søndag 5. juli 2009

Varmerekord

Etter dammen ble ferdig, så har jeg også vært helt ferdig i dobbel forstand. Den varmen som har vært her den siste uken kan jeg godt klare meg foruten. Fælt å klage på været som har vært, men det blir for ekstremt. I den siste uken har gradestokken ligget på 32-34 hver dag, og på fredag gikk den amok. Kl. 16.00 var det 36 grader her i en time, før den gikk ned til 34 igjen...
Det var rett og slett helt grusomt varmt. Sent på fredagskvelden ble det et skikkelig tordenvær her, men ingen skader heldigvis.

I går kjøpte vi ved av naboen, og jeg stablet en favn i 30 graders varme på ettermiddagen. Veden varmer mange ganger, ja ;-) Nå stabler mannen min en ny favn, og jeg tror at vi nå har nesten 6 favner med ved. Så mye har vi ikke hatt før, men vi klarte å brenne opp 5 i fjor. Fyringsesongen startet allerede i september, og varte i år helt til midten av mai.... Så å ha for mye ved bekymrer meg ikke i det hele tatt. Bare å ha for lite ;-)

Ha en flott søndag!

4 kommentarer:

 1. Det er riktige sydentilstander i sør-Norge f.t. Er det ikke litt godt også? Å få "fylt seg" med sol og varme før den lange, svarte vinteren setter inn, mener jeg? Skjønner at det kan føles tungt siden folk ikke er vant til det, ei heller er husene bygd for å holde varmen ute. Men et triks er å lære seg å ikke stresse. Gå sakte, jobbe sakte, ta alt med knusende ro. Slik gjør vi det her - og derfor kalles det også mañanaland.... :) "Det jeg ikke får gjort idag, gjør jeg... når det passer og når jeg gidder!".
  :)

  Ha en salig søndag!

  SvarSlett
 2. orchis, selvsagt er det godt med sol og varme. Det er jo en sånn sommer en lengter til om vinteren. Det er bare det at jeg savner en mellomting... ;-)

  Sånn varme som dette må jo ligne ganske mye på Portugal, og jeg forstår godt at en bare må gjøre alt i sitt eget tempo. Noe annet nytter jo ikke :-)

  SvarSlett
 3. Vi er nok ikke vant til den sterke varmen, selv om vi lengter etter den om vinteren.
  36 grader er likevel for mye, jeg er imponert over vedstabling i slik varme.
  Det må være tid for å dyppe tærne i fossen, vannet eller være i skyggen.

  Ønsker deg deg en fin hageuke med mer passende temperatur!

  SvarSlett
 4. Randine, nei vi er nok ikke tilpasset sånn varme vi som må fyre 8 mnd. i året...

  I dag har vi stablet resten i en mye bedre temperatur, kun 17 grader i dag.

  SvarSlett