onsdag 19. november 2008

Ute av drift

Lenge siden jeg har skrevet noe her. Det har flere årsaker, men den mest åpenbare er høyrearmen min som plutselig har streiket helt. Jeg har strikket endel i det siste, men av en eller annen grunn har det gått ganske greit. Men for noen dager siden fant jeg på at jeg skulle skifte gardiner og pusse vinduer i stua så jeg var ferdig med det til jul. Som tenkt så gjort og jeg ble da ferdig med to vinduer. Plutselig fikk jeg så vondt at jeg nesten ikke kunne røre armen i det hele tatt. Vel, sånn går det når en innbiller seg at en kan gjøre hva som helst. Så nå sitter jeg passiv i en stol full av smertestillende. Det var dagens klage ;)

I sist uke så shoppet jeg en ny oppvaskmaskin. Den vi hadde overtok vi etter de forrige huseierene, og den var gammel. Den virket fortsatt, men bråket noe sinnsykt. I går fikk vi maskinen levert på døra, og i dag har min kjære montert den. Jeg har bare sittet og sett på han arbeidet, men det kan jo være ok det også ;) Det ble en Miele, og den var så stille at jeg måtte sjekke når jeg satte på oppvaska i dag. Det var forskjell, ja.

Jeg har nesten ikke vært på nett i flere dager, men leste nå i kveld om noe som HildeG har satt i gang. Hagememe kalte hun det, men jeg leste hagemehe... ;)

Jeg får prøve å svare jeg også da:

1. Hvis du kunne, ville du leid inn en hagedesigner? Hvis nei, hvorfor – hvis ja: hvem?

Ikke tale om, hagen er mitt eget lille univers.

2. Er du fornøyd med størrelsen på hagen din. Ville du hatt den større, mindre? Hvorfor?

Jeg er vel stormannsgal når det gjelder hage, og kunne egentlig tenkt meg den større. En stor hage gir jo flere muligheter. Men jeg har ikke kapasitet til en kjempestor hage, og jeg er vel godt fornøyd med den jeg har.

3. Nevn minst to hagegale du misunner (ikke på noen negativ måte, da…) – og hvorfor(og ikke nødvendigvis for hagerelaterte ting, det er tross alt november…)

Glaucidium som bor i nærheten av meg har en nydelig hage, og Magnus sin hage på Askøy som er full av dagliljer og iris.

4. Ville du flyttet hagen din til en annen klimasone hvis du kunne? Hvilken?

Ja, jeg kunne godt tenke meg å ha sone H1. Jeg er missunnelig på alle som bor den sonen, og hvor de kan dyrke absolutt alt uten å måtte tenke på hardførhet.

5. Hager du alene, eller sammen med din kjære? Hva bidrar han/hun med?

Jeg hager alltid alene, for min mann er ikke hageintressert. Dvs. han setter veldig pris på det jeg gjør i hagen, men har ikke selv anlegg for hagegalskap. Han hjelper meg med sånne ting som jeg absolutt ikke klarer selv, men ellers er hagen mitt domene hvor jeg gjør alt selv.

6. Hvorfor hager du?

Fordi det er en livsstil og en hobby som jeg ikke kan være foruten. Det er en terapi som er helt nødvendig for å klare å stå oppreist. Når jeg hager glemmer jeg både tid og sted. Det er også trim og frisk luft, kort sagt alt som er nødvendig for at jeg skal fungere sånn nogenlunde ;)

7. Ser du en åndelig/metafysisk dimensjon i hagen?

Ja.

8. Har du begynt å glede deg til våren, eller gleder du deg mest til jul foreløpig?

Jeg har ingen spesielle følelser for jula, bortsett fra at det er hyggelig å samle familien. Jeg gleder meg veldig til våren allerede :)

16 kommentarer:

 1. hihihi, hagemehe, ja - det er kanskje det vi er ;-)

  SvarSlett
 2. Det er trasig å verte satt ut av spel slik, ikkje mykje ein får gjort når armane ikkje vil vere med. God bedring til armen din Marit !

  Hagemehe - ja det er vel det vi er i andre sine auger kansje.....?

  SvarSlett
 3. Nå fikk jeg vondt av deg, håper armene blir fort bedre og at du klarer å strikke hvis du har lyst.

  SvarSlett
 4. Uff. Det var leit med armen din da. Håper den snart blir bra igjen.
  Vi står også på trappene til å kjøpe oss ny oppvaskmaskin. Den vi har er femogtjue år gammel, så den har vel gjort jobben sin. Nå tar den ikke inn vann, så jeg må drive å fylle på manuelt fra bøtte. Heldigvis vasker den da, når jeg bare passer på å fylle på vann, men det blir litt tungvint i lengden. Vi har også tenkt på Miele, og selv om de er av de dyreste, er det noen av de beste kvalitetsmessig:)

  SvarSlett
 5. hehe hilde, ja jeg føler meg litt som et hagemehe noen ganger ;)

  SvarSlett
 6. takk for det, hajal! Armen er litt bedre i dag etter flere dager i ro. En føler seg ganske handikappet når en ikke får gjort noe med armen, ja.

  Jeg tror nok det er mange som mener at vi hagegale er noen hagemehe, ja ;)

  SvarSlett
 7. Juni, takk for det. Jeg er litt bedre i dag og da blir det nok noen forsiktige runder på den ene armen jeg strikker. Må bare være forsiktig, så går det nok bra :)

  SvarSlett
 8. Ingrid, den vi kjøpte var på tilbud på Elkjøp. De har den på tilbud denne uken også. Det er en stor maskin med plass til 14 kuverter. Den vi hadde var nok ikke 25 år, mend en hadde gjort nytten sin alikevel. Du må jo hatt en fantastisk god maskin siden den har holdt så lenge. Selv om den jeg kjøpte skal være en god maskin, så gjør jeg meg ingen forhåpninger om at den skal vare i 25 år, nei. De lager ikke sånn kvalitet i dag dessverre...

  SvarSlett
 9. Vindusvask og gardinoppheng er tungt arbeid, jeg har gått over til ett vindu om gangen.

  Bambuspinner er bedre å strikke med, de er ikke så stive og kalde. Det lærte jeg av en dansk dame med vond rygg.

  God bedring til deg og armen!

  SvarSlett
 10. Takk for det, Randine, og for et godt strikketips. det visste jeg ikke at bambuspinner kunne hjelpe. Det må jeg få prøvd ut :)

  SvarSlett
 11. Uff,Marit,håper du snart er god i armen din igjen...å du...det rådet med bambuspinner stemmer.Prøv de,du kommer garantert ikke t ilå angre.

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 13. Så bra at du også har prøvd de bambuspinnene. Det må jo absolutt være noe i det. Jeg skal prøve de.
  Armen er mye bedre i dag :)

  SvarSlett
 14. God bedring !
  Min blogg er øde og forlat for tiden - men jeg forsøker å finne tid til å følge med på dere "alle sammen"

  SvarSlett
 15. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 16. Så hyggelig å høre fra deg, sagae!
  Får håpe du får litt tid innimellom til å skrive litt i din egen blogg også! :)

  SvarSlett