onsdag 15. juli 2009

Mer jobb venter ved dammen

Starter med dagens bilde som er en lilje som blomstrer nå, og heter 'Madame Rosy' Kommer i fra Canada den også. For to år siden fikk jeg noen bulbiller av Torill på hagegal, og de står klare til å blomstre nå. Jeg er så spent på fargen på de!

I går var det opphold hele dagen (kryss i taket), og jeg fikk lagt steinkanten på dammen ferdig. Det gjenstår bare litt småpirk, men ellers er dammen så og si ferdig. Men jeg har fablet om å legge belegningstein inntil sumpsonen for å slippe å ha flere kanter å klippe med kantklipperen. Mannen hadde i går kjøpt en rest til meg til dette formål, og nå ligger ca 5 kvm. med belegningstein stablet opp i gården, og bare venter på å bli gravd ned. Dessverre så regner det så det spruter for øyeblikket, så det blir ikke med en gang jeg får begynt på dette. Når den jobben er ferdig, så skal jeg grave opp noen trær og flytte til dammen. Men da er det stopp. Jeg skal ikke begynne på noe mer i sommer.

Jeg har nemlig ørten bed som må lukes snarest, før de gror helt igjen. Ugrasset tar ikke ferie, og det gror spesielt godt nå etter så mye nedbør.

6 kommentarer:

 1. Himmel og hav for en arbeidskapasitet !! Dette så lekkert ut !!! Har hatt problemer med dataen, og har ikke vært inne og sett, men du verden, at du har orket i den varmen !!! Vannfallet så bare helt profft ut !! Gjerne flere bilder, fikk liksom ikke helt med meg om det er jordet mot ankomstveien, eller motsatt ??
  Og liljene dine er jo flotte. Ha en fin dag, og husk stolhaging !!

  SvarSlett
 2. Nydelig "Madam Rosy", skikkelig lekker dame.
  Flott at dammen snart er ferdig så du kan kose deg med litt luking.
  Ta en god pause og gled deg over alt du har fått gjort.

  Ps. håper tordenbygene holder seg unna deg!

  SvarSlett
 3. Bjørg, jeg hadde ikke orket dette hvis jeg ikke hadde hatt hjelp.
  Dette er på plenen når du kjører hit ja. Det passet best der for der var det naturlig fall. Vi fikk vel solstikk eller noe sånt i varmen tror jeg ;-)

  Jeg skal prøve å huske på å ta bilder i dag!

  Stolhaging er jeg ikke noe god på før på ettermiddagen ;-)

  SvarSlett
 4. Randine, ja og den madammen er enda flottere i virkligheten enn på bilde. Jeg trenger en god pause nå ja, og er kjempefornøyd med årets innsats. Dammen var nemlig ikke på lista over årets gjøremål ;-)

  Det var opphold og fint vær retsen av dagen i går, men i natt kom et fryktelig tordenvær kl. 00.30. Da våknet jeg selvsagt og lå væken til langt utpå morgenkvisten. Jeg hater tordenvær!!!!

  SvarSlett
 5. Skal si du er god til å jobbe!
  Jeg er stum av beundring:)

  Leit å høre om din far, jeg håper det går greit og at han er hjemme på den store dagen.

  Liljen var nydelig, den i forrige innlegg også. Den minner om en jeg har som jeg ikke vet navnet på.Jeg tror ikke det er den samme for navnet gav ingen assosiasjoner.

  SvarSlett
 6. Takk for det, Juni :-)

  Min far er ute av sykhuset igjen, men er ikke bra. Men han kom hjem til den store dagen som er i dag, og jeg håper det blir en fin dag alikevel.

  Det finnes utrolig mange liljesorter, og mange av de er nesten like. Så det er ikke så lett å finne rett navn, nei.

  SvarSlett