fredag 5. juli 2013

Litt shopping igjen...

På onsdag var jeg og en venninne den årlige turen nedover Vestfold for å se om det var noe spennende å se på i hagesenterene, og kanskje få kjøpt noen planter i samme slengen... ;-)

Jeg skal skryte uhemmet av Vestfold fylke, for de har så mange flotte hagesentere, at de som bor der er veldig heldig. Jeg bor helt på grensen til Vestfold, så det er ikke så langt å reise dit herfra heller. Vi dro til et hagesenter hvor jeg aldri har vært før, men bare hørt om. Det heter Ek hagesenter, og ligger i Sandefjord. Der skal jeg si de hadde mye fint både i roser og stauder, og klematis også. Det var et sted jeg gjerne kunne gått i mange timer...

Som vanlig ble det med noe hjem...

Clematis 'Propertius'
Clematis 'Pink Fantasy'
Rose 'Alan Titchmarch'
Salvia 'Deep Rose'
Centaurea montana 'Amethyst in Snow'
Monarda 'Pink Lace'

Som dere kan se så er jeg fortsatt i den rosa perioden. Den kom jeg i sist sommer, og den ser bare ut til å bare fortsette... ;-)

Jeg har lest at Monarda er humlene spesielt glad i, så da måtte det bli med en sånn hjem. Jeg trodde at det var oljen fra denne planten som ble brukt i Earl Grey te, men i følge Wikipedia er det Citrus bergamia de bruker som smakstilsetning. Men både blomstene og bladene kan spises, så det er jo fint å vite. Jeg drikker Earl Grey te hver eneste dag, så jeg burde nok hatt denne Citrus bergamia som plante ;-)


Under her et bilde av en rose som har stått her fra før vi flyttet hit, og som blomstrer akkurat nå. Jeg antar at den heter Hurdalsrosen, for den ligner veldig på den. Den tåler absolutt alt. Da vi flyttet hit ble det kuttet ned en del trær, og vi brant veldig mye bål for å bli kvitt alle greinene. Denne rosen sto rett ved siden av bålet og ble helt svartsvidd, men den tok ikke skade av det. Nå er den større en noen gang...I går var det bare gråvær og yr her, så jeg holdt meg i skinnet og lot være å bli kliss våt igjen. Men i dag skinner solen, og etter det yr.no melder så skal den gjøre det de neste ti dagene! Endelig sommer...?
Nå skal jeg ut og plante!  Ha en fin dag :-)

22 kommentarer:

 1. Dejligt at I endelig har fået sommervejr og tillykke med dine spændende nye planter! Den lyserøde rose er bare så flot! Jeg har en slyngrose, der minder om den i farven.
  Ha' en dejlig solskinsdag, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det endelig blitt sommer her også, og det er så deilig!
   Takk! Ja, det er en gammeldags rose som blomstrer noe helt utrolig når det først setter i gang. Rosen din er sikker kjempeflott!

   Klem, og ha en deilig dag i solen!

   Slett
 2. Succes with planting Marit. The rose is so beautiful.
  Have a wonderful day.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Marijke!

   Have a wonderful day you too :-)

   Slett
 3. Dejlige rosenbilleder! Håber du har haft en fin dag med plantning. Og hvor er det skønt at solen skal skinne en hel masse :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og ja, jeg hadde en veldig deilig dag i går med utplanting av alle plantene. Det var så godt og varmt at det var bare helt herlig. Ja, nå håper jeg at vi får masse fint vær fremover!

   Slett
 4. Så mye fint du har kjöpt! Det er så moro å finne fine hagesenter. Min ene bror bor i Sandefjord, jeg får nok lete opp Ek neste gang jeg er på besök der!
  Håper dere har fått sommer nå, det har dere sannelig fortjent etter alt det triste väret.
  Ha en fin helg!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er skikkelig gøy! Da har du noe å glede deg til neste gang du er i Sandefjord.

   Ja, det var virkelig på tide med fint vær her nå :-)
   Ha en fin helg du også, klem!

   Slett
 5. Du fick med dig mycket fint från plantskolan. Jag har flera sorters Monarda och jag är verkligen förtjust i dem, även humlorna gillar dem väldigt mycket precis som du säger! Har inte prövat att koka te på dem ännu, men jag får nog testa det i sommar./ Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, jeg har ikke en eneste monarda fra før, så det var virkelig på tide at jeg fikk en. Ja,d et høres spennende ut å koke te på bladene, det skal jeg også prøve en gang.

   Klem Marit

   Slett
 6. Salvia "deep Rose" ser dejlig ud. Jeg har blå, hvide og lyserøde hos mig.
  Det er jo en skøn plante specielt sammen med roser.
  God Weekend!
  Jette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det finnes veldig mange flotte farger på disse blomstene. de er flotte alle sammen, og passer godt sammen med roser, ja!

   God søndag til deg :-)

   Slett
 7. Fine køb du har gjort, her har det også været lækkert vejr i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det er godt at det er fint vær nå, for det trenger vi.

   Slett
 8. Nydelig rose, ja den ble vel bare enda vakrere etter å ha blitt svidd litt! :) Deilig å shoppe litt til hagen, for å forskjønne den ytterligere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror ikke den tok noe skade i det hele tatt. Nå skal den slippe å bli svidd noe mer ;-)
   Ja, hagen blir jo bare bedre og bedre når en får flere vakre roser :-)

   Slett
 9. Beautiful rose, it is always fun to visit garden centres. You bought some nice clematises and Monarda. I like the pink colours too.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Yes, it is always fun! I have bought so much clematis this summer. I hope they will thrive here.
   Yes, pink is a nice color :-)

   Slett
 10. Flotte nye planter du har købt. Dejligt at I har fået sommervejr. Ønsker dig en god søndag:) Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, det er så deilig at den endelig er sommer :-)

   Ha en god søndag du også. Klem Marit

   Slett
 11. Godt tips til vi skal i retning Vestfold. Veldig fin rose!

  SvarSlett
 12. Ja, og jeg kan gi deg et tips til. Vegge gartneri som ligger utenfor Horten er også et veldig bra sted.

  SvarSlett