torsdag 18. juli 2013

Bilder fra Lågen, rar rose, fortsatt irisblomstring, og litt annet som blomstrer...

Ja, i dag er det litt av hvert på menyen her ;-)  Sist lørdag var vi som nevnt nede ved Lågen (Numedalslågen) og grillet og hygget oss, og det er så vakkert der. Her kommer to bilder som ble tatt oppover og nedover elven. Dette er 5 minutter unna her jeg bor :-)


Rett ved siden av dette stedet som kommer det også en liten elv ut i Lågen. Der står det store fisker som kan sees i vannet. De kalles for Hersling (lokalt navn) her, men i den linken som jeg viser til står det at den finnes i nedre del av Numedalslågen, og det er jo her, så det er nok den. Jeg er ingen fisker, så jeg nøyer meg med å se på de ;-)

Denne har blomstret veldig lenge...

En primula som aldri har blomstret før...Jeg skal prøve å finne ut hva den heter.

Iris ensata

Strandkattehale, Lythrum salicaria, har begynt sin blomstring ved dammen

Denne her har også blomstret veldig lenge

Dette er en hvit Fairy som sporter... Sånn var den i fjor også. Jeg kjøpte den som hvit, men det kommer stadig noen få rosa blomster på den. Er det vanlig?


Dette er det jeg skrev om her om dagen. Jeg har satt opp stein langs kanten av bedet hvor jeg har alle mine klematis. De er ikke støpt fast, men de står stødig nok av seg selv. Jeg har fylt på i bakkant med masse grus/subbus, og den kanten gir de ekstra skygge på rota. I går klipte jeg vekk alt det tørre på de, og det ser ut til å gå bra nå, for nå har de ikke tørket mer. I går var det 27 grader her, og det er så tørt at vannslanger og vannkanner er flittig i bruk. Til slutt i dag to bilder av riddersporer og en ny rose.

Delphinium 'Galahad'

'Alan Titchmarsh' som ikke har svart helt til forventningene. Mulig at den har fått heteslag her, for alle blomstene er helt slappe til tross for at den får vann hver eneste dag...

30 kommentarer:

 1. Det er en fortryllende have du har - utrolig flot! Og hvor er der smukt også ved Numedalslågen. Her er der fint vejr i udsigt mindst 7 dage frem med op til 27 grader, og det begyder at blive et problem med tørken. Min flotte bregner kan ikke lide det, men her koster det en bondegård at vande have.
  Klem og ha' en dejlig dag, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er vakkert ved Lågen, ja. Ja, det kan fort bli et problem med tørken som er nå. Her snakket de om stor skogbrannfare i området her, så jeg håper at folk er forsiktige med grilling når det er så tørt.
   Jeg kan tenke meg at dine bregner ikke liker tørken, for det gjør de ikke her heller. Synd at det er så dyrt å vanne hos deg! Her koster det kun strømmen som går til å pumpe vannet opp, og det er ikke så mye. Vi har gratis vann fra Lågen, så der er det ubegrenset tilgang heldigvis i disse tørre tider.

   Ha en deilig dag du også, klem!

   Slett
 2. Wonderful photos of the valley and flowers, it's nice to see the pictures :) Regards

  SvarSlett
 3. Hei Marit

  Din fisk hedder Rinte på dansk og Id på svensk tror jeg:)
  Det ser fint ud ved Numedalslågen!

  Spændende sport du viser - de fleste vil jo bemærke en blomst der er anderledes og så ofte hører vi da ikke om det, specielt med roser, hos Hosta er det vist mere normalt?

  Dejlige Iris billeder:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for opplysninger om dansk og svensk navn på den. Ja, den fisken har virkelig mange navn :-)

   Hosta sporter ofte tilbake til opphavet, ja. Men det skjer ofte med roser også. The Fairy er opprinnelig rosa, så denne hvite er en sport av den, og den heter White Fairy. Så helt stabil er den ikke ;-)

   Takk!

   Ha en deilig aften.

   Slett
 4. Så vackert vid vattnet!! Underbar plats. Fint du har gjort med stenen.
  Vit Fairy visste jag inte att det fanns, spännande att din är både vit och rosa:).
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jo, den heter White Fairy, og jeg kjøpte den i fjor sommer. Kanskje den er en ganske ny sort? Ja, det er flott med både hvit og rosa på samme blomst.

   Ha en fin kveld.
   Klem Marit

   Slett
 5. Så fin din damm är när solen glittrar i vattnet! Och mycket vackert har du i din trädgård! Ha det gott!/ Titti

  SvarSlett
 6. Hvor må det være skønt at grille ved elven! Du er heldig, Marit. Fine iris!
  Hilsen Jette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var veldig deilig å sitte der på en varm kveld. Vi kan bruke den plassen så mye vi vil, så vi er heldige. Takk!

   Slett
 7. What a beautiful vieuw from where you live. And with the roses it sometimes happens that one or two flowers in a roseshrub give the flower where it official was breed from. The Burgundy Ice is a sport of Iceberg and sometimes it happens that a white flower apear or a part. The Glamis Castle who is a sport of the Maryrose gave one pink flower between all the whites. There is a lot of beauty growing in your garden Marit. We always have something to complain about the weather. Finaly we have summertime but it so very dry everywhere. There are also warnings overhere to take care with fire in the forrest.
  Have a wonderful day Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Yes, I have seen some white in Burgundy Ice, so it is easy to see its parent.

   Yes, we must have something to complain about. I love this hot weather, but it gives a lot of work here in my garden. There is so many plants who needs water.

   Yes, the forest is very dry because of heat and wind.

   Have a wonderful evening, Marijke

   Slett
 8. Härligt alltihop, och speciellt tittar jag på irisen. Mmmm.

  SvarSlett
 9. Flotte bilder! Vakkert ved Numedalslågen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det er alltid vakkert ved vannet.

   Slett
 10. Smuk elv. Smuk have! Jeg har nogle lyserøde Fairy'er, men vidste ikke at de fandtes i hvid (men din vil heller ikke være HELT hvid, kan jeg forstå ;-))
  Her er tørke. Vi vander alt det nyplantede, men - som Madame også skriver - går det hårdt ud over bregnerne. Jeg nyder nu solen alligevel!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Denne White Fairy er nok ganske ny, så det er ikke alle som har sett den. Nei, helt hvit er den ikke, men nesten ;-)
   Mine bregner har også fått tørkeskader, så det er tørt nå. Jeg nyter også solen, for det er så kort tid at vi har det så varmt i forhold til resten av året.

   Slett
 11. Fine bilder fra Numedalslogen, riktig idyllisk. Vakre Iris og Roser som blomstrer hos deg. Strandkattehalen har begynt å blomstre hos meg også.

  Kan sende deg noen regnbyger over fjellet hvis tørker vare ved.

  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er idyllisk der. Ja, strandkattehalene våres blomstrer alltid samtidig.

   Nei takk, jeg vil heller vanne :-)

   Ha en fin kveld.

   Slett
 12. Flotte billeder fra Numedalslågen. Ønsker dig en god torsdag:) Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ha en god aften!
   Klem Marit

   Slett
 13. Vakre blomster i hagen :) Her regner det i dag, så vanning trenger jeg ikke bekymre meg for. Enn så lenge ser det også ut til at vi slipper snegler. Vi har funnet en i sommer, men den tror vi kom sammen med staudene vi fikk. Vi hadde mye snegler i hagen i fjor, men da bodde vi rett ved en park som grenset til hagen vår. Jeg håper hagen vi lager nå skal være tilnærmet sneglefri i årene framover. Burde hjlpe til med mur rundt og mye stein :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Så bra at du slipper snegler. Det har ikke jeg problemer med heller. Mur og stein er ikke deres favoritt nei :-)

   Slett
 14. Ja vande det må vi i denne tid, vi har også vandet her til aften. Din Delphinium ser vældig fin ud. De første billeder er så smukke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går mye vann nå om dagen for plantene er veldig tørre. En får likesom ikke vannet nok selv om en vanner hver dag.
   Takk!

   Slett
 15. Fint ved Lågen!
  Ikke helt uvanlig at rosesorter som er hvite sporter av opprinnelig rosa (f.eks 'Winchester Cathedral' av 'Mary Rose') får enklete rosa grener, blomster eller stenk av rosa i blomsten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint der :-)
   Nei, det har jeg forstått at det ikke er helt uvanlig dette med at roser sporter. Det er uansett morsomt med blomster som er 50/50 :-)

   Slett