tirsdag 23. juli 2013

Veldig mange astilbebilder...

I går vannet jeg i ti timer her, og jeg kan bare fortsette i dag med det samme. Jeg måtte pøse på med masse vann, for det var flere planter i går som hang med hodet. Jeg rekker rett og slett ikke over alt sammen når det blir så tørt. Det finnes noen få negative sider med å ha så stor hage, for det er mye som trenger vann nå...

Men det er jo så deilig med dette fine været, så det går jo ikke an å klage nå. Jeg skulle bare ønske at det kom litt regn om natten... ;-)

Jeg klippet plenen i går for første gang på 10 dager, for gresset vokser så ujevnt. Noen steder hvor det er mye jord vokser det fortsatt, mens andre steder knaser det i gresset som har tørket helt ut. Jeg stilte opp høyden på gressklipperen, for nå må en ikke klippe det for kort. Men plenen vanner jeg ikke, det er bare trær og busker som får vann.

Det er fortsatt astilbene som dominerer i hagen nå, for de har jeg veldig mange steder. Noen nye som nettopp har sprunget ut, og andre som dere har sett før.
Dette er en og samme plante som jeg kjøpte i fjor og har i år forelsket meg fullstendig i denne, derfor alle bildene ;-))


Denne  har jeg ikke vist før


Ikke denne heller. Det er usedvanlig høy, omtrent 1 meter

Denne er også ny


Denne har nettopp sprunget ut

Alle disse er forskjellige. Er det flere enn meg som har dilla på astilber?

41 kommentarer:

 1. Sjovt, jeg har aldrig været særligt begejstret for astilber, men det ser rigtig flot ud, som du har plantet dem ved havedammen. Især den første hvide du viser kunne jeg godt fristes til at anskaffe.
  Vi ændrer jo smag hele tiden efterhånden som vi får inspiration andre steder fra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, der ser du, det er lett å la seg inspirere av andre blogger :-) Det finnes så mange flotte sorter av de, at du finner helt sikkert noen i hagesenteret akkurat nå. Ja, jeg har endret smak mange ganger :-)

   Slett
 2. Jeg innser hva som mangler i hagen min nå. Vi har eget vann og kan ikke vanne noe særlig, så jeg er spent på hvordan det går.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den sitvasjonen kjenner jeg veldig godt til, for vi har eget brønnvann her også. det kan jeg ikke vanne med, men vi er så heldige å ha eget vanningsanlegg fra Lågen. Det er gull verdt i disse dager. Håper at det går bra med plantene dine!

   Slett
 3. Smukke astilber, jeg kan godt forstå, at du har forelsket dig i den første. Den ved vandet kan jeg også godt lide. Du har ret i, at det er endnu sværere at vande, når man har så meget, men godt du har vand til det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke vanskelig å forelske seg i de :-) Det er mye en skal rekke å vanne ja, så det er mye jobb nå om dagen. Heldigvis har jeg alt det vannet jeg trenger.

   Slett
 4. Vilka underbara bilder på Astilbe....helt bedårande...=)
  Hoppas att ni får ett rejält skönt regn snart...!!!

  Kram Ninni

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det håper jeg også, for det kan trenges.

   Klem Marit

   Slett
 5. Ja :) jeg har også mange astilber og elsker dem. Det er så mange vakre fargenyanser i både bladverket og blomstene. Du har mange fine ser jeg.
  Vi vanner også masse i hagen Marit og rekker heller ikke rundt på en dag. Men varmen og sommerværet nytes også får heller sprederen gå her og der. :) De astilbene som blir ca en meter,har du navnet på de? Synes astilber i hagen gir et så frodig og flott uttrykk. Og er stadig på utkikk etter nye slag. Kos deg videre i sommervarmen. Klem Merethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var godt å høre at det ikke bare er meg som liker disse vakre astilbene ;-) Takk! Ja, en får nyte sommeren så lenge den er her, for denne sommeren trang vi virkelig nå. Ja, heldigvis har jeg skrevet opp alt jeg har kjøpt i bloggen i de siste årene, og fant navnet på den rosa høye. Den heter Astilbe arendsii 'Erica'. Jeg kjøpte den på det lokale gartneriet, og jeg lurer på om de er importert fra Nederland nå på sommeren. De kommer i store potter, men de kan jo sikkert finnes andre steder også. Lykke til i jakten på de :-)

   Kos deg du også. Klem fra Marit

   Slett
 6. Hei Marit

  Dejlige Astilbe-billeder, de ser godt ud sammen med vandet, men du har vel folie imellem så de skal vel vandes alligevel?

  Her har de lovet vand til helgen - vi må se:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Takk, ja de står i damfolie separat fra dammen, så de må vannes annenhver dag nå som det er så varmt.

   Her melder yr om at det kan komme hele 7 mm på mandag, men det gjenstår å se om det stemmer.

   Ha en deilig aften

   Slett
 7. Dine astilber er helt vidunderlige og også det fine billede i headeren på din blog. Her er alt også frygtelig tørt, men der hvor huset skygger mod nord, vokser græsset stadigvæk. Ha' en dejlig solskinsdag, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, på nordsiden av huset er det alltid mer skygge, så der er det ikke så tørt her heller. Men resten av av hagen er snart ørken til tross for vanning hver eneste dag.

   Ha en deilig aften, klem!

   Slett
 8. Å, jag vill ha astilbe - och damm! Gillar verkligen den översta bubbelgumsrosa astilben och den med mörkt rosa färg. Så snygga!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, de er i sarte rosa farger disse astilbene, og de er vakre. Dam bør du lage deg :-)

   Slett
 9. Ikke helt dilla :-) Men liker dem bedre og bedre...
  Fint med den blekrosa ved siden av rosen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, men den kommer snart! ;-) Takk! Den rosen heter 'Egeskov' og er en dansk rose :-)

   Slett
 10. Den rosa Astilben sammen med den rosa Rosen var flott, du har mange flotte Astilber. Foreløpig har jeg bare en rød, men blomsterbutikken hadde flere i dag, så jeg kjøper nok også flere.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, nå er det tiden for å lete etter astilber. de pleier å være i salg på denne tiden.

   Ha en fin kveld!

   Slett
 11. You have a lot of lovely Astilbes but they need a lot of water and prefer shade. Over here it is very hot too, over 30 degr. already for days and days. I have not mown the grass for 12 days now and as rain and thunder is forecasted at the end of this week, I shall mow the grass tomorrow. In the meantime I water the garden with water we pump up from the canal in front of the house.
  But let's enjoy these summerdays!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they need a lot of water, but I have the most of mine in the sun. They thrive there too when they have enough water.
   It has been 28 degrees today, and sun all day long. I also have water who is pumped from a river, and I am glad for that.
   It is good to have enouhg water in these days!

   Yes, we must enjoy this warm weather, the autumn comes soon enough...

   Slett
 12. Hold da helt op, hvor har du mange yndige astilber!
  Ideen med at det kunne regne lidt om natten er god ;-) Herhjemme er græsset begyndt at blive gult og bregnerne brune, men resten holder vi liv i ved at vande hver aften.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, ikke sant! Litt regn hver natt haded bare vært deilig. Gresset har blitt gult og brunt her også enkelte steder. Jeg vanner så mye at jeg håper at jeg klarer å holde liv i alle plantene jeg har. Og det er ikke få... ;-)

   Slett
 13. Aaaah, de översta bilderna är som fotograferade inne i en glassbar! Eller på ett tivoli med spunnet socker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en kan få mange assosiasjoner til både det ene og andre når en ser på disse pastellrosa astilbene. Is, tyggegummi, sukkerspinn osv. De kan ligne på mye, ja! :-)

   Slett
 14. Masz sporo ślicznych tawułek. Ja też mam. Niestety jest cudnie jak świeci słońce, ale niestety trzeba podlewać ogród. Pozdrawiam.
  Du har en masse søte tawułek. Jeg har en. Dessverre er det fantastisk liker solen skinner, men dessverre må du vanne hagen. Hilsen.

  SvarSlett
 15. Kjempefine astilber Marit!
  Mine er litt triste om dagen...så tørt for de...jeg også vanner og vanner...men da tenker jeg på sommeren ifjor...og da gjør det ikke om noe tørker bort...:)
  Nyt sommeren i blomser-paradiset ditt:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, de ser fort triste ut hvis de ikke får nok vann. Det er bedre med sol en evig regn som vi hadde i fjor. Ville ikke byttet bort dette været for alt i verden :-)

   Slett
 16. Jeg får alltid en aha opplevelse når du viser bilder av astilbene dine for de er jo så flott! Kanskje du må investere i et vanningsanlegg?! Kos deg i hagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Vi har investert i et vanningsanlegg fra Lågen, men jeg må fortsatt stå for vanningen selv. Er redd for at hagen er for stor til at det ville fungere, men jeg har ikke undersøkt det.

   Slett
 17. Så mange sortar du har Marit....eg er imponert. Eg har ganske mykje astilber sjølv men ikkje så mange sortar. Tok forresten vekk snart eit tilhengarlass no siste dagane. Av ein sort hadde eg som ein hekk langs bytet. Den sorten var ca.ein meter høg. Der har eg utvida og laga bed no så då måtte mesteparten av den Astilbesorten vike. Mine er heller ikkje kome i blomst. Veldig seint her i år. Men no er varmen komen, så då håper eg det blir litt meir fart og blomstring.
  Nokon må vatne medan andre renn vekk....slik er det.
  Nyt sommaren vidare, frå MarJE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har blitt noen sorter etterhvert :-)Det finnes flere sorter som blir ca en meter høye, og jeg har de også. De blomstrer mye senere enn de jeg viser nå, så kanskje det er den sorten du har? Ja, nå har du også endelig fått varme, og det er bra! Sånn er det i dette lange landet vårt, det er mye forskjellig vær.

   Klem fra Marit

   Slett
 18. Astilbe är en fantastisk planta som blommar i massevis när den först börjat, fina färger på dina.
  Vattna ja, det kan man göra hur mycket som helst. Efter tre regniga somrar så känns det faktiskt riktigt kul.
  Ha det gott :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en fantastisk plante som gir mye glede på sensommeren. Jeg har så mye å vanne her, at jeg rekker ikke alt på en dag. Jeg er enig med deg at det er bedre å vanne enn å regne bort, men en mellomting hadde vært fint ;-)

   Ha det godt!

   Slett
 19. Skikkelig vakre astilber du har i hagen din! Den rosa du viser først er helt spesielt flott!
  Ha en fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja,d en liker jeg også veldig godt. Den er kjøpt fra Zimtrade.no nå i vår.
   Ha en fin dag du også!

   Slett
 20. Beautiful flowers, a beautiful garden probably needs a lot of work :) Regards

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Yes, I have a big garden, and it is a lot of work to keep it nice and not dry out now in the warm weather.

   Slett
 21. Så søt du er som har så mange forskjellige eksemplarer av astilbe, ved siden av andre vakre vekster. Er betatt av din iver.

  SvarSlett