onsdag 8. juli 2009

Mye som blomstrer nå


Ja, det er virkelig mye som blomstrer her. Liljene er på full fart ut, og de er det mange av her etter div. importer ;-)

Liljen på det øverste bildet heter 'Spring Pink' og er halvfylt. Neste bilde er for meg en ny lilje fra i år og heter 'Tiny Padhye'. Det er et macrobilde, men blomsten i seg selv er virkelig stor. Det kan en ikke si om høyden på liljen, for den er knappe 30 cm. Derav navnet Tiny... ;-)

Neste bilde er av en rose som jeg kjøpte i fjor, og mot alle odds så lever den fortsatt. Den står i veggen bak drivhuset og ser ut til å trives der. Det er en Austinrose som heter 'The Generous Gardener' og er en klatrerose.

Den hvite revebjellen er litt spesiell, for den har ingen tegninger inne i blomsten. Selvsådd er den også, og det skal de få fortsette med. Jeg får mer og mer sansen for revebjeller.

Siste bilde er av en selvsådd dahlia av frøblandingen 'Bishop's children'. De andre barna har jeg ikke likt eller tatt bilde av, for de er rustfargede alle sammen ;-)

I går tok jeg bilde av en masse hosta som nå er lagt inn på hjemmesiden min. Håper det går greit å komme inn via denne lenken. Jeg kommer ikke til å få tatt bilder av alle hostaene mine i år. Jeg har nemlig gjort en generaltabbe i det ene hostabedet. I fjor så slang jeg ut noen Papaver somniferum frø der, og de plantene har blitt megastore. Så store at hostaene ser ut som pygmeer...Godt de er ettårige, og skal fjernes etter blomstring. Jeg får finne et annet sted til valmuene, for de passet ikke sammen med hosta. Jaja, det er tabbene er lærer av :-)

13 kommentarer:

 1. Den lille liljen var jo bare så fin! Rosen også! Hvilken herdighet har den da?

  SvarSlett
 2. Obs, det var ikke meninga å være anonym.

  Frøya-Heidi

  SvarSlett
 3. Heidi, den liljen tror jeg er meget hardfør. Den er asiatisk og er importert i fra Canada. Rosen er H4.

  SvarSlett
 4. Lekre liljer, spesielt "spring pink". Lekre var også "biskopens barn", det må ha vært en flott biskop.

  Hjemmesiden din er flott, var innom i går og kikket bl.a. på boken som kunne blas i. Kommer nok tilbake flere ganger og får inspirasjon.

  Ha en fin sommerdag!

  SvarSlett
 5. Liljene mine er også på vei, og en av de nye har en blomst som er sprunget ut. Den er kjempefin, nå gleder jeg meg til de andre kommer.
  Tenk at du har en rose:) En virkelig flotte en også.
  Slik var det med barna av min biskop også, men det er jo noe en må vente seg når en sår.

  SvarSlett
 6. En liten utfordring til deg fra meg (om du har lyst): De 5 vakreste akkurat nå!

  SvarSlett
 7. Takk for det, Randine. Biskopene har jeg i flere fine farger som "ekte" planter, og jeg er overasket over at ingen av barna ligner på opphavet ;-)

  Spring Pink er spesiell ja, og den måtte jeg bare ha flere av i år. Det finnes ikke så mange fylte liljer dessverre.

  SvarSlett
 8. Juni, ja det er morsomt med nye liljer. Jeg har flere roser også, skal prøve å ta bilde av noen flere ;-) Jeg har bare ikke samme dille som deg, og bor heller ikke samme gunstige sone som deg. Hadde mine trives bedre, så hadde jeg nok hatt flere av de. Jeg er så sær at jeg vil helst bare ha Austinroser, og de trives dessverre ikke så godt her.

  SvarSlett
 9. Takk Villrose, det skal jeg prøve på. Men det er ikke så lett da...

  SvarSlett
 10. Å så mange flotte planter og den første liljen din var bare utrolig skjønn.
  Klems fra ei som også liker revebjeller så altfor godt!

  SvarSlett
 11. Lene, hyggelig at det er flere som også liker revebjeller!

  SvarSlett
 12. Så flinke du er til å oppdatere !! Har liksom ikke kommet meg helt ettter Sverigeturen, og du tror det vel ikke, men jeg kom hjem med noen nye Hosta !!!!! Kommer tilbake til det i morgen, (håper det regner. ) Har liksom måttet prioritere å få orden på hagen etter en ukes fravær, og det hadde jo vokst så det monnet !!! Så heldig du er som har liljene i blomst allerede. Her blomstrer bare en dyp rød.
  Ha en fin morgendag.

  SvarSlett
 13. Bjørg, så hyggelig at du fant deg noen nye hosta! Du har jo så få fra før mener jeg... ;-)

  Tenker det var litt å ordne i hagen, ja!

  SvarSlett