tirsdag 30. juli 2013

Dobbelt opp og vel så det...

I går var jeg og en venninne på hagesentertur igjen. Det er salg mange steder, og det er jo så hyggelig å få tatt en tur og få sett litt nytt ;-)

Første stopp var Plantebørsen i Lier. Der hadde de 30% avslag, men jeg fant nesten ikke noe der. Jeg vet ikke hvorfor, for de hadde veldig mange planter. Men en ting fant jeg som jeg var kjempefornøyd med, og det var rosen 'Penny Lane'  Den har jeg lest om på flere blogger, og spesielt Lisbeth med bloggen Høneballehagen har inspirert meg til å lete etter denne rosen. Den jeg fant var full av knopper, så etterhvert kommer det nok noen bilder av den når den blomstrer ;-)

Neste stoppested var Plantasjen rett ved siden av som har virkelig mye av alt mulig. De hadde tre for prisen av to på store heuchera, så det ble med hjem tre som ikke hadde navn, men som ligner på denne.
Vi hadde så vidt begynt å kikke i uteområdet før min venninne bare haster av sted. Hun hadde sett den rosen som vi begge kjøpte i fjor på samme tid, og da ble det med hjem en til av den, nemlig 'Burgundy Ice', og det er til og med mitt eget bilde jeg linker til her fra google ;-) Så nå har jeg to av den.
Som om ikke to roser var nok , så hadde de også en nydelig Austinrose der som jeg faktisk hadde lest om  på Blomster og barn sin blogg tidligere på morgenen før jeg dro. Den heter 'Gentle Hermione'

Siste stoppested var Vegge gartneri som ligger i Vestfold. Der har de alltid så mye fint, og det var Hortensia jeg var på jakt etter. Det har dødd flere trær i vår og en av de er en furu som jeg plantet for noen år siden. Jeg måtte ha et nytt tre/busk der, og valget falt på en Hydrangea paniculata 'Limelight' som var oppstammet. Den liker jeg så godt, at nå har jeg ikke mindre enn tre stk. av den her ;-)
Jeg håper jo at jeg skulle finne en sort som jeg ikke hadde fra før, og det trodde jeg også at jeg gjorde. Jeg fant en som het 'Magical Fire' men når jeg kom hjem fikk jeg se at jeg hadde den fra før her ;-) Jeg kjøpte den i fjor når vi også var på hagesentertur og da var den så liten. Sånn er det når en er glemsk... ;-))
Jeg tok et bilde av den mens den blomstret i fjor.


Siden jeg kikket på hortensia så jeg noen lekre de hadde der. Den ene heter Hydrangea serrata 'Forget me not' og var virkelig vakker. Den var full av rosa blomster. Sånt kan jeg like ;-)
Den andre var en "vanlig" Hydrangea macrophylla, men denne hadde doble hvite blomster. Det har jeg aldri sett før. Det er jo mer usikkert med overlevelsen på disse, for de er egentlig ikke herdige her. Men siden jeg har fått en lilla som jeg kjøpte som stueplante på vinteren i fjor til å overleve her, så er det jo håp :-)


Dette med at jeg kjøper like sorter som de jeg har fra før, er ganske enkelt at jeg liker de så godt at jeg må bare ha flere av de. Den siste hortensiaen som jeg kjøpte som jeg oppdaget at jeg hadde var ikke helt tilsiktet, men det gjør ikke noe. Den vil snart blomstre og det gjør de jo til langt ut på høsten. Det blir nok mange hortensiabilder fremover ;-)

47 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig til mange hortensiabilleder fremover! Sikke nogle spændende planter du har med hjem fra jeres dejlige tur!
  Har I stadig hedebølge?
  Ha' en fin-fin dag, Marit, klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt! Ja, det ble med mange planter fra den hyggelige turen i går. Ja, i går var det veldig varmt, så hetebølgen bare fortsetter. I dag er det mer skyet og grått og ikke så varmt. Ikke noe regn så langt, men i dag kan det bli både lyn og torden og kanskje noe regn.

   Ha en fin-fin dag du også, klem!

   Slett
  2. Gætter på, at du er glad for, at det ikke er helt så varmt mere - det er lige sådan her. Klem!

   Slett
  3. Ja, det er deilig at det ikke er 30 grader i dag :-)
   Vi har veldig mye av det samme været, og det er jo ikke så underlig. Det er kort vei i luftlinje fra deg til meg :-)
   Klem!

   Slett
 2. Må si du har fått med deg masse fine planter hjem. Skal også jakte litt på planter utover og har fått noen flotte tips her hos deg. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble med litt av hvert hjem i går. Du får se om du finner noe spennende. Det er mye fint i hagesenterene nå.

   Slett
 3. Tillykke med Penny Lane, godt du fik den, nu håber jeg, at den klare sig hos dig. Sjovt det du skriver om Limelight, det er også en af de få, hvor jeg bare måtte have tre :) Magical Fire ser også fin ud. Flere af mine hortensiaer klarer ikke at blomstre i år, men de lever i det mindste.
  Ha´ en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, det er takket være deg at jeg har fått øynene opp for den. Jeg håper at den skal klare seg. Den skal være enda mer herdig en f.eks New Dawn, og den klarer seg jo her. Ja, vi liker visst mye av de samme plantene, det har jeg sett flere ganger :-)

   Det er nesten utrolig at denne hortensiaen min blomstrer men ikke hos deg... Det er godt at dine lever ja!

   Ha en fin dag du også!

   Slett
 4. Oj, vilken inköpsresa! Härligt! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Det gjelder å slå til når en først er ute på handletur :-)

   Slett
 5. Det var jo litt av en fangst på hagesenter tur. Det skjer lett at det blir noen doble kjøp i farten. Jeg bruker noe som heter Evernote for å holde styr på det jeg har, den går på pc, mac og iphone. Dermed så kan jeg søke i databasen min også når jeg er ute på shopping. Greit når man har en ønskeliste over ting man ønsker seg i hagen for å få det man egentlig skulle ha og for å unngå uønskede dobbelt kjøp. Noen ganger så vil man jo ha fler av samme sort så da er det ikke så dumt at man glemmer litt... Ha en super dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble mange planter med hjem i går :-) Jeg begynte å bruke Evernote i vår, men fikk aldri somlet meg til å lage en oversikt over hvilke planter som er her. Det er rett og slett for mange...Men det er helt sikkert et nyttig hjelpemiddel!
   Jeg synes det er helt greit å ha både to og tre av samme plante, for som regel liker jeg de så godt at jeg kjøper flere helt bevisst også. Det er greit å være litt glemsk også :-)

   Ha en fin dag du også!

   Slett
 6. I wish you luck with your new plants Marit. Rosa Pennylane is in my garden since this spring and is doing very well. Can also be used as a climbing rose. Gentle Hermione is my favorite one. Love her soft pinkish white flowers.
  Have a wonderful day

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! I can imagine that your Penny Lane must be fantastic in your garden. I will use it as a climbing rose, because I have planted it with my rosearch. Yes, I have read about it in your blog too. It is a beautiful rose.

   Have a wonderful day you too, Marijke!

   Slett
 7. Spennende å gå på plantejakt! Og inspirerende å lese om :) Jeg skal jobbe med planteplanen for hagen vår i dag. Siden vi begynner helt på scratch kan det være kjekt å planlegge litt med tanke på høyde, innsyn og sol/skygge. Og så lærer jeg jo litt om plantene vi skal ha på den måten. Og det er greit når en ikke kan så mye ;) I dag får vi jord i bedene, så nå kan det snart plantes. Hurra! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er alltid spennende å gå på plantejakt. Det finnes så mye fint å få kjøpt, at en kommer alltid hjem med noe fint.

   Det blir spennende å se hva du kjøper til hagen din!

   Slett
 8. Oi, jeg føler meg beæret over at du nevner min blogg her! Så moro det er å dele blomstergleden med deg og andre som deler kjærligheten til det grønne! Herlig å lese om innkjøp. Ha en god dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! :-) Ja, vi som er glad i hage har mye fint å dele. Det er jo viktig å spre hageglede. Ha en fin kveld!

   Slett
 9. Vilka fina rosor och andra växter du köpt! Jag har Penny Lane och den är som en marsipanros.
  Ser fram emot hortensiabilder:).
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, jeg har sett bilder av Penny Lane, og den ser ut som en marsipanrose :-)

   Det blir nok noen hortensiabilder etterhvert.

   Ha det godt

   Klem Marit

   Slett
 10. Hei Marit

  alletiders som vi inspirerer hverandre her i blogland!

  Og sikke mange planter du fik med hjem - Kan godt forstå at du køber noget du allerede har - når det er planter der ikke bare kan deles!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, er ikke flott? Det er hyggelig å bli inspirert og inspirere andre.

   Takk ja det ble med hjem mye fint. De kan ikke deles, så da er det greit å ha noen flere av de.

   Ha en deilig aften

   Slett
 11. Sikke mange fine planter du har fået købt. Du er også heldig at have så stor en have, at der stadig er plads.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Ulla!

   Ja, enn så lenge har jeg fortsatt plass, men jeg merker at plassen blir mindre og mindre.

   Slett
 12. Det var mange lekre Roser du har kjøpt, "Penny Ice" var bare lekker. Hortensia er vakre busker, her har de begynt å blomstre utenfor huset, men i kolonihagen har jeg ikke plass til flere busker...

  Ha en fortsatt fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Du har nok et godt klima for hortensia. Det blir spennende til neste år og se om de overlever.

   Ha en fin kveld

   Slett
 13. Dobrze, że masz duży ogród i masz gdzie wsadzać swoje nowo zakupione kwiaty :)
  Det er bra at du har en stor hage og har ingen steder å sette sitt nyinnkjøpte blomster :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, my garden is still big with some space, but it gets smaller every time I buy new plants :-)

   Slett
 14. Vad kul att åka runt och kika i trädgårdsaffärer.
  Jag har tvingat mig själv att INTE köpa så mycket i år för jag har inga land att sätta något i just nu. Förr har jag köpt på mig så mycket och låtit det stå i sina krukor och mycket har dött under för varma dagar så jag har lovat mig själv att bara handla när jag vet var jag ska sätta dem (Får se hur länge det håller... )
  Men visst har jag ögonen öppna och drömmer om vissa saker. Såg många Yucca Filamentosa i trädgårdar när jag var på semester förra veckan och jag vill ha en sån... Den drömmer jag om :-)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er alltid like hyggelig. Så flink du er som klarer å la være å handle nye planter. Jeg er enig med deg at det er best å få plantet de nye plantene med en gang, for ellers dør de i varmen.

   Den youccapalmen har jeg sett plantet i de mildeste strøkene her i landet. Den kunne ikke ha vokst her ;-) Men det er lov å drømme!

   Ha en fin kveld!

   Slett
 15. A smile appears on my lips when I see such beautiful flowers :) Regards

  SvarSlett
 16. Så mye flott, det er godt du har stor hage for de krever vel litt plass.
  Jeg tenker det blir fint når alt står i blomst.
  God tirsdag fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja det er godt at jeg har stor hage, men jeg merker at plassen krymper. Du får nok se bilder når de blomstrer :-)

   Ha en fin kveld, Marit

   Slett
 17. Hei Marit.
  Jøss, det var mykje fint du har kjøpt. Penny Lane håper eg du lykkast med for den er heilt nydelig. Vinteren for med mi, det same med Burgundy Ice og Egeskov er så stakkarslig at eg trur dei også ikkje blir noko av. Var på hengande håret at ikkje eg kjøpte ny Burgundy Ice men eg klarte så vidt å stå imot. Har bestemt meg for å kjøpe berre sikre, men eg er frista til å prøve igjen.
  Tusen takk for rosenavna du ga. Romanze er nok heilt rett. Har googla og den ser akkurat slik ut.
  Den gule er heilt lik Aicha i blomsten men mi er veldig lita i vekst som ei minirose. Etter det eg las er Aicha ei større rose som kan bli opptil 2 meter høg. Eg har hatt den i mange år og det ser ikkje ut som den er tenkt å ta laust i høgda sjølv om eg kunna tenkt meg det :))
  Kos deg med nyplanting. Her fossar det ned og er heilt grått.
  Klem frå meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei MarJE!

   Takk! Ja, jeg håper at den overlever. Min Burgundy Ice klarte seg med nød og neppe i vinter, men den har kommet seg veldig. Men mine to Romanze døde i vinter og de er merket H5! Det er ikke så lett å forstå hvem som overlever og ikke. Bare hyggelig å kunne hjelpe deg med navn. En av to er jo ikke så verst ;-))

   Jeg har plantet i hele dag, og i kappløp med regnet. Det kom til slutt her også, og det er jeg glad for.

   Ha en fin kveld.

   Klem fra Marit

   Slett
 18. Kanskje jeg får dra innom Vegge når vi skal til Østlandet i neste uke?! Det er bare å påse på med hortensiabilder! Vi får aldri nok :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det burde du gjøre. Ek i Sandefjord har også mye fint. Det er i det hele tatt mye fint å få kjøpt nå.

   Hortensiabilder skal bli :-)

   Slett
 19. Vad många vackra hortensior du har! 'Magical Fire' för skäl för sitt namn! Den är verkligen "magical"!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har veldig mange hortensia, ja. Skal lage en oversikt over de jeg har. Det begynner å bli noen :-)

   Ja, den er virkelig magisk!

   Ha det godt

   Slett
 20. Jag kan aldrig få nog med hortensior! Varken i krukor eller i rabatter. Dina är jättevackra!
  Kram från Törnrosa

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tornerose

   Nei, det har du helt rett i! Takk!

   Klem fra Marit

   Slett
 21. Du forstår da virkelig at shoppe planter, Marit :-) Og hortensia skal man have mange af!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg veldig god på ;-))

   Hortensia kan en ikke få for mange av!

   Slett
 22. Nydelige hortensiaer! Høres ut som en vellykket handlerunde :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det var en veldig vellykket tur :-)

   Slett
 23. Salg er litt skummelt for lommeboka ;) Hageturer med likesinnede er nå riktig gøy :)
  Nyt sensommeren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det, men det får bare være sånn ;-) Hageturer med likesinnede er helt topp! Vi gjør dette hvert år, og det er like gøy hver gang :-)

   Kos deg i hagen din!

   Slett