen :)

  SvarSlett
 3. Av de 12 du bestilte, er det bare Solange vi har felles! :)
  Gleder meg til pakka kommer.

  SvarSlett
 4. Alexia, jeg holder deg ansvarlig! ;))))

  SvarSlett
 5. Bjørg, plassen minker for hver bestilling jeg gjør. Må nok snart besinne meg...

  SvarSlett
 6. Ninni, ja jeg har gjort det allerede, og det har gått fint så langt. I natt var det ikke frost her, men det er det meldt om i natt. Satte plasthetter fra undervanningbrett over de, og er spent på nattens temeratur.
  Stokkrosen fra deg har nye skudd nede ved rota, såd et ser veldig bra ut. Disse som jeg har plantet ut er maken til de jeg fikk av deg i fjor. Er så spent på blomstringen på de!

  SvarSlett
 7. Anita, da skal det bli morsomt å sammenligne bilder når de en gang blomstrer. Artig at vi har bestilt så forskjellig :)

  SvarSlett