mandag 19. april 2010

Mer snø?

I går møtte jeg peonmannen for å motta 3 kjempestore potter som var fulle av rosa skudd. Akkurat da kom det en snøbyge her, så det var helt hvitt i lufta. I dag leste jeg på yr at på tirsdag kunne bli lokalt vanskelige kjøreforhold sør på østlandet pga. snøfall.
I går kveld måtte jeg skru ovnen opp i drivhuset, for det var minus 2 på kvelden. I natt melder de om minus 4 her, så det skulle ikke forundre meg om det kom mer snø, nei...
Jeg nekter, jeg vil ikke ha det sånn nå. Jeg håper yr tar grundig feil...

Tilbake til peonene jeg hentet i går. De heter:

'Cheddar Gold'
'Norma Volz'
'Tourangelle'

Nå har jeg tilsammen 15 potter med peoner i drivhuset + en trepeon, så nå får det være nok.
Bare det hadde blitt litt varmere ute, så en hadde orket å gjøre noe. I går blåste det så surt og kaldt her, at jeg bare orket å gjøre klart et bed.

Jeg så at flere av irisene jeg plantet i sumpbedet rudt dammen så veldig råtne ut. Kanskje det ble for vått? Jeg plantet heuchera på samme sted, og de så like fine ut. Merkelig...

Jeg så også i går at Heuchera 'Caramel' hadde så vidt overlevd vinteren. Den har jeg prøvd to ganger før, så den kommer jeg ikke til å kjøpe igjen. Den klarer seg ikke her tydligvis.

Ellers så ser det meste ut til å klart seg fint i vinter til tross for streng kulde. Jeg kjøpte en magnolia i fjor med to merkelapper på. Så jeg er veldig spent på fargen på blomsten, for da blir det lettere å identifisere hvem det er.

16 kommentarer:

 1. Flotte peoner du har fått tak i - jeg likte spesielt Norma. Det kan virke som at peoner har fått sin renessanse, og godt er det. Jeg gleder meg stort til årets blomstring. I fjor hadde jeg vel 5 blomster på like mange sorter. Håper på ny rekord i år.

  SvarSlett
 2. Det er faktisk fare for at det kan komme litt snø her også, vi får trøste oss med at den i hvertfall ikke blir liggende lenge... Heuchera 'Caramel' har jeg også gitt opp, det er en elendig plante, tror knapt den tåler å dyrkes i drivhus. Hvordan så "rødveisene" fra Latvia ut, var de blomsterstore?

  SvarSlett
 3. Flotte peoner du har kjøpt deg.
  Her fikk vi masse snø i helga, nå er det rene påskestemningen ute.
  Heuchera "Caramel" har jeg også gitt opp.

  SvarSlett
 4. Flotte peoner! Forstår fascinasjonen, men har klart å styre unna dem. Hittil, da, hehe!

  Er caramel så sart, altså? Da åker den ut av ønskelista mi!

  Vi hadde litt snø i går, men den forsvant fort. Sier som en venn av meg: I valget mellom yr og virkeligheten velger jeg virkeligheten! ;)

  SvarSlett
 5. kor kjøper du peonene frå?

  SvarSlett
 6. Nydelige peoner du har skaffet deg! Jeg har selv kjøpt to peoner i år, “Duchesse De`Nemours” og “Sara Bernhardt”! Gleder meg ti lå plante de ut! Men siden det er nysnø i hagen nå, så blir det ikke plantet noe ennå....
  Lengter etter vår!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. H.'Caramel' og 'Creme Brulee' klarer ikke vinteren her heller. Det er et eller annet med de gule typene, som gjør dem dårligere for norsk klima. Kanskje det er for mye gener fra en lite hardfør sort, som lager den gule fargen.
  'Marmelade' derimot, er kjempetøff.

  SvarSlett
 8. Det var flotte peoner!
  Alle sammen!
  Du har vel en ganske stor samling med peoner etter hvert?
  Håper dere slipper mer snø nå.

  SvarSlett
 9. smgj, ja det virker som peoner er mer populære hageplanter enn på lenge. Jeg har alltid likt peoner. De minner meg om hagen til mine besteforeldre. I fjor tror jeg at det var over 20 blomster her. Jeg har mange arvepeoner fra før også... ;)

  SvarSlett
 10. Bjørnar, hvis det er fare for at det kommer hos deg er det vel garantert at det kommer her :(
  H.'Caramel' er vanskelig ja. Den må være skapt for meget sydlige forhold. Rødveisene var helt ok, det var masse røtter. Alt var bare i en tugge, så jeg plantet alle i en potte. Nå vokser de som bare det, så det går nok an å dele de opp før en planter de.

  SvarSlett
 11. Elsa, ja jeg skjønte ut i fra bloggen din at dere hadde fått snø. Huttetu, det holder med vinter for denne gang synes jeg. Etter den kalde vinteren, så hadde det vært fint med en mild vår...

  SvarSlett
 12. Berit, bare vent, du blir nok hekta en gang du også. Nydelige blomster er de i hvertfall!
  'Caramel' kan du bare stryke ja. Den er ikke laget for nordiske forhold i hvertfall.

  virkeligheten er bedre ja, for der ser en hvordan været blir. Yr bare gjetter noen ganger ;)

  SvarSlett
 13. solfrid, jeg har bestilt peoner fra to steder:

  http://www.peonynursery.com/

  http://www.pionhagen.no/

  SvarSlett
 14. krepsemor, det er to nydelige peoner du har kjøpt deg! Jeg har begge to fra før, og jeg er spesiet glad i 'Sarah Bernhardt'. Den er så vakker!
  Det er litt tidlig å plante ut enda, ja. Huff, nysnø er ikke noe moro på denne tiden av året :(
  Ha en fin kvald du også!

  SvarSlett
 15. Sigrid, jeg har to andre som er gule og guloransje som klarer seg helt fint her. Den ene heter 'Citronella' og den andre heter 'Amber Waves'. Tror det må være noe eget med den 'Caramel', for den må være spesielt sart. Jeg kjøpte 'Marmelade' i fjor, og den har klart seg helt fint her i vinter.

  SvarSlett
 16. Marit, hvor mange jeg har vet jeg faktisk ikke, men det begynner å bli en hel del ;)
  Håper vi ikke får noe mer snø nå, ja.

  SvarSlett