mandag 6. februar 2023

Vinterhagen...

Natt til fredag kom det nye 8 cm med lett fin snø her, men fremover håper jeg at værgudene besinner seg. Det er mer enn nok snø her nå! 

Snøen er likevel så vakker når den nettopp er kommet, at den er verdt noen nye bilder. Det er jo ikke alle som får snø, så derfor deler jeg noen snøbilder med dere :)


Ekornet har også lagt sin elsk på disse fettblokkene jeg kjøper til fuglene. Den satt der så fint og spiste alene i snøværet. 


Når jeg ser alle de nye sporene i nysnøen sier det meg at det har blitt en fast rute som et eller flere rådyr bruker hver dag her. Jeg ser ikke frem til å se alle skadene  etter beitingen deres når det blir vår. Sporene er fra forskjellige deler av hagen i løpet av en natt...Disse lager ingen skader :)


Vakre skyer!

36 kommentarer:

 1. Det är så fint när ekorren kommer förbi och även fåglarna vad skulle trädgården vara utan fåglar.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sant. Dyrene og fuglene gir hagen ekstra liv.
   Ha det godt.

   Slett
 2. Det er nu smukt med sneen Marit, og den isolerer jo godt hvis det falder ind med frost igen. Det er noget skidt med rådyrene i din have! Hver gang vi kommer ind i kolonihaven er der også et dyr der flygter over hækken. Den bor simpelthen i et hjørne af haven - og er heller ikke den eneste. Vi hører rygter om en en lille flok som bor i haverne. Det er ikke så sjovt at følge med i deres ødelæggelser!
  Du må trøste dig med egernet og småfuglene.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig pent med snø, Ulla. Den isolerer godt ja. Vi hadde -12 på søndag, så det er fortsatt godt å ha en god dyne iver plantene. Men nå holder det med snø for denne vinteren ;)
   Ja, jeg er lei av å se alle sporene etter de, for det betyr at de er her veldig mye nå. De er på jakt etter mat, men det er ikke lett for de nå med den dype snøen.
   Ja, dere har akkurat det samme problemet i kolonihagen. Huff, en liten flokk er nok ganske mange dyr. Nei, det skal være sikkert!
   Det gjør jeg, for de skader ikke hagen og er så hyggelig å se på.

   Hilsen Marit

   Slett
 3. Jeg liker vinteren med mye snø, men som du sier. Det er nok snø nå, både for to og firbeinte i naturen. Herlig tid framover nå med vårsola som kommer og snøen som smelter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg også inntil et visst punkt. Nå holder det.
   Ja, det er bare å glede seg fremover!

   Slett
 4. Your garden has become a winter oasis for birds and mammals, Marit. Life for the deer must be exceptionally difficult in deep snow and it is hardly surprising they visit it to see what they can find as meagre food. No less annoying for you, however. You just have to live with it, I suppose. At least you are inside your beautiful home, warmed by thermal heat. They have to endure the cold. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, they visit me every day. The snow us very deep fkr them, and I feel so sorry for them. Yesterday I cut up some old bread and put it on the snow to the birds ( and deer). Today it was eaten up of any of them ;) I saw the footprints, and it was of course from a deer. Yes, I have a warm house and plenty of food.
   They have neither.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 5. Such a beautiful winter in your corners of the world. Love that last shot.

  Mersad
  Mersad Donko Photography

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it looks very beautiful. Thank you.

   Slett
 6. Även här är det snö men inte alls som hos dig. Men vackert ändå. Men jag förstår att du längtar efter våren. Hoppas rådjuren inte gör för mycket skada. Här ser jag också spåren och även rådjuren. Brukar knacka i fönstret när jag ser dom och då hoppar dom in till grannen och sedan vidare upp i skogen. Grannen har inget dom tycker är gott att äta då dom tagit bort alla buskar och träd på sin tomt och bara har gräsmatta.
  När jag bläddrade ner och såg din nedersta bild trodde jag först det var vatten ... innan jag såg växtligheten och förstod det var himlen :) En vacker bild!

  Önskar dig en fin måndag eftermiddag och kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg forsto at dere også fikk snø. Nei, her er det nok mye mer enn hos deg :) Ja, det er jo så pent med nysnø.
   Ja, nå lengter jeg veldig etter våren, for nå holder det med snø her.
   Det er vanskelig å si hvor mye skade de har gjort her, og det får jeg ikke sett før det er vår her. Den tid, den sorg.
   Det er rådyr overalt, og det blir stadig flere av de.
   Ja, det kunne jo ligne på vann ja :)
   Tusen takk.

   Ønsker deg også en fin ettermiddag og kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 7. Jeg vil gerne se snebilleder, her sneede det lidt i går, men ikke så meget, at det kunne blive hvidt. Men tænk vi så et egern herude i morges, det var stort, dem havde vi jo ikke på Samsø, vi nåede ikke at tage billeder.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg huske på, Lisbeth! Så morsomt at nå har fått ditt "eget" ekorn, for det hadde du jo ikke på Samsø, nei. Dere får nok anledning til det senere.
   Klem

   Slett
 8. Smukt er det helt bestemt. Vi har haft et enkelt besøg af et egern i år, så det må vel bo her i området.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo det. Da bor det nok i nærheten av deg, ja. De trives der de kan finne mat enten det er nøtter eller kongler. Her spiser de også fuglemat 😊

   Slett
 9. Por aquí no tenemos nieve, pero sí heladas y algunas plantas están sufriendo mucho. He comprado tres arbustos para plantar en el jardín, pero tendré que esperar hasta que deje de helar. Abrazos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heavy frost is terrible without snow. Yes, the plants suffer very much. I can't plant anything before April or May. The ground here is very frozen. Hugs.

   Slett
 10. I enjoyed seeing your beautiful snowy photos, Marit.
  But I prefer to live in a country where it's summery all year round.

  Hugs and blessings!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica. I can very well understand you!

   Many hugs!

   Slett
 11. Hej Marit,

  Vackert med ett lager nysnö över trädgården men jag förstår att du tycker det räcker nu. Än är våren en bit bort men det är ju roligare att se snön minska än öka.
  Det ser ut som om rådjuren tagit sig en ordentlig inspektionsrunda bland dina buskar och träd. Hoppas att de inte gjort stor skada. Känner igen känslan av oro för vad man ska hitta, kanske tur att snön skyddar växterna lite åtminstone.

  Ha det gott. Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ukrika,

   Ja, det er så pent med nysnø, men det holder nå. Ja, ikke sant, og nå er det meldt om betydelig varmere vær fremover, og da vil nok snøen minke. Ja, du kjenner jo godt til rådyrene, og en blir jo engstelig for hvilke skader de har laget. Ja, det er sånn at snøen beskytter plantene enn så lenge.

   Ha det godt.
   Hilsen Marit

   Slett
 12. Good morning Marit.
  How beautiful it is to see your photo's with snow. I wish we've had a winter like that. No winter here but many weeks of dark grey skies and rain and a lot of wind. Your time will come to welcome everything new in your beautiful garden.
  Have a wonderful week ahead

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning Marijke,

   Thank you. I can very well understand you. Grey weather, rain and wind is not nice for a long time. Yes, it will.
   Have a wonderful week ahead you too!

   Slett
 13. Hej Marit!
  Vi har fått lite lätt snö men det var bara så det täckte marken, det har nästan försvunnit igen. Det är riktigt vackert men förstår att du tycker att det räcker. Fina bilder på ekorren och fåglarna.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Hos deg ligger ikke snøen lenge, mens her ligger snøen veldig lenge. Ja, pent er det, men nå holder det ja. Tusen takk.
   Ha det godt.

   Slett
 14. Det er jo fint med nysnø ja, men så deilig når det våres og den smelter. Hos oss har vi hatt storm og regn noen dagen, så da blir det nesten vårstemning når marka igjen viser seg frem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er pent ja med nysnø, men her er det fortsatt mye av den gamle snøen også. Det høres deilig ut med vårstemning hos deg :)

   Slett
 15. Snø er garantert penere enn barfrost! Ekornet koser seg med fuglematen, ja :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo det .
   Den koser seg veldig med fuglematen ja :)

   Slett
 16. Nydelige snøbilder!
  Så søtt med det ekornet som sitter og spiser 😊

  SvarSlett
 17. Oj, ja, det er fint med snø. Artig ekorn. Her er det regn. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo så pent med nysnø. Her er det -5 og veldig vinterlig.
   Ha en fin kveld.
   Hilsen Marit

   Slett

Det går mot vår selv om det ikke virker sånn, og drivhuseffekt...

 I går kom det en en kort snøbyge når jeg kjørte til butikken. Det varte kun i noen minutter, men det var som å være midt inne i en snøstorm...