torsdag 27. november 2008

Kattastrofe

Det blir ikke mye skriving på meg for tiden, for jeg må prøve å holde meg borte i fra pc bruk. Tester ut stadig nye smertestillende i håp om at noe kan virke uten at jeg blir i koma av de, men det er ikke så lett å finne ser det ut som. Føler meg som en zombie til tider.

Har hatt travle dager, for jeg har vært mye hos mine foreldre i det siste. Faren min har så mye plager og smerter, at jeg får helt vondt av å se på han. Det å bli gammel er ikke bare lett, nei...

Huff, dette ble dystert. Men jeg har i hvertfall en morsom historie å fortelle. Jeg har i det siste strikket to gensere av alpakkagarn. Den ene katten min er en skikkelig frysepinn, og har en egen evne til å finne steder å ligge på som gir varme. Jeg hadde brettet sammen den ene ferdige genseren og lagt den på bordet, og vips så hadde han lagt seg oppå den. Da denne genseren skulle vaskes måtte jeg vaske den for hånd og etterpå tørke den flatt oppå et håndkle. Jeg la den oppå et tørkestativ inni et rom hvor jeg tørker klær. Jeg hadde ikke sett på dette stativet før jeg skulle brette klærne i sammen. Genseren hadde hatt besøk ja, og spilene på tørkestativet hadde blitt ødelagt rett og slett. De henger nå i en bue nedover, og jeg vet hvem som er synderen. Veslepus hadde altså lagt seg oppå genseren da den var tørr, og spilene på stativet hadde ikke tålt vekten av han. Det hører med til historien at Veslepus ikke er så veldig liten. Han er blitt en stor katt på 6-7 kg og det ble altså for mye. Når jeg skjønte sammenhengen, så begynte jeg bare å le. Min sønn foreslo at jeg må strikke et teppe til pus siden han var så glad i den varmen som ulla ga. Så det må jeg nok gjøre. Kanskje jeg skal kjøpe meg et nytt tørkestativ også ;)

5 kommentarer:

 1. Du får strikke en ullhule til ham, slik at han kan krype inn. :-D
  Jeg trodde main coon'er hadde nok pels til å holde varmen. Men slik er det vel med oss, også. ;-)

  SvarSlett
 2. På katters vis, ja. Utrolig hvor mye varme de tåler. Bastarden(Nitrox i bloggen min) sin favorittsyssel for tiden er å sjekke at reinskinnet er tilstrekkelig avlivet (og snart flådd).

  SvarSlett
 3. Det er ikke godt når man ser at de man er glad i har det vondt. Det er sikkert en god oppmuntring for din far at du kommer på besøk og gir han noe annet å tenke på en stund.

  Og katter - ja du kan være sikker på at de finner det varmeste, luneste stedet for å ta seg en hvil.

  SvarSlett
 4. .... eller i de fineste sofaene....
  Katten til svigermor har en tendens til å lure seg opp til loftet når han kommer inn her. Der har jeg en lekker nytrukket sofa, som jeg aldeles ikke vil se kattehår på. Men den er visst den beste liggeplassen han vet om....

  SvarSlett
 5. Anita, de har masse pels ja, men fryser alikevel. De er nok like forskjellige som oss, for den andre katten jeg har fryser aldri.

  smgj, ja de tåler utrolig mye varme. Veslepus ligger nesten oppå vedovnen, men det ser ikke ut til å plage han noe, nei ;)
  Nitrox vil nok være sikker på at skinnet er helt dødt. De kjenner nok lukta fra det, og kan jo ikke være helt sikre ;)

  Juni, ja han trenger noe annet å tenke på.
  Katter må ha varmesøkende instinkter, for de er eksperter på å finne den beste plassen :)

  Ingrid, de er jo meget kresne disse kattene, og kun den fineste sofaen er god nok ;) De merker fort hvis du vil at de ikke skal være et sted, for da skal de i hvertfall garantert ligge der... ;)

  SvarSlett