fredag 24. juli 2009

Liljer og dagliljer

Hemerocallis 'So Lovely'

Lilium 'Dot Com'

Hemerocallis 'Double River Wye'

Lilium 'Centrefold'

Lilium 'Black Out'

Det skjer ikke så mye for tiden her, bortsett fra at mye blomstrer på en gang. Mange liljer og like mange dagliljer kappes om min oppmerksomhet. Jeg flyr rundt med fotoapparatet og knipser i vei. Det som er veldig hyggelig er at de trives veldig godt her, og liljene blir bare flere og flere for hvert år som går. Det har regnet relativt mye her i det siste, men liljene er lite påvirket av det heldigvis. Headingbildet er en ny lilje i år som heter 'Nymph'. Den er orientalsk og jeg vet ikke om den vil komme igjen til neste år. De orientalske er helt på grensa i herdighet her, og noen vintre forsvinner de ut dessverre. Men det er lov å håpe at den kommer igjen, for jeg synes fargene på den er helt nydelig.
Ha en flott helg alle sammen!

12 kommentarer:

 1. Mmmm. Nydelige, liljer er bare vakre, og lettstelte. Må nok ha flere neste år, ja.

  SvarSlett
 2. Nydelige liljer. Liljer er bare så fine planter, men som du sier de kan være litt vanskelige å komme igjen.
  Jeg har funnet ut at jeg må bare sette ned flere liljeløker til høsten.

  SvarSlett
 3. Vakkert!! falt for den centrefold.. prøver fortvilt å finne en balanse mellom fargene her.. er egentlig ikke et fargemenneske.. liker alt fra hvitt og mot de blålilla nyancene.. kanskje kjedelig men det er rolig for sjela mi...

  Takk for titten...

  SvarSlett
 4. Bjørg, ja de asiatiske liljene er helt problemfrie. Det eneste må være at de deler seg nesten som ugrass ;-)

  SvarSlett
 5. Elsa, ja de orientalske kan være vriene. Tror ikke de liker for mye kulde og fukt som det ofte kan være om vinteren. De asiatiske er veldig lettstelte.

  SvarSlett
 6. Bea, det er ikke alltid lett å finne balanse mellom fargene, og spesielt ikke med liljer. Jeg liker de samme fargene som deg, men har alikevel kjøpt flere både gule og røde. De er en fargesterk planteslekt, og noen ganger synes jeg det er ok med noen sterke farger. Men de kjølige fargene er mer behaglig å se på over tid...

  SvarSlett
 7. Så fine liljer du har! Og så friske fo fine de ser ut. Jeg har absolutt ikke mange liljer selv. Syens de aldri blir så flotte som jeg gjerne skulle hatt dem. Kongeliljen er spist på og ser ikke så pen ut.

  Kos deg med liljene dine og dammen din! Kommer ikke helt over den jeg :)

  SvarSlett
 8. Ninni, jeg hadde for bare noen år siden ikke en eneste lilje. Liljebillene må en ta hver eneste en av på våren. da unngår en at de blir spist opp senere på sommeren.

  Jeg storkoser meg med dammen, og er kjempeglad vi lagde den i år alikevel.

  SvarSlett
 9. Liljebiller knerter jeg om våren, så det må være noe annet som spiser på blomstene. Ser noen sorte harde klumper, men har ikke studert dem noe nærmere.

  SvarSlett
 10. Disse likte jeg godt!
  Alle sammen og de dagliljene du har her har jeg aldri sett før. Min Nymph har ikke sprunget ut ennå, jeg tror kanskje den står litt for skyggefullt. Tenker den blir flyttet etterhvert.

  SvarSlett
 11. Ninni,så rart det var da. Her er det kun liljebiller som spiser opp liljene. Da må du finne ut hva det er. Så ergelig å få liljene oppspist da!

  SvarSlett
 12. Juni, det er nok ikke så rat du ikke har sett de, for de er importert fra Canada alle sammen. Dagliljene har jeg stort sett kjøpt her.

  Liljer elsker sol, så flytt din hvis den står skyggefullt.

  SvarSlett